- 3 Nisan 2013
- 396
- 264
- 103
- Konu Sahibi Mihaylovicdostoyewski
-
BABASININ evinde başka bir hanım var. Tamam birkaç gün kalır gider. Sonuçta annesinin yanına yakışır. Hanginizin başına gelse kabul edersiniz acaba. Sizce kız bu kadina iyi mi davranır sever mi? Çok bilirim öyle ara bozucu sımariklari.Yorumunuza inanamadım. Gerçekten şaştım kaldım!
Farkındaysanız kız komşunun evine yerleşmemiş.. babasının evine yerleşmiş.
Eşimin umruna değil kız da dersim var diyip odasına geçiyor.Kendi odasını mükemmel bir şekilde silip süpürüyor ortak alanlara sıra gelince'dersim var'
bak cnm o çocuğun yerinde olsan sen de benzer şeyler hissederdin. Çünkü o seni seçmedi sen onun hayatına o istemeden dahil oldun. ama sen onun babasıyla başka çocukları olduğunu bilerek isteyerek evlendin. bence sen üvey de olsa bir anne olarak sorumluluklarını yerine getir kızdan yana da herhangi bir beklentiye girme inan daha mutlu olursun.
Komik geliyor bana bu tür mesajlar.Bir kaç mesajınızda aynı cümleyi kurduğunuz için yazıyorum, üvey bir çocuğa bakmak zor gelebilir, ama siz bunu bilerek evlendiniz değil mi? Siz de başka bir kadından doğma bir çocuğa bakmak zor geldiği için ne yapsa hoş karşılamayacaksınız gibime geliyor, yani sırf şu cümleniz bende o hissi uyandırdı.
Ne yapmalıyım kısmına gelince. Ben olsam bir gün onu mutfağa yanıma alırdım hadi yavrucum kek yapalım, tatlı yapalım derdim. Sonra bulaşıkları beraber yıkayalım derdim. Sonra çay koyar içerken tatlı tatlı nasıl davranması gerektiğini anlatırdım. Kırmadan, dökmeden...
Başka bir gün alır yanıma alış verişe giderdim. Hem kendi çocuklarıma hem de ona hediye alırdım. Onu kendime yaklaştırırdım. Nefret ettirmeyiniz, sevdiriniz... Ne güzel söz değil mi, hepinizin mutlu olması için yapmanız gereken bu, sevdirin...
Allahım sizin gibi insanlara fırsat vermesin, elinize düşürmesin.Koy kapının önüne.Bilerek yapıyodur şımarık şey. Annesi de dolduruyordur onu. Ergen mergen dinlenem baglarim tenekeyi g.tüne .Ne yıpratıyosunuz kendinizi. Annesinin yanından niye ayrılmış ona orası yakışır.Yikasin çamaşırını bulasigini sen hizmet etmek zorunda misin ona.Aa yüz verdikçe tepene sicar böyleleri.
Ay siz çok şey bekliyorsunuz kızdan bence
Benim öz çocuğum hiçbir iş yapmıyor kız kaç yaşında
BABASININ evinde başka bir hanım var. Tamam birkaç gün kalır gider. Sonuçta annesinin yanına yakışır. Hanginizin başına gelse kabul edersiniz acaba. Sizce kız bu kadina iyi mi davranır sever mi? Çok bilirim öyle ara bozucu sımariklari.
ipekcim kızın şu anlatılanlar içinde ne hatası var söyler misin???Aslında bakın şimdi, boşanmış ve çocuk sahibi kişilerle evlenmemek mi lazım o zaman? O insanların evlenmeye ihtiyaçları yok mu? Kadın için de o zaman çocuğu varsa ebedi yalnızlığa mahkum olması gerekiyor.Bu insanlara da kimse aşık olmasın o zaman..
Bir hayat biter yenisi başlar. Yeni hayata başlarken karşındaki insanı da düşünmek zorundasın.
Tamam kadın senin çocuğunu kabul etmek zorunda, ama sen de o çocuğa öyle bir eğitim vermelisin ki artık eski hayatının geride kaldığını yeni hayatının olduğunu bilmesi ve saygı duyması lazım. Üvey anne diye 16 yaşında bir kızın da yapabileceği çok şey var kasıtlı olarak. Ama karşılıklı saygı şart hayatlara.
konu sahibinin bahsettiği çocuğu tanımıyoruz. Anlattığı kadar. Ama yeri gelir 16 çocuk şu kk da yetişkin olur alkışlanır. 16 yaş günümüzde az bir yaş değil her şeyi yapabilmesi için.Bilmiyorum fark ettiniz mi ama siz zaten öcü gibi davranıyorsunuz. Suzan Avcı tipi üvey annesiniz. Bu ne kin bu ne nefret 16lık çocuğa karşı? Etmeyin bence sonra pişman olursunuz.
Yazmıyım yazmıyım diyorum ama dayanamadım.
Annelik, ablalık, dostluk, arkadaşlık bilmem ne bütün kavramları geçtim de
Siz nasıl bir İNSANSINIZ?
16 yaşındaki kızı yerden yere vurup birde 'annene git' diyorsunuz öyle mi?
Biz hiçbir kan bağımız bulunmadığı halde insanlara arkadaş diyoruz onlarla geçiniyoruz. Yeri geliyor aynı ortam aylarca kalmak zorunda kalıyoruz. Siz eşinizin canında kanında olan bir insana FAZLALIK yakıştırmasını mı yapıyorsunuz?
Madem o kızcağıza fazlalık yakıştırması yapıyorsunuz bende size uygun bir tabir buldum; Fitne fücur..
o zaman psikoloğa gidip tedavi olun..gencecik bir kıza bunu yaşaytmaya hakkınız yok...o varken mutlu olamıyorum(
Aslında bakın şimdi, boşanmış ve çocuk sahibi kişilerle evlenmemek mi lazım o zaman? O insanların evlenmeye ihtiyaçları yok mu? Kadın için de o zaman çocuğu varsa ebedi yalnızlığa mahkum olması gerekiyor.Bu insanlara da kimse aşık olmasın o zaman..
Bir hayat biter yenisi başlar. Yeni hayata başlarken karşındaki insanı da düşünmek zorundasın.
Tamam kadın senin çocuğunu kabul etmek zorunda, ama sen de o çocuğa öyle bir eğitim vermelisin ki artık eski hayatının geride kaldığını yeni hayatının olduğunu bilmesi ve saygı duyması lazım. Üvey anne diye 16 yaşında bir kızın da yapabileceği çok şey var kasıtlı olarak. Ama karşılıklı saygı şart hayatlara.
BABASININ evinde başka bir hanım var. Tamam birkaç gün kalır gider. Sonuçta annesinin yanına yakışır. Hanginizin başına gelse kabul edersiniz acaba. Sizce kız bu kadina iyi mi davranır sever mi? Çok bilirim öyle ara bozucu sımariklari.
eşim söz vermedi orda kalcak diye
Mutlaka bozulur zaten bunu burdaki herkes de bilir .Kim ister Allah için söylesin.16
onun yüzünden eşimle aramız bozuldu zaten
ipekcim kızın şu anlatılanlar içinde ne hatası var söyler misin???
çamaşır demiş,kız açıklamış ergenim kendimi pis hissediyorum diye,temizlik demiş,odası pırıl pırıl diyor..tüm evi temizlemiyor diye sorun etmiş.
yemek demiş,koca kıza yemek koymak zorunda mıyım diyor...
kızın hatası nerde söyler miisn? 16 yaşında ergen hata da yapabilir elbet ama burda anlatılanrdan göremedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?