Üveykızım

Eşimin umruna değil kız da dersim var diyip odasına geçiyor.Kendi odasını mükemmel bir şekilde silip süpürüyor ortak alanlara sıra gelince'dersim var'
Kız kendi odasini yapıyorsa daha ne istiyorsun daha ergen evin heryerde temizlemesini istemen çok fazla bence, senin evladında allah korusun üvey evlat olabilir unutma canım ona göre iyi davran, ki 2 evlat olduğunu bilerek evlenmişsin .kız senin için bi ömür babasını silecek degilki, azıcık merhamet et bence.ana baba boşanmış, baba başka kadından çocuk yapmış ,bence kıza yazık ne yazikki

Sizin gibilere dagdan gelmis bagdakini kovuyor derler. Evlenmeseydiniz cocuklu bir adamla.O kiz o evin kizi.Yaziktir..
Bi tas yemegini siz koyuverseniz,annene git defol yerine israrla yaklasmaya calissaniz belki sizi bi abla gibi kabul ederdi.

Konu sahibi, vicdansızlık yapıyorsun. Tek söyleyeceğim yumuşak cümlem bu.
Ne demek ya? Defol git diyor kıza ve kız ergenlik çağında, burada yine de HAKLI bulunuyor sıvazlanıyor öyle mi? Ondan farkınız yok bu destekle.
Binbir çeşit insan var ya.. Böyle forumlarda daha çok anlaşılıyor bu. Allah korusun hepimizi.

Fake yazılmış son mesajlarda buna itafen yazıyorum.

Böyle fake konu açınca elinize ne geçiyor ki? Bu olayların yalanı olmaz şakası olmaz. Kimin ne olacağı belli de olmaz. Yarın öbür gün vefat edersiniz, evladınıza üvey anne gelir bu anlattıklarınızı tek tek yaşayadabilir hayat belli olmaz malesef yarının garantisi yok. Böyle hak alıyorsunuz burada insanlar okuyor yorum yazıyor bunlar "hak". Kusura bakma birisi çıkıp "hakkımı helal etmiyorum beni okuyup da sinirlendirdiğin için" dese yapacağınız hiçbir şey olmaz. Yine de yaşamayın bu yazdıklarımı ama feyz alın. Olur mu olur. Kimse ile dalga geçmeyin, buradaki üyeler de salak değil.

ablacım öncelikle Allah kolaylık versin anlattıklarını okudum ben de uyuz oldum ne hakla sana kötü davranabilir ki şımarık? benim tavsiyem bundan sonra takmamaya çalış onu çocuklarına daha çok ilgi göstermeye onu yola getirmeye çalış herşeyin başı sevgi demek ki anasından görmemiş o sevgiyi küçüklükten böyle yetişirse gelecekte evladına da aynı şeyleri yapar sevgi onu yola getirir:))) kolay gelsin...

Ya bir tabaga yemek bile koymak zor geliyorsa sen Anne falan olamazsin.Defol git ne demek kimin evinden kimi kovuyorsun?Babasinin evi kimsinde bunu onun yuzune soyleyebiliyorsun.Senin kadar kotu kalpli birini daha gormedim,gercekten acinacak haldesin.Onu da cocugun gibi bilsen yikasan camasirini nolur ona da annelik etsen,elinde mi yikiyorsun camasiri sanki?Ben 19 yasindayim hala annem yemek koyar annem camasirlarimi MAKINEYE atar ve tesekkur beklemez kavga da etsek beklemez,cunku o anne.Annemin uvey kizi olsa bizden cok onun uzerine titrer ki yabanci hissetmesin,Anne eksikligi duymasin kendi evi gibi hissetsin diye.Sen uvey ANNE bile degilsin olamamissin..Etme bulma dunyasi,bir senin cocuklarininda uvey annesi olabilir,ama dua et senin gibi davranmasin.Kocana gelince eminim diyordur ki bir kizi bile idare edemeyen anlasamayan bir kadinla evlenip basima bela aldim diye zaman zaman dusunuyordur eminim.

Biliyor musunuz bence kendinize ve üvey kızınızın herşeyinin batmasına bakıp Allah a şükredin iyi ki hayattayım diye . Bu dünya ölümlü bir dünya yarına , hatta bir saat bir dakikaya cıkacagımız belli değil . sizin o kıyamadıgınız cocuklarınızda sizin gibi üvey oldukları için herşeyleri göze batan bir anneye düşebilir . büyük konuşmayın derim . bence bir tabak yemek yemekle makineye birkaç çamaşır atmakla kimse eksilmez . Allahtan daha büyük dert çağırmayın .

Defol git ne demek ya çok çok iticisin
Yarın bir gün senin çocuklarının da o konumda olabileceği de zerre aklindan geçmiyor değil mi

Tamam sendede yanlışlar var ama öyle bir yorumlar varki sanki kızın annesi ölmüş yetim kalmış haftasonu babasında kalsın hafta içi annesinde o nasıl bir anneki size kızıma iyi davran diyebiliyor o kadar düşünüyorsa alsın baksın.. Sendede yanlışlar var yemek konusunda camasır konusunda.. Ama adam kızına eksiksiz bakabilir maddi anlamda.. Sonucta sizde istersinizki çocuklarınızın birseyi eksik olmasın.. Ama bir kız sonucta üvey annesine ben ergenim temiz hissetmiyorum ne yapayım diyebiliyorsa ben o kızdada art niyet ararım sanki kadınla kızı bir olmuş gibi... Ama dediğim gibi bu krizi iyi yönetemiyor kocanızın gözünde kötü duruma düşüyorsunuz...

Kusura bakmayın ama ben kızın yaptığında bir yanlışlık göremedim. Ben kendim ders çalışırken, bende kimsenin ses yapmasını istemem. Ayrıca günde iki üç kere bile kıyafet attığım oluyor. Sonuçta insanız ve sık sık kokuyoruz. Temizlikde imandandır.
Ayrıca birinin tabağına birşey koyup diğerine koymamak bana göre dışlanmak anlamına gelir. Umarım öyle değildir!
Hepsini problem olarak görmeniz acaba başlıktaki yazdığınız "ÜVEY" diyemi?

Kusura bakmayında onada yemek koysanız ne olur yada 2-3 makinede ona yıkayıp koysanız ne olur?kızın bişey yaptıgu yok bence sizin gözünüze batıyor gibi.biraz daha kendi çocugunuz gibi baksanız ona bakıs acınızı değiştirseniz belkı anlatabılırsınız onu

babamın eşi kendi çocuğu ses yapsa sessiz ol emenems ders çalışıyor der, susadım desem benden önce mutfağa koşar, babamdan önce paran var mı diye o sorar. Almak istediğim bir şeyi alamadığım için babamdan gizli altınlarını bozdurup bana vermeye kalkmışlığı vardır ki almadım. AğZından kız annesi olmak ne güzel duyguymuş be lafı düşmez. Annemin yeri tabiki ayrıdır ama canımdan çok severim onu, çünkü hiç bir zaman benim çocuğum ayrı demedi. O kızın size yaptıklarını kendi çocuklarınızda yapıcak ve o gün geldiğinde onlardan önce evdekilere sessiz olun ders çalışıyor diyen siz olacaksınız.. Ha kız gıcıktır kabul ama herkesin bir noktası vardır siz bu hareketlerle onu kazanmak için uğraşmadığınızı gösteriyorsunuz. Bana babamın eşi gelip hadi annene git dese hayatım boyunca unutmam, iyi kız yinede sizin yüzünüze bakıyormuş. Ne yazıktır ki sizden olmayan bir çocuğun size gülen gözlerle sarılıp annesi yerine koyma zevkinden mahrumsunuz..

Kızlar konu sahibi fakeymiş.
Konu fake değil çünkü aynısından yüzlercesi var.. Buradaki tüm yorumları okusun zalim üveyler.. Allah evlatlarımızı iyi insanlarla karşılaştırsın.. Aramızda kaç kişi var evladını üvey babaya emanet etmek zorunda kalan ...

Bu arada dikkatimi çekti sanki birkaç arkadaş grubuyla gelmiş. Yeni bir kaç üyenin yorumu ortalığı karıştıran cinsteydi.

Kızı kendi babasının evinden mi kovuyorsun? Evlenirken bilmiyor muydun çocuğu olduğunu? Kendinden kaç yaş küçük çocukla kendini bir tutuyorsun, üstelik yemek koymuyorsun onune, koysan elin de kırılmaz hani, çocuğun gönlü olur. Kendimi temiz hissetmiyorum diye açıklamış, çemkirmenin anlamı ne anlayamadım. Ne kadar alçak davranıyorsunuz ve ne kadar alçak düşünüyorsunuz.

lütfen biri bana bu konunun ve bazı yorumların şaka olduğunu söylesin.zira,bu kadar acımasız insanların olduğuna inanmak istemiyorum.

bu tür canlilar maalesef var ama ALLAH okadar büyükki zamani geldiginde yanlarina kar kalmiyor,
benim üveyannemin aynisi idi nefes almam yeterli idi cöp torbasi gibi kapi disari atardi ,dayaklar üzerimde sandalye kirilmalari , sübürgenin metal tarafiyla banyoda ciplak ete metalla vurmasi , mutfak kilitlemeleri, kirli camasilarimi atmalari, evi pisletip temizlettirmesi , ama noldu suan pis bir hayatin icinde ..ALLAH böylelerine cehennem ateslerinde terbiye eder insallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…