- 20 Şubat 2016
- 1.042
- 1.059
- 133
Esiniz haletsin. SHerseye boyun eymeyin. Kiraya cikarsiniz. Para isteyip izin vermemezlik olmaz. Buna kimsenin hakki yok.Yaşım genc ama yaşadıklarım öyle amaan denecek kadar değil malesef
Kira olarak istemiyolar aslında küçük kaynım için oda benle yaşıt onada ev alınıcakmış falan filan bi nevi ev borcu ödüyorsun ama sonradan evi oğlunun üzerine yapmıyor bütün evler kendi üzerine biz para vercez bi kira diyolar bi ev için diyolar yani lafta var parasını vermeyen evinden çıkar diyor tapu kendi üzerine olucak ev borcu gibi ödücez bi 5 sene beraber tabi kayınlarım ve biz iki kaynım var biri yeni evlendi bizim üskata ayrıldı ben 5 sene önce evlendiğimde ev boştu bizi çıkarmadılar borçları vardıArkadaşım yapamazlar. İlk önce kira kontratı lazım sonra da bankaya paranın yatmadığının belgelenmesi lazım. Mahkemeye vermesi için.
Kontrat imzalamadan çıkın onların evine. Sonrada deyinki bizim kira verecek paramız yok, çocuğun çok masrafı var. Sizi mahkemeye bile verse evimi işgal ettiler diye en az 1-1,5 sene sonunda sonuçlanır. Mahkemede de kendi istedi oturun diye sonra da kira istedi başta böyle konuşmamıştık falan diye ağlayın sızlayın.
Hayal ettiğimiz gibi olmuyor ki asgari ücrette olsa geciniriz diyoruz ama ailesi borcumuxun bitmesini bekliyo diyorum kira alıcakmış tam doguma denk geliyor bari diyorum bunda vicdan yapsınlar yok işte olmuyor
Vermeyin diyorum işte. 1 kuruş vermeyin. Asgari ücretle çocuğun bezi maması ay sonunu zor getirirsiniz zaten. Size sormadan plan yapmamayı öğrenecekler. Biz veremeyiz deyin çekilin kenaraKira olarak istemiyolar aslında küçük kaynım için oda benle yaşıt onada ev alınıcakmış falan filan bi nevi ev borcu ödüyorsun ama sonradan evi oğlunun üzerine yapmıyor bütün evler kendi üzerine biz para vercez bi kira diyolar bi ev için diyolar yani lafta var parasını vermeyen evinden çıkar diyor tapu kendi üzerine olucak ev borcu gibi ödücez bi 5 sene beraber tabi kayınlarım ve biz iki kaynım var biri yeni evlendi bizim üskata ayrıldı ben 5 sene önce evlendiğimde ev boştu bizi çıkarmadılar borçları vardı
Almazlar hiçbişeyini anca istemeyi bilirler al şu 50 100 lirada cebine haşlık olsun demediler bu zamana kadar eşimin para kartı da onlardaydı eşya alınca verdilerBak onlar kira almak için istemiyorlar o kirayı.
Amaçları sizin geçinemeyip onlara muhtaç kalmanız. Yani kira veremeyeceğinizi bildikleri için zorluyorlar sizi, en sonunda pes edip onlara geri gidin diye. Hem gelin hizmet edecek hem torun sevecekler , sizin oturduğunuz evden de kira alacaklar. Oh ne güzel ne güzel. Allah bilir ayrı eve çıkmanıza da karşı çıktılar belki de.
Öncelikle hiç stres yapma, bak bebeğini ne zorluklarla dünyaya getiriyorsun. Senin için en önemli şey şuan sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almak. Senin stresini o da hisseder şuan, belki de onun ruh halini bile etkiler ilerisi için. Öyle bir araştırma vardı hatta annenin ruh halinin karnındaki bebeğini de etkilediği.
Kira vermeye gelince bebeğin doğunca eşin masrafımız çok veremiyoruz diyecek, zaten ağızlarındaki baklayı çıkarıp o zaman gelin bizle oturun derlerse yada zorlamaya kalkarsa ödemeniz için taşının sizde . Onların istediği kiradan daha az verebileceğiniz başka bir muhitte yok mu kiralık ev?
Toruna bakmaya gelmek isterlerse de bırak gelsinler, belki beziydi mamasıydı hediye de getirirler. Biraz politik ol, anlıyorum insan unutamıyor yaşatılanları ama biraz idare etmen lazım. Baktın ki huzur vermiyorlar o zaman çekersin restini. Şimdiden düşünüp kendini germe, üzülme.
Diyorum ben veremeyiz diyorum eşim babasından biraz tırsar.. Ama dinleyen kim kaynanam oğluna bakarak yayıla yayıla valla kardeşinizi evlendirin biz yaşlandık diyip vicdan yapıyor görsen benden genç ben yaslandım onun yerineVermeyin diyorum işte. 1 kuruş vermeyin. Asgari ücretle çocuğun bezi maması ay sonunu zor getirirsiniz zaten. Size sormadan plan yapmamayı öğrenecekler. Biz veremeyiz deyin çekilin kenara
Bizi bırakmıyolar gidelim daha ucuz daha güzel yerler var kaç kere dedim bizden para almak için eşimin vicdanıyla oynuyorlar ben çocugu kimseye güvenerek yapmadım destek te beklemiyorum kendimde çalışıyorum ben çalışmazsam zaten denmezdi ama haliyle dogum iznine çıkıcam iki ay sonra ve ondan sonrası yok onlarda. Kuruş istemiyorum ya destek istemiyorum bende çalışır hertürlü bakarım ama bunlar istedikce bende çalışma isteği kayboluyor biz sıkıntı çekmiyoruz sanıyolar o yuzden para isterken çekinmiyolar dogum olduktan sonra Ne olacak düşünmüyolar hep köstekler hep köstekNiye vicdan yapsınlar ki? Onların evi olmasa başka eve kira verecektiniz. Bunu düşündünüz mü mesela çocuk isterken?
Başkasının malı üzerinden plan yapılmaz. Aranızda bu kadar çok sorun varsa şaşırmamanız lazım kira istemelerine. Aksine, bunu düşünüp çocuk planını da hayat planlarınıza da buna göre yapmalıydınız.
Bunları üzmek için söylemiyorum. Ama bir adımı atarken düşünmezseniz, o adımı attıktan sonra "ben ne yapacağım şimdi" diye düşünmek zorunda kalırsınız. Hayat böyle bir şey.
Eşiniz 31 yaşındaymış, kocaman adam. Anasına babasına dur demeyi bilsin. Bilmiyorsa da asgari ücretle nasıl geçineceğini bırakın biraz da o düşünsün.
Bizi bırakmıyolar gidelim daha ucuz daha güzel yerler var kaç kere dedim bizden para almak için eşimin vicdanıyla oynuyorlar ben çocugu kimseye güvenerek yapmadım destek te beklemiyorum kendimde çalışıyorum ben çalışmazsam zaten denmezdi ama haliyle dogum iznine çıkıcam iki ay sonra ve ondan sonrası yok onlarda. Kuruş istemiyorum ya destek istemiyorum bende çalışır hertürlü bakarım ama bunlar istedikce bende çalışma isteği kayboluyor biz sıkıntı çekmiyoruz sanıyolar o yuzden para isterken çekinmiyolar dogum olduktan sonra Ne olacak düşünmüyolar hep köstekler hep köstek
Onu sıkıştıran onlar amSorun onlarda değil ki eşinizde.
"Bırakmıyorlar" diye bir şey yok. Eşiniz bırakmıyor.
Sorunun kaynağını yanlış yerlerde aradığınız için çözüm bulamıyorsunuz.
Dogru en büyük hata onda zaten babasına sesini yükseltse evlatlıktan siliyo çıkın evinden daha gelmeyin buraya diyo eşimde böyle olmasını istemiyor onlar taktiği bulmuşlar a ma benim koca anlamıyor ailemi bırakamam diyor birgün ben bi bırakıcam o zaman anlıcak... Ya oğlu açlıktan ölse gelip dolaba bişey alıp koymaz niye ben çalışıyorum çalışmazsam 1buçuk Zaten eşyaya gidiyor zevk mi alıyorlar bizi böyle görünce bilmiyorumSorun onlarda değil ki eşinizde.
"Bırakmıyorlar" diye bir şey yok. Eşiniz bırakmıyor.
Sorunun kaynağını yanlış yerlerde aradığınız için çözüm bulamıyorsunuz.
O zaman sorun eşinde, ona diyeceksin kira illa isterlerse ben taşınıyorum sen de aileni bırakamıyorsan benle oğlundan olacaksın diye. Restini çek, eşin ailesini kaybetme korkusuyla seninle de bir yuvası olduğunu idrak edememiş. Ailesine kulak asmamayı öğrenmesi lazım.Almazlar hiçbişeyini anca istemeyi bilirler al şu 50 100 lirada cebine haşlık olsun demediler bu zamana kadar eşimin para kartı da onlardaydı eşya alınca verdiler
HaklısınO zaman sorun eşinde, ona diyeceksin kira illa isterlerse ben taşınıyorum sen de aileni bırakamıyorsan benle oğlundan olacaksın diye. Restini çek, eşin ailesini kaybetme korkusuyla seninle de bir yuvası olduğunu idrak edememiş. Ailesine kulak asmamayı öğrenmesi lazım.
Yazmayım yazmayım diyorum ama e bacım eşin salak kusura bakma yaniValla yüzsüzler yaparlar..... Kiraya çıkmamıza da izin vermiyolar sırf bizden para almak için insan kendi kiraya çıkar mı
Haklısın canım görüyo herseyi biliyor hak veriyo ama onlardız yapamıyor yapsın demiyorum ama Çocuğumun rızkınıda onlara veremem bide sorun oğullarında tedavi ettirmiyolar ben çalışıp yaptık tüp bebeği de 5 yıllık evliyim eşim 31 yasında ve bu 5 yıl kaynana kayınpeder kayınlarla gecti cnm yeni ayrıldık kayın peder un evine oda oğlundan kira istiyor
Kocan biraz aptal galiba.Haklısın
Bence bu kizi esi seviyorum diye iyi oyaliyor. 30 kusur yasinda adam ben buyum diyemiuor ailesine. Bence kizi oyle kandiriyor. Bazen ben esimin ailesinin bazi davranislarinin onunu kesmek icin kendi annemle telde konusurken ayni davranisi annem yapmis gibi sert ve net konusurdum annemle. ( tabi kizma azarlama degil ki asla yapmam) Annemde bilirdi ne yaptigimi. Esimde ben kendi anneme boyleysem diye kendi ailesinin yapmasina izin vermezdi ben ters soylersem diye. Bazen bazi seyler gorundugu gibi degildir.Yazmayım yazmayım diyorum ama e bacım eşin salak kusura bakma yani
Kızlar mrb iyi geceler herkese saat 3 bucuk oldu uyuyamıyorum size içimde ne var ne yok dökmek istiyorum o kadar çok şey var ki anlatılacak ben 22 yaşındayım 22+3 haftalık hamileyim eşimin ailesinden o kadar çok çektim ki içimde büyük bi ahım var çok sıkıntı yaşadık anlatsam roman olur en basitinden bahsedeyim ben tüp bebekle hamileyim ilk oglumu pisikolojimi bozdukları için kaybettim 19 haftada erken dogum da şimdi de zar zor tekrar demedim yine oldu çok şey kaybettik ama hiç yanımızda olmadılar hiç destekleri olmadı nefret ediyorum hepsinden şimdi doğacak bebeğim inşallah sağlıkla gelir ama doğduktan sonra kimseyi istemiyorum onlarda biz yanında oluruz biz bakarız diyince çıldırıyorum bişey demiyorum eşimin ailesi sonuçta ama içim içimi yiyo ben bana yapılanları unutamıyorum ben 1 asgari ücretle nasıl gecinicegimizi düşünürken hala eve giren paranın peşindeler hala aynılar.. eşya borcunuz bitsin kira alcaklar bizden bin bin istiyolar küçük kaynım var bekar onu evlendirin diyolar sanki bizi evlendiren onlar napıcam ben bu pisikolojiyle kimseyi görmek istemiyorum çocuğumu da kimse görsün istemiyorum eşimi çok seviyorum beni anlıyo ama ailem napim diyor akıl verin kızlar cidden çıldırmak üzereyim her gece böyle sabahlıyorum yapılanları unutamıyorum nefretim sönmüyor hamilelik psikolojisimi anlamadım akıl verin nolur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?