- 2 Ağustos 2018
- 2.726
- 7.373
- 158
Tek 1 asgari ucrete cocuk yapmak??? Hadi tamam yapiyorsun, hic kusura bakma, ya gider bir zahmet sen de calisip, evde soz sahibi olursun, ya da bir guzel kabullenirsinKızlar mrb iyi geceler herkese saat 3 bucuk oldu uyuyamıyorum size içimde ne var ne yok dökmek istiyorum o kadar çok şey var ki anlatılacak ben 22 yaşındayım 22+3 haftalık hamileyim eşimin ailesinden o kadar çok çektim ki içimde büyük bi ahım var çok sıkıntı yaşadık anlatsam roman olur en basitinden bahsedeyim ben tüp bebekle hamileyim ilk oglumu pisikolojimi bozdukları için kaybettim 19 haftada erken dogum da şimdi de zar zor tekrar demedim yine oldu çok şey kaybettik ama hiç yanımızda olmadılar hiç destekleri olmadı nefret ediyorum hepsinden şimdi doğacak bebeğim inşallah sağlıkla gelir ama doğduktan sonra kimseyi istemiyorum onlarda biz yanında oluruz biz bakarız diyince çıldırıyorum bişey demiyorum eşimin ailesi sonuçta ama içim içimi yiyo ben bana yapılanları unutamıyorum ben 1 asgari ücretle nasıl gecinicegimizi düşünürken hala eve giren paranın peşindeler hala aynılar.. eşya borcunuz bitsin kira alcaklar bizden bin bin istiyolar küçük kaynım var bekar onu evlendirin diyolar sanki bizi evlendiren onlar napıcam ben bu pisikolojiyle kimseyi görmek istemiyorum çocuğumu da kimse görsün istemiyorum eşimi çok seviyorum beni anlıyo ama ailem napim diyor akıl verin kızlar cidden çıldırmak üzereyim her gece böyle sabahlıyorum yapılanları unutamıyorum nefretim sönmüyor hamilelik psikolojisimi anlamadım akıl verin nolur
Arkadaşım yorumları okumadan yargılama istersen ben çalışıyorum zaten dogum iznine çıkacam ondan sonrası ne olcak kendi paramız bize zaten yetiyor aç değiliz açıkta değiliz bu kadar sıkıntı çektikten sonra medden değil manen anlayışsızlık yapıp bizden Bin tl isterlerse o zaman naparım diye düşünüyorum anlamadan boş yapmayın lütfenTek 1 asgari ucrete cocuk yapmak??? Hadi tamam yapiyorsun, hic kusura bakma, ya gider bir zahmet sen de calisip, evde soz sahibi olursun, ya da bir guzel kabullenirsin
Ne yani anne baba olmayalım mı 5 yıldır duymadığımız sey kalmadı bende sorun olmadıgı halde bildikleri halde... yaşamayan anlamazyaş 22
ikinci hamilelik
asgari ücret...
Biz bunu söyleyince kapıyı gösteriyo babası evlatlıktan siliyo oğlunu eşimde bunu yediremiyorDiğer yorumlarınızı okuyunca dahada gıcık oldum. Eşini bir şekilde ikna et ucuz biyere kiraya çıkın onlarada 5 kuruş para vermeyin ne mal bunlar ya . Kvnin falanda ver ağzının payını hayret bişey
Mesafeliyim zaten benim onları sevmediğimi zaten biliyorlar onlarda beni sevmez kocamdan önce ben konuştuğum için ogulları kolay lokma tabi işe ben ben karışınca rahatsız olıyorlarKendine yapma bunu. Madem bu bebeği bu kadar çok isteyerek ve zorluk çekerek elde ettin, üzülüp ağlayıp sağlığını riske atma. Kimseyi değiştiremezsin. Bırak öyle kalsınlar. Görme duyma. Mesafe koy. Soğuk davran ama saygisizlik da etme. Başka bir şey gelmez elinden.
Ben çalışarak para biriktirerek yaptım o tüp bebeği ben çalışınca eşimden para istemek kolay oluyor bende biyere kadar 32. Haftada çıkıcam dogumdan sonra ne olcak hala doğum parası ne kadar alacaksın diye sıkıştırıyolar eve bunlardan habersiz para giremiyorE iyi de guzel arkadasim
Es aileniz sorunlu,para yok pul yok asgari ucretle tup bebek yaparken nasil uyuyordunuz? Bu insanlar yeni boyle olmadilar ya?
Valla zorla soylettiriyorsunuz insana
Ben zaten mesafeliyim kp evinde oturduğumuz için gelme de diyemiyorum istedikleri gibi girip çıkıyolar hamileyim en ufak yardımlarını görmedim eşim haklısın napim diyo gidip öldürüyüm mü hepsini diyo oda biliyor çaresiz kalıyor Sonra ben kendimi kötü hissediyorumGörüşme o zaman eşinin ailesiyle sende.
Ben çalışarak para biriktirerek yaptım o tüp bebeği ben çalışınca eşimden para istemek kolay oluyor bende biyere kadar 32. Haftada çıkıcam dogumdan sonra ne olcak hala doğum parası ne kadar alacaksın diye sıkıştırıyolar eve bunlardan habersiz para giremiyor
Arkadasim zaten sorun esinizin ailesi ve esiniz. Maddiyat da uzerine eklenmis. Ben de aynen dogum sebebiyle ayrildim isten 4 senedir calismiyorum,esimin ailesinden tek bir kisi agzini acamadi. Hadi acsalardi da gorseydim.Ben çalışarak para biriktirerek yaptım o tüp bebeği ben çalışınca eşimden para istemek kolay oluyor bende biyere kadar 32. Haftada çıkıcam dogumdan sonra ne olcak hala doğum parası ne kadar alacaksın diye sıkıştırıyolar eve bunlardan habersiz para giremiyor
E peki neden bu yasta daha iş güç birikim olmadan evlendiniz ?Ben zaten mesafeliyim kp evinde oturduğumuz için gelme de diyemiyorum istedikleri gibi girip çıkıyolar hamileyim en ufak yardımlarını görmedim eşim haklısın napim diyo gidip öldürüyüm mü hepsini diyo oda biliyor çaresiz kalıyor Sonra ben kendimi kötü hissediyorum
Beş yıl zaten ben savaştım kim savaştı acaba oğullarının tedavisine zerre payları olmayan eltimin çocuğunu gözümüze ssoka soka sevmeleri laf sokmaları bunu beş yıl ben çektim tabiki başkası istedi diye yapmadık biz istedik olsun dedik çabaladım ben çalıştıkça onlar eşimi arayıp işte ne kadar para giriyo eve diye sıkıştıdılar eşim bunaltıdan kafayı yeme durumuna geliyor eşimin suçu değil sorun bendede olabilirdi ama destek olacakları yerde köstek olunca bende konuşunca eşim zaten sus pus vur enseye al ekmeğini nereye kadar ben olucam kapıyı çarpıp gideyim diyorum eşim garip kalıyor umursamıyolar eşim sadece ailesinden biraz destek bekliyor madden değil manen yanında olsun istiyo napim şimdi onun da ailesi rest çek diyemiyorum onlar testi kolay cekiyolar ama eşim bunu anlamıyorEnistemin bir lafı var "Cocuklar evcilik oynayıp cocuk yapınca böyle oluyor" diye. Sizdede sorun tam bu. Daha kendi çizgilerinizi koyup koruyamadan evlat sahibi olmak istiyorsunuz (üst de "duymadığımiz laf kalmadic diyorsunuz, sanki elalem sussun diye cocuk yapar gibi). Siz acil büyümeseniz ve hayatınızda söz sahibi olmaya başlamasaniz daha çok böyle çekersiniz. Bebek geliyor. Sizin şartlarınızda onunla birlikte büyümeye vaktiniz olmayacak. Ne yapın ne edin savaşmayı öğrenin artık
Biliyorum zaten asıl sorun o kabul ediyorum ama oda öyle bir insan ne yapsam değişmiyor değişmez 5 sene değişmedi daha değişmez bensiz duramaz ama ailesini de silemezO zaman eşinin de sorunlu olduğunu kabul et. Kime ne evine ne kadar para girdiği. Eşin de ailesine bir ayar vermesini öğrensin. Biz bile kendi ailemize yeri gelse ayar veriyoruz.
18 yaşında ailem tarafından oldu bu evlilik ben zaten en basta istemiyordumE peki neden bu yasta daha iş güç birikim olmadan evlendiniz ?
Birlikte mi oturuyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?