Uykuya doyamayan kocam!!!

tsh önemli
benimde troid çıktı sürekli uyku halim vardı, uyandığımda hiç uyumamış gibi oluyordum
çok şükür iyiyim
önemli birşey biran önce tedaviye başlayın derim

Ben de uykucuyum normalde ama bir ara öyle 8-9'da uyur ertesi gün işe kalkar giderdim. Ve eşin gibi hiç uykumu alamazdım. Kan tahlili yaptırdım hani troid, kansızlık falan ne var, sapasağlammışım. Sonra doktor beni nörolojiye gönderdi meğer depresyondaymışım farkında değilmişim. Her an her yerde uyuyabilirdim. Hala daha uyku severim ama o dönem kabus gibiydi, uykulara doyamazdım.

Gerçi hala daha 8 saat uyusam hala uykulu kalkıyorum, eşim de 2-3 saat uykuyla 24 saat durabiliyor. Az uyuyanlara öylesi özeniyorum ki tarif edemem....

Doktora gidip tedavi olmaktan başka çaresi yok, kendisi de rahatsızsa bu durumdan dolayı tedavi olmalı

troid sıkıntısı bendede var çalışıyorum bende ve çok uykum geliyor ilacım bitti yenilicem.
En son dün tekrar kulağımda bir ses gene mi uyuya kaldın söylentileri elimden geldiğince silkelenmeye çalışıyorum fakat maalesef elimde değil uyuya kalıyorum.

Önce sabah 5 te namaza kalkıyor sonra 6.30 gibi uyanıyor

valla işine gücüne bakınca normal bence, bırak uyusun adam, 10 da uyuyup 5 de kalksa uykusunu anca alıyordur.. 5 de namaz kılıp tekrar yatıyosa o aradaki pek derin uyku gibi olmuyordur zaten şekerleme gibi bişey oluyordur. Tüm gün yoldu çalışmaydı işti güçtü normal geldi bana

zaten biyolojik saatimize göre hepimizin 10 uyumuş olması lazım, sabah güneş doğarken kalmamız lazım, genetiğimiz buna göre ama kimse uymuyor tabii

Belkide kansizlik ve demir eksikligi vardir bunlar cok halsizlik yapar ve uyku sürekli gelir. Tembellik degil bence bir rahatsizligi var esinin

Belkide kansizlik ve demir eksikligi vardir bunlar cok halsizlik yapar ve uyku sürekli gelir. Tembellik degil bence bir rahatsizligi var esinin

Kan tahlilinde tsh hormonları normalden çok fazla 2 katı gibi bir değer çıktı..
Problemi bundan kaynaklı sanırım, zaten tembellik değil kendisi de bu durumdan şikayetçi kolları kasları felan ağrıyor..
Ama ihmal ediyor işte erteliyor, bende yeni evli olmakla ve ailemden ayrılmanın eksikliğine alışamamakla birlikte bunu daha çok takar oldum, kendimi yalnız hissediyorum

Üzme kendini eger ikinizde calismiyorsaniz sabah yürüyüsüne cikin zihni acilsin tembellikten uyansin sabah spor yapildiginda bütün gün aktif oluyor insan metabolizma hizlaniyor .. protein almasinada yardimci olun.. bide kremler jeller oluyor kas agrilari icin onlarinda faydasi olur .. yanlis hatirlamiyorsam erkeklerde hormon bozukluguda halsizlige yol aciyor .. tsh hormonu tiroid bezleri demekki cok fazla hormon salgilamiyor kana bu yüzden doktor müdahale edip normal düzeye indirmeli.. belki tiroid bezide yavas calisiyor olabilir

İlaç vermedi mi?

İlaç vermedi mi?

Dr bu şikayetlerin tsh ile alakalı değiş gibi dedi, ve aynı hormonlara aile bireylerinden birinin de kan vererek bakılmasını söyledi yani kardeş anne baba gibi. Eğer onlarda da eşiminki ggibi çıkarsa genetik dicem dedi ama çıkmazsa daha detaylı araştırılacak bir rahatsızlık dedi..
O'ndan sonra da bizim düğün oldu ve bu zamana kadar 2.5 aydır ertelendi işte.. Tekrar aynı bölüme başka bir hastahaneye kan verecek ..

Benim de tiroid sorunum tam evlendigim donemde cikti ve aynen deli gibi uyuyup asla uyanamiyordum. Cok da vicdan azabi çekiyordum esimle vakit geciremiyoruz diye. Ilaclardan sonra biraz duzeldi ama hic eskisi gibi olamadim. Esim sagolsun cok anlayisliydi, lütfen anlayisli olun. Emin olun o da cok uzuluyordur ve elinde degildir. Esim bunu sorun ettigini ima bile etse yikilirdim heralde cunku zaten kendi kendimden nefret eder olmustum. Ayrica hemen baska bir doktora görünün sizi yanlis yonlendirmis. Tsh yuksekligi deli gibi uyku yapar, depresyona sokar, hayati zindan eder. Tedavisi yoktur, omur boyu doktor kontrolünde hergun ilac kullanacak.

Bende akdeniz anemisi tasiyicisiyim ve demir oranim cok düşük surekli uyku ve halsizlik hali var kesinlikle bir doktora gorunmesi şart eşinin.
Saç dökülmesi de yine demir anemisi belirtilerinden
Troid belirtilerinde ise daha cok ani kilo kaybi falan yazıyor ikisine de baktirmanizi öneririm. Benim hem troid hemde anemi sorunum oldugu icin kendimi bildim bileli surekli uyumak istiyorum
Ailemle sevdiklerimle kimseyle düzgün bir vakit geciremiyorum cunku uyku benim icin en oncelikli geliyor. Sonra düşündum ki hayatimin büyük bir bolumunde uyumusum

Bende vicdan azabi cekiyorum evdeki isleri yapamaz hale geldim sizi anlayabiliyorum

eşimde bende uykucuyuz bizim için problem olmuyor:))

Kendimi gordum biran. Akdeniz anemi testi yapildi gecen ay. Cikmadi ama demir 7deydi. Ve takviye almadigim zaman hemen belli ediyor. Ve malesef cok yavas depoluyorum demiri gunde 2defa 100mg aldigim halde. Cocuklar uyudu an uyuyorum. 21 gibi genelde. Ama gece defalarca kalkip 5de mecbur kalkiyorum. .

Bence esinize anlayis gosterin konu sahibi. Demir ve d vitamin eksikligi de olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…