Uykuda ve Gün İçinde Dişleri İstemsiz Sıkmak

Buruksizim deniyor.
Ben sadece geceleri sıkıyorum.
Geceleri plak yaptırdım kendime ama kullanamıyorum, zor oluyor.
Bazen 1 ay çenem ağrır. Sakız çiğnemek yaramıyor çene eklemime.
Çünkü sıka sıka aşınıyor ve sürekli çalıştırınca kabakulak gibi acı çektiriyor.
Doktorunuza danışmanız en doğrusu...

bende disim icin doktora gittim aksamlari yatarken ustteki dislerime takmam icin bir sey verdiler.
cok rahatsiz edici. yani yabanci bir madde var agzimda ve bununla durmak cok zor...
fizik tedavi demissiniz, bu ilgimi cekti, o tarz seyler daha faydali olsa gerek...

Merhabalar, ben de aynı durumu uzun yıllar yaşadım.. Tamamen psikolojik sebeplerle sıkıyordum dişlerimi :( Diş dr una gittim gece plağı yapıldı. Ancak kullanabilenler olsa da ben kullanamadım.
Aşağıdaki şekilde dua ederek çok şükür kurtuldum... İnşallah siz de şifa bulursunuz..
1- Sabah ve akşam 11 er defa İnşirah Suresi (ben yatmadan hemen önce ve sabah namazından sonra okuyordum)
2- Sabah namazı sünneti ile farzı arasında 41 defa Fatiha Suresi
Eğer sabah namazına uyanamazsanız keraat vaktinden sonra da yapabilirsiniz.
3-Yatmadan 11 defa
Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka
Manası:
Bütün yaratıkların şerrinden Allah’ın kusursuz kelamlarına [âyetlerine yani Kur'ana] sığınırım. [Zira âyetlerinde gizli açık her ilim, her ihsan, her tedbir vardır.]
(özel günlerde de okunabilir)
-- 40 gün boyunca uygulamamız gerekiyor.

Son düzenleme:
Merhaba, aynı sıkıntı 5 senedir bende de vardı. Gece sıkmalarım için plak verilmişti, çok uzun süre kullandım buna rağmen çözüm olmadı. Her sabah ağrıyla kalkıyordum ve yemek yerken bile ağrım olmaya başlamıştı. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle bu konuda uzman bir fizyoterapiste göründüm ve tedaviye başladım. İnanın 4 seansta çok daha iyi oldum. O yüzden plakların tek başına çok etkisi olduğunu düşünmüyorum, en azından bende böyle oldu. Mutlaka bu konuda uzman bir fizyoterapiste danışmanızı ve tedavi içerisinde vereceği egzersizleri düzenli yapmanızı öneririm. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :KK34:

Merhaba hangi fizyoterapiste gittiniz acaba?

Botox yaptirin arkadaslar cene kasınıza. Bende de cok fazla var. Plak kullanamiyorum her zaman. Botoxtan sonra epey faydasini gordum. Tabii dis doktoruna yaptiracaksiniz botoxu. Biraz alt yüz bolgeniz yanlardan inceliyor goruntu degisikligi oluyor, haberiniz olsun

Merhabalar, ben de aynı durumu uzun yıllar yaşadım.. Tamamen psikolojik sebeplerle sıkıyordum dişlerimi :KK43: Diş dr una gittim gece plağı yapıldı. Ancak kullanabilenler olsa da ben kullanamadım.
Aşağıdaki şekilde dua ederek çok şükür kurtuldum... İnşallah siz de şifa bulursunuz..
1- Sabah ve akşam 11 er defa İnşirah Suresi (ben yatmadan hemen önce ve sabah namazından sonra okuyordum)
2- Sabah namazı sünneti ile farzı arasında 41 defa Fatiha Suresi
Eğer sabah namazına uyanamazsanız keraat vaktinden sonra da yapabilirsiniz.
3-Yatmadan 11 defa
Euzü bikelimâtillahittammâti min şerri mâ haleka
Manası:
Bütün yaratıkların şerrinden Allah’ın kusursuz kelamlarına [âyetlerine yani Kur'ana] sığınırım. [Zira âyetlerinde gizli açık her ilim, her ihsan, her tedbir vardır.]
(özel günlerde de okunabilir)
-- 40 gün boyunca uygulamamız gerekiyor.

Siz bu uygulamayi sadece dis sıkma sıkıntınız icin mi yaptiniz ? Insirah ve Fatiha'nın pek cok faydasi var cunku. Hani dis sıkma haricinde de hayatinizda etkilerini gordunu mu merak ettim 🌿

Back
X