Uyanık ev arkadaşları, faturalar nasıl paylaşılmalı?

showingnoemotions

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
2.082
2.014
103
Kısa süreli 2 ev arkadaşı buldum. Kızlar çok uyanık. Sen çok tükettin, ben çok tükettim tarzında hesaplama yapıyorlar. Ben evde 1 hafta kaldım, bilgisayar dışında da bir şey kullanmadım. Kızlar da evde olduğum sürece her gün çamaşır yıkadılar. Şimdi de sen yokken biz de yoktuk, diyorlar.

İlk defa 47 lira geldi. Aralık ayında tek kaldığımda fatura görünmüyor bile. Ben ne kadar vermeliyim bunlara?

Not 1:Kızlar bu ay sonu gidecek, kov diyeceklere ön bilgi vereyim.
Not 2: KOntratta faturaların ikisi arasında paylaşılacağını yazmıştım. Çünkü ben evde kalmıyorum. Onlar geldiğinden beri 1 hafta anca kalmışımdır.
Not 3: Sadece dolap ve kombi açıkken ve evde olmadığımda 20 lira geliyordu.

Ben evde 1 hafta kaldım sadece. Çamaşırları da yıkamadım. Aralık ayında faturam oluşmamış bile.

Neyi nasıl hesaplayacağımı şaşırdım açıkçası. Yemek yapıyorlar, ellerini sıcak suyla yıkıyorlar. Su faturası geldi, yine aynı ama biz evde değildik.

Ben evde 1 hafta kaldım sadece. Çamaşırları da yıkamadım. Aralık ayında faturam oluşmamış bile.

Neyi nasıl hesaplayacağımı şaşırdım açıkçası. Yemek yapıyorlar, ellerini sıcak suyla yıkıyorlar. Su faturası geldi, yine aynı ama biz evde değildik.
Aralık ayında oluşmayan faturayı da ocak ayına yansıtıyorlar belki o yüzden de beklediğinizden fazla gelmiştir. 47yi 3e böleceksiniz bu kadar basit.

Fazla gelmesinin sebebi her gün çamaşır makinesi çalıştırmaları olabilir mi? Kaldığım sürece her gün çalıştırdılar.

Kısa süreli 2 ev arkadaşı buldum. Kızlar çok uyanık. Sen çok tükettin, ben çok tükettim tarzında hesaplama yapıyorlar. Ben evde 1 hafta kaldım, bilgisayar dışında da bir şey kullanmadım. Kızlar da evde olduğum sürece her gün çamaşır yıkadılar. Şimdi de sen yokken biz de yoktuk, diyorlar.

İlk defa 47 lira geldi. Aralık ayında tek kaldığımda fatura görünmüyor bile. Ben ne kadar vermeliyim bunlara?

Not 1:Kızlar bu ay sonu gidecek, kov diyeceklere ön bilgi vereyim.
Not 2: KOntratta faturaların ikisi arasında paylaşılacağını yazmıştım. Çünkü ben evde kalmıyorum. Onlar geldiğinden beri 1 hafta anca kalmışımdır.
Not 3: Sadece dolap ve kombi açıkken ve evde olmadığımda 20 lira geliyordu.
kontratı gösterirsin olur biter 😀

Fazla gelmesinin sebebi her gün çamaşır makinesi çalıştırmaları olabilir mi? Kaldığım sürece her gün çalıştırdılar.
Bakin aralık ayında diyelim 18 liralık tükettiniz, tüketim az olduğu için onu kesmeyip sonraki aya aktarırlar. ayrıca 47 lira nasıl fazla diyorsunuz elektirik faturasına. Bizim faturanın ev boş olsa ederi 60 lira oluyor. Karşıdakilere uyanık demissiniz ama sizde gayet uyanık görünüyorsunuz.

freudyenpsk freudyenpsk , ev benim. sadece geçici bir süreliğine ben evde yokken, eve birileri baksın diye o civarda verilen ev kiralarının oldukça altında onları ev arkadaşı olarak kabul ettim. İlk başta biz yerde de yatarız diyen kızlar, sen salona mı geçsen dediler, salona geçtim. Tüm eşyalarımı bıraktım, kullanabilirsiniz, almanıza gerek yok dedim. Apartman aidatını da almıyorum... Başka ne yapabilirim ki? Ben onlarla aynı tutarı ödemek istemiyorum, evet. Örneğin doğalgaz, biz kullanmıyoruz, ödemeyeceğiz diyorlar ama yemek yapıyorlar, eşyalarını kurutmaya da benim odaya getiriyorlar.

Normalde ben de hesaplamazdım ama bu kızları kabul ettiğime pişman oldum. İnternet benim odamdan çekmiyor, ben katılmıycam dedi biri, ama diğer arkadaşının odasından kullanıyor.

Bizim evde tv yok,çalışan elektrikli eşyalar, kettler, bilgisayar, buzdolabı, kombi, lambalar, çamaşır makinesi.

freudyenpsk freudyenpsk , ev benim. sadece geçici bir süreliğine ben evde yokken, eve birileri baksın diye o civarda verilen ev kiralarının oldukça altında onları ev arkadaşı olarak kabul ettim. İlk başta biz yerde de yatarız diyen kızlar, sen salona mı geçsen dediler, salona geçtim. Tüm eşyalarımı bıraktım, kullanabilirsiniz, almanıza gerek yok dedim. Apartman aidatını da almıyorum... Başka ne yapabilirim ki? Ben onlarla aynı tutarı ödemek istemiyorum, evet. Örneğin doğalgaz, biz kullanmıyoruz, ödemeyeceğiz diyorlar ama yemek yapıyorlar, eşyalarını kurutmaya da benim odaya getiriyorlar.

Normalde ben de hesaplamazdım ama bu kızları kabul ettiğime pişman oldum. İnternet benim odamdan çekmiyor, ben katılmıycam dedi biri, ama diğer arkadaşının odasından kullanıyor.

Bizim evde tv yok,çalışan elektrikli eşyalar, kettler, bilgisayar, buzdolabı, kombi, lambalar, çamaşır makinesi.
Eve birileri niye baksın ki çürüyor mu hemen?

Valla biz aynı evin icinde sen çok yaktın ben çok kullandım demeden kira, elektrik, su, ısınma ve mutfağı eşit miktarda ortak para koyarak hallediyorduk..

Ev arkadaşı kadar pis bisey yok arkadaş ya bakarken tektim, ev arkadaşı olan arkadaşlar çok soylenirdi.
Herşey ortaktır su 90tl geldiyse 3 e bölünür vb önemli olan sen ben kullandın değil ortak kullanımdır.
Dogalgaz icin hanginiz kaç mt küp harcadınız kim bilebilir ki

Neresi burası? Marsta bir koloni falan mı? Türkiye olduğunu sanmıyorum bu fiyatlarla. Ah keşke 47lira gelse elektrik faturam ah.
Kasım aralık arası ailem bende kaldı 59 lira geldi fatura bana içim yana yana verdim. Tek başıma en fazla 40 gelir. Şehirden şehire hatta mahalleler arası bile çok değişiyor maalesef.

Myprettyworld Myprettyworld , evet ev çürüyordu. Kalacak yer bulamamışlardı,ortak arkadaşım vasıtasıyla çok rica ettiler. ben de ben evde yokken kalmaları iyi olur diye düşündüm.

7 yıl başka ev arkadaşımla yaşadım. Bizde de hiç para söz konusu olmadı ama bunlar suyu bile odalarında saklıyor. İlk eve bakmaya geldikleri haliyle eve yerleşmeleri çok farklı oldu. İlkinde bizim hiç arkadaşımız gelmez derken, benim arkadaşlarım gelir kalıra döndü. Ben de arkadaşlarının tükettiği enerjiyi mi hesaplayayım?

Fatura 2 aylik olduğu için 47 TL gelmis, sadece dolap kullaninca ortalama 20 oduyormussunuz zaten, Aralık 20, Ocak 20, kizlar gelince fazladan 7 TL daha gelmiş.
Elimi sicak suyla yikamamin hesabini soran bir ev arkadaşım olsa aynen bu hesapla ona 40 tl odedip arkadasimla da 7 tl koyarim. Ama bu kadar cirkinlesmeyi içim almaz.

Back
X