Üveykızım

hic o genc kizin tarafindan baktiniz mi peki ?
babasinin yaninda annesi disinda bi kadini gormesi,
uvey kardesleri ile ayri tutulmasi,
"defol git " diyen bi uvey anne ile yasamak zorunda olusu
babasinin sizinle gulmesi, konusmasi, uyumasi.......
o cok mu mutlu acaba ? bi genc kizin babasinin yaninda annesi disinda bi kadini gormesi nasil zor bi durum hic dusundunuz mu ?

tamam tutun ki öz anne kötü bir anne ve bakmak istemedi vs gönderdi..eee na yapmak lazım şimdi bu durumda..?
Baba'nın Sorumluluğu , ya kendisi bakacak ya da babaanne anneanne bakar Allah yaşatmasın kimseye ama ben bir çocuğun üvey anne üvey baba yanında büyüyeceğine anneanne babaanne yanında büyümesini daha doğru buluyorum anneler evlenmiyor genelde tabii herkesin Hakkı evlenmek ama evladını düşünüyor , ama babalar evleniyor hemen sonra yeni eşine benim kızıma bak diyor gündüz işine gidiyor çocuk babadan çok evin Hanım'ını Görüyor bu mu iyi baba şimdi

hanim hanim...o dedigin seylerin binlerce katini kendi cocuklarin ergen olunca yasayacaksin,kizcagiz mi sana batti simdi..
Allahim evlatlarimizi uvey anne eline dusurmesin..

Üzülerek söylüyorum, bence kötü bir insansınız. Ben yoldan bulduğum yaralı kediyi evime getirdim yemeğini, aşısını, tuvaletini sürekli kontrol ediyorum. Sizin konunuzda ortada insan var, eşinizin çocuğu var, ayıp. Psikolojisi bozuksa yardımcı olmanız gerekirken, daha da bozucu davranmışsınız. Ben öğretmenim, herkesin çocuğuna gösterebileceğim ilgim ve sevgim var. Hepsine göstereceğim sabrım var. Siz üvey de olsa 'ANNE' sıfatındasınız. Allah bu çocuk senin eline düştüğünde nasıl davrandın dediğinde nasıl cevap vereceksiniz? Ay üvey diye batıyor bana mı diyeceksiniz? Ayıp, yazık

o zaman sizin yazdıklarınızdan şu sonucu çıkarmamız gerekiyor..boşandıktan sonra iki tarafta evlenmesin.. kendilerine yeni bir hayat kurmasınlar yada boşanmayıp mutsuz mutsuz hayatlarına devam etsinler..

baba ve annenin ortak sorumluluğudur çocuklara bakmak.. ananne babane vs..olmayabilir uzak olabilir.. kaldı ki şartlar müsait olsa bile sizin mantığınıza göre onlarda bakmak zorunda olmamalılar..

genel olarak değil de konu sahibi üzerinden yorum yapacak olursak eşinin eski karısıda evlenmiş.. orda da üvey baba var ki zaten bu zamana kadar onlarla yaşıyormuş kız.. belki üvey baba istemedi belki kız istemedi belki annesi istemedi bilemiyoruz tabi biz neden babasının evine geldiğini.. ama benim demek istediğim sebepler ne olursa olsun birinden biri bakacak bu kıza.. konu sahibi istemiyor üvey baba istemiyor napmak lazım bu kızı sokağa mı atsınlar.. belki baba da çocukların kendisinde kalmayacağını düşünerek evlendi ..ama bellki şartlar değişmiş.. ne demeli baba kusura bakma kızım ben eşimden sana bakmasını önüne bir tas yemek koymasını, çamaşırını yıkamasını isteyemem çünkü ben çalışıyorum gündüz evde yokum ve senin sorumluğun eşimde olucak, annenin evine geri dön mü demeli... iyi baba olabilmek için ne yapmalı sizce?

kaldı ki konu sahibinin bütün bu olanlardan çıkarması gereken ders, bir gün başıma birşey gelicek olursa yada boşanırsak eşim çocuklarımıza her zaman babalık yapabilcek vasıfta bir adam....

Evet ben böyle düşünüyorum ortada çocuklar var ise ikinci evlilik için milyon kere düşünmek Lazım , önce bu Olasılıklar düşünülmeli şimdi bu kız ne olacak değil mi siz çok güzel özetlemişsiniz baba anne boşanmış anneanne babaanne bakamıyor, baba ve anne yeni hayat kurmuşlar ortada çocuklar var ve ikisinin de evlendiği kişiler çocukları istemiyor zaten bu durumda bu çocukları düşünmesi gereken son kişi 2. Eşler , baba iyi baba ise ya evlenmeyecekti ya da bu Şartları kabul edecek biri ile ince ince konuşup evlenecekti o da zor ama az kişi kendinin olmayan çocuğa çok güzel bakar, kız inşallah çok güzel bir okul kazanıp gider de bu kaostan kurtulur

Konu sahibini haklı buldum eğri oturup doğru konuşmak lazım. Bu yüzden çocuklu adamlarla evlenmek çok sıkıntılıdır. Çünkü eski eşin çocukları kabullenemiyorlar babalarını annelerinden başka bir kadınla görmeyi. Özellikle kız çocukları. Duygusal düşünüp annesi ile empati kuruyor evlat olarak, annem mutlu olmadı diye içten içe sizin suçunuz yokken bile size bileniyorlar acısını da böyle çıkartıyorlar. Yoksa annesine nazlandığı gibi babasının eşine nazlanmaması gerektiğini, üvey annesinin onun arkasını toplamak zorunda olmadığını saygılı olması gerektiğini falan gayet de biliyorlar.
Bu kız kaç yaşında ki dağınıklığını topluyorsunuz? Tabii ki kendisi toplayacak. Kendi çocuklarınıza da yaşlarına uygun sorumluluklar verin, kızım sana söylüyorum gelinim sen anla hesabı. Onun dağınıklığını ütüsünü vs. da yapmayın koskoca kız kendisi yapsın. Siz de onun gibi kaçak güreşin yani. O sizi kötü üvey anne konumuna düşürüyor amacı bu siz bu yemi yemeyin yüzüne gülün onunla tartışmayın. Mesafenizi de koyun sizin onun dağınıklığını toplamak gibi bir mecburiyetiniz olmadığını hissetsin. İstemiyorum onu falan demeyin ama anneliğe de soyunmayın yani.Kızın illa ki açığı vardır erkek arkadaşı vs. varsa öğrenin derim lazım olur ilerde.

sizinle konuşmak çok güzel.. çemkirmeden karşıt görüşünü ifade edebilen insanları pek seviyorum:))

o halde olasılıkları değerlendirmeye devam edeyim ben:)
anne baba çok genç yaşta ayrılmış olabilirler.. bütün ömürlerini gençliklerini yalnız mı geçirmeliler yanlış bir evlilik başlarından geçtiği için?

konu sahibinin olayında zaten çocuklar annesindeymiş evlendiklerinde ve orda kalacakları varsayılarak evlenmiş konu sahibi.. diyelim ki konu sahibi baştan bu şartı da koydu çocuklar gelmeyecek .. ama şartlar değişmiş işte ve bir tanesi gelmiş..benim derdimi anlatmak istediğim konu da tam bu noktada başlıyor işte.. bu baba kızına yüz mü çevirmeli ben eşimle bu şekilde anlaşmamıştım bizde kalamazsın diye? ve konu sahibi herşey bir yana zaten yaralı olan bir çocuğa bu şekildemi davranmalı ben bu şekilde anlaşmamıştım diye? resmen kızı evden kovmuş ..defol git demiş.. konu sahbinin derdi kocasıyla olmalı 16 yaşındaki çocukla güç savaşına girmesinin hiçbir mantıklı açıklaması yok vicdansızlık dışında...

ve dediniz ya şartları kabul edecek biriyle evlenecekti.. inanın şartlar kabul edilip evlenen bile sonradan yan çiziyor.. arada kalan çocuklar oluyor hiçbir yere sığamayan sığdırılamayan çocuklar....

16 yaşındaki kızın açığını kollayıp bunu koz olarak kullanmaya çalışan zihniyetten Allah korusun hepimizi!!!!

Benimkilerden en buyugu 9 yasinda ortancasi 8.5 kucugu de 3 yasinda

Çocuklarınızın kaç yaşında olduğunu öğrenmek için herkes 40 takla atmış sonunda 30.sayfada muradına ermiş. Ben de o murada erebilmek için tüm konuyu okudum.

Şimdi 3 çocuğunuzun eşinizle ortak çocuklarınız olduğunu varsayar isek en az 10 yıldır evlisiniz ve sevmediğiniz üvey kızınız siz evlendiğinizde sadece 6 yaşında bir yavrucaktı.

Bu kadar senede siz de 3 evlat sahibi iken nasıl bu kadar kin ve nefret biriktirebildiniz anlayamıyorum , anlamak da nasip olmasın diliyorum.

4 kardeş bir evde bırakın mutlu mesut yaşasınlar , arada 5. kardeş de gelmeli hatta eve. Bana ne ya diyemezsiniz.

Muhtemelen evlenirken " ya nasılsa çocuklar küçük , anneleri gözünden sakınıyor ; aman bana ne , kapım ayrı " dediniz . Belki de "şekerim kadınlığını kullanır kocanı parmağında oynatırsın " diyebilen yine anlamak istemediğim insan grubunun sözleriyle gaza geldiniz.

Gün olup kız , babasının yanına gelince de batmaya başladı size.

Bu kadar kin ve nefret tohumları ektiğiniz evde kendi doğurduğunuz çocuklarınız mutlu mu sizce ? Sevmeyi neden denemek dahi istemiyorsunuz ?

Kızın boğazından geçen her lokma batıyor sanki size. Yazık , çok üzüldüm sizin için.

Boşanmış , çocuklu insanlar yeniden evlenmesin o zaman diyenleri de anlayamıyorum , boşanmış , çocuklu insanlar da yeniden evlenebilir bu çok normal.Yalnız evlenecekleri insanı seçerken 1 değil 1000 kere düşünsünler ki hiç bir evlat ana babasının evinde hor görülmesin.

Ergenlik çağında anne babası ayrı normal bi genç kız gibi davranıyor sadece ,kendinizde söylemişssiniz üvey olunca batıyor diye.Eşinize veya kıza bi laf söyleseniz kötü olan siz olacaksınız bence bakış açınızı değiştirin,dua edin.Onun içinde bu sözleri duymak ağır.Sonuçta gelip geçecek yuvanızdan olmayın.Huzurlu bi ortam oluşturmak sizi elinizde bence.

16 yaşındaki kızın açığını kollayıp bunu koz olarak kullanmaya çalışan zihniyetten Allah korusun hepimizi!!!!

16 yaş küçük bir yaş değil ufalsın da cebime girsin. Hayatın gerçekleri de sizin sandığınız gibi değil.
Kız hiçbir suçu olmayan üvey annesine eziyeti reva görüyorsa bunu da hak ediyordur.
Not: 18 yaşındayken babam evlendi hem de yabancı uyruklu biriyle. Üvey annesi olan biriyim.Ben de annem yerinde başka kadın görmekten mutsuz oldum nasıl bir şey olduğunu biliyorum ama normal karşıladım babam ömür boyu bekar mı kalacak yani? Kadına asla yukardaki gibi davranmadım benim küçük kardeşim bile öyle yapmadı. Hatta alınmasın kırılmasın diye uğraştık. Gayet empatik yaklaşıyorum olaya.

Son düzenleme:

Konu sahibesinin tüm yanıtlarını okudunuz mu ? Kız zaten kendi eşyalarını topluyor gibi duruyor , çıkardığı çamaşırlar , tabağına yemek koymak batmış konu sahibesine.

Odasını da topladığı anlaşılıyor , çünkü bir mesajında konu sahibesi ortak alanı da temizlesin demeye getirmiş.

………

Kızın illa ki açığı vardır erkek arkadaşı vs. varsa öğrenin derim lazım olur ilerde.

Şu cümlenizi ise hayretle okudum. Nedir bu kötü niyet ve kuyu kazma isteği ? Allah korusun babası adam gibi adam olmasa karısının lafıyla kızı kapının önüne koysa da kızın başına bir iş gelse zil takıp oynayacak mısınız ?

Kendinize , çocuklarınıza ve sevdiklerinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkalarına yapmamayı deneyin. O zaman emin olun hayat daha güzel ve dünya daha yaşanılası olacak.

16 yaş ne zamandan beri yetişkin bir insan yaşı oldu ? Çocukları böyle böyle büyük insanlara dönüştürmeye çalışıyoruz işte. Aklının ermesi , olaylara mantıklı yaklaşabilmesi , zeki olması 16 yaşındaki bir çocuğu yetişkin yapmaz.

Dünya üzerinde ve ülkemizde 16 yaşında evli insanlar bulunması da 16 yaşındaki bireyin çocuk olduğu gerçeğini değiştirmez.

yok bana kalırsa pekte empatik yaklaşamıyorsunuz olaya zira benim hayatımı bilmeden beni yargılıyorsunuz.. hayatın gerçekleri sizin bildiğiniz gibi değil diye...

siz konuyu baştan okudunuz mu bilemiyorum ama kızın yaptığı extra bir davranış bir söz yok ki ortada..
konu sahibi çamaşır mk. kullanmayı öğretmiş kız kendi çamaşırlarını yıkıyormuş buna rağmen çok çamaşır çıkardığından şikayet etmiş..
sofrada önüne bir tas yemek koymaktan imtina etmiş..
kız kendi odasını temizliyormuş ama konu sahibine yeterli gelmemiş ortak alanlarıda temizlesin istiyormuş..
hizmetçi gibi kullanayım derdinde yani..

mademki sizde üvey anne tanıdınız o zaman gayet iyi bilirsiniz ki bu ilişkiler karşılıklıdır.. iyi davranırsanız iyi karşılık alırsınız.. ve büyük olarak ilk iyi davranışı göstermesi gereken konu sahibidir..

kendisine defol git bu evden diyen kadına ahh sevgili annecim orayıda burayıda temizliyimmi ne olur beni kovma tarzında yaklaşmasını beklemek masallarda olur..tabi ki kızda kendini savunacaktır.

18 yaş sınırı hukuki bir olgudur, yoksa 18 yaşına girer girmez insanlara bir aydınlanma gelmiyor.
16 yaş da belli şeyleri akledecek düşünebilecek bir yaştır iyi kötüyü ayırt edebilecek bir yaştır. Bilişsel gelişim tamamlanmıştır. Çocukluk dönemi ergenlikle biter.

Benimde 7 yasinda uvey kizim var. Biz evlendigimizde 4 yasindaydi. Oz kizim olsa bu kadar sevemezdi herhalde bana. Surekli opup koklar beni. Azicik uzgun olsam hemen farkeder anne noldu babammi uzdu seni der. Ben aglasam, o benden cok aglar. Temizlik yaptigim zaman etrafimda dolasir, anne şunu da ben yapayim diye. Kizim hayatimdaki en buyuk, belki de tek şansim. Kizim bu kadar sevmeseydi beni, belki bende sevemezdim bilmiyorum.
Sizin kiziniz buyuk oldugu icin problem yasamaniz gayet normal. Bence karsiniza alin konusun. Uzlasmaktan baska yol yok ikinize de. Kendi camasirlarini kendisi makineye atabilir. Bunlari yapmali. Ayrica sofra kurarken size yardim etmeli. Karsiliginda sizde onu yuk olarak gormekten vazgecip, ailenizin bir ferdi oldugunu kabul edeceksiniz. Ikinizde birbirinizi kabullenmedikce sorunlariniz cozulmez. Benim kizim bile kucucuk yasina ragmen bana yardimci oluyor. Sofraya bir tabak bile goturse, nasil mutlu oluyor anlatamam. Benimde hosuma gidiyor. Allah herkese nasip etsin. Bence bunlari anlatin kiziniza. Gerekirse psikologa gidin birlikte. Ayni evin icinde yasamayi daha kolay ogrenirsiniz.

konuya balıklama daldığınız izlenimine kapıldım bu mesajınızdan .. kimse adam evlenmesin demedi ki tabiki karşılıklı iki tarafında evlenmesi son derece normal bir durum..
birde hiçbir suçu olmayan üvey anne ifadenizden konu sahibinin yazdıklarını okumadığınızı düşündüm.. psikolojik şiddet uygulayan bir konu sahibi varken hiçbir suçu olmadığını iddia etmeniz ironik oldu biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…