- 14 Eylül 2013
- 1.344
- 533
- 133
- Konu Sahibi yalanckarnca
Merhaba arkadaşlar. . Bebegine uyku egitimi verip başarılı olan var mi ? Kaçıncı ayda başladınız? tecrubelerinizi paylasirmisiniz ? Bebegim 4 aylık acaba erken mi ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
tecrübelerime dayanarak diyorum ki çocuktan çocuğa değişir.
bazı arkadaşlarım 1 aylıkken verdi bu eğitimi. kimi de yaşını geçince.
hatta uyku eğitimi veren şirketler varmış. bi arkadaş da onlardan yardım aldı ama olmadı. çünkü çocuk uygun değildi buna.
ben de 4 aylıkken denemiştim. ama ağlamaktan başka bir işe yaramadı. hatta uykusuzluktan perişandım her yolu denedim. ağlattım da malesef 1 saat kesintisiz ağladı ama uyumadı. hatta ertesi günler ortada bişey yokken aynı saatte saatlerce ağladı .
en sonunda 12 aylık gece uyumaya başladı tabi sık sık emmek için uyanıyordu. 16 aylık da gece emmeyi bıraktı. sonra da zamanla uyku sorunumuz bitti. şimdi 30 aylık uyuyor kendi kendine.
demem o ki deneyin ama çok ağlatmayın kuzucuğu.
6 aylıkken vermek lazım.
Ben başarılı olamadım cünkü kararlı değildim. Kararlı tutum sergilenirse basarı sağlanacak bir konu.
fırsatım olsa var ya ilan vericem sayfa sayfa. uyku eğitimi, yemek eğitimi, oyun eğitimi, tırıvırı eğitimi.... bunlar anneye baskı, çocuğa sıkıntıdan başka bir şey değil. yok şu saatte şu kadar uyutun, yok önce poposuna pış pışlayın, üç kere pış, üç kere toş yapın...
çocuğunuzu üzmeyin, yormayın. uyur da, yer de, oynar da. ben düzinelerce kitap okuyup, bu kitapların hepsini kütüphanemin en üst rafına kaldırmış bir anneyim. Allah a şükür ki yanımda annem vardı. hep sakinleştirdi beni. her gelen bir şey dedi. e her çocuk bir olur mu? bizim gibi koca koca insanların bile uykuya geçişi farklıdır. bu dünyaya yeni gelmiş yavrulara baskı yapmayın. benim kızım da zor uyurdu geceleri. şimdi 36 aylık saati gelince yanıma gelip "uykum geldi" diyor tuvalete gidiyor, ben de peşinden. kitap, masal, küt uyku. ve size şunu çok kesin söylerim. benim kızım böyle uyuyorsa çoğu bebek çok rahat uyur.
nasıl geldik bu sürece derseniz? memede de uyuttum, ayağımda da salladım, koynumda da yatırdım, salonda da yattık, yerde de yattık, tv karşısında da yattık. olabilir sıkıntılıdır onu oyalamanız gerekir.
diyeceğim o ki sakin olun, hiçbir şeye geç kalmadınız. tabi ki bir düzen olacak, gece-gündüz öğrenilecek, açlık-tokluk öğrenilecek ama zamanla. siz bir düzen belirleyin kendinize ve bebeğinize göre. kulaklarınızı kapatın ve sakince uygulayın. inanın onlar zaten sizi yönlendiriyor.
Merhaba arkadaşlar. . Bebegine uyku egitimi verip başarılı olan var mi ? Kaçıncı ayda başladınız? tecrubelerinizi paylasirmisiniz ? Bebegim 4 aylık acaba erken mi ?
Yok aglatmam ben kendisi zaten uykusi gelince cok ağlıyor dalamiyor uykuya bi inilti halinde surekli. Ben de dedm zaten cok ağlıyor her türlü ağlıyor yatir kaldir yontemini denedim ilk gun 45 dk sonunda uyudu ertesi gun olmadi dunde olmadi umutsuzluğa kapildim uyku öğrenilen bi davranış sonucta. Bide ya emerek uyuyor yada kangurada gezdirerek sallanmak istemiyor.
Coktan baslamaniz lazimdi gece rutinine
bneim oğlumda öyleydi ama eninde sonunda öğrendi. darısı da sizin kuzucuğa inş.
Ilk 2 bcuk ay beni baya zorladi uyku egitimi veremezdim gazli bi bebekti o dönem salliyordum simdilerde sallanmak istemiyor. Kararlıym bakalım ins basaririm
Valla ben çocuğunun ağlamasına dayanamayan tiplerdenim. 6 aylıkken odaları ayırdık ama sallayarak uyuttum 3 yaşına 3 ay kala büyüdün kızım artık uyu kendi hadi dedim tamam anne dedi. Şimdi kendi yatıp uyuyorMerhaba arkadaşlar. . Bebegine uyku egitimi verip başarılı olan var mi ? Kaçıncı ayda başladınız? tecrubelerinizi paylasirmisiniz ? Bebegim 4 aylık acaba erken mi ?
Valla uyku egitimi degilde hani gece rutini diyorlarya gece gunduzu ayirt etmeye yardimci onun gibi, hicbirsey icin gec degil bence istediginiz sekilde baslayin, hem her bebek farkli olur siz annesisiniz en iyi siz anlarsiniz bebeginizin huyundan.
çok zengin bir aile dogmamış çocukları için fransadan yabancı dadı getirteceklermiş , bebek yarın dogması gerekirken dün dogmuş ve bakıcı bugun ailenin yanına gelmiş , kapıyı açmışlar hoşgeldiniz bebek hemen yan odada yatıyor demişler , dadı şaşırmış hani yarın dogacaktı demiş , aile ne yazııkki erken dogdu deyince ,fransız bakıcı benim yapacak bir şeyim yok artık o huyunu almış artık demiş ve fransaya geri dönmüş,
bende uyku eğitimini kızım dogdugu gunden itibaren vermeye başladım , şimdi okuyanlar olmaz öyle saçmalık diyecekler ama oluyor
bu biraz kararlı istikrarlı ve kimsenin mudahele etmeyeceği sadece kendinizin uğraşacagı bir konu,
tecrübeyle sabittir..