Üveykızım

Yorumunuza inanamadım. Gerçekten şaştım kaldım!
Farkındaysanız kız komşunun evine yerleşmemiş.. babasının evine yerleşmiş.
BABASININ evinde başka bir hanım var. Tamam birkaç gün kalır gider. Sonuçta annesinin yanına yakışır. Hanginizin başına gelse kabul edersiniz acaba. Sizce kız bu kadina iyi mi davranır sever mi? Çok bilirim öyle ara bozucu sımariklari.

o varken mutlu olamıyorum(

Komik geliyor bana bu tür mesajlar.
Evet insanlar bilerek evlendi ama karşısına nasıl bir çocuk çıkacak?
Annesi sürekli dolduruyor ve çocuk kasıtlı hareket ediyorsa, babasıyla arasını bozmaya çalışıyorsa ve evde sürekli tatsızlık çıkarmak için elinden geleni yapıyorsa, hayata saygı nedir bilmiyorsa, babası hep arkasıdaysa kadına nasıl yüklenebiliriz ki? Üvey ana diye bir mimlenmiş kalıp gidiyor.
Allah ikisiyle de imtihan etmesin.

Yazmıyım yazmıyım diyorum ama dayanamadım.

Annelik, ablalık, dostluk, arkadaşlık bilmem ne bütün kavramları geçtim de
Siz nasıl bir İNSANSINIZ?

16 yaşındaki kızı yerden yere vurup birde 'annene git' diyorsunuz öyle mi?
Biz hiçbir kan bağımız bulunmadığı halde insanlara arkadaş diyoruz onlarla geçiniyoruz. Yeri geliyor aynı ortam aylarca kalmak zorunda kalıyoruz. Siz eşinizin canında kanında olan bir insana FAZLALIK yakıştırmasını mı yapıyorsunuz?

Madem o kızcağıza fazlalık yakıştırması yapıyorsunuz bende size uygun bir tabir buldum; Fitne fücur..

Evlenirken bu adamin cocuklu oldugunu biliyordun kardes simdi bakicaksin agirda gelmiyecek ne var yani bende hergun banyo yapiyorum yaptukcada hep temizini giyiyorum makine yikiyor nasil olsa yemegide onune koyuver nolcak sanki bide git ananin evine demek hic hos dil. O evde o sen gelmedende vardi sen onu bile bile geldin

Allahım sizin gibi insanlara fırsat vermesin, elinize düşürmesin.
Konu sahibi hanımefendi size gelince; zaten açık açık söylüyorsunuz herşeyi batıyor, katlanamıyorum diye. Zaten arkadaşlar sayfalarca konuşmuş Allah korusun kendi çocuklarınızı koyun yerine diye. Bir de ben naçizane bir tavsiyede bulunayım. Sürekli aynı şeyleri kafanızda döndürüp dolaştırıp tekrar edip tabiri caizse kendi kendinizi doldurmayın. İlginizi başka yere verin. Katlanamıyorum, batıyor falan demeyin. Dedikçe daha çoğalır çünkü. Daha sakin kalmaya çalışın. Eğer çocuk da art niyetliyse -ki sanmıyorum- sakinliğinizi görüp yumuşar. Anlattığınız örneklerde hiçbirşey yok büyütülecek.

Ay siz çok şey bekliyorsunuz kızdan bence
Benim öz çocuğum hiçbir iş yapmıyor kız kaç yaşında

16

onun yüzünden eşimle aramız bozuldu zaten

ipekcim kızın şu anlatılanlar içinde ne hatası var söyler misin???
çamaşır demiş,kız açıklamış ergenim kendimi pis hissediyorum diye,temizlik demiş,odası pırıl pırıl diyor..tüm evi temizlemiyor diye sorun etmiş.
yemek demiş,koca kıza yemek koymak zorunda mıyım diyor...
kızın hatası nerde söyler miisn? 16 yaşında ergen hata da yapabilir elbet ama burda anlatılanrdan göremedim..

Bilmiyorum fark ettiniz mi ama siz zaten öcü gibi davranıyorsunuz. Suzan Avcı tipi üvey annesiniz. Bu ne kin bu ne nefret 16lık çocuğa karşı? Etmeyin bence sonra pişman olursunuz.
konu sahibinin bahsettiği çocuğu tanımıyoruz. Anlattığı kadar. Ama yeri gelir 16 çocuk şu kk da yetişkin olur alkışlanır. 16 yaş günümüzde az bir yaş değil her şeyi yapabilmesi için.
Bunu tam olarak bilemeyiz bence.

ya bikaç gün gelsin kalsın onda sorun yok da biz beraber yaşayamayız yani

Babam yeni hayata başlarken bana mı sordu, bunun neresine saygı duyayım? Babam yeni hayata başlarken beni de babasız olduğum, kendinin yeni çocuk yapıp beni 2. plana attığı bir yeni hayat verirken bana , bana soruyor mu, benim isteklerime saygı duyuyor mu peki? Bana getirdiği üvey anneyi bana danışıyor mu?
Kenara atılmanın neresine saygı duyayım? Ben akşam babamı göremezken babamın sanki ben yokmuşum gibi başka çocuk yapıp onlara babalık etmesine ne saygı duyayım? Kendi seçmediğim tepeden inme, menfaatime ters düşen, beni üzen hiçbir düzenlemeye saygı duymak zorunda değilim. Boşanmış erkek onlar da annelerinde kalacak yaa şartıyla hatun peşinde koşamaz kardeşim. Benim çocuğum var kabul edeceksin demeli, baba olan adam 18lik delikanlı gibi kör sağır aşk peşinde koşamaz kardeşim. Baba olan adam sorumluluğunu bilsin.

Başlarım böyle yeni hayata.

Babasının evinde ki o hanım o çocuğu bilerek evlendi!
16 yaşındaki bir çocuk ister annesinde kalır isterse de babasında kalır.. annesi evlendiği zaman ne olacak " annesinin evinde adam var" o zaman da sokakta mı kalsın kız!!
Ne vicdansızsınız ya.. Siz çok Türk filmi izlemişsiniz sanırım. Ben çok iyi bilirim böylelerini ne demek bu nasıl bir ön yargıdır.. millet evlat ediniyor evlatt !! Herkesi kendiniz gibi görmeyin..
Evet belki bir çoğumuz kabul etmeyiz ama baştan etmeyiz!! Sen çocuklu adamla evlen sonra adamdan o çocuğu ayır !!
Oh ne ala..

eşim söz vermedi orda kalcak diye

O zaman zaten bir söz hakkınız yok durumda. Siz bir şeyleri kabul ederek evlenmişsiniz. Yapmanız gereken çocuklarınızdan ayırmamak kendi çocuklarınıza da onun ablaları olduğunu hissettirerek o kızı büyütmek. O size bir tokat atsa diğer yanağınızı çevirmek. Çünkü siz yetişkin bir kadınsınız. O ise annesi babası ayrı ailesi parçalanmış bir ergen. Birazcık vicdan bu işler.

Yazdıklarınızı içim titreyerek okudum...
Hakikaten üvey kızınız, belli.
Tabağına yemek koymamak ne demek?
Eşiniz de yemeğini alabilecek olgunlukta.
Ona da koymuyor musunuz?
Eşiniz ve kendi çocuklarınız da çamaşır çıkarıp duruyor, onları da uyarıyor musunuz?
Evlatlarınıza masrafınız çok diyor musunuz?
Gerçekten kıza çok üzüldüm.
Sizin onu dışlamanız sebebiyle misli misli o da yapıyordur.
Ergenlik döneminde zaten çocuklar asi oluyor, kendi çocuklarınızla da buna benzer sorunlar yaşayacaksınız ama eminim ki onlara ayrıca sevgi de göstereceğiniz için bu kadar hırçınlaşmayacaklardır.
Günahtır ya, evinizdeki bir çocuk.
Nasıl ayırırsınız evlatlarınızdan?

Birkaç olay anlattı Q. Çamaşır olayı bilemiyoruz ki yani kasıtlı yapmak istedikten sonra insan neler yapmaz ki Q, kirli temiz yığar oraya. Bu açıklamanın gerçek olduğuna tanımadan çok çabuk itimat ettin. Bu kadar net konuşmak için tanımak lazım bence. Yemek olayı da aynı masada yenmiyorsa eğer ayrı ise yemek zamanları pek tabi ki kendi de hazırlayabilir. Aynı cümleyi birkaç farklı şekilde birkaç farklı ses tonuyla ve birkaç farklı mimikle tamamen değiştirebilirsin. Bunu en az benim kadar iyi biliyorsun sen de. O yüzden kız da ergen olup sürekli değiştirmek istediğini Allah bilir nasıl söyledi ya da bilmediğimiz neler var. Anlatılanlardan ben konu sahibini tamamen haksız görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…