Uykuma düzen istiyorum artık

Ben su an yeni yaptim sahuru o yuzden konuya goz gezdireyim dedim. Ramazan sebebiyle benimde hic düzenli uykum yok. Sahura kadar cogunlukla oturuyorum olmadi 2 saat 1 saat uyuyup kalkiyorum. Yatma saatim tabi bu arada 4bucuk 5i buluyor. Sabahta 11 12ye kadar uyuyorum.

Su an aktif bir is hayatim yok yani sadece haftasonları calisiyorum. Haftaici calistigim zamanlar aksam 10bucuk yatardim. Yakin zamanda ise girebilirsem yine 11bucugu gecirmem yatana kadar. Ben aslinda bir duzene kolay girebiliyorum ramazan var diye saldim.

Duzenli uyku icin oncelikle bu telefonlari elimizden birakmamiz lazim. Eskiden cok duzenli kitap okurdum simdi nerdeee. Yani internette okudugum kadariyla uykudan yarim saat once bu telefonları kapatmak gerekmis. Bana gore aksam uykusu 12den gec olmamali kesinlikle. Ha uyudum uyuyacagim diye donecegin icin 11 gibi yatmak lazim. Yediklerimiz ictiklerimizde etkiliyor uykumuzu. Uyumadan 1 saat kadar once yemeyi kesmek lazim. Ben yataga yattigimda kafam cok dolu oluyor. Aslinda birsey dusunmemek lazim. O an aklima beni her daim rahatlatacak bir animi getiriyorum yarim saate kalmadan daliyorum. Sabit bir ani bu. Kendi cozumum. Karanlık bir ortamda uyumak gerek. Televizyon ile kesinlikle uyumamak lazim. Televizyondan yayilan isik uyutmuyor insani.

Aslinda 1 hafta boyle yapilsa duzene girer o uyku. Ama uyusukluk yapiyoruz. Ramazandan sonra artik tekrar duzenli uykuya geri döneceğim insallah.
Ne güzel yazmışsın şu anı meselesini bi ara deniyeyim

Ooof oooffff :bicak: genetikmi acaba ? :110:
Bendede var malesef yataga kacta girersem gireyim saaattler suruyor uyumam. Bugune kadar en kesin cozum uyku hapi acayip iyi geliyor. Uyumadan 2 saat once iç zaten ayaginla yataga girip uyuyosun. Sonra ara ara uyaniyosun ama gozunu kapatir kapatmaz geri daliyosun yillardir ozlemini cektigim şeyyyy...!!!!:KK51:

Ooof oooffff :bicak: genetikmi acaba ? :110:
Bendede var malesef yataga kacta girersem gireyim saaattler suruyor uyumam. Bugune kadar en kesin cozum uyku hapi acayip iyi geliyor. Uyumadan 2 saat once iç zaten ayaginla yataga girip uyuyosun. Sonra ara ara uyaniyosun ama gozunu kapatir kapatmaz geri daliyosun yillardir ozlemini cektigim şeyyyy...!!!!:KK51:
Yaa işe yarıyormu bendemi denesem acaba uyku hapını

Yaa işe yarıyormu bendemi denesem acaba uyku hapını

Evet antidepresan zaten cok işe yariyor ama kullanmamani tavsiye ederim sonucta antidepresan ve vucudun dengesini bozuyorsun. Ilk ictigim 5 sene onceydi. Ilk hapi aldigimda 18 saat uyumusum ve balkonda. Yagmur yagmis firtina cikmis hic duymamisim. Sonrakilere alistim 1 le baslayip 4 le devam edince annem kizdi birakmistim. Gecen yine kullandim 3 gun sadece etkisi digerine gore daha azdi ama gozumu kapattigimda daliyordum. Alişmamak daha iyi.

Uykusuzluğa çare bulursanız bana da haber verin. Bütün gün uykusuzlukdan gözlerim kan çanak dolaşıyorum

Aslında buna uykusuzluk demiyelim çünkü yatsak uyuruz uyku uyuyamasak gündüzde uyumayız ama ben gündüz uyanamıyorum :70:

Sarı kantaron diyo nette kizlar. Melatonin hormonu varmiş vucudun biyolojik saatiyle ilgili belirli saatlerde salgilanirmiş... sari kantaron ve bikac bitki daha bu hormonu salgilatirmiş.
Birde yiyecek listesi var ayy hemen gidim alim yoksa uyku yok vallaaa yaaaa.
Birde karanlikta salginalanan bir hormonmuş

benimde ramazan özel uyku düzenimi ayarladım 7 de yatarım gündüz 2 ye 3 e kadar uyurum,. :D ama resmen gece uykusunu özledim arefe günü 12 de yatarım heralde diyorum hayalini kuruyorum :D onun dışında bebekler gibi uyku eğitimi şart hergün aynı saatte yatağa girmek gibi,mesela biz eşimle kışın 10 buçukta yatağa yatıyoduk kural gibi uyguluorduk
ama bu uykuyu kaçıranranların en büyük faktörü televizyon ,internet,sosyal medya bağımlılığı ben facebookumu kapattım çok mutluyum resmen uykumu kaçırıyordum ve enerjimi emiyormuş kötü enerji veriyormuş :super:

Valla ben 1 2 de yatıp 11 12 de kalkmayada razıyım ama kk ya bi girince çıkamıyorum kkyı mı kapatsak napsak :70:

Ben de sürekli geç yatıyorum maalesef üstüne erken kalkıyorum,şu saat oldu uyanığım hâlâ,yatsam uyurum ama yatasım gelmiyor,alışkanlık oldu gece oturmalarını seviyorum ama bir yandan da sağlık açısından hiç iyi değil diye sürekli kafama takıp kendime söz veriyorum bir düzen kuracağım diye ama nafile
..biz karı koca geç yatıyoruz insanlar özel günlerde,yeni yılda filan bu saate kadar oturur biz her gün böyle,3 en erken bazen şuanda olduğu gibi 5 i bulur yatmamız ve sabah en geç 8 de kalkarım çünkü kızım okula gidiyor...

Birde yurtdışında yaşıyoruz şuan bursa hayat tr deki gibi değil erkenden kapanıyor her yer,7dedim mi sokakta insan yok ben de istanbulda yaşarken şehirden dolayı ,geç saatlere kadar hayat çok canlı o yüzden uyuyamıyoruz sanıyordum,değilmiş
Alışkanlık sadece.

Aslında geç yatıp geç kalkmak benim de şu sıralar hayalim.Çalışınca mecbursunuz erken yatıp kalkmaya.Ama çalışmıyorsanız işlerinizi de aksatmıyorsanız dert etmeyin ya keyfinize bakın.Hep tatil modu ne güzel.:KK49:
Sadece şu var biyoritim bozulunca melatonin hormonu düzenli salgılanmıyor o da güçlü bir antioksidan.yani bozuk uyku düzeninin uzun vadede sağlığa zararı olabilir.

Back
X