- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.076
- 498
Ikinci çocuk olunca tek çocuklu hayatın aslında ne kadar da kolay olduğunu anlayacaksınız demek istemiş arkadaş galiba :)
Çok teşekkür ederim malum anne olunca öküz altında buzağı arıyoruz bi sorun mu var diyeZihni aktif diye doktoru söylemişti.
Yani sürekli büyük insan gibi gün içindeki yaptıklarını yorumluyor.
Zihni açık sürekli.
Mesela Çoğu çocuk uykuda uyanır ama geri dalar hemen , bu tipler hemen oyuna yada kafasında planladığa odaklanıp uykusunu dağıtıyor.
Merak etmeyin çocugunuz düzenli uyuyor diye zihninde problem yok.
Sadece bazı çocuklar zihnini açık tutmayı daha çok seviyor buda uyku problemi yaratıyor.olanda annelere oluyor.
Durumunuz varsa uyku eğitimi alın derimHerkese merhaba arkadaşlar
Benim 1 buçuk yaşında bi oğlum var oldukça hareketli. Şöyle anlatayım sabah kalkıyo gün içinde asla oturmuyo ve bizi oturtmuyo bezini atmak için bile yatıramıyorum ayakta atıyorum. Kimi zaman sırf oturmamak için yemek yemeyi reddediyo. Oturup da tek başına bi oyuncakla oynadığı çok nadir ya mutfak dolaplarını indirir ya çorap çekmecelerini ya tv yi yumruklar ünitede yürür ya pencerenin mermerine masa üstlerine çıkar artık delirmek üzereyim. Tüm bunlardan sonra ben haşatım çıkmış şekilde uyukluyorum artık sürekli ayaktayız. Ama o uyumuyo bu yaştaki çocuk gece 9-10 saat uyumaz mı öğle uykusuna yatmaz mı. Bizde yok. Gece en fazla 7 saat falan uyuyo sabahın 6sında ayakta, geç uyursa 8de kalkıyo en geç. Ama öğle uykusuna ondan çok benim ihtiyacım var resmen yemeğimi çayımı o uyumadan içemiyorum bekliyorum uyusun diye akşam 5i buluyo öğle uykusu ya. Bugün yorulsun da uyusun diye kahvaltıdan sonra dışarı çıkardım hemen. Caddelerde yürüdük, mağazaları dolaştık, parka gittik, markete gittik, hepsinde ayaktayız haliyle. artık eve gidince yemeğini yediriririm direkt uyur dedim. 7buçuk gibi uyanmıştı sabah şu an saat 5. ben az önce yğrgunluktan 5 dk uyuyakalmışım o şu an mama sandalyesini ters çevirip üzerinden atlamaya çalışıyo. Şikayet ettiğim için kendime kızıyorum bazen çok şükür sağlıklı diye kendimi avutuyorum ama artık temel ihtiyaçlarımı karşılamıyorm, uzun bi duş bile alamıyorum, tvnin karşısına uzanıp 10 dk keyif yapamıyorum. Gece uyuduğunda ise direkt kendimi yatağa atıyorum o kadar yorgun oluyorum. neyi nerde yanlış yaptık bilmiyorum her çocuk böyle değil. Çok yaramaz diye kendi çocuklarını şikayet edenlere inanmıyorum artık görüyorum çocuklar oturuyo iki üç kere bağırdı diye yaramaz diyolar mızmız diyolar sinir oluyorum. ben artık salmış durumdayım ev pis ben pis günlerim onun uyumasını beklemekle geçiyo. Böyle olan çocuk gördünüz mü ya da bunla başa çıkabilen var mı. Ben artık çocuğa bakmadığını düşünüyorum kendimi yetersiz hissediyorum ne eve ne yemeğe ne çocuğa yetişebişiyorum eşim her şeye yardım etmesine rağmen.
kullandım zaten zararlı demiyorum ancak hamilelik öncesi hamikle kalmadan 1 2 sene önce başlamak çocukta hiperaktivite yapıyor buna inanıyorum, fazlası zararSiz hamilesiniz kullanmadınız mi acaba merak ettim.
1-2 sene önce kullanan nadirdir en yaygin planli gebelikle 3 ay önce başlanmasi hamileliğin 7. Haftasına kadr alınması gerekmiş aslinda ama bjz zaten 6 -7 .haftada doktora gidip anca ilaca basliyoruz . Fazla folik asit ve b12 vitamini otizme neden olabilir diye birşey atildi ama henüz bu bir idda, mesela değeri kac olursa bu tehlikeli vs gibi seyler yok bilimsel veri ama söylenti var fazka folik asit otizim yaparkullandım zaten zararlı demiyorum ancak hamilelik öncesi hamikle kalmadan 1 2 sene önce başlamak çocukta hiperaktivite yapıyor buna inanıyorum, fazlası zarar
hamile kalınca başlanmalı doktor bırak diyene dek kullanmalı
ben okuduklarımdan bu sonuca vardım herkesin kendi tercihi
ay benim çevremde evlenince başlayan var ya :)1-2 sene önce kullanan nadirdir en yaygin planli gebelikle 3 ay önce başlanmasi hamileliğin 7. Haftasına kadr alınması gerekmiş aslinda ama bjz zaten 6 -7 .haftada doktora gidip anca ilaca basliyoruz . Fazla folik asit ve b12 vitamini otizme neden olabilir diye birşey atildi ama henüz bu bir idda, mesela değeri kac olursa bu tehlikeli vs gibi seyler yok bilimsel veri ama söylenti var fazka folik asit otizim yapar
kullandım zaten zararlı demiyorum ancak hamilelik öncesi hamikle kalmadan 1 2 sene önce başlamak çocukta hiperaktivite yapıyor buna inanıyorum, fazlası zarar
hamile kalınca başlanmalı doktor bırak diyene dek kullanmalı
ben okuduklarımdan bu sonuca vardım herkesin kendi tercihi
selam bana bu dediklerinizi kanıtlayan bilimsel makale atar mısınız? teşekkürler acil beklermZ Zerdecel Asla kendinizi suçlamayın sizi suçlayan yada kinayanlari da umursamayın.Sizi çok iyi anlıyorum bir çocuk psikyatristine goturmenizi tavsiye ederim.Insanlar yaramaz şımarık diye yaftalamayi çok seviyor ama bazen olay o kadar basit olmuyor.Allah yardımcınız olsun ama bir an önce yardım alın inşallah normal bir süreçtir fakat değilse hem cocuk hemde siz cok yıpranırsınız
Not:Otizmi hiperaktiviteyi folik asite aşıya bağlamaya çalışanlar lütfen geçerli bilimsel makalelerle gelin.Bu çocukların aileleri zaten çok yıpranırken safsatalar onları daha çok yıpratamazsınız
Folik asit hiperaktivite yapar diyen sizsiniz sizin ispatlamaniz gerekir.Sizinle polemiğe girmiyorum sadece konuşurken bilerek konuşun iyi günler.selam bana bu dediklerinizi kanıtlayan bilimsel makale atar mısınız? teşekkürler acil beklerm
Yetişememesini anlarım zaten, benim de 2 küçük çocuğum var. Ben şahsına bişey söylemedim zaten ama sanki başka anneler abartıyormuş ve tek yaramaz çocuk kendisinin gibi yazmasına anlam veremedim.Nasıl yetişemeyecek koca gün çocuğun peşinde koşuyormuş
Asıl nasıl yetişsin ?
ben emin değilim internette okudum diyorum siz aksini iddia eden makale dediniz, hala beklemekteyim. atmazsanız hatırlatma geçip duracağım bilginize :))Folik asit hiperaktivite yapar diyen sizsiniz sizin ispatlamaniz gerekir.Sizinle polemiğe girmiyorum sadece konuşurken bilerek konuşun iyi günler.
ben emin değilim internette okudum diyorum siz aksini iddia eden makale dediniz, hala beklemekteyim. atmazsanız hatırlatma geçip duracağım bilginize :))
hatta bana konu ile ilgili herhangi bir makale atın makalenin ne oldugunu bildiğinizden emin olalım kivi hanım
aaa kadın diyorki sen yanlıs biliyorsun ben makale okudum diyor bende rica ettim bi atsın bakalım makalesineValla şöyle bir göz gezdirdim makalelere hiperaktivite ile folik asit ilişkisine değinen bilimsel bir şey bulamadım. Bilim insanları düşünememişse demek... İnternette okuduğunuz kaynağı belirsiz bir yazıya güvenerek folik asit hiperaktiviteye neden olur diyen sizsiniz ya, bi zahmet bilimsel olanını da buluverin milletten isteyeceğinize.
aaa kadın diyorki sen yanlıs biliyorsun ben makale okudum diyor bende rica ettim bi atsın bakalım makalesine
ay çok eğlendim yaMakale okudum demiyor alıntıladığınız mesajda. Folik asit ve aşı otizme ya da hiperaktiviteye sebep olur diyenler bilimsel makalelerle gelin karşıma diyor. Makale aramadan önce okuduğunu anlamak da lazım tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?