uyku eğitimi

Benimki her türlü ağlıyor yoksa kim dayanabilirr ki..

Ben verdim hem de 9. Aydan sonra. Evet başarılı da oldum şükürler olsun. Hiç ama hiç vazgeçmedim. Kendi kendine uyumaya başlaması demek geceleri neredeyse hiç uyanmaması demek, saatlerce uyku faslı çekip sinir hastası olmaması demek. Çocuğun mutlu olması demek. 4. Ay geç de değil erken de değil. Bebeğine bağlı

Rutinimiz var zaten gece gunduz ayrimini biliyor keni kendine uyumasi icin egitim vermek istyrm

bizde müdahalesizi 2 haftada öğrendik
uyandığında kucağıma alıp 5 dk konusuyoruz uyukusu iyice acılsın güzel emsin diye hemen sonra emziriyorum, alt değiştirme falan derken yarım saat geçmiş oluyor 10 dakika sohbet ediyoruz, sonra oyun halısına bırakıyorum ortalama 15 - 20 dakika tekmeleme el hareketleri ile orda yoruyor kendisini, ses tonu mızıldanmalar başlayınca tekrar kucağıma alıp 15-20 dakika daha oyalıyorum, sonra emzirip yatağına koyuyorum yan yatırıp emziğini ağzına veriyorum ve kendimi gizliyorum ama emziği düşerse diye beni görmeyecek şekilde 2-3 dk bekliyorum genelde kendi kendine ııı eee mmm yapıp 5 dakika sonra uyuyor

Maşallah size : ) emzik almiyor maalesef oglum. Bizim rutin banyo beslenme uyku seklinde bide yatagindan cikarmadigim oyuncagi var . Doydugundan pek emin olamiyorum onuda yeni yeni dusene sokmaya calisiyorm cok duzensizdi beslenmesi. Ben zorlanirsam msj atayim o zaman size

10 gundur nerdeyse ne zaman ne yedi ne zamn uyudu yazıyorum aksam 8 le 9 araso uyumus olurdu genelde iki gundr 9 buçuk oldu ama aslinda 7 de basliyor mizirdamaya ama nasil uykuya gecircem orda tikaniyorm ne yapsamda aglamadan uyusa diye uyku egitmi iyi olack kararli olmam lazm.

Kesinlikle katiliyorum

böyle yorumlar okudukca umudum artiyor tesekkurler

Valla bende bir komşu var ki kadın dayanıyor. Bazen diyorum ki helal olsun abla. Ama alıştıramadı bir Türlü. Ama 4 ay da biraz küçük gibi sanki

Doktorumuz verebilirsin uyku egitimi istersen dedi bende acaba kcuuk mu daha diye tereddut ettim ama normalmis yinede deneyecgm

İlk gün 1 saat ağladı ben de yanına uzandım sesimi hiç çıkarmadım sessizce hadi kızım uyku saati demek dışında. İkinci gün de 1 saat sürdü. Şimdi 5-10 dakikada uyuyor. Yalnız her çocuk farklı. Benim kızım yatağında uyumuyor. Tutunup kenarlarına kalkıyor diye benim yatağımda uyuyor. Sonra alıp yatağına koyuyorum. Gece de 2 kere uyanıyor. Emziriyorum uyuyor. BiliYorum kitaplara pek uymuyor. Ama benim kızımla biz böyle düzen oturttuk...

Ahh keske emzik alsa isim daha kolay olurdu mmaalesef almıyor

Tesekkurler ben ilk gun denedim 45 dk surmustu sonraki 2 gun doymadigini dusungm icin emzirdim memede uyudu.

Merhaba arkadaşlar. . Bebegine uyku egitimi verip başarılı olan var mi ? Kaçıncı ayda başladınız? tecrubelerinizi paylasirmisiniz ? Bebegim 4 aylık acaba erken mi ?
Ben kizima uyku eğitimini verenlerdenim, sabirli olunca başarılı kesinlikle olunuyor, kizim 4 aylik şuan Kolik döneminden sonra direk eğitime başladim . Ama şuda bir gerçekki her bebekte ayni başarı elde edilmiyor, ben ilk perdelerimi değiştirmekle başladım ve sürekli kizimi ayni saatte uyutmaya başladim. Sabah 6'da kalkar 9'a kadar emzirip biraz oynatip altini değiştiriyorum ve tam 9'da uyumuş olur 12'ye kadar uyur gene ayni sekilde emzirme altini değiştirme sonra salincağinda sallanir müzik acarim onu dinler ve 5 kadar devam eder, 5 ten sonra ben genelde banyo yaptiriyorum tekrar salincağina koyup sallanmasini sağliyorum altina bakiyorum kizimla saat 8 kadar bu şekilde suruyor. 8 den sonra neredeyse 1 saat memede vakit geçiriyor oynuyor zaten memede uyuya kaliyor gazini cikarip yatağina aliyorum saat 10'da uyumuş oluyor sabah 6'ya kadar uyanmiyor.
Doktorumuz 5 kg uzerindeyse gece kaldirmaya gerek yok dedigi icin emzirmiyorum genelde altini degistiriyorum hep. Bence sende kendine bir düzen belirle , aslinda bebeğini takip ederek ona uyum sağlayabilirsin. Çünķü ben bu saat aralarini kizima göre ayarladim 1 hafta boyunca huzursuz olduğu saatleri not aldim ve o saatlerde hep uyuttum ortaya bu sekilde bir düzen cikti ikimizde mutluyuz

Bi duzenimiz var sadece gece uyksuna mudahelsiz kendi gecsin istiyorum. Yoksa gunduz ve aksam uyuyacgi vakitler belli amaa aksam uyumadan cok agliyor onune gecemiyorum.

Uyku egitimi diye birsey yoktur, lutfen bebeginize uyumayi ogretiyorum derken eziyet etmeyin, caresizligi ogretmeyin.
Uyku ogretilen birsey degil ki dogamizda var zaten, neyin egitimi bu?
Gunumuz anneleri icin bebek ber halti kendi basina yapsin anne de rahat etsin amaciyla cikarilmis safsatalar.
Bebek kendi kendine uyur mu ya, bebek bu adi ustunde bebek!!! Sefkate, annenin kokusuna, sutune, ritmine ihtiyaci var. Neden mahrum birakalim?
Hic bilmedigi bir dunyaya gelmis, urkek, korkak, minicik bir yurek... Hadi bakalim sen bu odada bu yatakta tek basina uyu, aglasan da gelemem yanina... Neden? Uykuyu ogrenmen lazim...
"Uykuyu ogrenirim anne ama sensizlik cok korkunc" diyemiyor o yavrucuk...
Unutmamak lazim; onemli olan bebegin uykuya dalmasi ve uyumasi degil, onemli olan bebegin daha mutlu ve daha az korkarak uyumasidir.
Ve yine, bebeklerin uyutulmaya degil, uyumak icin ebeveynlerinin ilgisine ihtiyaci vardir.
Birakin kokunuzla, sevginizle, sicakliginizla, huzurla uyusun ama sallanarak ama emerek ama yaninizda kokunuzu duyarak...
Geciyor o boluk porcuk uyunan geceler, 2 yasina gelip ozgurlesmeye basliyorlar zaten ama cocukta kalan hasarlar gecmeyebilir.
Yoruluyoruz elbet ama anne olmak biraz da fedakarlik barindirmiyor mu icinde?
Guzel anne cok yoruluyorsun biliyorum ama miniginin sana guvenle baglanmasi icin degmez mi bir sure yorgunluga?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…