Uykuda karabasan yaşıyormusun?

Birde uyandım sanıyorum annemin yanına gidicem falan zar zor yürüyorum ışığı açmak istiyorum yanmıyor.
Veya yatakta çırpınıyorum falan sonra gerçekten uyandığımda bakıyorum ki kımıldamamışım bile.
Eskiler incir ağacına yakın uyuyanlarda olur derlermiş. Ne derece doğru bilemem tabi. Ama bu bilimsel açıklamayı öğrendikten sonra olmadı bana. Yani psikolojikte biraz bence..

bilmiyorum ama etkisi çok kötü oluyor.kıslar nereye gittiniz başka hissetiğiniz gerçekleşen olaylar oldumu?

karabasan denen şeyi ben de yaşıyorum ve uyku uyumaktan korkar oldum artık
izlediğim filmlerdende etkilenmeye başladım geçen spartacus ü izliyordum adamın kafasını koparıyorlar dizide,ben de rüyamda yaşadım bunu tam anlatamıorum ama korkmaya başladım ve yine sesim çıkmıyor kımıldayamıorum çığlık atmak istiorum ama olmuor sanki ölecekmişim gibi sadece nefes alış verişlerim hızlanıyor eşim nefesimi duyana kadar çıkamıorum bu karanlıktan zaten o da tedirgin uyuyor herzaman hazırda o çıkarıyor beni girdiğim şeyden

ben bunu o kadar çok yaşıyorum ki
artık bir karabasanla yaşamaya alıştım diyebilirim:27:
gidip tedavi olmayada üşeniyorum yok uyku merkezine yatacaksın falan hiç uğraşamam

ben bunu o kadar çok yaşıyorum ki
artık bir karabasanla yaşamaya alıştım diyebilirim:27:
gidip tedavi olmayada üşeniyorum yok uyku merkezine yatacaksın falan hiç uğraşamam

uyku klinğine giden olmuşmudur acaba merak ediorum nasıl bir tedavi uyguluyorlar
ve bu karabasan denen şeyin neden olduğunu çok merak ediorum nedennnnn:18:

banada geliyorlar,
gelmekle kalmayıp vuruyolar.(en son kalcama yumruk attı)
alıstım ama artık,ilk baslarda aglıyodum.
bizim sülalede var;genetikk.:66:

bende bu karabasanla yasamaya alistim. öyle seyler gördüm ki benim yerimde baskasi olsa idi kesin kafayi yerdi..
uyaniyorum, saga dönmek istedim sagimda duvar örülmeye basladi kendiliginden sonra soluma döndüm bu ne ya diorum icimden, orasi da örüldü...sonra sirtüstü de örüldü resmen diri diri gömüldüm etrafima duvar örüldü acaip biseydi

annemi cok sIk grdüm etafimda..acaip bi dayak yemistim, uyaniyorum isik acik odalarin kahkaha sesleri kardeslerimin ama uyanigim. snra yatagim 180 dönüyor! üzerimde öyle bir baski varki, resmen yatakta dövülüyorum, kulagima karnima heryerime basiliyor ve etraf ugultu sesleriyle dolu...okumaya calsidim, agzimdan ALLAH kelimesi zor cikti sonra yawas yawas normale döndü hersey ve ögrendim ki o gün aslinda benim kaldigim katda ne kardeslerim vardi nede baska birisi cünki oda tamiratdaydi ve kaldigim kat bombostu, millet üst katda...acaip biseydi hersey halüsinasyondan ibaretmis

Son düzenleme:
Daha fazla korkmayayım diye her cevabı okumadım. Çekik göz falan yazılmış... Ayyy Allah korusun ya. :18:

Benim diyeceğim şu. Anneni yanında uyurken başında sinirli bir şekilde dikilirken görmüşsün ya, ben de annem diğer odada uyuyorken annemi duvarda gördüm. :53: :18::18: Bağdaş kurmuş duvarda ayakları yerden kesik yani, bana sinirli bir şekilde bakıyordu. Şeffaftı ama. :18: Allah bir daha yaşatmasın. Küçüktüm o zaman. Ama capcanlı duruyor o an beynimde. Bu karabasan değil tabi, diğer anlamda bir şey. Sen hem bir doktora git, hem de bol bol duanı oku. Seninki karabasandan öte bir durum bence.

ayy inanamyiorum bende ayni seyia nnemle ve kizkardesimle gördümmm..ayaklari yerden kesikti onlarin da ve boylari ya cok kisa veya cok uzundu..misal kardesim o görüntüden daha uzunboyludur ama ben onu kisaboylu olaraak gördüm bna masum masum bakyiordu ama annem dev gibi görünüyordu..birde bi kardesm bi annem bi kardesm bi annem sirasiyla göründü ama ikisi birden ayni anda degill...

arkadaslar ben bunları cok gördüm hatta yatakta döndüm şu şekılde...ben anlamadım hiç bişe başımda birileri konusuyodu onları duyuyordum.bazen sevdiğim insanların kılıgında benı cağırıyorlarda falan.hayatım kabus olmuştu.karabasanı en kötü hallerinide yasadım her yolu denedım gecmedı.neler neler bazen uyumuyordum bıle.bırkeresınde kendımı boğuyordum.uyandığımda elım boğazımdaydı.ama sonunda bır arkadasımın vesılesı ile allaha şükür kurtuldum.rabbım bırdaha yaşatmasın.

bi birilerinin konusma sesi meselesini bende bikere yasadim, cok kötü bisey...nasil kurtuldun :( arkadasin muska mi yazdrdi?

aslında ailemınde gıtmedık yerı kalmadı odamda heryerde muska buluyordum.böle şeylere inanmazdım.muskaya yani.sonra denızcı bır arkadas bana fal baktı erkektı fal bakan arkadaş fıncanı açtı ben buna bakmam dedı asla.cok şaşırdık hepımız.olmaz dedı asla bakamam.kuran yazıları dolu dedı bunu içi şaşırdım ve inanmadım.yakın bır arkadasım yakınının çocuğu için hocaya gidiyordu birgün benıde aldılar.gittiğimde cok ürktüm hocadan neler yaşadığımı bır anda anlattı ve ben ağlamaya başladım çokta şaşırdım sankı benımle aynı şeyler yaşamış benım yanımdaymış gibi anlattı.bana birşeyler yapıldığını ve bunu tatlıyla yedırdıklerını söyledı.ama yapanı tüm ısrarlara rağmen söylemedı.söymemezmişte.bana sen nasıl bununla yaşadın dedı nasıl dayanabıldın bunu sana nasıl yapmışlar allahın izniyle kurtulacaksın dedi.ve hiçbirşey talep etmedi.3 gun sonra üzerime takmam için bır muska yazdı ve ben bunu üzerımde taşıdım.hayatımda hersey yoluna girdi.şimdi çok şükür

aslında ailemınde gıtmedık yerı kalmadı odamda heryerde muska buluyordum.böle şeylere inanmazdım.muskaya yani.sonra denızcı bır arkadas bana fal baktı erkektı fal bakan arkadaş fıncanı açtı ben buna bakmam dedı asla.cok şaşırdık hepımız.olmaz dedı asla bakamam.kuran yazıları dolu dedı bunu içi şaşırdım ve inanmadım.yakın bır arkadasım yakınının çocuğu için hocaya gidiyordu birgün benıde aldılar.gittiğimde cok ürktüm hocadan neler yaşadığımı bır anda anlattı ve ben ağlamaya başladım çokta şaşırdım sankı benımle aynı şeyler yaşamış benım yanımdaymış gibi anlattı.bana birşeyler yapıldığını ve bunu tatlıyla yedırdıklerını söyledı.ama yapanı tüm ısrarlara rağmen söylemedı.söymemezmişte.bana sen nasıl bununla yaşadın dedı nasıl dayanabıldın bunu sana nasıl yapmışlar allahın izniyle kurtulacaksın dedi.ve hiçbirşey talep etmedi.3 gun sonra üzerime takmam için bır muska yazdı ve ben bunu üzerımde taşıdım.hayatımda hersey yoluna girdi.şimdi çok şükür

Anlattıklarının aynısı bire bir annemin başına geldi ben çok küçükken. Yengem olucak haset yapmış. Oda hep muskasıyla dolaşıyo Allaha çok şükür. Böyle şeyler yapanın yeri cehennem. Allah hepimizi şerlerden korusun.

benim bu karabasan olayı için iki sene önce memleketimizde bir hocaya gittik
ablam, eniştem, annem ve ben biz rizeliyiz of ilçesinde bir hoca duymuşlar
kalktık gittik hoca yoktu evde meğer adam ilçede kahve işletiyormuş düşünebiliyormusunuz
adam beni okudu üfledi suya okudu falan upuzun bir kağıda arapça dualar yazdı
o kağıdı ballı suya yatırdık her gece yatmadan bir çay bardağı içiyordum
ve biz adama iki sene önce 150 ytl falan para ödedik düşünün bizdeki salaklığı
birde hocaya hediye götürmüştük. tabi bunların hepsini babamdan gizli yapıyoruz
eniştemde gece uyumakta sıkıntı çekiyormuş
enişteme sana aşık olan bir kadın büyü yapmış demesin mi
ablam acayip sinirlenmişti eniştemede dua yazdı ve eniştemlerde evde bir ceviz olduğunu söyledi
içinde nuska varmış evin içinde yerini tarif etti izmirde oturuyorlar ablam eve gidince gerçekten içi dua yazılı cevizi bulmuştu ben şok geçirmiştim bu nasıl hoca kahve işletiyor diye gülmüştüm
adam üç harflilerle uğraşıyor heralde
ama benim karabasana bir çare bulamadı

of çok kötü ya çok şükür kurtulmuşsun nasıl vicdanları var bunların böle işlere kalkışıp insanın hayatını mahvetmeye kalkışıyorlar.

bu arada ben karabasan gördüğüm zamanlar bende genelde annemi görüyorum öle sinirli oluyo bazende annemin içine şeytan girmiş oluyo beni öldürmeye çalışyo korkuto ben zaten annem olmadığını onun 3 harfli olduğunu anlıyorum korkuyorum.kaçıyorum tekrar annemi buluyorum işte bu annem derken oda şey çıkıyo çok kötü korkuyorum...

arkadaşlar karabasanda asla kımıldayamıyordum dualar okuyordum içimden yınede boğuluyor gıbı hıssedıyor açılamıyordum.bazen uyandığımı sanıyordum ama yıne uyanamıyordum.uyku içinde uyanıklık yaşıyo gibiydim.sonra bunlar arttı bununla yaşamaya alıştım.zaman sonra kendımı boğmaya çalışıyordum uykuda onu boğuyorum dıye .bır gün kızarkadasımda kalırken odasında tek yatak vardı ikimşz birlıkte yattık yıne karabasan geldı.ve onun benı boğduğunu düşünmüştüm..uyandığımda yıne elım kendı boğazımdaydı.genelde yırt üstu yatardım ellerım göğsümde.bu yatış ölülerin tabutta yatış şeklıymış.genelde böyle cok gelırdı.bunun gıbı bırcok sey işte...

Karabasan dediğimiz şey aslında insanın rem uykusundayken bilincinin açılması ama vücudunun hala uyuyor olması halidir.

kaslarımız gece biz uykudayken rüyamızda gördüklerimizi yapmayalım diye felçli gibi olur. bu yüzden rem aralığında uyananlar kıpırdayamadıklarını söylerler. aynı zamanda da bilinç kendisine bir oyun oynar ve olmadık şeyler görmeniz normaldir.

ağır bir yemek sonrası hemen uyumak, sırtüstü yatmak bu durumun görülmesine neden olabilir.

tıpta evet rem uykusu diyorlar o kadar doktora gittim neden çözüm bulamadılar tam 2 sene hemde durmadan tedavı oldum herseyı yaptım sonuç alamamıştım.

Ben hiç karabasan olayı yaşamadım diyorum ama az önce bir yerde okurken "hareket edememe,uyanık olduğu halde konuşamama,gözleri kendiliğinden yavaş yavaş kapanması" falan gibi şeyler de yazılmış.Ben öyle anlatıldığı gibi gözle görülür birşeyler yaşamadım.Ancak üstte belirttiklerim sık sık olur.Yanımdakini uyandıramayacak derecede.Sesimi duyuramama,çığlık attığımı sanıp diğerlerinin duymaması gibi birşey olmuyor,ben sesimi çıkarmaktan korkuyorum zaten o esnada...

Şimdi bende mi yaşamış oluyorum bu karabasan olayını,kafam karıştı :59:

canım işte senınkı rem uykusu sanırım .vucut kendını yorgun hissettığınde olur sanırım bu bırde ytış şeklı ve vucüttakı kan dolaşımı

Back
X