Üveykızım

Sizin üç çocuğunuz olabilir ama eşinizin beş çocuğu var. Tabii ki kazandığının hepsini siz yemeyeceksiniz; öyle olacağını mı düşünmüştünüz?

Kız size kötü davransa, babasını fitlese filan anlayacağım rahatsızlığınızı da, şu an sofraya bir tabak fazla koymak size zor geliyormuş gibi gözüküyor. Kendinizi ikna etmeniz lâzım; babası kızı sokağa atmayacaktır zira muhtemelen.

Anlayış gösteremiyorum zaten gücüme gidiyor annesi varken ona benim bakmam.eşimde başınataç etti onu evin kraliçesi oldu kız.benim sözüm ne dinleniyor ne yapılıyor.

Kızı o elbette sevecek. Normal olan bu. Sizin bu tavırlarınız karşısında en azından baba iyi davransın. Siz evlenirken bunları göze almalıydınız. Kızın anneside hiç bir şey yapmıyor değil ki diğer kıza bakıyor işte. Siz kendinizi biraz o kızcağınızın yerine koyun. Yazık değil mi? Ne suçu var? O da anne ve babasıyla normal bir aile dw büyümek istemez miydi? Bunlar bile ağır gelirken bir de üvey annelik yapmaya ne gerek var. Sevap işlersiniz o kızla ilgilenerek. Dünyanın binbir türlü hali var. Yarın öbür gün size bir şey olsa sizin çocuklarınız o halde olsa peki? Merhamet diyorum merhamet insanı yüceltir. Kıskançlık değil.

bana bakıyolar zaten öcü diye onu demek istedim.çocuk o kadar anlatmış ki insanlara üveyannem kötü diye

İkiniz de birbirinizi sevmiyorsunuz.
aslında sen boşanmış ve çocuklu bir adamla evlenirken bu tür sorunlar yaşayacağına kendini programlamıştın. Yine de yaşanmadan tam bilinmiyor.
Ben üvey anne elinde olsam kendi çocuğuna yemek koyup bana koymamasına çifte standart uyguluyor derim. Aynı masada yemek yiyorsanız...
diğer laf dalaşlarınız aynı şekilde. Sen de onu sevmediğin için hareketlerin hep negatif, evde negatiflik var aslında..
Kız da öğretilmiş ve doldurulmuş, babası da arkasında. Zor bir durumdasın bu işi güzellikle çözmekten başka şansın yok.

atmıyor zatende üni.yi kazansın gitsin diye sene kolluyorum o derece

çocuğun hareketleri normal ki üvey diye sana batıyor anlaşılan.

idare edermiyorum işte haklısınız öz olunca batmıyor ama üvey olunca hele ki başka kadından ya annesi varken ben bakmak zorundamıyım o şımarık kıza?Allah aşkına ya psikolojim bozuldu
Neden annesinde kalmıyor? Belli ki bilinçli yapılan bir şey ana kız tarafından.

bana bakıyolar zaten öcü diye onu demek istedim.çocuk o kadar anlatmış ki insanlara üveyannem kötü diye
ben hiçbir insana "kötü" demeyi yakıştırmam ancak şu yazdıklarınıza göre (ki eminim yaptıklarınızın onda biridir yazdıklarınız) gerçekten kötü bir insansınız...........vicdan en önmeli duygulardan biridir dünyadaki,hele ki çocuklara karşı olanı..sizde zerresi yok..üzgünüm..

Koy kapının önüne.Bilerek yapıyodur şımarık şey. Annesi de dolduruyordur onu. Ergen mergen dinlenem baglarim tenekeyi g.tüne .Ne yıpratıyosunuz kendinizi. Annesinin yanından niye ayrılmış ona orası yakışır.Yikasin çamaşırını bulasigini sen hizmet etmek zorunda misin ona.Aa yüz verdikçe tepene sicar böyleleri.

vallahi içimi döküyorum artık rol yapamıcam

Insanin en önemli cagi cocukluk zamanidir. Cocuklar yasi kac olursa olsun anlasilmak ister. Ergenlik donemimde benide anlayan olmadi kendi annemin uvey anneden farki yoktu.

Dusunun insanin kendi annesi bile anlayis gostermiyorsa bi cocuga baskasi hayli gostermez. Ergenlik doneminde olan cocuklarin cogu cok hircin oluyor ve cabuk sinirleniyorlar. Agizlarini tutamayip olir olmadik yerde patavatsizlik bile yapabiliyorlar.

Kendini garip hissetmemesi icin ona annesinden iyi davranmayi denesen sadece dene bi kac gun tut kendini sabret.

Denemekten hic bisey kaybetmezsin. Hatta onunla konus bundan sonra sende benim evladimsin de. Bak bakalim sana karsi olan tavri degiscekmi. Istemesende denemelisin kocanin hatrina yap bunu.

çıkamıyorum sert falan evet aynen öyle
İşte sorun tamda burada.Sert çıkamıyorsanız tatlı tatlı kızı uyarmasını rica edin.
Çok sert olma kırılırsın,çok yumuşak olma ezilirsin.Herşeyin bir dozu var ve evden kovmak çok kötü.
Belkide biraz olumlu düşünmeye başlasanız aranız azda olsa yumuşar ve sizi anlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…