Uyumayan meme bağımlısı bebeğim

Tomris388

Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2022
20
7
16
33
Bebegim daha 6 haftalık ama kucagim dışında nerdeyse hic uyumuyor. Önceleri gece uykusunda sorun yoktu gunduzleri idare edebiliyordum ama artık gecemiz gündüzümüz yok. Henuz çok küçük olduğunu ve birbirimize yapışık olacağımızı biliyorum ama artik gerçekten cok yorucu olmaya basladi bazen yarim saat uykusuna bile razıyım. Onerisi olan var mi ?

Gazı olabilir mi?
O dönemlerde benim oğlumda ağlamaz ama uyumazdı da doktorumuz gazı var demişti. Bir doktora götürün isterseniz.

Gazı olabilir mi?
O dönemlerde benim oğlumda ağlamaz ama uyumazdı da doktorumuz gazı var demişti. Bir doktora götürün isterseniz.
Gaz damlası kullanıyoruz zaten benim de aklıma baska bişey gelmiyor belki birilerinin bi çaresi vardir diye umuyorum cunku böyle çok zor oluyor haftaya doktor kontrolümuz var ama dayanamadim bi umut iste

Bir süre sonra düzeliyor merak etmeyin, biz de çok sürmeden kendiliğinden geçmişti bu hal belki iyi bir yöntem bilen vardır da size yardımı dokunur.

İns. Genellikle sizin gibi çaresi zaman diyorlar ama bakalım
İnsana yalanmış gibi geliyor bende öyle düşündüm bir zamanlar, sonra ağlamadığı için gaz değildir canım bence sorun başka bir şey dedim... dedim de dedim şimdi bakınca bir gün bütün o şeyler bitti ne zaman bitti hatırlamıyorum bile.

GaZdan olabilir ama reflü de olabilir reflü de bebeklerin uykuya dalmasını engelliyor ve sürekli midesi rahatsız oldukça emmek istiyor emdikçe yeniden midesi rahatsız oluyor içinden çıkılmaz bişey ilacı var en azından daha rahat uyuyor biraz daha
Gaz için damlalar yeterli gelmiyor acı elma yağı al ayaklarının altına masaj yap birde kiraz çekirdeği alıp ısıtıp karnına koy veya havlu ısıt koy karnına en iyi sıcak geliyor gaza yüz üstü yatır sen yanındayken öyle uyusun
Bir sebepte besin alerjisi olabilir bu da en fazla sür ve yumurta alerjisi olabiliyor

Doktorlar geçen üstüne basa basa soyledi acı elma yağı değil tatlı elma yağı doğrusu doye

Yalan gibi gelmiyor da biraz uzak geliyor bi taraftan hemen zaman geçsin biraz rahatlayalim istiyorum bi taraftan da büyümesini hic istemiyorum annelik tuhaf bişey

O da olabilir cunku 2 gundur dikkat ettim uykusundan erken uyandiginda genelde cok kusuyor dedikleriniz daha once de duymustum ama denememistim artik deneme vakti sanirim bizim sorunumuzun basi hep cok emme sanirim doktorumuzda demisti ama o zaman anlayamamisim. bir de sarilik var ne kadar emersen kadar iyi diye dusunmustum ama bu seferde baska soruna sebep oldu malesef

Merhaba henüz 6 haftalık bir bebek sadece 6 haftadır dünyada ve bildiği en yakın kişi, koku sizsiniz. Bu dönemde onun tek isteği güvendir. Hep yanında olmanız onu en az 4 aya kadar dedteklemeniz en güzeli olur. Uyku saatleri ve düzeni henüz oluşmamıştır. İsterseniz bir defter turup takip edin. Düzensizlikte uykusuzluğu zincirleme etkiler. Henüz gece gündüz kavramıda yavaş yavaş oluşmaya başlayacağı için biraz sabır. Reflü yatağınız varsa kullanmanızı tavsiye ederim. Emzirdikten sonra aman uyudu uyanmasın diyipte gazını çıkarmadan koymayın. Emzirirken de hep tam yatırarak değil açılı emzirin. Bol bol suya sokarak biraz daha sakinleşmesine yardımcı olabilirsiniz. İnternet üzerinde bir çok gaz videosu var izleyip deneyip masaj yapark uygulamaya çalışın. Sizden yavaş yavaş ayrışacak o sebeple şimdilik az daha sabır. Dilerseniz. Bir sling edinip siz iş yaparken kucağınızda uyutabilirsiniz.

Doğduğundan beri reflü yataginda yatiyor.slingdede durmuyor malesef. Valla elimden geldigince dayanirim ben ama işe basladigimda durduramayacaklar boyle giderse. Simdiden cozum bulmaya calisiyorum ben de ama pek yok gibi bakalim. Emzirdikten sonra gazi almayi ihmal ediyorum genellikle uyumadigi icin o da benim fobim oldu herhalde ama boyle daha kotu oluyor ona daha dikkat ediyim teşekkürler

Yenidoganlarin yemek borusu bizimki gibi kapanmiyor bu yuzden kusmaya daha meyilliler. Ustelik surekli emdigi icin rahatsiz oluyordur. Bebeginiz memeye alistiysa emzik kullanin.

Bebek anne karnindaki sesleri bile arar ve daha cok küçük boyle olmasi normal annesi Az daha sabır.

Dip not: Buyuyunce birak kucakta oturmayi kendilerini öptürmeye bile izin vermiyorlar

Bebek anne karnindaki sesleri bile arar ve daha cok küçük boyle olmasi normal annesi Az daha sabır.

Dip not: Buyuyunce birak kucakta oturmayi kendilerini öptürmeye bile izin vermiyorlar
Dogru soyluyorsunuz da iste yaşarken hic bitmeyecekmis gibi geliyor tadini cikarmak lazim sanirim baska yapacak bişey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…