Uyanık ev arkadaşları, faturalar nasıl paylaşılmalı?

Kısa süreli 2 ev arkadaşı buldum. Kızlar çok uyanık. Sen çok tükettin, ben çok tükettim tarzında hesaplama yapıyorlar. Ben evde 1 hafta kaldım, bilgisayar dışında da bir şey kullanmadım. Kızlar da evde olduğum sürece her gün çamaşır yıkadılar. Şimdi de sen yokken biz de yoktuk, diyorlar.

İlk defa 47 lira geldi. Aralık ayında tek kaldığımda fatura görünmüyor bile. Ben ne kadar vermeliyim bunlara?

Not 1:Kızlar bu ay sonu gidecek, kov diyeceklere ön bilgi vereyim.
Not 2: KOntratta faturaların ikisi arasında paylaşılacağını yazmıştım. Çünkü ben evde kalmıyorum. Onlar geldiğinden beri 1 hafta anca kalmışımdır.
Not 3: Sadece dolap ve kombi açıkken ve evde olmadığımda 20 lira geliyordu.
41 tl için kimseyi kaale alıp bu seviyeye düşmem öderim gider sizde öyle yapın

kızlar öğrenci ve sizden epeyi bir küçük olduğuna göre, siz 30/35 yaş arasısınız. muhtemelen çalışıyorsunuz ve muhtemelen ev kira. (siz yokken eve birileri baksın istemişsiniz)
peki ev sahibinin eve kira veren ev arkadaşları aldığınızdan haberi var mı?
ayrıca hiç kullanmadığınızı düşündüğünüz tüketimler için m3 hesabı yapılır, yani m3 tamamlanmazsa fatura çıkmaz, bir dahaki ay beraber gelir.
siz evi kiralarken ben zaten bu sürede evde olmayacam dediyseniz, onlar da haklı olarak ne zaman gideceğinizi sorarlar.
hesabınızı baştan yapacaktınız. aidata karışmazlar çünkü daimi kalan sizsiniz. faturaları da 3e bölmeyi teklif edin, mantıklı olanı bu, uzlaşmaya bakın. ödemezlerse birşey yapamazsınız.

Babamın da benim de evet. Önceki aylarla birebir aynı kullanımda geldi çünkü bu ücret. Ben 3 yıldır bu evdeyim elektrikte 50 liranın üstünü doğalgazda 100 liradan fazlasını ilk kez bu yıl görüyoruz bütün kullanımlarım birebir aynı olmasına rağmen. Ara ara erkek arkadaşımla ara ara ailemle birlilte yaşadım bu evde. Hiçbirinde de tek başıma olduğum zamankinden fazla bir ücret gelmemişti.

Biz ailecek olmayandan kısmaya çalıştıkça yapılan peşpeşe zamlar mahvediyor bizi.
Yani söz ettiginiz ve iciniz yandigi rakamlar tuhaf gercekten kusura bakmayin 19 lira icin icim yandi dwmek cok agir insanin icini yakacak swyler parayla pulla dwgildir bence

Doğalgaz kullanmayacağız internet kullanmayacağız dediklerinde neden olmaz öyle şey demediniz

Yani doğalgaz olan evde nasıl kullanılmayacak ocak sıcak su ısınma da

Siz evde olmadığınız zaman kıllanılmayacağını nasıl ölçecektiniz

Bu mevsimde neden tişört yıkıyorlar ikide bir

Evde üç kişiyiz hergün çamaşır yıkanıyor hatta günler yetmiyor bile bu garip değil de sizin her gün çamaşır yıkadılar makina bozuldu tavrınız ilginç

Bir de evde kimse yok diye kiraladığım eve, ev sahibi ben de gelip bir iki hafta kalacağım diye yerleşse ne yaparım bilemedim o nedenle soruyorlar ne zaman gideceksin diye

Okuduğunu anlayan birkaç kişi olmuş. Onlara teşekkür ederim.

Normalde eve kimseyi almıyorum. Zor durumda olduklarını söylediler. Çok ısrar ettiler. Ben de kabul ettim.

Bu evde değil ama diğer evde üniden ev arkadaşımla beraber kalıyorduk. Her şeyi 2 ye bölerdik. O hem kombiyi 79 e getirir hem de ufoyu çalıştırıdı. Gidip neden ufoyu da kullanıyorsun, ben ödemiyorum demezdim.

Ben bu kızlara, detarjan, tuvalet kağıdına kadar bıraktım. Aidatı da ödemenize gerek yok dedim.

Ben evde tek kalırken su 5 lira ya da 0 geliyordu. Bunlar gelince fatura 20 lira geldi ve kız ben evde değildim diyor. Ben de evde değildim. O zaman kim harcadı suyu?

Kusura bakmayın ama ben de mal değilim. Eşyaları odamda kurusun, yemek yapsınlar, sıcak suyu kullansınlar. Sonra biz kaloriferi yakmadık. Peki hepsini ben öderim.

@Esra, evet bu stres 47 lira için. Çünkü kızları tanımıyorum, arkadaşım değiller. Bana da, kendi evimden ne zaman gideceğimi soruyorlar. Faturaları ödemesinler, ceplerine de haşlıklarını ben koyayım.

almasaydınız

Makinanın gururuna yediremediği içine atılan kürdanlar olabilir mi acaba?

Ha bir de kızlara pat pat laf yetiştiriyorsundur diyen sevgili üye, kızlarla tartışırsam evi yakma ihtimalleri çok yüksek. Burayı da okuduklarını sanmıyorum.

Ha bir de Megg ve bibilia, evet, çok espirilisiniz. Gül gül öldüm. Bence siz ayrı başlık açıp espiri yapın, oradan da birbirinizin mesajlarınızı likelarsınız.

çok özür dilerim ama konu açarken ne bekliyordunuz? herkes kendi fikrini söylüyor herkese laf sayma derdindesiniz yanlış yapmışım demek ki deyip oluruna neden bakmıyorsunuz?

ablam yurt dışında yaşıyor, buradaki evine her ay 40-50 tl elektrik faturası geliyor sadece buzdolabı çalışıyor diye. oldu evde yokuz diye hiç fatura gelmesin bize ne mantıklısınız.

paradan vurmuşsunuz valla siz çatır çatır her ay kira alırken kızlardan biz evimiz boşta olsa giderlerini kendimiz karşılıyoruz madem dert edecektiniz almasaydınız evinize babanızın hayrına mı aldınız? yok ihtiyaçları varmış sizi ne ilgilendirir? kapınızda mı yattılar? beleşe mi kalıyorlar?
e aidat ödemiyorlar demişsiniz alsaydın arkadaşım biz mi dedik aidat alma diye?
o evde kalmadın diye ben ödemiyorum demek nasıl bir mantık? paşa paşa ödemek zorundasınız 47/3=15.67 kr anlatabildim mi?

Son düzenleme:
Yani söz ettiginiz ve iciniz yandigi rakamlar tuhaf gercekten kusura bakmayin 19 lira icin icim yandi dwmek cok agir insanin icini yakacak swyler parayla pulla dwgildir bence
İnsanların durumunu bilemezsiniz. Sizin için bir sigara parasıdır bir makyaj fırçası parasıdır. Bizim içinse akrabalardan borç aranacak bir tutardı.

Bölün üçe gitsin ya , 5 10 liranın hesabını yapmayın. Ama kontratta faturalar onlara ait yazmışsınız, bunu söyleyin önce, kabul etmiyorlarsa üçe bölün gitsin.

Hala ısrarla anlamak istemeyenler var. Öğrenci olan evet benim (sakıncası yoktur umarım merak eden üyeler için), onlar değil. Kızlar çalışıyor. Kalacak yer bulamamışlar. Ben evde değilken, ortak arkadaşlarım vasıtasıyla eve çok ihtiyaçları olduğunu, ev bulamadıklarını, yabancıyla kalmak istemediklerini söylediler. Ev vardır ama pahalı gelmiştir. Kendi yerime koydum, ben de aynı durumda kalmıştım. Kızlara ben şu kadar zaman evde olmayacağım, birkaç işim var onlar için geleceğimi söyledim. Yani ev sahibi gibi değil paylaşımlı ev arkadaşı olarak eve geldiler. KOntratta da evi beraber paylaşacağımız yazıyor. Ev sahibi eve giremez demiyor. Çatır çatır kira alıyorsun diyenler, var. Bedavaya mı kalsalardı? Ben kimsenin evine bedavaya yerleşmedim, o yüzden para alıyorum, evet.

Sorun 20 lira ya da 40 liradan çok enayi yerine konmak. Ben kullanmayacağım, biz üşümüyoruz, biz de evde yoktuk, biz ödemeyeceğiz diyen onlar. Ben de bu kadar şeyi hesapladıkları için ben de elektriği hesaplıyorum, evet. Doğalgaz geldiğinde de biz kaloriferi yakmadık, sen yaktın diyecekler.

Ben eve geldiklerinde, deterjandan, tuvalet kağıdına her şeyi hazırladım. Almanıza gerek yok dedim. Bundan önceki ev arkadaşlarımın hiçbirinde para söz konusu olmadı. Aile gibiydik. Bu kızları da kendi yerime koydum ama pişman oldum. Kızların parasında gözüm olsaydı, ilk günden depozito eksik çıkın derdim ama onlar parayı vermeden eve demiri attıkları için bu kısa süre bitene kadar bekleyeceğim.

Konuyu açma sebebim okumadan laf sokma yarışında olan üyelerden çok kendim gibi aynı sorunu yaşamış kişilerden akıl almaktı. Onlar da yazmışlar. Sağ olsunlar.

Konunun 12 sayfa uzamasının sebebi, bir kısım üyelerin espiri kasmaya çalışmaları olabilir. 20 lira çokmuymuş, ben ödeyeyimmiş falan. Yazayım abone numaralarını alın ödeyin. Ev arkadaşlarımda o sırada viskilerini yudumluyor olurlar o sırada.

Hala ısrarla anlamak istemeyenler var. Öğrenci olan evet benim (sakıncası yoktur umarım merak eden üyeler için), onlar değil. Kızlar çalışıyor. Kalacak yer bulamamışlar. Ben evde değilken, ortak arkadaşlarım vasıtasıyla eve çok ihtiyaçları olduğunu, ev bulamadıklarını, yabancıyla kalmak istemediklerini söylediler. Ev vardır ama pahalı gelmiştir. Kendi yerime koydum, ben de aynı durumda kalmıştım. Kızlara ben şu kadar zaman evde olmayacağım, birkaç işim var onlar için geleceğimi söyledim. Yani ev sahibi gibi değil paylaşımlı ev arkadaşı olarak eve geldiler. KOntratta da evi beraber paylaşacağımız yazıyor. Ev sahibi eve giremez demiyor. Çatır çatır kira alıyorsun diyenler, var. Bedavaya mı kalsalardı? Ben kimsenin evine bedavaya yerleşmedim, o yüzden para alıyorum, evet.

Sorun 20 lira ya da 40 liradan çok enayi yerine konmak. Ben kullanmayacağım, biz üşümüyoruz, biz de evde yoktuk, biz ödemeyeceğiz diyen onlar. Ben de bu kadar şeyi hesapladıkları için ben de elektriği hesaplıyorum, evet. Doğalgaz geldiğinde de biz kaloriferi yakmadık, sen yaktın diyecekler.

Ben eve geldiklerinde, deterjandan, tuvalet kağıdına her şeyi hazırladım. Almanıza gerek yok dedim. Bundan önceki ev arkadaşlarımın hiçbirinde para söz konusu olmadı. Aile gibiydik. Bu kızları da kendi yerime koydum ama pişman oldum. Kızların parasında gözüm olsaydı, ilk günden depozito eksik çıkın derdim ama onlar parayı vermeden eve demiri attıkları için bu kısa süre bitene kadar bekleyeceğim.

Konuyu açma sebebim okumadan laf sokma yarışında olan üyelerden çok kendim gibi aynı sorunu yaşamış kişilerden akıl almaktı. Onlar da yazmışlar. Sağ olsunlar.

Konunun 12 sayfa uzamasının sebebi, bir kısım üyelerin espiri kasmaya çalışmaları olabilir. 20 lira çokmuymuş, ben ödeyeyimmiş falan. Yazayım abone numaralarını alın ödeyin. Ev arkadaşlarımda o sırada viskilerini yudumluyor olurlar o sırada.
Siz o 40 Lirada ne var ödeyin diyenlere bakmayın gerçekten yaşamayan bilemez bende ev arkadaşlığı zamanında bu tarz insanlarla karşılaştım ama kimseye iyilik yaramıyor herkes o evde yaşıyorsa bi zahmet ödesin. Kendinizi boşa üzmeyin eğer ödemiyorlarsa yolu göster en azından kafan rahat olur.

Bölün üçe ödeyin bence.ben olsam öyle yapardım o ne öyle ben şu kadar kullandım sen şu kadar bilmem ne.bütün faturaları toplayıp 3’e bölün.işlerine gelmiyorsa çıksınlar.ihtiyacınız yoksa kimseyi almayın eve iyilikten maraz doğar.

konu sahibi zekamızla dalga mı geçiyorsunuz?

bakın öğrenciyseniz bile şuan ekstradan elinize 500 tl para geçiyor. orada kalmaları için veriyorlar bu parayı anlatabiliyor muyum? madem rahatsız olacaktınız almasaydınız evinize veya deseydiniz ki 1000 tl kira isterim o zaman belki biraz rahat ederdi içiniz. ben şuan kirada oturuyorum 800 tl kira veriyorum, kira verdiğim süre içerisinde o ev benim ev sahibim benden memnun değilse çıkartır beni yani sizde o zavallı kızlardan memnun değilseniz kızlar buraya kadarmış herkes kendi yoluna dersiniz.

çatır çatır kira alıyorsunuz diyen benim yine yukarı da yazdığım gibi o kızlar evde kalabilmek için bir bedel ödüyorlar bunu anlamak istemiyorsunuz.

benim anladığım kadarıyla önce siz " evde yoktum bu ay fatura ödemem " dediniz ki geçen ay bana fatura gelmedi diye burada bas bas yazıyorsunuz.

siz deterjan hazırlamışsınız ama kızlar tenezzül edip kullanmamışlar bile makineyi deterjansız kullanıyorlarmış. hepimiz makine kullanıyoruz. çocuğu olanlar günde 1-2 defa makine çalıştırıyor soralım bakalım kimin normal de sağlam olan makinesi bozuluyor? bence makinenizin bozulacağı varmış siz bunu da kızlara yıkma derdindesiniz.

yorum yapanları beğenmiyorsanız konu açmayacaksınız, kusura bakmayın biz sizin kuklanız değiliz burada hoşunuza gidecek yorumları yapamayız. biraz adaletli olmanızı diliyorum.

G Gelinlerce , zekanızla dalga geçmiyorum ama siz anlamamakta ısrar ettiğiniz için öyle hissetmeniz çok normal, daha da cevap vermeyeceğim size. Kendi kendine okumadan ahkam kesmeye devam edin.

kızların böyle olduğu alınlarında yazmıyor. evde yoktum, ödemem diyen onlar. su faturası geldiğinde dediler. Ben de elektriği hesaplıyorum o zaman.
kızların deterjanı kullanmamalarının sebebi, ortadan kaldırmam olabilir. suyu odasına saklıyorlarsa o zaman ben de saklarım. gerçi odama girip almışlar ben yokken.

Kızlar çöpleri bile ayırıyor. Ben hepsini toplayıp atıyorum, benim koyduğum çöpü atmıyorlar. Temizlik zaten yapmamışlar, eve gidince temizledim. Yardım lazım mı bile demediler.

Çok şükür bunlar dışında hiç bir ev arkadaşımla sorun yaşamadım. Gitmelerine az bir süre kaldı o yüzden sınav döneminde evimden çıkın diye tartışma yapmak istemiyorum.

Yukarıda da yazdığım gibi okuduğunu anlayanlardan yardım istedim. Kullanıcı sınırlaması yok ne yazık ki.

G Gelinlerce , zekanızla dalga geçmiyorum ama siz anlamamakta ısrar ettiğiniz için öyle hissetmeniz çok normal, daha da cevap vermeyeceğim size. Kendi kendine okumadan ahkam kesmeye devam edin.

kızların böyle olduğu alınlarında yazmıyor. evde yoktum, ödemem diyen onlar. su faturası geldiğinde dediler. Ben de elektriği hesaplıyorum o zaman.
kızların deterjanı kullanmamalarının sebebi, ortadan kaldırmam olabilir. suyu odasına saklıyorlarsa o zaman ben de saklarım. gerçi odama girip almışlar ben yokken.

Kızlar çöpleri bile ayırıyor. Ben hepsini toplayıp atıyorum, benim koyduğum çöpü atmıyorlar. Temizlik zaten yapmamışlar, eve gidince temizledim. Yardım lazım mı bile demediler.

Çok şükür bunlar dışında hiç bir ev arkadaşımla sorun yaşamadım. Gitmelerine az bir süre kaldı o yüzden sınav döneminde evimden çıkın diye tartışma yapmak istemiyorum.

Yukarıda da yazdığım gibi okuduğunu anlayanlardan yardım istedim. Kullanıcı sınırlaması yok ne yazık ki.

o zaman gerine gerine bütün eşyaları ortaya koydum demeyin. damacana var mı evde?

sabunsuz yıkıyorlar diyen sizdiniz hiç odama girip hırsız gibi sabun almışlar demediniz yorumlarda.

bunca yıl ev arkadaşı ile yaşamışsınız ama kuralları bilmiyor musunuz? yardım etmiyorlarsa kendi odanızı temizlersiniz sadece.

sizin ne yazdığınızı okuyacak zekaya sahibiz hepimiz elhamdülillah ama siz yaptığınız yanlışları kabul etmeyip yapılan yorumlara göre olayları değiştiriyorsunuz. kızlara sabır versin allah

evet evde damanaca var, yatağın içine sakladım sayın bilirkişi gel de bak. Ortak kullanım alanına büyük su alıp koymuştum.

Kendi odamı temizleyip evin geri kalanını pis mi bırakayım?

Kızlar şu an benle aynı evde değil, endişenlemenize gerek yok. Onlara bu kadar üzüldüğünüze göre muhtemelen siz de toplum içinde yaşama kurallarını bilmeyen birisiniz.

Olayları da kronolojik sıraya göre tek tek anı anına yazmayı akıl edemedim kusura bakma.

Kullandıkları fazladan her zerre kadar şey için bu kadar dertleneceğiniz insanları eve niye aldınız ki. Ayrıca İnterneti istemiyorum mu dediler değiştirin şifreyi. Doğalgaz kullanmıyoruz mu dediler kusura bakmayın doğalgaz her şekilde bu eve dahil diyeceksiniz. Hem sınırlarınızı koymuyor hem de üçün beşin hesabını yapıyorsunuz. Hesap yapmakta haklı olduğunuzu farzederek empati yapıyorum, ben olsam evde bir dk tutmam. Veririm ellerine kalan günlerin kirasını, bavullarını da kapı önüne bitti... Konu nereden baksak tuhaf yani.

Hem odanı açık bırakıyorsun hem de içeride çamaşır kurutuyorlar diyorsun. İçeri girip eşyalarını kullanmadıklarına, hatta yatağında yatmadıklarına şükretmen gerek. Ev arkadaşı olmadım ama herkesin odası girilmesi istenmiyorsa kilitli bırakılır. Bırakmasaydın

Back
X