Uyanık ev arkadaşları, faturalar nasıl paylaşılmalı?

Evet asma kilit fikri bir benim aklıma gelmiş görüyor musun ? Kapıyı 2 yabancıya açık bırakıp gitmişsin sonra da burada akıllıyım rolleri kesiyorsun . Evet hı hı . Daha bir şey yazmayacağım.

Daha önce dediğim gibi, üçe beşe bakmadan en azından üçe bölüp ödeyin, ay sonu da kızları gönderin.

Zira ev sahibisiniz ve kira alıyorsunuz. Yasal olarak yapabileceğiniz hiçbir şey yok. En azından paranızın bir kısmını kurtarın.

Bunu bir tecrübe olarak alıp yolunuza devam edin bence.

Okuduğunu anlayan birkaç kişi olmuş. Onlara teşekkür ederim.

Normalde eve kimseyi almıyorum. Zor durumda olduklarını söylediler. Çok ısrar ettiler. Ben de kabul ettim.

Bu evde değil ama diğer evde üniden ev arkadaşımla beraber kalıyorduk. Her şeyi 2 ye bölerdik. O hem kombiyi 79 e getirir hem de ufoyu çalıştırıdı. Gidip neden ufoyu da kullanıyorsun, ben ödemiyorum demezdim.

Ben bu kızlara, detarjan, tuvalet kağıdına kadar bıraktım. Aidatı da ödemenize gerek yok dedim.

Ben evde tek kalırken su 5 lira ya da 0 geliyordu. Bunlar gelince fatura 20 lira geldi ve kız ben evde değildim diyor. Ben de evde değildim. O zaman kim harcadı suyu?

Kusura bakmayın ama ben de mal değilim. Eşyaları odamda kurusun, yemek yapsınlar, sıcak suyu kullansınlar. Sonra biz kaloriferi yakmadık. Peki hepsini ben öderim.

@Esra, evet bu stres 47 lira için. Çünkü kızları tanımıyorum, arkadaşım değiller. Bana da, kendi evimden ne zaman gideceğimi soruyorlar. Faturaları ödemesinler, ceplerine de haşlıklarını ben koyayım.
O zaman evden çıkmalarını isteyin gelen faturayı kabullenmiyorsunuz her şeyin ortak olduğunu düşünmüyorsunuz başka ev bakın şimdiden deyin

seni anlıyorum konu sahibi
Bu devirde herkes çakal olmuş
Herkes ne kırparım ne koparırım derdinde

Millete özverili düşünmek yaramıyor
Sen ilk baştan tüm faturaları siz ödeyeceksiniz ben kullandım kullanmadım olayı yok kontratı öyle yapacağım
kirayı sizden az oluyorum çünkü deyip evde bir damla bir şey bırakmasaydınız ne başınız ağrırı ne sinirlenirdiniz
Malesef iyi niyet hep su istimale uğruyor

maddi durumunuzu bilmiyorum belki de çok zor geçiniyorsunuz ama 47 lira için mi buraya konu açtınız cidden?
zaten adam başına 15 lira düşüyor ya
orası ortak bi ev kim kaç lira elektrik yakmış malesef hesaplanamaz
herkes odasına sayaç taktırsın bari
ve bir konuda çok yanlış bilinen birşey var kaliteli bi model çamaşır makinesi öyle aman aman elektrik yakmıyor bile

manikkk manikkk , sizin gibi duyarsız insanlar olduğu sürece daha çok kişi geçinemediği için intihar eder ve kimse tepki göstermez. 47 lira çok muymuş, evet çok.

Diğer arkadaş da ailesinin maddi durumuna kadar açıklama yapmak zorunda kalmış. O zaman kadınlarkulubu pro üyeleri sadece konu açsın. Ne de olsa 47 lirayı çok az gören klas insanlar var.

Kasım aralık arası ailem bende kaldı 59 lira geldi fatura bana içim yana yana verdim. Tek başıma en fazla 40 gelir. Şehirden şehire hatta mahalleler arası bile çok değişiyor maalesef.
Şu yorumdan sonra diyecek bişey bulamadım. Ailem geldi 19₺ fazla verdim diye içiniz yanmış. Ne denir bilmem bundan sonra el kızının elini sıcak suyla yıkamasına laf etmeseniz tuhaf olurmuş. Sizde haklısınız tabi.

manikkk manikkk , sizin gibi duyarsız insanlar olduğu sürece daha çok kişi geçinemediği için intihar eder ve kimse tepki göstermez. 47 lira çok muymuş, evet çok.

Diğer arkadaş da ailesinin maddi durumuna kadar açıklama yapmak zorunda kalmış. O zaman kadınlarkulubu pro üyeleri sadece konu açsın. Ne de olsa 47 lirayı çok az gören klas insanlar var.
sizin gibi insanlar dediğiniz ben, pahalı bir şehirde öğrenciyim
orta halli bir aileden geliyorum tanımadan yakıştırdığınız klas kişiliklere uymuyorum
elektrik faturamız 400den aşağı gelmiyor
son olarak da "maddi durumunuzu bilmiyorum" demişim
ailesinin durumuna dair bir açıklama da göremedim

Belki bizim için az olabilir bu miktar ama 3 kişi için de konu açacak kadar sorun olamaması gerekiyor diye düşünüyorum. :KK53:
çoğunda azında da değilim
bu para 1 kişiye gelmemiş
üçe bölünce 15 lira tutuyor zaten. kaldı ki her odaya ayrı ayrı sayaç takılcak hali yok
3 eksik 5 fazla hepimiz verdik öğrenci hayatımızda başkaları için
yapacak birşey yok madem bu kadar zorlanıyorsunuz tek başınıza kalsaydınız yani
kendi giderlerinizi öderdiniz o zaman sadece

Şu yorumdan sonra diyecek bişey bulamadım. Ailem geldi 19₺ fazla verdim diye içiniz yanmış. Ne denir bilmem bundan sonra el kızının elini sıcak suyla yıkamasına laf etmeseniz tuhaf olurmuş. Sizde haklısınız tabi.
Öncelikle konu sahibi ben değilim. Dolayısıyla el kızının evde ne kullanıp ne kullanmadığını kontrol eden ben değilim.

Ayrıca son sayfalarda yorumumu tekrar tekrar açıkladım. Başka bir yorum sahibine verdiğim cevabı okusaydınız yanlış anlamazdınız. Bütün faturalarımı babam ödüyor zaten. Kendi dükkanımızdaki nefret ettiği işini bırakması sonrası borçlarımızı ödeyemez olduk ve çok büyük sıkıntılara girdik. Önceki aylarla birebir aynı kullanımla bu kadar farklı fatura gelmesi ailecek bizi üzdü, olay bu.

Öncelikle konu sahibi ben değilim. Dolayısıyla el kızının evde ne kullanıp ne kullanmadığını kontrol eden ben değilim.

Ayrıca son sayfalarda yorumumu tekrar tekrar açıkladım. Başka bir yorum sahibine verdiğim cevabı okusaydınız yanlış anlamazdınız. Bütün faturalarımı babam ödüyor zaten. Kendi dükkanımızdaki nefret ettiği işini bırakması sonrası borçlarımızı ödeyemez olduk ve çok büyük sıkıntılara girdik. Önceki aylarla birebir aynı kullanımla bu kadar farklı fatura gelmesi ailecek bizi üzdü, olay bu.
Ben bu yorumu konu sahibine ait sandım kullanıcı adına dikkat etmemişim. Sizin durumunuzu önceki yorumlarınızı görmedim. Kusura bakmayın.

Ben yalnız kalıyorum, bana gelen elektrik faturası en az 55 lira, o da hiçbir şey çalıştırmadığım halde. Buzdolabı çok eski o yakıyor, ketıl, banyo termosundan kaynaklı ve çamaşır makinesini de çok sık açmamama rağmen. Size yine iyi gelmiş. Bizim apartta 2 3 kişi kalan dairelere 135 lira falan geliyor.

Back
X