- Konu Sahibi cayvekahve
-
loş ışıkta yatağınızda kitap okuyun.aynı dertten ben de muzdaribim.günde yaklaşık 4.5saat uyuyorum ve uyanık kalabilmek için kovayla kahve içiyorum.gece kitap okumazsam o 4.5saati de uyuyamam.yaklaşık 2 haftdır uyuyamıyorum.herşeyi yaptım bitkisel ne varsa içtim ama yok süt,yogurt,peynir de yedim..hep aglıyorum geceleri bugun gene uyuyamadım 1 saat uyudum ve hiç uykum yok napıcam bilmiyorum bazende gözlerim acıyor uykusuzluktan ama yok dalamıyorum bir türlü.sınavlarım var ders çalışamıyorum odaklanamıyorum...bazen 3 saat uyuyorum gene saat 4.30 5 de yatıorum uykusuz kalmamda engel degil bu duruma napıcam ben kızlar uyku ilacı almak istiyorum bugun eczaneden reçetsiz olanları varmış sanırım ama internette bagımlılık yapıyor yazmışlar ..
herkesin başına gelıyordur eminim siz neler yapıyorsunuz Allah rızası için lutfen yardım edin
loş ışıkta yatağınızda kitap okuyun.aynı dertten ben de muzdaribim.günde yaklaşık 4.5saat uyuyorum ve uyanık kalabilmek için kovayla kahve içiyorum.gece kitap okumazsam o 4.5saati de uyuyamam.
madem uykun gelmiyor uyuma o zaman, neden uyucam diye kendine eziyet ediyosun ki
mutlaka spor yap, yorul bayağı ama, 1 saat hızlı, ritmik yürüyüş gibi mesela
asla kafein alma, çikolatada bile kafein var unutma, adaçayı ve elmadan uzak dur, bunlarda kafeinsiz uyarıcı çünkü
ayrıca uyudumda uyumadımda, acaba gene mi uykuyamıcamda, şimdi yatsam uyurmuyum ki falanda, allah kahretsin yine uykum gelmedide gibi uyumak ya da uyumamakla alakalı hiç bişeyi düşünme, bunu düşünmeyi bıraktığın an, sporda yapmışsan uyursun
canım yatmadan bikaç saat önce uyku yapabilicek bitkisel çaylar içebilirsin örneğin;melisa ,yasemin gibi bunlar baya rahatlatıo
Sabah işin yoksa bile erken kalkmaya çalış.Ve gece en geç 11 de yatakta olursan,en doğru uyku saatiymiş,denedim,gördüm:) Bu saatten sonra uyku kaçarsa bir daha kolay kolay gelmiyor.11 de ve karanlık odada,kesinlikle açık televizyon,müzik,ışık vs olmadan yatmak gerekiyor.Daha önce söylemişler,yattıktan sonra sadece güzel şeyler düşünmek ve hayal kurmak uykuyu kolaylaştırıyor.Mesela nasıl bir işin,evin,eşin,hayatın olmasını istiyorsan bunlara dair hayal kurabilirsin.Veya çok istediğin bir tatil,seyahat gibi şeyler düşün,nasıl tatlı bir uykuya daldığını göreceksin.Ama asla ertesi gün neler yapacağını veya dersleri,sorunları düşünme.Bir de akşam yemeğini erken yemeyi,yemekte ayran içmeyi ve akşam saatlerinde çay,kahve,sigaradan kaçınmayı önerebilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?