Uyku tutmuyor düşünmekten helak oluyorum

Bizden para istemeseler biz bize yetiyoruz onların zevklerinden bişeye sahip olamıyoruz 6 ay ücretsiz izin hakkımı kullandıktan sonra yarı zamanlı calışırım diyorum kendi annem bakarım diyor ama bunlar para isteyince keriz gibi hissediyorum kendimi çalışmaktq gelmiyor içimden ama o gün gelsin şubatta Doğumum var bir kuruş versin birine bakalım bunu ona dedim vermem diyor bana ama ailesi babası akbaba gibi her aksam gelip konusunu açıyolar ister istemez sinirleniyorum

Siz bilirsiniz calismazsaniz evde bu aile ile delirirsiniz ben soyleyeyim de. Calismazsaniz es ailenize bir sey olmaz,olan size ve cocugunuza olur.

Siz bilirsiniz calismazsaniz evde bu aile ile delirirsiniz ben soyleyeyim de. Calismazsaniz es ailenize bir sey olmaz,olan size ve cocugunuza olur.
Biraz sorumluluk almasını bilmesi lazım böyle devam ederse hiç biriyle görüşmücem bana bel bağlanmasını kafasından çıkarcak aileside eşimde belki biraz para sıkıntısı çekince akıllanır bu zamana kadar çalıştım artık çocuğumla ilgilenirim çocugumda aç kalmaz ben varken onu bi geçsin arkadaşlar çocugun günahı ne diyolar o dünyaya geldiğinde kimseye muhtaç olmam ben aç kalmaz yani eğer eşimde çocuğunun rızkını gider babasının eline verirse de beni daha göremez

Yaaa iste oyle olmuyor,yasayinca goreceksiniz.
Esiniz hep sorumsuzmus anlattiklarinizdan oyle anlasiliyor. Ve siz bugune kadar “beni goremez”diyememissiniz,bugunden sonra diyeceginizi sanmam. Evinin rizkini son kurusa kadar ailesine sivayip da esini magdur eden adamlar isterse milyoner olsu yine de degismez ve sorumsuzlardir bu kadar yani. Hakkinizda hayirlisi olsun.

Teşekkür ederim inşallah hayırlısı olsun artik

Yaşınız çok genç, 1 asgari ücretle geçiriyorsunuz, anladığım kadarıyla eşinizin ailesinin evinde yaşıyorsunuz, tup bebekle hamile kaldınız.... Bence en ufak sorununuz eşinizin ailesi. Evlerinde kalıyorsanız elbette bir karşılığı olacak. Isinize gelmiyorsa kiraya çıkarsınız. Ne şamın şekeri ne arabın yüzü dersiniz. Ama yapamazsınız çünkü paranız yok. Paranız yok ama tüp bebek yaptırdınız hem de bu yasta. Size tek tavsiyem hamile halinizle boş streslere girmeyin. Eşinizin ailesi değil ama sizin stresiniz zarar verir bebeğe.

Oni bunu bilmem de zaten ilk bebegini erken doğumla kaybetmişsin. Bu yavrunu saglikla kucağına almak icin stresten uzak dur. Kimseyi istemiyorsan zorla gelecek değiller ya. Lohusayken bi cinnet geçirmene bakar :)

Herkes her seyi söylemiş üstüne başka şeyler söylemek hamile halinle seni daha çok üzmekten başka işe yaramaz. Ne diyim. Allah evladini saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah.

17 yaşındayken 26 yaşında biriyle mi evlendin, kusura bakma da derdin neydi?
ayrıca bir erkek nasıl 17 yaşında biriyle evlenir aklım almıyor.

E isterler tabi kira 1000 tl az mı? Onlar olmasa mecbur vereceksiniz kira. Daha çok küçüksün hamilesin cidden seni kırmak istemiyorum da ama şu kayın ailenizin size bakması gerektiği fikrinden çıkın artık. Böyle bi zorunluluğu yok kimsenin. Madem bu kadar asgari ücretle napcam diye düşünüyorsun 19 yaşından beri anne olmaya çalışacağına işe girip çalışacaksın. 25de olacaksın anne gerekirse bak hamilesin plaket falan verdiler mi? Sıkıntıyı çeken sensin çocuğunu da ortak ediyorsun bu sıkıntılara yok yere.

Olan olmuş tabi artık ama acilen size yardım etmek zorunda olmadıklarının farkına var ki böyle içinde kurma en azından. Yüzlerine bi şey diyeceğin de yok kendi kendine esip gürleme hiç. Çocuğun doğsun azıcık toparlayınca bakıcak birileri de varsa gir bi işe çalış. Kirayı onlara vermek istemiyorsan da bütçenize göre bi eve çıkın. Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor malesef.

Almazlar hiçbişeyini anca istemeyi bilirler al şu 50 100 lirada cebine haşlık olsun demediler bu zamana kadar eşimin para kartı da onlardaydı eşya alınca verdiler
Ay yok artik esinin maas karti da onlarda miydi ve sen israrla bu evliligi devam ettirip cocuk tedavisi oldun. Allah akil fikir versin.

Daha 22 yaşındasın 42 yaşına gelmiş de çocuğun olmuyo gibi bu ne acele. İkinci tüp bebek bu yokluğun içinde, ekonomik durumunuz elverişli değil kira veremiyorsunuz onu anladim. Madem eşinin ailesinden bişey istemiyosun evlerinde neden kalıyorsunuz kendiniz kiraya çıkın . Bu kısım mantıklı gelmedi.
Düzeltme : başka yere gideriz ama onlar bırakmıyor demişsin CNm burda sorun eşinde yani ailesi ne yaparsa yapsın eşin izin veriyo bu rezilliğe

Konu sahibi sana diyeceğim şu: eşinin ailesinden çizdiğin profile bakılınca onlar çocuklarını yolunacak tavuk olarak görüyorlar. Eşinin maaş kartıni mobilya almak için eline verdiklerinden belli. Yoksa kocaman insanın maaş kartı ailesinde ne arıyor. Sizi evlerinde oturtmalari da iyiliklerinden degil. Henüz kira almiyorlar ama o gün de gelecek. Öteki taraftan tüm "bedava" oturduğunuz günlerin kat kat karşılığını bekleyevekler sizden. Aklınız varsa hesabınızı kitabınızı komple ayirirsiniz. Bu evden taşınmayı da gerektirir. Bunu bebekten once yapmanız gerekirdi ama şimdi bebek yolda. Tekrar çalışmaya başlayınca ilk isinis o olsun. Ama esiniz bunu yapar mi orası muammah. Onu da psikolojik olarak bağlı yetiştirmişlerdir çünkü

Çok iyi anlamıssın beni dogru söylüyorsun artık onuda çocuk doğunca görcez kendi oğlundan kira diye 1000 tl istemeyi bilirler eğer versin bizi zaten evde göremez inşallah vermez psikolojimızi alt üst ediyolar Belkide para almıcaklar ama ben dedim eşime dogumdan sonra yani şubatta dogımum varverin artık diyolar o zaman gelsin ben yapacagımı biliyorum

Başkası o eve 1000 vermez yani

Kimseden yardım istemiyorum evlerinde kendileri zorla tutuyor bıraksalar hiç kimse zaten umrumda olmaz ailemede bakarım şubatta borç bitiyor hiç borç kalmıyor ama dogum var ben izine ayrılcam 32. Haftada tam rahatladık biraz diyoruz bu sefer bizden para istiyolar kira niyetine beni de kiraya cıkarmıyorlar kiraya çıksam belki 1000 değil ama 600 kira vericem üstelik lafsız huzurlu olucam benim işime gelir ama biz kiraya çıkarsak onlar 1000 tl den olacaklar ve ben bişey diyince eşime oynuyorlar miras yok ev yok git kendi başının çaresine bak benim öküzde cesaret edemiyo sanki bu şekilde laf yemek hoşuna gidiyor

bin bin kira verceksen git elin evinde kirada oturda zoruna gitmesin kardeşşşşşşşşş
Ah bırakam
Herkes her seyi söylemiş üstüne başka şeyler söylemek hamile halinle seni daha çok üzmekten başka işe yaramaz. Ne diyim. Allah evladini saglikla kucagina almayi nasip etsin insallah.
Amin cnm aslında başlıkta tam net Anlatamadım üstten anlattım herkeste konuşuyor aslında anlasalar herseyi beni haksız görmezler ben kendimi biliyorum sadece bu psikolojiyi üzerimde nasıl atarım akıl istedim sadece yoksa köstek olmasalar ikimizde çalışan insanlarız şubatta borcumuz bitiyor 2 bin yettiririz şükür ederiz ben dogum parayla bebegimin ihtiyaçlarını almayı düşünürken onlar bunun derdinde tazminat alıcam onun peşindeler ilk başta kaynana ile durdugum için kayın peder çalışmama izin vermediler çok tartıştım ama yok kadın çalışmaz dediler gecen sene eltim geldi gelin çalışan biriydi ve ben işi bırakamam dedi yabancı olduğu için kimse laf edemedi bende akrabayım yakın akraba hemde bana nazları gecti eltim geldi hemen bi hışımla işe yaxıldım habersiz aynı evdeydik kaynanayla hala eltim yeni evine çıktı borçlarınıda birlikte ödedik eltim hemen hamile kaldı her işine koştum kız garip kalmasın diye ama tabi ben yıllardır evlat diye ağlarken onun hamileliğinde yanında oldum o oturdu yattı kaynanam bana kalk dedi işten geldim hem asagı hem yukarı yemek yetiştirdim bişey diyince kıskanıyosun oluyordu bunları ben yaşadım kimsenin anlamasını beklemiyorum

Miras yoksa yok. Çalışıp didinip kendiniz alırsınız istediğinizi. Diyorum ya böyle aileler kendine ancak sömürecek köle yetiştirmek ister. Eşinizi de sindirmisler onu da anlıyorum. Ama artık oda baba olma yolunda. Artik ilk sorumluluğu çocuğuna ve size karşı. Ailesi onun desteğine muhtaç degil sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…