Uykuda ve Gün İçinde Dişleri İstemsiz Sıkmak

Gece plağı diye bir aparat ile tedavi edilebiliyor. 200-250 tl civarında maliyeti. Önce ağzınızın ölçüsü alınıyor ona göre özel hazırlatıp veriyor hekiminiz nasıl kullanacağınızı da gösteriyor. Her gece atlamadan mutlaka takmak gerekiyor, aynı takma diş/damak gibi. ama tek parça yani ya alt damağa ya üst damağa(genelde bu tercih ediliyor hekim tarafından) yerleştiriyorsunuz her gün yıkayıp suda bırakıyorsunuz. 3 hafta kullandıktan sonra sıkmanın yarattığı ağrı ve huzursuzluk ortadan kalkıyor, 1-2 ay içinde sıkma alışkanlığı kaybolmaya başlıyor ve 6. aydan sonra tamamen kurtuluyorsunuz bu alışkanlıktan. istemsiz farkında olmadan ya ne şekilde olursa olsun tamamen geçiyor.. Tecrübeyle sabittir..

Gece plağı diye bir aparat ile tedavi edilebiliyor. 200-250 tl civarında maliyeti. Önce ağzınızın ölçüsü alınıyor ona göre özel hazırlatıp veriyor hekiminiz nasıl kullanacağınızı da gösteriyor. Her gece atlamadan mutlaka takmak gerekiyor, aynı takma diş/damak gibi. ama tek parça yani ya alt damağa ya üst damağa(genelde bu tercih ediliyor hekim tarafından) yerleştiriyorsunuz her gün yıkayıp suda bırakıyorsunuz. 3 hafta kullandıktan sonra sıkmanın yarattığı ağrı ve huzursuzluk ortadan kalkıyor, 1-2 ay içinde sıkma alışkanlığı kaybolmaya başlıyor ve 6. aydan sonra tamamen kurtuluyorsunuz bu alışkanlıktan. istemsiz farkında olmadan ya ne şekilde olursa olsun tamamen geçiyor.. Tecrübeyle sabittir..

sen ne kadar süre kullandın arkadaşım bu gece plağını? benim de böyle bir problemim var da madem geçiyor deneyeyim bari dişlerimi yitirmeden :26:

Etraflı bir stres içerisinde isem, ekolayzır ayarı gibi sıkıntı ibresi yükseldiğinde tansiyon düşmüş gibiliği veya
şeker düşüklüğünden halsizleşmiş gibi bir hal geliyor. yazarken bir an düşününce geldi aklıma, sorundan uzaklaşmak için böyle bir tavır geliştirmiş olabilirim belki de.
aynı anda dişlerde birbirine kenetlenmiş,
dikkatim dağılıyor bu sefer, yok halsizim, yok dişlerimi sıktım, başım da ağrıyor,ağrıyacak mı..stres sebepleri karışıyor.

huzurlu, sakin, kemirgen düşüncelerden uzak olduğum zamanlarda hiç olmuyor bunlar.

sen ne kadar süre kullandın arkadaşım bu gece plağını? benim de böyle bir problemim var da madem geçiyor deneyeyim bari dişlerimi yitirmeden :26:

Diş hekimimin tavsiyesi ve yönlendirmeleri ile 7 ay kadar kullandım. Ama bir gün bile aksatmamak lazım, misafirliğe gittim, uyuyup kaldım, hastaydım takamadım yok yani.:1: Çünkü bir gün bile takmayınca o alışkanlığı kırmak çok daha zorlaşacağı için sil baştan oluyo her şey ve kurtulma süresi uzuyor...

Diş hekimimin tavsiyesi ve yönlendirmeleri ile 7 ay kadar kullandım. Ama bir gün bile aksatmamak lazım, misafirliğe gittim, uyuyup kaldım, hastaydım takamadım yok yani.:1: Çünkü bir gün bile takmayınca o alışkanlığı kırmak çok daha zorlaşacağı için sil baştan oluyo her şey ve kurtulma süresi uzuyor...

yani senin şu anda tamamen geçti öyle mi? geçmiş olsun.

demek öyle, günü gününe kullanıcaz :17: geçecekse denemekte fayda var ya... ben de bir diş hekimine gidiim en iyisi :26:

teşekkür ederim bilgilendirdiğin için canım.

yani senin şu anda tamamen geçti öyle mi? geçmiş olsun.

demek öyle, günü gününe kullanıcaz :17: geçecekse denemekte fayda var ya... ben de bir diş hekimine gidiim en iyisi :26:

teşekkür ederim bilgilendirdiğin için canım.

evet o alışkanlıktan tamamen kurtuluyorsunuz...bence de üç beş ay sıkın dişinizi diycem ama iğrenç bi espri yapmış gibi anlaşılıcam :1::1::1:yani sıkın kendinizi hiç aksatmadan kullnmak için, sonucunu görüyosunuz zaten.. diş hekimizie gidin en azından bilgi alın mutlaka...reccaaa ederim öpüldünüzzz:54:

evet o alışkanlıktan tamamen kurtuluyorsunuz...bence de üç beş ay sıkın dişinizi diycem ama iğrenç bi espri yapmış gibi anlaşılıcam :1::1::1:yani sıkın kendinizi hiç aksatmadan kullnmak için, sonucunu görüyosunuz zaten.. diş hekimizie gidin en azından bilgi alın mutlaka...reccaaa ederim öpüldünüzzz:54:

teşekkürlerimle :38:

ne çok kişide varmış aynı sorun... ben de kendimi hep dişlerim sıkılı yakalarım gün içinde, sabah uyandığımda da hep ağrı olur çenemde bütün gece sıktığımı anlarım dişlerimi...

diş hekimi bana da gece plağı önermişti, bazı dişlerimde aşınma olmuş sıkmaktan çünkü. yalnız gece plağıyla uyumak çok zor oluyomuş diye duydum, ağzında pabuç gibi bişi var bööle ben de uyuyamam gibi geliyo.

yaa ayni sorun bendede var... sinirli degilim streslide degilim ama kendimi cok yakaliyorum dislerimi siktigim zaman birde yattacagimda.. eskiden hic farkina bile varmazdim siktigimi ve agzimi acitigmda cenemde muthis bi agri olurdu yine anlamazdim.. daha sonra fark ettim ki dislerimi sikiyorum ve ben suan mesela dislerimin siktiginin farkinda oldugum zaman hemen agzimi aciyorum hatta bazen dilimi araya koyuyorum oyle uyumaya calisiyodum yani yatarken kendimi oyle alistirmaya calisiyodum.. bi ara gercekten dislerimi sikmamistim ama suan yine unutuyorum ve arada sikiyorum dislerimi..

gercekten cok kotu bisi. hic bi sorun yok ama sanirim alistirma ile ilgili benimki.... kendimi yine alistirmaliyim...

Alışkanlık da olabilir,bir süre sonra o noktaya geliyordur belki.
Bende farkında olduğum zaman açıyorum ağzımı hemen ama sonra unutuyorum.
Geçmiş olsun Evrenim..

benım geçmedi bide bneım babam akciğer kanseri şuan durumu kötu bu yuzden hiç bişey etki etmiyo :( psikolog daha aetkili olabilir ben onada gitmiyorum bu aralar kendimden vazgeçtim

eylül çoook geçmiş olsun
Allah sabır versin size,babana da sağlık diliyorum.
Senin ki çok normal bu kadar baskı altında duygularını sürekli baskı altında tutuyorsun muhtemenel.
Tekrar geçmiş olsun.

Ozfer cevabın için teşekkür ederim öncelikle.
Ama benim sıkıntım sadece gece değil.
Gündüz de sıkıyorum.Yani bu işin tedavisi için iki yol öngörülmüştü.
Bahsettiğin yöntem ve işin psikolojik boyutu.
Yani bu alışkanlığı oluşturan bir neden var onu bulmak da gerekiyor galiba.
Ama sen güzel halletmişsin sıkıntını darısı başımıza.

ne çok kişide varmış aynı sorun... ben de kendimi hep dişlerim sıkılı yakalarım gün içinde, sabah uyandığımda da hep ağrı olur çenemde bütün gece sıktığımı anlarım dişlerimi...

diş hekimi bana da gece plağı önermişti, bazı dişlerimde aşınma olmuş sıkmaktan çünkü. yalnız gece plağıyla uyumak çok zor oluyomuş diye duydum, ağzında pabuç gibi bişi var bööle ben de uyuyamam gibi geliyo.

Aaa sen de de mi var december bacım,
genelde huzursuz tiplerde oluyor :37:

Etraflı bir stres içerisinde isem, ekolayzır ayarı gibi sıkıntı ibresi yükseldiğinde tansiyon düşmüş gibiliği veya
şeker düşüklüğünden halsizleşmiş gibi bir hal geliyor. yazarken bir an düşününce geldi aklıma, sorundan uzaklaşmak için böyle bir tavır geliştirmiş olabilirim belki de.
aynı anda dişlerde birbirine kenetlenmiş,
dikkatim dağılıyor bu sefer, yok halsizim, yok dişlerimi sıktım, başım da ağrıyor,ağrıyacak mı..stres sebepleri karışıyor.

huzurlu, sakin, kemirgen düşüncelerden uzak olduğum zamanlarda hiç olmuyor bunlar.

Bende de artık gerginlik başladı.
Ayy acaba sıkıyor muyum,ayy birazdan başım ağrıyacak ayy aspirin nerede ?
Bu da ayrı bir sorun olacak gibi görünüyor,artık bu hafta işlerim hafifliyecek psikologa gideceğim.
İnşallah ..

Son düzenleme:
Ozfer cevabın için teşekkür ederim öncelikle.
Ama benim sıkıntım sadece gece değil.
Gündüz de sıkıyorum.Yani bu işin tedavisi için iki yol öngörülmüştü.
Bahsettiğin yöntem ve işin psikolojik boyutu.
Yani bu alışkanlığı oluşturan bir neden var onu bulmak da gerekiyor galiba.
Ama sen güzel halletmişsin sıkıntını darısı başımıza.

Selamlarr,,
bu söylediğim aparat hem gece hem de gün içindeki sıkmalar için çünkü sonuçta bu bi alışkalık haline geliyor

daha önemlisi, bir tek bu değil bütün alışkanlıkların temeli psikolojiktir, ancak psikolojik alışkanlıklardan psikanaliz yöntemiyle kurtulmak her zaman mümkün olmuyor çünkü genellikle bir süre sonra tekrar ediyor,
yani bu alışkanlığa sebep olduğu düşünülen durumla yine karşılaştığında yeniden bu veya buna benzer alışkanlıklar ortaya çıkıyor. Dolayısla biraz daha teknik yardıma yönelmek gerekiyor bence.
Bunun yanında bu sorunun psikolojik olduğunu ve psikolojik yardımla geçebileceğini düşünmek bile
aslında bilinçaltına gönderdiğin bir mesajdır ve yarı yarıya geçmesine yardımcı olur,
ama ondan sonra her psikolojik durumda yine bunu yaşayabileceğin duygusu yerleşir ve
bir süre sonra evhamlı birine dönüşebiliyorsun.
Bunlar uzaktan yok canım o kadar da olmaz diyebildiğimiz şeyler farkındayım
ama gerçekleşmesi kuvvetle muhtemel olan, çünkü çok sık yaşanan şeyler.
Neyse çok uzattım umarım en kısa zamanda kurtulursun istediğin şekilde. Sevgiler

Selamlarr,,
bu söylediğim aparat hem gece hem de gün içindeki sıkmalar için çünkü sonuçta bu bi alışkalık haline geliyor

daha önemlisi, bir tek bu değil bütün alışkanlıkların temeli psikolojiktir, ancak psikolojik alışkanlıklardan psikanaliz yöntemiyle kurtulmak her zaman mümkün olmuyor çünkü genellikle bir süre sonra tekrar ediyor,
yani bu alışkanlığa sebep olduğu düşünülen durumla yine karşılaştığında yeniden bu veya buna benzer alışkanlıklar ortaya çıkıyor. Dolayısla biraz daha teknik yardıma yönelmek gerekiyor bence.
Bunun yanında bu sorunun psikolojik olduğunu ve psikolojik yardımla geçebileceğini düşünmek bile
aslında bilinçaltına gönderdiğin bir mesajdır ve yarı yarıya geçmesine yardımcı olur,
ama ondan sonra her psikolojik durumda yine bunu yaşayabileceğin duygusu yerleşir ve
bir süre sonra evhamlı birine dönüşebiliyorsun.
Bunlar uzaktan yok canım o kadar da olmaz diyebildiğimiz şeyler farkındayım
ama gerçekleşmesi kuvvetle muhtemel olan, çünkü çok sık yaşanan şeyler.
Neyse çok uzattım umarım en kısa zamanda kurtulursun istediğin şekilde. Sevgiler

Kısır döngü diyorsun.
Plak biraz beni korkutuyor ,süreklilik sağlayamam gibime geliyor.
Güvenmiyorum kendime galiba.
Aslında durum gittikçe daha karmaşık hale geliyor.
Çünkü ben bu duruma da alışmaya başladım ,yani hep şakaklarımı sıkıyormuşum hem başım ağrıyormuş gibi geliyor.
Bu da işin başka bir boyutu,,,
Çok teşekkür ederim ,çok sevdiğim bir diş hekimi yakınım var.
Psikologdan sonra ona başvuracağım bu halde.

eylül çoook geçmiş olsun
Allah sabır versin size,babana da sağlık diliyorum.
Senin ki çok normal bu kadar baskı altında duygularını sürekli baskı altında tutuyorsun muhtemenel.
Tekrar geçmiş olsun.

teşekürler aynen öyle yapıyorum abam uzulmesin diye ağlayamıyorum mutlu gibi davranıyorum bide kaybetme korkusu var bu yuzden oluyo çok ağrıyo ağzım sabah kalktığmda

Merhaba arkadaşlar bende de aynı sorun var.. Diş hekimliğinde çalışıyorum asistan olarak.Benim de öyle dişlerimi sıkacak kadar çok sorunum yok Allah'a şükür.Dişlerimi gece ve gün içinde de sıkıorum. Gündüz farkettiğimde bırkıyorum ama gece buna engel olamıyorum. Gıcırdatma yada bazılarınızın söylediği gibi öyle çok ağrım da olmuyor (çok fazla sinirlenip yatmadığım sürece) ama bende eklem kıtlamasına sebep oluyor çene cerrahımız öyle söyledi. Dediğiniz gibi bende şimdilerde gele plağı kullanıyorum. Öyle adapte olurken falan da zorluk çekmedim ama kalıcı bir çözüm değil sadece dişleri korumaya yönelik. Bizim doktorlar da psikoloğa görünmem gerektiğini söyledi. Muayenehaneye bu konuyla alakalı birçok vaka geliyor ve gece plağı yaptırmayan yada sıkmasına engel olmayan bir çok hastamız dişlerini kaybediyor. dişlerinin yüzeyi düzleşiyor ve hatta en ufak bir cisim değdiğinde hassasiyet oluşuyor. Aman dikkat edin hiç değilse gece plağını mutlaka yaptırın.

Bir ara geçti diye ben yine gitmedim psikologa :/
Ve son zamanlarda iyice arttı Kpss yaklaşıyor diye biraz gerginim onun yüzünden olduğunu düşünüyorum ama
Bilemiyorum geceleri artık kendim uyanıyorum o derece şiddetli sıkmaya başladım.

Bu diş sıkma dediğiniz diş gıcırdatma değil mi? Benim oğlumda da var ama uyurken değil, bazen yaptığını farkediyorum özellikle bir şeyle meşgulken kafası dalmışken yapıyor. Arkadaşımın kızı da uykusunda gıcırdatıyormuş, sinirsel bir durum değil mi?

Bu diş sıkma dediğiniz diş gıcırdatma değil mi? Benim oğlumda da var ama uyurken değil, bazen yaptığını farkediyorum özellikle bir şeyle meşgulken kafası dalmışken yapıyor. Arkadaşımın kızı da uykusunda gıcırdatıyormuş, sinirsel bir durum değil mi?

Yok canım benim durumum gıcırdatma değil,sıkma.
Ses yok yani gıcırdatma galiba dişleri birbirine sürtmeyle falan oluyor.
Sinirsel evet :)

Back
X