- 22 Haziran 2013
- 2.793
- 1.660
- 333
- Konu Sahibi yalanckarnca
-
Ikinci. Ilkinde denemiştim. Boş yere çocuğumu aglatmisim diyorum. Altı aya kadar düzenimiz yoktu. Gece güzel uyuyordu ama. Sonra gündüz de kendiliğinden iki kere uyumak istemeye başladı. Gece emzirmeyi kesince daha da iyi olduilk çocuğunuza hamileyseniz bu erken farkındalığınız için tebrik ederim sizi :)
Ilk 2 bcuk ay beni baya zorladi uyku egitimi veremezdim gazli bi bebekti o dönem salliyordum simdilerde sallanmak istemiyor. Kararlıym bakalım ins basaririm
5 aylıkken başladım.
1 ayda tamamen alıştılar (ikiz)
2 yaşındalar kendileri uyur hâlâ, sorun yaşamıyoruz.
İstikrar ve sabır diyorum!!
Yatır kaldır yöntemi ile yaptım.
-Karın doyurma, pijama giyme, ninni açma ve beşiğe yatırma,emzik ve karanlık ortam..
Derken beşiğin başında bekleme, ağladıkça pışpışlama, daha da ağladıkça alıp sakinleştirip yeniden beşiğe bırakma..
Birkaç seanstan sonra odadan çıkma..
Ağladıkça içeri girip sakinleştirme. Her seferinde 3 dk daha geç girmek koşuluyla...
Derken ağlamalar yerini mızırdamalara bırakıyor.. Zamanla da ses soluk çıkmıyor bile, emziğini alan, dönüyor arkasını uyuyor
Eşinizle birlikte uyum içinde olun, ağlamalara ikiniz de sabredeceksiniz.
1 hafta misafir kabul etmeyin, bir yere gitmeyin.
Uyku öncesi tok olduğuna emin olun.
Yine uyku öncesinde sakin aktiviteler yapın.
Rutin oluşturun, hep aynı şeyleri yaparsanız uykuya gideceğini anlar güvende hisseder.
Yatırdığınız andan itibaren göz temasını kesin..
Benim yolum buydu.
Varsa soru cevaplarım, uyku benim işim
Başarırsınız İnşaAllah.. Benim kızım kolikti, o yüzden ben de 4 aylıkken bu eğitimi verdim, iyi ki de yapmışım, arkadaşlarım o zamanlar bana kızıyorlardı küçücük çocuğa işkence ediyorsun diye, şimdi ise beni tebrik ediyorlar, uyku eğitimi vermek sizi vicdansız anne yapmaz, kararlı ve sabırlı olun, her fırsatta yavrunuzu sevin kucaklayın...
Ben de aynı taktikleri uyguladım, 40 günde başarılı oldum, sizi de tebrik ederim, süpersiniz...
Benm bebegm suan 5aylik..inanin 10gun oncesine kadar yataga koyardm müzik acar cikardm odadan kendi kendine uyurdu.aksam en gec 8de uyurdu sanaha kadar uyurdu hc uyanmazdi.ama 10gundur aralikli uyuyo o da yatakta kendi kendine degil kucagmda uyuyo ole yataga koyuyorum.ama onceki gibi bu saatlerde yatip sabaha kadar uyumuyo 9-10-11-12 gece illaki uyanio bida mama icio ki asla uyanmazdi 8gibi yattiktan snra..degsti hersey anlayacaginiz...
Ayagimda salliyorum ben. Bazen de besiginde salliyorum. Cok uykusu varsa emerken de uyuyor. Gece de defalarca uyaniyor. Koynumda uykuya tekrar daliyor. Cok yoruluyorum ve uykusuz kaliyorum. Lakin umurumda bile degil. Benim sipa cani nasil isterse oyle uyuyor. Onun icin calismayi biraktim. Tek isim o. 2 yasina gelip kendini ifade etmeye baslayana kadar da evin reisi o :)
Başarırsınız İnşaAllah.. Benim kızım kolikti, o yüzden ben de 4 aylıkken bu eğitimi verdim, iyi ki de yapmışım, arkadaşlarım o zamanlar bana kızıyorlardı küçücük çocuğa işkence ediyorsun diye, şimdi ise beni tebrik ediyorlar, uyku eğitimi vermek sizi vicdansız anne yapmaz, kararlı ve sabırlı olun, her fırsatta yavrunuzu sevin kucaklayın...
Ben de aynı taktikleri uyguladım, 40 günde başarılı oldum, sizi de tebrik ederim, süpersiniz...
Sanırım bi sure ara vericem cok ağlıyor veguvenini sarsmaktan kkorkuyorum konuyu actigim gun 40 dk surdu uyudu uyucakti gozleri kapatti sonra bi çığlık basti dayanamdim bide alip yataga birakirken de sakinken aglamaya başladı. Bnde cok istiyorm ama nasil basaricamm bilmiyorum
Uykuya geçiş her bebek icin zormudur acaba dalamiyor bi turlu inleme halinde uyku geciste
Üzgünüm ama bu şekilde başarılı olamazsınız, önce sizin kararlı olup inanmanız lazım. Sizin gibi bir çok arkadaşım kıyamıyorum vs. dedi hatta uyku eğitimi benim çocuğuma uymadı flan dedi aslında kendileri sabırlı davranamayıp suçu çocuğa attı. Bir kere şunu unutmayın uyku eğitimi çocuğu ağlatmak değildir, iyice bilgi sahibi olup öyle uygulayın zaten ağlatarak olmaz, evet bnm çocuğum da ağladı ama öyle saatlerce değil...
Tabi ki, bazen biz bile uyumayı bilmemize rağmen uykuya dalmakta zorluk çekmiyor muyuz? Bebeğinize ve kendinize zaman tanıyın, stres altında olmaz bu iş...
Evet stres sanırım etkiliyor bende yorgun düşüyorum gunun sonundda onunda etkisi olabilir. Aslinda tracy hogg okuyorum nasil yapmam gerektigni sabir ve kararligib cok onemli oldugunu biliyorum ama guvenini sarsackmisimm geldi en son denememde. O yuzden biraz ara verip yeniden deneyeceğim. Birde beslenme sorunumuz var tam doydugundan emin olamyorn yarim yanalak yiyor mama ve sut seklinde besleniyor 3 saate bir beslemeye calsliyrm ama emmek isteyince durmuyor tabi agla agla. Beslenmenin de uykuyla iliskisi var once onu cozmem lazm sanırım
Haklısınız, karnı tok çocuk daha rahat uyur. Bir uyku rutini oluşturmayı deneyin, banyo gevşetir mesela kıyafetlerini değiştirin, uyuyacağı zaman...
Hergun uyumadan önce banyo yaptiriyorum sonra beslenme ve uyku
Gündüz bir kere uyutun biberon alıyorsa mamayi uyku saatine denk getirin ve yanına uzanin arada temas edin ve ışıksız odada olsun bi süre sonra alisacaktirMerhaba arkadaşlar. . Bebegine uyku egitimi verip başarılı olan var mi ? Kaçıncı ayda başladınız? tecrubelerinizi paylasirmisiniz ? Bebegim 4 aylık acaba erken mi ?
Benim oglum 10 aylik. 2 aylikken yaptim ben tracy hogg'u. Burda da cok yazdim. Yapamayanlar her cocuk bir degil falan dedi hatta. Ama sonuc mukemmel. Yilmadan dene.
Gündüz bir kere uyutun biberon alıyorsa mamayi uyku saatine denk getirin ve yanına uzanin arada temas edin ve ışıksız odada olsun bi süre sonra alisacaktir
Benim oglum 10 aylik. 2 aylikken yaptim ben tracy hogg'u. Burda da cok yazdim. Yapamayanlar her cocuk bir degil falan dedi hatta. Ama sonuc mukemmel. Yilmadan dene.
Bazen bebekler meme bağımlısı oluyor yani doymaktan çok teması seviyorlar bu durumda uyku süreci zorlasabiliyorZaten gece uykusundan once genekde mama veriyorum ama bazen yemiyor oylede olunca memede fazla doymuyor bi sure sora yeniden emmk istiyor falan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?