Uyku Felci

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

BettyRuble

iyi düşün iyi olsun!
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
9.248
25.555
548
Kızlar merhaba!
Ya bu uyku felci denen şey..
Arada 2-3 ayda bir oluyor bende ama şu şekilde..
Uykumda kasılıyorum hop uyanıyorum gevşiyorum, tam uykuya dalacakken bir daha..
Tekrar tekrar oluyor bu..
Öf bir de dün gece en fenasını yaşadım saatlerce uyuyamadım ardarda belki de 10 kez oldu üzüldüm kendime..
O sebeple konuyu açtım benim gibi yaşayan var mı bu durumu?
Çözüm bulabildiniz mi?
Nadir baya, çok rahatsız etmiyordu ama dün gece yorgun düştüm artık kasılmaktan..
Not:Lütfen dini yorumlar yapmayın dini hassasiyeti olan bir insanım, ilgisi olmadığını düşünüyorum, tıbbi bir şey bu. Ban yemeyelim gereksiz yere.

Uyku apnesi mi acaba? Teshisli mi? Değilse doktora gidin. Uyku testi mi ne ondan yaptırın ona göre tedavi olursunuz. Buradan söylenecek şeyler işe yaramayacaktir.

Yorgun veya stressliysen olur. Donemlik birsey biara bana da her gece oluyordu bazende tek gecede bikac sefer oluyordu. 2-3 aylik ara verip sonra tekrsr olmaya basliyordu. Son 1 yildir yasamadim hic birsey yapmadim.

Doktora gideceksin
Bir gece makinelere bagli hastanede uyuyacaksin
Kontrol sonucuna gore uyku apnesi olup olmadigina karar verilecek
Ona gore tedavi uygulanacak

Yorgun veya stressliysen olur. Donemlik birsey biara bana da her gece oluyordu bazende tek gecede bikac sefer oluyordu. 2-3 aylik ara verip sonra tekrsr olmaya basliyordu. Son 1 yildir yasamadim hic birsey yapmadim.
Yorgundum spor yapmıştım bir de çok aç uyudum. Bilemiyorum umarım ondandır.

stress... sinav dönemi cok olurdu bende

yada asiri yorgunsan olur uyku dönemi alfa beta gama siralama var diye okumustum. cok yorgunsan alfadan direk gammaya atliyormus vüjüt ama beyin hala uyanik ondan olurmus... baya matamatiksel oldu. acil sifa diliyorum aksamlari stressden uzak dur. bitki cayi ic kafaya herseyi takma

Yüzüstü yatınca olunmuyo. Çok yaşadım çareyi bunda buldum

Yorgunluk derken beyin yorgunlugu veya asiri uykusuzluk. Spor bende yapiyorum oyle bir etkidi olmadi ama beyin olarak yorgunsam veya beyin olarak ve bu devamli oluyorsa ozaman uyku felci oluyordu.

Hmm çok mantıklı. Stres değil de vücudum yorgundu ve uyku saatimi çoook geçirmiştim. Zavallı vücudum alfadan gamaya geçmiş demek hemen :) normalde 12 gibi uyurum 3 te uyudum o gece.

Yorgunluk derken beyin yorgunlugu veya asiri uykusuzluk. Spor bende yapiyorum oyle bir etkidi olmadi ama beyin olarak yorgunsam veya beyin olarak ve bu devamli oluyorsa ozaman uyku felci oluyordu.
Uykumu çok geciktirdim o gece. Böyle etki yapacağını bilsem yatar uyurdum ya. Normalde 12 gibi uyurum 3’e kadar erteledim.

Uyku eeg si çekileceksin
Bende çok yorgunsam sık sık olur ama ben gamsızım galiba sıçra uyu sıçra uyu şeklinde geceye devam edebiliyorum :)

Uyku eeg si çekileceksin
Bende çok yorgunsam sık sık olur ama ben gamsızım galiba sıçra uyu sıçra uyu şeklinde geceye devam edebiliyorum :)
Ben valla üzülüyorm halime ya sabah iş var berbat bir uyku cks gamsız olamıyorum.

Stressden oluyor. Sinav dönemi olmuştu bende. Meditasyon iyi geliyor. Ben ilac kullanmadim. Sadece meditasyon ve yüzme/sauna ile çözdüm sorunu

Stres, yorgunluk, yatış pozisyonu gibi etkenler sebep oluyor, mesela genel olarak sırt üstü mü uyursunuz veya sol tarafınıza mı? Sırt üstü ya da sola doğru yatma şekli uyku felcini tetikliyor çünkü.

Stres, yorgunluk, yatış pozisyonu gibi etkenler sebep oluyor, mesela genel olarak sırt üstü mü uyursunuz veya sol tarafınıza mı? Sırt üstü ya da sola doğru yatma şekli uyku felcini tetikliyor çünkü.
Sırt üstü hiç. Sağ sol ise karışık o anki moduma göre.

Sırt üstü hiç. Sağ sol ise karışık o anki moduma göre.
Dün yorgunmuşsunuz, yorgunlukta yapıyor, ah bir de aşırı uykusuzluk sonrası da olduğu oluyor, ben de yaşıyorum ara sıra, çok denedim fazla uykusuz kaldıysam, soluma yattıysam muhakkak olur meret :)
Çok fazla kafanıza takmamaya çalışın ama tekrarlarsa içinizin rahat etmesi için doktora gidin.

Bu aralar gergin huzursuz bi ruh halindeysen ondan kaynaklanabilir diye düşünüyorum

Canımm ya çok geçmiş olsun.
uyku felcini tetikleyen şeyler arasında; sırtüstü uyumak, normal uyku saatinin dışında kısa bir süre uyumak, her zaman uyunan yerden farklı bir yerde uyumak, stres, aşırı yorgunluk, hayat tarzında ve alışkanlıklarda ani değişimler geliyor.
Bende de belli periyotta oluyor.genelde aç,stresli,yorgun,uzun süredir uykusuzken oluyor.

Ben uyku felci geldiğinde, artık o kadar iyi biliyorum ki zihnim uyandı bedenim birazdan uyanacak diye kendime telkin veriyorum.
Yan yatmaya özen gösteriyorum ve bildiğim kadarı ile maalesef bir çaresi yok ama sırt üstü uyumamaya özen göstererek uyku felci ihtimalini düşürebilirsin.
Çok mu spor yapmıştın kuzum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…