Uykusuz yenidoğan

Sizin düzene girdi mi peki uykular? Kaç saatte bir besleniyor? Emziriyor musunuz?
Emziriyorum ama dogdugundan beri mama takviyeside yapiyorum mecburen sutum doyurmuyor cunku uykularda bariz duzelme var en azindan gece gunduz ayrimi yapabiliyor artik

Emziriyorum ama dogdugundan beri mama takviyeside yapiyorum mecburen sutum doyurmuyor cunku uykularda bariz duzelme var en azindan gece gunduz ayrimi yapabiliyor artik

Maşallah darısı başımıza. Göğüs yaralarınız için ne kullandınız peki?

Sling var ama yeni dikişliyim kullanamıyorum dediğiniz gibi emziriyordum ama haddinden fazla durunca karnıma çok baskı yaptı ağrı ve kanama artışı oldu. İyileşince denerim.

Emzik için yassı emzikler var bir de onlardan dene derim... Benimde bebeğim uyumazdi her türlü emzik denedim yassı emzik çare oldu sonunda ve derin uykular uyudu... Yanında yatırma Allah korusun ne olur ne olmaz..

Sende kendimi gördüm. İlk 1 ay sürekli memedeydi hiç uyumuyordu. Memede ne kestirirse oydu uykusu. Artık yemeğimi tek elle yiyodum tuvalete onunla gidiodum falan. 2. Ayını doldurmaya yakın yavaş yavaş emme sıklığını azalttı. Şimdi saatte 1 emiyor ve emmesi bitince kucağımda durmuyor. Emmek sadece karın doyurmak değilki ilgi sevgi güven duygusu hepsini ordan tatmin ediyor. Bol bol sarıl emzir. Çok yorucu ama dişini sık geçicek bu günler. Düzene giricek emmesi ve uyuması.

Sabrediyorum artık dün kucağımda uyuyakalmışım. Bir ay dayanıcam bakalım sonra düzene girmesi lazım

Çocuğum gündüz çok güzel uyuyor, gece uykusuz kalıyor. Yani gece ve gündüz tam tersine döndü. Bunu nasıl normale çevirebilirim? Gündüz uyandırıp emziriyorum o zaman bile huysuzlanmadan hemen uykuya dalıyor. Gexe de saat başı uyanıyor. Tersi döndü çocuğun. Oyun çocuğu da değil oynatıp uyanık tutayım. Ne yapacağımı bilemiyorum.

bebeğinizi güle güle büyütün. Söylemesi yapmasından kolay biliyorum ancak mümkünse memede uyumasına müsade etmeyin. İnsan biraz üzülüyor ama doktorumuzun bize tavsiye ettiği yöntem olarak emerken uyuyakaldığı zaman ayak altına parmağınızda fıske ile vurarak uyandırın. İki göğsünüz de boşalana kadar emzirin uyumasına müsaade etmeden ama tabi 9 günlük bir bebek için bu iş o kadar da kolay olmayabilir. Ama en azından her geçen gün daha kolaylaşacaktır. Eğer karnı doyarsa daha çok ve rahat uyur. Emzirmeyi uyumasına müsaade etmeden tamamlayın. Emzirme sonuna doğru uyuyakaldıysa hazır uyudu deyip yatağına koymayın. Gazını mutlaka çıkarın, hafif uyansın hatta. Yatağına uyurken değil, uykuluyken koyarsanız, uyumayı öğrenmesi için bir adım atmış olursunuz böylece de uyandığı zaman tekrar nasıl uykuya geçeceğini öğrenir

Evet çok doğru hep bunu yapmaya çalışıyorım. Ayağının altını kaşıyorum ve gaz çıkartmadan yatağına koymuyorum. Ama yatağına koyar koymaz kıyamet kopuyor, yatağında uyuyamıyor dalamıyor çocuk. Dr emzik önerdi, o da eh işte sonuç verdi. Gerçekten çok zor bir iş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…