Uyumuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim oğlumu anlatıyorsunuz ve bazen bende cıldıracak oluyorum.

esinizin veya aile buyuklerinizin yardimini alamaz misiniz?

Bizde mesela dedeler gun icinde parka gotururler ben biraz uzanirim.

hafta sonu 8 de gözlerini aciyor kahvalti yaptiriyorum uzerini giydiriyorum esim parka goturuyor bende o arada uyuyorum biraz yoksa kafayı yerim herhalde.

bazen biz esimle zorla yatiriyoruz oglen uykusuna mizildiyor kalmak istiyor ama esimde bende israrla geri yatiriyoruz 1 saati buluyor bazen uyumasi ama biz kararlı olunca pes ediyor.

Sabretmekten baska caremiz yok elbette buyuyecekler.

Çok teşekkür ederim malum anne olunca öküz altında buzağı arıyoruz bi sorun mu var diye

Akşam 5 ten sonra uyunan uyku gece uykusuna sayılır. Yani 5 te yattı 2 saat uyudu. Sonra 10 da yattı 8 saat uyudu diyelim bu çocuk gece 10 saat uyumuş olur. Döngüyü kırmak için bir gün çok erken kaldırın 4-5 gibi. Sonrasında iyice yorup en geç 1 de öğle uykusuna yatırın. Uyumuyor diye bir şey yok uyumasa da 1 saat o yatakta duracak uyutmak için uğraşacaksınız. Bunu bir süre tekratlamanız gerekiyor. Mümkünse odayı loş yapın koyu perde takarak. Siz pes etmezseniz bir süre sonra o pes edecek ve öğlen uyumaya başlayacaktır. Tekrar ediyorum çocuk 5 ten sonra uyutulmaz. 4 te uyusa bile 5 i 1 dakika geçmeden uyandırılır. Yoksa gece uykusuna geç geçer

Durumunuz varsa uyku eğitimi alın derim

Siz hamilesiniz kullanmadınız mi acaba merak ettim.
kullandım zaten zararlı demiyorum ancak hamilelik öncesi hamikle kalmadan 1 2 sene önce başlamak çocukta hiperaktivite yapıyor buna inanıyorum, fazlası zarar
hamile kalınca başlanmalı doktor bırak diyene dek kullanmalı
ben okuduklarımdan bu sonuca vardım herkesin kendi tercihi

Gün içinde oyun gruplarına falan katılsanız, biraz yaşıtlarıyla oynarsa enerjisini daha iyi atabilir belki. Kaydıraktan topların içine falan atlarsa iyi gelir belki :)
Bir de arkadaşların dediği gibi uykusunun gelmesini beklemeyin. Öğle yemeğinden sonra banyo ettirip, emiyorsa biraz emzirip uyutmayı deneyin. Emmiyorsa da yemekte bol yoğurt yedirmeye çalışın. Yoğurdu tek yemiyorsa cacık deneyin. Uyku getirecek ne varsa deneyin :)
Fazla hareketli bir çocuk ama onun damarını da siz bulacaksınız. Gözlemleyin, annesi sizsiniz, kimse onu sizden iyi çözemez..

1-2 sene önce kullanan nadirdir en yaygin planli gebelikle 3 ay önce başlanmasi hamileliğin 7. Haftasına kadr alınması gerekmiş aslinda ama bjz zaten 6 -7 .haftada doktora gidip anca ilaca basliyoruz . Fazla folik asit ve b12 vitamini otizme neden olabilir diye birşey atildi ama henüz bu bir idda, mesela değeri kac olursa bu tehlikeli vs gibi seyler yok bilimsel veri ama söylenti var fazka folik asit otizim yapar

ay benim çevremde evlenince başlayan var ya :)
gerçekten herşeyin fazlası zarar ben onu kast ettim açıkcası
belki 1 sene önce başladıysa bu cocukta hiperaktivite yapabilir diye.
yurtdışında yaşayan cool bir bayan hemen atlamış :)) moda oldu zaten KK da yurtdışında yaşıyorumla ilgili cümle kurmak.

Bilim inançla yürümez, bilimsel bir şeye inanıyorum ya da inanmıyorum denmez. Bilim yanlışlanabilir doğrulardan oluşur. Bir gün olur da bir bilim adamı folik asitin otizm ve hiperaktivite üzerine etkisini araştırır ve bu çalışmasını yayınlarsa o zaman konuşuruz bunu. Şimdilik söylediğiniz şey gazetelerin magazin makalelerinden ibaret.

Z Zerdecel Asla kendinizi suçlamayın sizi suçlayan yada kinayanlari da umursamayın.Sizi çok iyi anlıyorum bir çocuk psikyatristine goturmenizi tavsiye ederim.Insanlar yaramaz şımarık diye yaftalamayi çok seviyor ama bazen olay o kadar basit olmuyor.Allah yardımcınız olsun ama bir an önce yardım alın inşallah normal bir süreçtir fakat değilse hem cocuk hemde siz cok yıpranırsınız
Not:Otizmi hiperaktiviteyi folik asite aşıya bağlamaya çalışanlar lütfen geçerli bilimsel makalelerle gelin.Bu çocukların aileleri zaten çok yıpranırken safsatalar onları daha çok yıpratamazsınız

selam bana bu dediklerinizi kanıtlayan bilimsel makale atar mısınız? teşekkürler acil beklerm

Nasıl yetişemeyecek koca gün çocuğun peşinde koşuyormuş

Asıl nasıl yetişsin ?
Yetişememesini anlarım zaten, benim de 2 küçük çocuğum var. Ben şahsına bişey söylemedim zaten ama sanki başka anneler abartıyormuş ve tek yaramaz çocuk kendisinin gibi yazmasına anlam veremedim.

Folik asit hiperaktivite yapar diyen sizsiniz sizin ispatlamaniz gerekir.Sizinle polemiğe girmiyorum sadece konuşurken bilerek konuşun iyi günler.
ben emin değilim internette okudum diyorum siz aksini iddia eden makale dediniz, hala beklemekteyim. atmazsanız hatırlatma geçip duracağım bilginize :))
hatta bana konu ile ilgili herhangi bir makale atın makalenin ne oldugunu bildiğinizden emin olalım kivi hanım

Valla şöyle bir göz gezdirdim makalelere hiperaktivite ile folik asit ilişkisine değinen bilimsel bir şey bulamadım. Bilim insanları düşünememişse demek... İnternette okuduğunuz kaynağı belirsiz bir yazıya güvenerek folik asit hiperaktiviteye neden olur diyen sizsiniz ya, bi zahmet bilimsel olanını da buluverin milletten isteyeceğinize.

aaa kadın diyorki sen yanlıs biliyorsun ben makale okudum diyor bende rica ettim bi atsın bakalım makalesine

aaa kadın diyorki sen yanlıs biliyorsun ben makale okudum diyor bende rica ettim bi atsın bakalım makalesine

Makale okudum demiyor alıntıladığınız mesajda. Folik asit ve aşı otizme ya da hiperaktiviteye sebep olur diyenler bilimsel makalelerle gelin karşıma diyor. Makale aramadan önce okuduğunu anlamak da lazım tabi.

Makale okudum demiyor alıntıladığınız mesajda. Folik asit ve aşı otizme ya da hiperaktiviteye sebep olur diyenler bilimsel makalelerle gelin karşıma diyor. Makale aramadan önce okuduğunu anlamak da lazım tabi.
ay çok eğlendim ya
aksini iddia eden makalesiyle beklenmektedir :) yoksa onlarda internet duyumu mu?
öyle ise bana makaleyle gelin :)
makale ne biliyorsanız ne mutlu, kardelenler sizi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…