Uyurken sinir krizi geçiren bebek

Atalha4238

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2019
484
768
18
27
Önce böyle değil di 10 aylık uykusu gelince çıldırıyor uyuyana kadar benide çıldırıyor ne kadar sürecek bu

Uyku saati geldiğinde banyo, peşinden masaj benim kızımda işe yarıyordu. Bebeklerde rutin çok önemli. Büyüme atağı yaşıyor olabilir, diş olabilir. Çok birşey yazmamışsınız.
Önce böyle değil di 1 2 aydir böyle önce uykusu geldiğini hiç anlamadan uyur kalırdı 4 disimiz var şu anda iyice huysuz oldu

Uyuyana kadar sinirli olması normal. Bence de belki diş çıkartıyordur,belki karnı ağrıyordur. Uyanınca da asabi mi? Uyku sersemliği var mı?

E çok normal, değişir bebekler sürekli..
Benim oğlum da, uykusundan bogure bogure ağlayarak uyanır, ruya gördüm der, yada bir şeylere söylenerek uyanır, onu devam ettirir..
Mesela geçen teyzem bana gevrek vermiyor diye ağlayarak uyandı, sabahın 6 si, açık fırın aradık, al ye diye..

Az önce benim kızımın hali babası kucağında aman babam diye korkudan telaştan koşuyor evde ben öyle hadi bakalım uyutma mama derken anca sakinleşiyor. Büyüme atağı diş her şey olabilir normalde bir ağlaması yoksa böyle şiddetli uyku saati geçti diyedir.

sinirli bi bebektir benim oğlum 12 de uykusu geldiyse o an anlayip uyutmam lazim. 12 yi 10 geçsin tamam cinnet geçiriyo resmen uykusuzluğa gelemiyo hiç.

korkmayin normal bi durum bence. ama uyudugu saatler az çok bellidir. siz de on dk on bes dk erken yatirin o aglamaya baslamadan.

bide uykuya hemen dalamazsa da cok sinirlenir aglar benim oğlan. uykusu gelince kırmızı gören boğa gibi oluyo.

Önce böyle değil di 1 2 aydir böyle önce uykusu geldiğini hiç anlamadan uyur kalırdı 4 disimiz var şu anda iyice huysuz oldu
Biz 8 aylıktan itibaren mahalleyi gezdiriyorduk kanguru ile. Dışarda uyutup eve getiriyorduk. Siz yazınca o geldi aklıma. Ne zaman geçer demissiniz öyle bir geçiyor ki anlamıyorsunuz. Kızım şimdi 5 yaşında.

uykusunu geciktiriyor olabilir misiniz?
beneklerde uyku gecikince aşırı hareketlilik, huzursuzluk, ağlama krizleri başlar.
bebeğinizin uyku işaretlerini tanıyor musunuz?

Kendimizden bilelim, tüm haftasonu ölü yattım hastaydım.
Sırtım belim o kadar ağrıdı ki yatmaktan sabaha karşı ağrı kesici aldım.

10 aylık artık oturuyor, emekliyordur.

Hep aynı pozisyonda, uyku pozisyonunda tutuyorsan normal huzursuz olması.

Gün içinde çok hareket etmiyor sanırım

"Harika haftalar" diye bir kitap var. Bebeklerin ilk seneler geçirdikleri gelişimleri anlatır. Ona göre tam böyle bir gelişim surecindesiniz. Bebek bu durumda daha huzursuz ve başka zamanlara göre daha çok ağlıyor. Ama geçici bir sürec. Kitap ilk sene çok yardımcı oluyor. Tavsiye edebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…