Uyanık ev arkadaşları, faturalar nasıl paylaşılmalı?

T tintin , zorla almam ama ortak olduğumuz gruplarda ne tarz bir insan olduklarını paylaşırım ki, başka insanlar mağdur olmasın. Sorun 47 liradan çok dağdan gelip bağdakini kovmak. Aynı ev içindeyiz, selam, sabah yok bir de ne zaman gidiyorsun diyorlar.

Lyanna Mormont Lyanna Mormont , ben o sözleşmeyi evde çok kalmasınlar diye yaptım. Eve zarar vermesinler gözleri korksun diye.

Lyanna mort, neden bağlayıcılığı yok? Zaten gidecekler, kovmam da. Faturaların hepsini kalmadığım halde ödeyince kendimi aptal gibi hissediyorum.

@ay bunlar 47 lira için mi diyenlere, evet 47 lira için. Çünkü cebimde 40 lira kaldı. Öğrenciyim belki, nereden biliyorsun?

47 lira mı için diyenler başka konularda her şey çok pahalı para yetiştiremiyoruz diyorlar. Takılma öyle diyenlere maksat muhalefet olmak.

Lyanna Mormont Lyanna Mormont , ben o sözleşmeyi evde çok kalmasınlar diye yaptım. Eve zarar vermesinler gözleri korksun diye.
Ne için yaptığınızı kendiniz bilirsiniz elbet ama diğer taraftan bakınca kendi aranızda yazıp imzaladığınız bir kağıt olduğu için buna dayanarak fatura ödemelerini talep ederseniz geçerliliği olmayabilir diyorum ben sadece.

Eee rastgele bulduğunuz insanlarla eve çıkarsanız olacağı bu. Ben de iki arkadaşımla kalıyorum ama onları önceden çok iyi tanıyordum. Keşke böyle bir riske girmeseydiniz insanları tanımak kolay mı

absolut absolut promise, evde çok kalmadığım için o kadar ödüyor olabilirim. Tekken 0 doğalgaz 0 su ödediğim zamanlar da oldu. şehirden şehire fark ediyordur belki.

T torarikar , ev bizim. Evde kalmadığım bir dönem, onların da ihtiyacı var diye sorun etmedim.

freudyenpsk freudyenpsk , ev benim. sadece geçici bir süreliğine ben evde yokken, eve birileri baksın diye o civarda verilen ev kiralarının oldukça altında onları ev arkadaşı olarak kabul ettim. İlk başta biz yerde de yatarız diyen kızlar, sen salona mı geçsen dediler, salona geçtim. Tüm eşyalarımı bıraktım, kullanabilirsiniz, almanıza gerek yok dedim. Apartman aidatını da almıyorum... Başka ne yapabilirim ki? Ben onlarla aynı tutarı ödemek istemiyorum, evet. Örneğin doğalgaz, biz kullanmıyoruz, ödemeyeceğiz diyorlar ama yemek yapıyorlar, eşyalarını kurutmaya da benim odaya getiriyorlar.

Normalde ben de hesaplamazdım ama bu kızları kabul ettiğime pişman oldum. İnternet benim odamdan çekmiyor, ben katılmıycam dedi biri, ama diğer arkadaşının odasından kullanıyor.

Bizim evde tv yok,çalışan elektrikli eşyalar, kettler, bilgisayar, buzdolabı, kombi, lambalar, çamaşır makinesi.
Eğer malınız konusunda bu kadar titizseniz, ki normal bende çok titizimdir malim söz konusu olunca, o zaman 1 ay yoksunuz diye eve ne diye ev arkadaşı aldiniz? Ne demek ben onu kullanmadım bunu kullanmadım. Sayaç takin o zaman herkes o şekilde ödesin. Bu kızları öncelikle gönderin, sonra da sizde bu tarz küçük hesaplara çok takılmayın. Ve malınız eşyanız ve paranız konusunda gerçekten ev arkadaşı olayına girmeyin. Zaten mal sahibiymissiniz ee 20 lira fatura falan idare edersiniz zaten

freudyenpsk freudyenpsk , ev benim. sadece geçici bir süreliğine ben evde yokken, eve birileri baksın diye o civarda verilen ev kiralarının oldukça altında onları ev arkadaşı olarak kabul ettim. İlk başta biz yerde de yatarız diyen kızlar, sen salona mı geçsen dediler, salona geçtim. Tüm eşyalarımı bıraktım, kullanabilirsiniz, almanıza gerek yok dedim. Apartman aidatını da almıyorum... Başka ne yapabilirim ki? Ben onlarla aynı tutarı ödemek istemiyorum, evet. Örneğin doğalgaz, biz kullanmıyoruz, ödemeyeceğiz diyorlar ama yemek yapıyorlar, eşyalarını kurutmaya da benim odaya getiriyorlar.

Normalde ben de hesaplamazdım ama bu kızları kabul ettiğime pişman oldum. İnternet benim odamdan çekmiyor, ben katılmıycam dedi biri, ama diğer arkadaşının odasından kullanıyor.

Bizim evde tv yok,çalışan elektrikli eşyalar, kettler, bilgisayar, buzdolabı, kombi, lambalar, çamaşır makinesi.
Keşke bilmediğin işlere böyle balıklama dalmasaydın.
1. Eşya parası almasan bile depozito almalıydın. Yarın koltuğu parcalasalar hiç birşey diyemezsin.
2. Aylık ödeme önden alınır. Yani alacağın kiranın içinde, faturaları vs alman gerekiyordu. Atıyorum tek başına sen 30 lira elektrik örüyorsan, 90 gelir diye hesap edip, kiraya yansıtarak almalıydın.
Şimdi yapacak birşey yok. Başta nasıl anlaşmışsanız öyle gidecek, açık varsa ki var anlaşılan, açığı sen kapatacaksın.
3 e bölünecek faturalar vs.

Depozito aldım. Kirayı da ödediler. Sadece kızların kendilerini uyanık görüp her şeyi bana yıkmalarına sinir oluyorum. Onlar benden 10 yaş küçük. bana banyo lifini kullandım mı diye soruyor. Odalarına giriyor muyum diye beni takip ediyorlar. Ben de odamın kapısını açık bırakıyorum, ben yokken oturuyorlar falan.

Benim çok ev arkadaşım oldu ama hiç böyle tiplerle karşılaşmamıştım. Madem evde kimse kalmadı 20 lira nasıl geldi mesela? Sorun miktarı değil aslında. Karşısındakini aptal yerine koymaya çalışmak.

Depozito aldım. Kirayı da ödediler. Sadece kızların kendilerini uyanık görüp her şeyi bana yıkmalarına sinir oluyorum. Onlar benden 10 yaş küçük. bana banyo lifini kullandım mı diye soruyor. Odalarına giriyor muyum diye beni takip ediyorlar. Ben de odamın kapısını açık bırakıyorum, ben yokken oturuyorlar falan.

Benim çok ev arkadaşım oldu ama hiç böyle tiplerle karşılaşmamıştım. Madem evde kimse kalmadı 20 lira nasıl geldi mesela? Sorun miktarı değil aslında. Karşısındakini aptal yerine koymaya çalışmak.
Kira ödenmiş, depozito verilmiş, zaten anladığım 2 aylık kiracılar. Faturalari da herkes ödeyecek. Sen evde kalmasaydın neyse ama sen de kalıyorsun o halde sen de ödeyeceksin. Biraz yemeye çalışıyorsun kızları sanki. Herşeye söylenirsen rahatsız olurlar tabi. Eminim onlar da kaçacak yer arıyorlardır.
Bir daha böyle birşey yaparsan tavsiyem; kiraya herşeyi dahil edip ona göre fiyat ver. Sen yaktın, ben yoktum, suyu açtın, çamaşır yıkadın diye sorunlar çıkartamazsın.

J Jey N : Kızlar kaçacak yer aramıyorlar. Keşke gitseler. 1 aydır evdeler. Ben evde 1 hafta kaldım sadece. Kızları nasıl yemeye çalışıyorum? Aidat da almıyorum. 500 liraya eşyalı daire mi var? Aldığım depozito bozukları çamaşır makinesini tamir etmeye yetmeyecek bir para.

J Jey N : Kızlar kaçacak yer aramıyorlar. Keşke gitseler. 1 aydır evdeler. Ben evde 1 hafta kaldım sadece. Kızları nasıl yemeye çalışıyorum? Aidat da almıyorum. 500 liraya eşyalı daire mi var? Aldığım depozito bozukları çamaşır makinesini tamir etmeye yetmeyecek bir para.
20 lira elektrik faturası gelen yerde 500 lira ev arkadaşlığı bence baya iyi.
Niye kızlar durmadan çamaşır mi yıkıyor da bozuldu makina?

20 lira ben tekken geliyordu dedim. Kızlar varken değil. Evde başka elektrikli yok, herkes 20 liraya taktı.

Evet içine 2-3 tişört atıyorlar. Ben varken her gün çalışıyordu. Deterjan, yumuşatıcı da koymuyorlar.

Bulunduğum yerde eşyalı ev kirası 2000. Ben bu şekilde ev tutmuştum. 500 liraya bulsam ben de başkasının yerine çıkarım.

Ben olsam biz doğalgaz kullanmıyoruz diyen kızları odama almam
Kızlar çamaşırlarınızı buraya asmayın nem beni boğuyor derim
Gidin odanızdakileri açın bu kadar paradan kaçınmayın derim
Elektrik 47 inan çok az
Bide hiç kullanmasan bile onun bi bedeli oluyor ama faturana o ay yansımıyor
Yani bu ay 0 tl kullandım diye birşey yok
Muhtemelen birleştirmişler 2 ayı
Ama yine de ben olsam içimde dolacağıma söylerim yani
Kızlar bugüne kadar bu evde kim kaldıysa herşey ortak paylaşıldı
Yani ben net kullanmıyorum ben doğalgaz açmıyorum diye birşey yok
Beğenmeyen gidebilir
Hergün çamaşır yıkandı
Odamda net çekmiyor diye diğerinin odasına gidildi
Doğalgaz kullanmıcaz dendi benim odamda oturuldu
Kimse enayi değil lütfen ona göre davranalım derim
Neden söyleyemiyorsun?

Ayrıca konuda biri ailem geldi bana normalde 40 tl gelirken bu ay 59 geldi içim gitti demiş şok oldum
20 tl için içi yanmış ne insanlar var pes dedim

M megg , sizin için değerli olmayan 20 tl başkası için değerli olabilir. İş bulamadığı için insanlar intihar ediyor, çocuğuna süveter alamayan intihar ediyor. Ben de asıl buna şaşırıyorum. İnsanların maddi durumunu nasıl bu kadar iyi biliyorsunuz?

Kendi adıma konuşacak olursam. Benim istediğim depozito daha yüksek bir rakamdı, eve yerleşince biz yanlış anladık dediler. Tamam dedim, sorun etmedim. Apartman aidatına da dahil değiller. Küçük şeyleri hesapladıkları için ben de hesaplıyorum.

M megg , sizin için değerli olmayan 20 tl başkası için değerli olabilir. İş bulamadığı için insanlar intihar ediyor, çocuğuna süveter alamayan intihar ediyor. Ben de asıl buna şaşırıyorum. İnsanların maddi durumunu nasıl bu kadar iyi biliyorsunuz?

Kendi adıma konuşacak olursam. Benim istediğim depozito daha yüksek bir rakamdı, eve yerleşince biz yanlış anladık dediler. Tamam dedim, sorun etmedim. Apartman aidatına da dahil değiller. Küçük şeyleri hesapladıkları için ben de hesaplıyorum.
Orası hangi şehir ?
5 TL su deyince şaşırdım ya.

Okuduğunu anlayan birkaç kişi olmuş. Onlara teşekkür ederim.

Normalde eve kimseyi almıyorum. Zor durumda olduklarını söylediler. Çok ısrar ettiler. Ben de kabul ettim.

Bu evde değil ama diğer evde üniden ev arkadaşımla beraber kalıyorduk. Her şeyi 2 ye bölerdik. O hem kombiyi 79 e getirir hem de ufoyu çalıştırıdı. Gidip neden ufoyu da kullanıyorsun, ben ödemiyorum demezdim.

Ben bu kızlara, detarjan, tuvalet kağıdına kadar bıraktım. Aidatı da ödemenize gerek yok dedim.

Ben evde tek kalırken su 5 lira ya da 0 geliyordu. Bunlar gelince fatura 20 lira geldi ve kız ben evde değildim diyor. Ben de evde değildim. O zaman kim harcadı suyu?

Kusura bakmayın ama ben de mal değilim. Eşyaları odamda kurusun, yemek yapsınlar, sıcak suyu kullansınlar. Sonra biz kaloriferi yakmadık. Peki hepsini ben öderim.

@Esra, evet bu stres 47 lira için. Çünkü kızları tanımıyorum, arkadaşım değiller. Bana da, kendi evimden ne zaman gideceğimi soruyorlar. Faturaları ödemesinler, ceplerine de haşlıklarını ben koyayım.
haşlık ne ola ki :dondurma:

"Fatura odemeyenin odasinin şalterini kapatacağım" diyebilirsin.
wifi sifresini degistirebilirsin. Ya da sistemden girip sadecw snein ve odeyen kziin bilgisayarini aktif edip diger kizin ipsini banlayabilirsin.
Eski erkek arkadasim eve gizlice baglanan ev sahibini evden cikarken bloklayip eve girince acip delirtmisti :)
Ayni sekilde odana geri geç, begenmeyen olursa da kapiyi goster.
ama ev arkadaslariyla hirslanmamak gerekiyor. Bunu ev arkadasi olacak seytanlarla gercek anlamda mahkemelik olan biri olarak söylüyorum.
Değmez.
Hele gercekten uç beş kuruş için

Son düzenleme:
Back
X