Uyumuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yatağına koyup biberonunu verip uyutmaya çalışıyorum ama yatağında durmamak için her şeyi yapıyo uykudan gözleri kapansa bile odalarda dolaşıyo. Cevap veren herkese teşekkür ederim bu hafta gücümü toplayıp daha sabırlı olup ne olursa olsun odasından çıkarmadan bi rutin oluşturmaya çalışacağım inşallah başarabilirim

Folik asite hamile kalmadan mı başladınız? Be kadar kullandınız?
Folik asit bebeği diyorlar böylelerine bir doktora danışın derim hiperaktivite olabilir

Lütfen yanliş bilgileri paylaşmayin. Folik asit hiperaktivite yapmaz ve evet hamilelik öncesi alinmasi lazim yoksa çocuğun spina bifida hastaliğina yakalanma ihtimali yükselir.

Ve Z Zerdecel Benim kizimda düz duvara tirmanir cinsinden fakat disiplin ve uyku eğitimi ile saat aksam 7-8 arasi uyuyor, ertesi sabah saat 7'ye kadar.

Uyku eğitimi araştirin. Ve çocugu o kadar yorma. Çocuklar çok yorulduğunda daha aktif oluyorlar.

Valla güldüm akşam akşam. O uyanışı tahmin edebiliyorum

Nasil odalari geziyor? Bu yaştaki çocugun yer yatağinda yatmasi uygun değil. Ona park yatak tarzi yatak al.

Ben uyku tulumuna koyuyup iyi geceler deyip odadan çikiyorum. Yarim saat daha şarki söyler, arada ziplar ve sonrada uyur (kamerali telsizden izliyorum).

Nasil odalari geziyor? Bu yaştaki çocugun yer yatağinda yatmasi uygun değil. Ona park yatak tarzi yatak al.

neden yer yataginda yatması uygun değil acaba? ben gündüzleri yerde uyutuyorum beşiğinde uyumuyor, benim yatagimdan da düşer korkusuyla. merak ettim sebebini

Bence uyku konusunu biraz araştırın ve düzene gündüz uykusundan başlayın.

Ama sabah 7 8 de kalkan çocuğa 5 ye öğlen uykusu olmaz ki. Benim de oğlum 1.5 yaşında. İki elim kanda olsa sabah kaçta uyandıysa 4 saat sonra mutlaka uyuturum. Bir diğer uykusu da uyandıktan üç saat sonra. Bakın bu düzeni mutlaka uygulayın gece uykularının da uzadığını göreceksiniz. Olur da kaçırırsam ya da uyutamazsam o gece kesinlikle deliksiz uyumuyor

Doktorlar bile ikiye ayrılıyor bu konuda ben diğer tarafa inanıyorum demekki ne cüret sen kesinmiş gibi paylaşırsın hayırdır?

Gün içinde yedirdiklerinizi de gözden geçirin. Uyku saatinden önce kuru meyve, pekmez yiyince uykusu kaçıyor ve yerinde de durmuyor benim oğlum.

neden yer yataginda yatması uygun değil acaba? ben gündüzleri yerde uyutuyorum beşiğinde uyumuyor, benim yatagimdan da düşer korkusuyla. merak ettim sebebini

Cünkü konu sahibin yavrusu gibi, gezme olanagi var. Disiplini saglamak daha zor. Ve bence hijiyenik degil. Yerde binbir böcek ve kir var. Tasin üstüne yatmak (her ne kadar altinda hali olsa dahi) bence çoçuk için iyi degil.

Gün içinde yedirdiklerinizi de gözden geçirin. Uyku saatinden önce kuru meyve, pekmez yiyince uykusu kaçıyor ve yerinde de durmuyor benim oğlum.
Kesinlikle bu da çok önemli bir etken.
Bana derlerdi de inanmazdim.
Gerçekten öyle..
Kahvaltı da hurma, ara öğünde muz, aksam balık falan yiyen bir çocuk cidden uyumakta da zorlanıyor

Benim kiz da oyledir.
Hayattan biktirdi beni)))
Bazen kendimi asmak istiyorum)))
2,5 yaşinda.
o da uyumuyordu ama 1 yildir uyuyor cok sukur .
Uyku saatini hic geciktirmem, hep ayni saatte uyuturum.
Nereye gitsek bu cok yaramaz, bu kadar yaramaz cocuk ilk kez goruyoruz diyorlar.
Hiperaktiv mi diye doktora goturduk daha erken, 3-4 yaşinda filan gelin dediler.
Sizi cok iyi anliyorum)))

O yaramaz diyenlerin ümüğünü sıkmak istiyorum.
Ben de çok duyuyorum da o lafı.

Koyulduğu yerde duran çocuk mu olurmis diyorum bende, ve bir daha da gitmiyorum yaramaz diyenlere.

Onun yerine hareketli de, aktif de, maşallah de

Hiçbir şey diyemiyorsan çocuktur normal de yada sus demi..

Yaramaz nedir, kelime anlamı çirkin bir kere..

Doktorlar bile ikiye ayrılıyor bu konuda ben diğer tarafa inanıyorum demekki ne cüret sen kesinmiş gibi paylaşırsın hayırdır?

Ne ikiye ayrilmasi? Ben yurtdisinda yasiyorum ve hiçbir doktor folik asita karsi gelmez. Folik asit zaten kimyasal birsey degildir, normal günlük yediklerimizin içindede vardir, mesela marul, ispanak gibi yemeklerde.

Ki hadi dogru diyelim, (ki degil!) eger spini bifida yada hiperaktivite arasinda seçmek zorunda kalirsam, hiperaktivite diyorum ben.

Cünkü konu sahibin yavrusu gibi, gezme olanagi var. Disiplini saglamak daha zor. Ve bence hijiyenik degil. Yerde binbir böcek ve kir var. Tasin üstüne yatmak (her ne kadar altinda hali olsa dahi) bence çoçuk için iyi degil.

anladım ben de bilimsel filan bir açıklaması var sanmıştım :)
direk halıya, tasa yatıran yoktur zaten bence çocuğu.
bebekli evde de böcek ve kir olmamalı sanki.

teşekkür ederim

MaşALLAJmH diyeni hic duymadim)))
2inciyi sakin dusunme, cocukla nasil baş ediyorsun filan soruyorlar.
Hatta dogru terbiye etmiyorsun diyenler de var. O zaman da sinirleniyorum.

MaşALLAJmH diyeni hic duymadim)))
2inciyi sakin dusunme, cocukla nasil baş ediyorsun filan soruyorlar.
Hatta dogru terbiye etmiyorsun diyenler de var. O zaman da sinirleniyorum.
Millet zaten boyuna eleştirisin, sorsan herkes mükemmel yetiştirmiştir zaten..

Hiç laf söyletmeyin çocuğunuza, herşeyi anlıyorlar.

Bana da aynilarini diyorlar.

Olsun 2 de 3 de onun gibi olsun, kurban olurum ben ona diyorum.

Tabi kendim bazen ufak çaplı cinnetler geçirmiyor da değilim

Millete laf düşmez sadece.

Yoksa bizde farkındayız ne kadar zor olduğunun dimi

Bundan sonra susmuycam zaten. Cevaplarini verecem.
Aynen, sorsaniz hepsi mukemmel.
Dun komsu kadin anneme torunun erkek cocuga benziyor, vucudu da erkek vucudu gibi demis.
Duydum cok sinirlendim. Kizimin saci kisa evet erkek cocuga benziyor ola bilir de vucutu erkek vucudu ne ya. Cok da guzel fiziyi var kizimin. Bi de soyleyeni gorseniz. Aynaya bakmayi unutuyorlar her kese kaf ediyorlar ...

Küçücük bebeğin vücudundan sana ne, bakıp bir de yorum yapmak, ne ayıp ya...
Hey Allah'ım...
Güzeldir tabi ki, melek onlar.
Hele ki annelere herşeyden güzel gelirler.

Çocuğa duyurmayin ve mutlaka cevap verin.

Siz çocuğunuzu el üstünde tutun ki, kimse bir söz diyemesin.
Ayy, babası bile şakayla birşey dese ağrıma gider, çok sinir oldum o kadına.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…