Uyumuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zerdecel

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2019
72
227
8
Herkese merhaba arkadaşlar
Benim 1 buçuk yaşında bi oğlum var oldukça hareketli. Şöyle anlatayım sabah kalkıyo gün içinde asla oturmuyo ve bizi oturtmuyo bezini atmak için bile yatıramıyorum ayakta atıyorum. Kimi zaman sırf oturmamak için yemek yemeyi reddediyo. Oturup da tek başına bi oyuncakla oynadığı çok nadir ya mutfak dolaplarını indirir ya çorap çekmecelerini ya tv yi yumruklar ünitede yürür ya pencerenin mermerine masa üstlerine çıkar artık delirmek üzereyim. Tüm bunlardan sonra ben haşatım çıkmış şekilde uyukluyorum artık sürekli ayaktayız. Ama o uyumuyo bu yaştaki çocuk gece 9-10 saat uyumaz mı öğle uykusuna yatmaz mı. Bizde yok. Gece en fazla 7 saat falan uyuyo sabahın 6sında ayakta, geç uyursa 8de kalkıyo en geç. Ama öğle uykusuna ondan çok benim ihtiyacım var resmen yemeğimi çayımı o uyumadan içemiyorum bekliyorum uyusun diye akşam 5i buluyo öğle uykusu ya. Bugün yorulsun da uyusun diye kahvaltıdan sonra dışarı çıkardım hemen. Caddelerde yürüdük, mağazaları dolaştık, parka gittik, markete gittik, hepsinde ayaktayız haliyle. artık eve gidince yemeğini yediriririm direkt uyur dedim. 7buçuk gibi uyanmıştı sabah şu an saat 5. ben az önce yğrgunluktan 5 dk uyuyakalmışım o şu an mama sandalyesini ters çevirip üzerinden atlamaya çalışıyo. Şikayet ettiğim için kendime kızıyorum bazen çok şükür sağlıklı diye kendimi avutuyorum ama artık temel ihtiyaçlarımı karşılamıyorm, uzun bi duş bile alamıyorum, tvnin karşısına uzanıp 10 dk keyif yapamıyorum. Gece uyuduğunda ise direkt kendimi yatağa atıyorum o kadar yorgun oluyorum. neyi nerde yanlış yaptık bilmiyorum her çocuk böyle değil. Çok yaramaz diye kendi çocuklarını şikayet edenlere inanmıyorum artık görüyorum çocuklar oturuyo iki üç kere bağırdı diye yaramaz diyolar mızmız diyolar sinir oluyorum. ben artık salmış durumdayım ev pis ben pis günlerim onun uyumasını beklemekle geçiyo. Böyle olan çocuk gördünüz mü ya da bunla başa çıkabilen var mı. Ben artık çocuğa bakmadığını düşünüyorum kendimi yetersiz hissediyorum ne eve ne yemeğe ne çocuğa yetişebişiyorum eşim her şeye yardım etmesine rağmen.

Çocuğuna yaramaz diyenlere de giydirmişsiniz. Kimse evin içini bilemez. Bende şuan size eşiniz herşeye yardım ediyorsa nasıl yetiştiremiyorsunuz onu anlamıyorum.

Çok yorgunsunuz anlıyorum ama tam hareket dönemi. Kendinize yüklenmeyin zamanla azalacak.

Zamanla düzelir. Sabır lazım.

benim kızımın uykusu 3 yaşından sonra düzene girdi oda şöyle gündüz uykuları hala yok en azından akşamları geçte olsa uykusu gelince kendiliğinden uyuyor. Hareketli çocukların uyku sorunu randımana girmiyor malesef uykuyu sevmiyorlar çünkü..

Bende var aynı modelden.
Uygun yasa geldiginde cocuk psikoloğu ya da psikiyatrisi her neyse ona götürmek için kesin karar verdim. 5 dakika aynı yerde oturması vaki değil.
Dolap çekmece indirir,çatal kaşık oynar,koltuklardan aşağı atlar,elektronik cihazlara saldırır vs vs. Ne o oturuyor ne de ben. Uykusu desen zaten yok.

Bir de herkes diyor ki 2.cocugu yap bencillik etme.
Bu şartlarda 2.cocuk beni akıl hastanesine yatirtir.
Allah yardımcınız olsun ne diyeyim.

Ben annemin beni koydugu yerde hemen uyur kalirmisim. Cok usluymusum, kardesimse tam tersiydi. Yapiyla alakali sanirim. Bi de eski zamanlarda evler bahceliymis cocuk bahcede oynar iyice yorulur uyurmus. Simdi apartmanlarin icinde cocuklar birkac saat oraya buraya gitmek disinda tikilip kaliyorlar enerjilerini atamiyorlar tabii ki biraz da yapiyla alakali bir doktora gostermeniz fayda saglayabilir. Bi de ne kadar dogru bilemiycem ama guzelce uyusun diye bebislere bazi bitkisel rahatlatici caylar icirirlermis eskiler tabii iyi arastirmak lazim.

Bence uyku araları çok olduğu için uyuyamıyor

Yani öğle uykusuna daha erken yatmalı

En geç 1 de yatakta olmalı

Çocuklar uykuyu dağıtınca tekrar uyuyamıyor bir de yorgunlukla mücadele için ekstra hormon salgılanıyor tekrar bir günlük enerjisi oluyor

Öğle uykusuna geç yatınca da gece de geç uyur
13-15 arası uyursa akşam da 9 günü yatsa siz de dinlenirdiniz

ne şekilde uyutuyorsunuz ?
Benimkide anlattiginiz gibi yaramaz ama uyur o da meme emdiği için 2 yaşında olmasına rağmen biraktiramiyorum ya uyumassa naparim diye çünkü benimde pilim bitiyor uyumayinca ve aşırı sinirli oluyorum

Folik asite hamile kalmadan mı başladınız? Be kadar kullandınız?
Folik asit bebeği diyorlar böylelerine bir doktora danışın derim hiperaktivite olabilir

Ne kadar zamandır boyle, hep mi böyleydi yoksa sonradan mi bu kadar artti?
Bebeğiniz yürümeyi yeni öğrenmiş olmalı. Belki çok heyecanlıdır sürekli yürümek, öğrenmek istiyordur. Geçici bir süreç olur o zaman.

Bebeğinizi ne şekilde uyutuyorsunuz? Uyku rutini var mi? Her gün aynı saatlerde uyutmayi denediniz mi?

Benim kizim da çok hareketli ve eskiden ben de sizin gibi uyusa da kahve icsem yemek yesem diye beklerdim. Artık öyle yapmıyorum mesela o emekleyerek evi dolaşırken ben kahvemi içip onu izliyorum ya da oynuyorum.
Uyuması için kendimizi şartlandirmamiz bizi daha kötü etkiliyor.

Ben duş alamamanızı, 10 dakika bile dinlenemeyisinizi anlayamadım. Eşinizin gercekten yardim ettiginden emin misiniz? Çok mu uzun saatler çalışıyor işten geldikten sonra en azindan 1 saat ona emanet edip kendinizle ilgilenseniz iyi gelir.

İnşallah geçici bir süreçtir kolaylıklar diliyorum.

Valla tek çocuk hiç çocukmuş, ben ikiz gibi 2 erkek büyütüyorum .Malesef ki çocuklu hayat böyle. Tıpkı yazdığınız gibi yaşıyoruz hayatımızı tüm anneler.

Valla tek çocuk hiç çocukmuş, ben ikiz gibi 2 erkek büyütüyorum .Malesef ki çocuklu hayat böyle. Tıpkı yazdığınız gibi yaşıyoruz hayatımızı tüm anneler.

tek çocuk hiç çocukmuş derken???
ironi yaptığınızı düşünmek istiyorum umarım öyledir. bu kadar saçma bir bakış açısı olmamalı çünkü.

Çocuğa bir düzen kurmaya çalışsanız. Örneğin o yaş gurubu çocuklarının uyku aralarını araştırıp ne olursa olsun o saat aralığını aşmadan öğlen uykusuna yatırsanız.. Zor olsada yılmadan 1 hafta uyku saati belirleseniz çocuk o düzene alışır..Öğlen uykusunu erkene çekmeden erken yatmasını beklemeyin lütfen. Saat 5te öğlen uykusuna yatılmaz çünkü. Uyku uykunun mayasıdır derler eskiler. Ben de çok inanırım buna

6 saatte bir uyumasi lazim şuan uyku aralari çok açık saatini kaçırıyorsunuz muhtemelen uykusu kacan cocuk daha cok enerjik olarak kaldigi yerden devam eder
online uyku egitimi falan almayi denediniz mi?
yada kendiniz vermeyi
veya uyutmaya calisirken neler yapiyorsunuz?
belki burda hatalar var bu şekilde daha iyi yardimci olabiliriz belki

bu arada tam evdeki kucuk cadiyi yatirdim pilim bitik koltuga oturdum suraya bir konu acip artik dayanamiyorum ne bu enerji diyecektim ki sizin konunuzu gordum hersey ayni tek fark bizimki saatinde uyur hic sasmaz

Benimki de aynı öyleydi, şayet olur da uyuya kalırsa ağlayarak uyanirdi

Ama öyle böyle değil, çığlık çığlığa..
Hani, olamaz ben nasıl uyudum der gibisinden..

Hala da coookk hareketlidir, el ayak hiç durmaz.
Ama iyi haberi vereyim, eski deliliği yok.
Umarım zamanla biraz daha nefes alirsiniz.

Yine de ozleniyor bebeklkk halleri, bunu da unutmayın derim

Fazla hareketlilik falan yaşının gereği.
Emin olun her çocuk böyle, 3 eksik 5 fazla ama böyle. Sakin çocuk yok.

Uyku konusunda bir şeyler ters ama. 2,5 yaşındaki kızım öğlen uykusuna 12.45'te geçiyor. (okulun etkisi, 1 ay kadar evde kaldı ben de akşamüstü 3 4'te falan uyutabiliyordum kabus gibiydi) bence blackout perde vs, gerekirse deneyip, 12de uyumaya alıştırın öğlen. Faydası olacak diye düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…