- 14 Eylül 2013
- 1.344
- 533
- 133
- Konu Sahibi yalanckarnca
-
Valla ben çocuğunun ağlamasına dayanamayan tiplerdenim. 6 aylıkken odaları ayırdık ama sallayarak uyuttum 3 yaşına 3 ay kala büyüdün kızım artık uyu kendi hadi dedim tamam anne dedi. Şimdi kendi yatıp uyuyor
Rutinimiz var zaten gece gunduz ayrimini biliyor keni kendine uyumasi icin egitim vermek istyrm
5 aylıkken başladım.
1 ayda tamamen alıştılar (ikiz)
2 yaşındalar kendileri uyur hâlâ, sorun yaşamıyoruz.
İstikrar ve sabır diyorum!!
Yatır kaldır yöntemi ile yaptım.
-Karın doyurma, pijama giyme, ninni açma ve beşiğe yatırma,emzik ve karanlık ortam..
Derken beşiğin başında bekleme, ağladıkça pışpışlama, daha da ağladıkça alıp sakinleştirip yeniden beşiğe bırakma..
Birkaç seanstan sonra odadan çıkma..
Ağladıkça içeri girip sakinleştirme. Her seferinde 3 dk daha geç girmek koşuluyla...
Derken ağlamalar yerini mızırdamalara bırakıyor.. Zamanla da ses soluk çıkmıyor bile, emziğini alan, dönüyor arkasını uyuyor
Eşinizle birlikte uyum içinde olun, ağlamalara ikiniz de sabredeceksiniz.
1 hafta misafir kabul etmeyin, bir yere gitmeyin.
Uyku öncesi tok olduğuna emin olun.
Yine uyku öncesinde sakin aktiviteler yapın.
Rutin oluşturun, hep aynı şeyleri yaparsanız uykuya gideceğini anlar güvende hisseder.
Yatırdığınız andan itibaren göz temasını kesin..
Benim yolum buydu.
Varsa soru cevaplarım, uyku benim işim
Valla bende bir komşu var ki kadın dayanıyor. Bazen diyorum ki helal olsun abla. Ama alıştıramadı bir Türlü. Ama 4 ay da biraz küçük gibi sankiBenimki her türlü ağlıyor yoksa kim dayanabilirr ki..
Ayrıca..
Kendi beşiğinde kendi odasında..
Uyku saatlerinş de siz ayarlayacaksınız.
Günde kaç kez uyuyor, ne kadar uyuyor, ne zaman uykusu geliyor gözlemleyin, not edin gerekirse..
Size göre kaydırmalar da yaparak düzene sokarsınız.
Mesela ben gece uykusuna 7 de yatırarak başladım. Süreyi uzattım şimdi bayadır akşam 8buçukta yatak...
Hiçbir zaman akşam 9dan sonra da ışıklı ortama çıkarmadım..
şu an 3,5 aylığız ve 2 haftadır uyku eğitimindeyiz
müdahalesiz uyumayı öğrendik çünkü uyumalara anne kucağında bazende sallamalı uyuyorduk
bu haftada saat 9 da uyuma eğitimine başlayacağız
fırsatım olsa var ya ilan vericem sayfa sayfa. uyku eğitimi, yemek eğitimi, oyun eğitimi, tırıvırı eğitimi.... bunlar anneye baskı, çocuğa sıkıntıdan başka bir şey değil. yok şu saatte şu kadar uyutun, yok önce poposuna pış pışlayın, üç kere pış, üç kere toş yapın...
çocuğunuzu üzmeyin, yormayın. uyur da, yer de, oynar da. ben düzinelerce kitap okuyup, bu kitapların hepsini kütüphanemin en üst rafına kaldırmış bir anneyim. Allah a şükür ki yanımda annem vardı. hep sakinleştirdi beni. her gelen bir şey dedi. e her çocuk bir olur mu? bizim gibi koca koca insanların bile uykuya geçişi farklıdır. bu dünyaya yeni gelmiş yavrulara baskı yapmayın. benim kızım da zor uyurdu geceleri. şimdi 36 aylık saati gelince yanıma gelip "uykum geldi" diyor tuvalete gidiyor, ben de peşinden. kitap, masal, küt uyku. ve size şunu çok kesin söylerim. benim kızım böyle uyuyorsa çoğu bebek çok rahat uyur.
nasıl geldik bu sürece derseniz? memede de uyuttum, ayağımda da salladım, koynumda da yatırdım, salonda da yattık, yerde de yattık, tv karşısında da yattık. olabilir sıkıntılıdır onu oyalamanız gerekir.
diyeceğim o ki sakin olun, hiçbir şeye geç kalmadınız. tabi ki bir düzen olacak, gece-gündüz öğrenilecek, açlık-tokluk öğrenilecek ama zamanla. siz bir düzen belirleyin kendinize ve bebeğinize göre. kulaklarınızı kapatın ve sakince uygulayın. inanın onlar zaten sizi yönlendiriyor.
Ben verdim hem de 9. Aydan sonra. Evet başarılı da oldum şükürler olsun. Hiç ama hiç vazgeçmedim. Kendi kendine uyumaya başlaması demek geceleri neredeyse hiç uyanmaması demek, saatlerce uyku faslı çekip sinir hastası olmaması demek. Çocuğun mutlu olması demek. 4. Ay geç de değil erken de değil. Bebeğine bağlı
Valla bende bir komşu var ki kadın dayanıyor. Bazen diyorum ki helal olsun abla. Ama alıştıramadı bir Türlü. Ama 4 ay da biraz küçük gibi sanki
bizde müdahalesizi 2 haftada öğrendik
uyandığında kucağıma alıp 5 dk konusuyoruz uyukusu iyice acılsın güzel emsin diye hemen sonra emziriyorum, alt değiştirme falan derken yarım saat geçmiş oluyor 10 dakika sohbet ediyoruz, sonra oyun halısına bırakıyorum ortalama 15 - 20 dakika tekmeleme el hareketleri ile orda yoruyor kendisini, ses tonu mızıldanmalar başlayınca tekrar kucağıma alıp 15-20 dakika daha oyalıyorum, sonra emzirip yatağına koyuyorum yan yatırıp emziğini ağzına veriyorum ve kendimi gizliyorum ama emziği düşerse diye beni görmeyecek şekilde 2-3 dk bekliyorum genelde kendi kendine ııı eee mmm yapıp 5 dakika sonra uyuyor
İlk gün 1 saat ağladı ben de yanına uzandım sesimi hiç çıkarmadım sessizce hadi kızım uyku saati demek dışında. İkinci gün de 1 saat sürdü. Şimdi 5-10 dakikada uyuyor. Yalnız her çocuk farklı. Benim kızım yatağında uyumuyor. Tutunup kenarlarına kalkıyor diye benim yatağımda uyuyor. Sonra alıp yatağına koyuyorum. Gece de 2 kere uyanıyor. Emziriyorum uyuyor. BiliYorum kitaplara pek uymuyor. Ama benim kızımla biz böyle düzen oturttuk...
Ben kizima uyku eğitimini verenlerdenim, sabirli olunca başarılı kesinlikle olunuyor, kizim 4 aylik şuan Kolik döneminden sonra direk eğitime başladim . Ama şuda bir gerçekki her bebekte ayni başarı elde edilmiyor, ben ilk perdelerimi değiştirmekle başladım ve sürekli kizimi ayni saatte uyutmaya başladim. Sabah 6'da kalkar 9'a kadar emzirip biraz oynatip altini değiştiriyorum ve tam 9'da uyumuş olur 12'ye kadar uyur gene ayni sekilde emzirme altini değiştirme sonra salincağinda sallanir müzik acarim onu dinler ve 5 kadar devam eder, 5 ten sonra ben genelde banyo yaptiriyorum tekrar salincağina koyup sallanmasini sağliyorum altina bakiyorum kizimla saat 8 kadar bu şekilde suruyor. 8 den sonra neredeyse 1 saat memede vakit geçiriyor oynuyor zaten memede uyuya kaliyor gazini cikarip yatağina aliyorum saat 10'da uyumuş oluyor sabah 6'ya kadar uyanmiyor.Merhaba arkadaşlar. . Bebegine uyku egitimi verip başarılı olan var mi ? Kaçıncı ayda başladınız? tecrubelerinizi paylasirmisiniz ? Bebegim 4 aylık acaba erken mi ?
Ahh keske emzik alsa isim daha kolay olurdu mmaalesef almıyor
soothie emzikleri denyebilirsiniz ya da mam emzik tutması daha kolay oluyor
3 4 marka denedim. Soothie de yine almaz diye almak istedim fiyt olrk diherlerine gore pahalı elimde patlasin istemedim
Ben kizima uyku eğitimini verenlerdenim, sabirli olunca başarılı kesinlikle olunuyor, kizim 4 aylik şuan Kolik döneminden sonra direk eğitime başladim . Ama şuda bir gerçekki her bebekte ayni başarı elde edilmiyor, ben ilk perdelerimi değiştirmekle başladım ve sürekli kizimi ayni saatte uyutmaya başladim. Sabah 6'da kalkar 9'a kadar emzirip biraz oynatip altini değiştiriyorum ve tam 9'da uyumuş olur 12'ye kadar uyur gene ayni sekilde emzirme altini değiştirme sonra salincağinda sallanir müzik acarim onu dinler ve 5 kadar devam eder, 5 ten sonra ben genelde banyo yaptiriyorum tekrar salincağina koyup sallanmasini sağliyorum altina bakiyorum kizimla saat 8 kadar bu şekilde suruyor. 8 den sonra neredeyse 1 saat memede vakit geçiriyor oynuyor zaten memede uyuya kaliyor gazini cikarip yatağina aliyorum saat 10'da uyumuş oluyor sabah 6'ya kadar uyanmiyor.
Doktorumuz 5 kg uzerindeyse gece kaldirmaya gerek yok dedigi icin emzirmiyorum genelde altini degistiriyorum hep. Bence sende kendine bir düzen belirle , aslinda bebeğini takip ederek ona uyum sağlayabilirsin. Çünķü ben bu saat aralarini kizima göre ayarladim 1 hafta boyunca huzursuz olduğu saatleri not aldim ve o saatlerde hep uyuttum ortaya bu sekilde bir düzen ciktiikimizde mutluyuz
demek sizin bebeğinizin karakterinde emzik emmek yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?