Uyuşmazlık

Puffitt

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2012
360
18
118
Merhaba, bi süredir kafamı karıştıran bi durum var. Buradan fikir almak iyi gelebilir diye düşündüm.
Beraber olduğum kişiyle her şey normal şekilde gidiyor. Şuan için farklı şehirlerde olsak da ikimizde sınavlara hazırlandığımız için pek sorun yok.
Sıkıntı şu ki ilişki bir şekilde ilerliyor ancak gerek aile gerekse kültür uyuşmazlığı çok somut bi şekilde ortada.
Mantıklı düşününce zaten bunun bi sonu olmaz gibi geliyor, fakat ortada hiç bi sebep yokken ve severken hadi bitti de denmiyor.
Daha önceden bu konu gündeme geldi, karşılıklı olarak bi sonu olmaz gibi düşünüyoruz ama aramızdaki sevgi, saygı ve yaşanmışlıkların değeri de çok fazla. Sevmenin yanında kafa yapısı olarak anlaşabilmek de önemli ve bu ikisi de var.
Yakın zamanda çok sayıda arkadaşım evlendi, bu işler belli ki sadece sevgiyle olmuyor. Ailelerin anlaşması da önemli ki en uyuşan aileler bile o gerginlikle ne olaylar yaşıyor.
Kısaca hayatı iki kişilik düşünsek hiç sorun yok ama olaya ciddi boyutuyla bakınca sıkıntılar kendini belli ediyor. Şimdilik bir dert değil belki ama ne düşünülmeli bilemiyorum.

Dediğin gibi aileler işin içine girince farklı oluyor. Yine de en az zararla atlatmak için ailelerin denk olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer aranızda dağlar kadar fark varsa, aşkın bir yerde bittiğini hatırlatmak isterim.Zamana bırakın bence.

Ben de şimdilik zamana bırakma yönünde düşünüyorum. Tabi ne kadar çok zaman geçirmek, bi o kadar yaşanmışlığı da beraberinde getiriyor. Sonrasında daha çok üzülmek de var. Bilemiyorum

Ne kadardır birliktesiniz?
Kültür farkı olarak biraz daha açabilir misin?
Belki aileler sizin kadar dert etmez ne uç noktalardaki insanlar birleşiyo biraz da kısmet işi galiba:44:

Ne kadardır birliktesiniz?
Kültür farkı olarak biraz daha açabilir misin?
Belki aileler sizin kadar dert etmez ne uç noktalardaki insanlar birleşiyo biraz da kısmet işi galiba:44:

2 buçuk seneyi biraz geçti. Kültür farkı olarak nasıl diyeyim doğu-batı şeklinde. Böyle bişey olmaz demiyorum ama genel olarak
aileler istekli değil bence.

kultur farkı cevremde gordugum kadarıyla cok onemsenmeyecek birsey degil. fakat kimisi bunu salt sevgiyle bile aşıyor.
bence onemli olan, siz yeni kuracagınız ailenizde bu kulturlerden hangi edinimlerinizi paylasacaksınız.
sevginin yanı sıra kulturler arasında kendinizce farklı bir uyum yakalayabildiyseniz bu benzerliklerin uzerine giderek aileleri kaynastırabilmeniz mumkun.
hatta ailelerin birbirine saygı duymasını saglayıp, her aile ile ayrı ayrı iliski kurarak da mesafeli fakat guzel bir yuvanız olabilir.
sorunu sadelestirip hangi durumda hangisi olabilir nasıl olur,oldururuz diye olasılıkları dusunurseniz cozume de daha kolay ulasırsınız bence. ayrıca nice cooook uyumlu aileler var ki iliskiler yurumuyor, karamsar olmamaya calısın derim.

Bende gorunurde ailelerin uyusmamasi nedeniyle nisanlisi tarafindan terkedilmis biriyim. Ancak tecrubeme dayanarak, gercekten sevilseydim aileleri idare edebilirdik diyorum..

Demem o ki, karsindakinin sevgisinden eminsen ve ailesinin kanatlarinin altindan cikmis bi adamsa, aileleri idare edebilirsiniz..

Şu yazdığın zaten anahtar cümle.
Bizim ailelerimiz anlaşamıyor. Bu baştan evliliğimizi çok etkilemişti, ama sonra napıyoruz biz diye düşününce kendimize zarar verdiğimizi anladık.
Zaten sevginiz güçlüyse arada ne kadar anlaşmazlık olursa olsun bir şekilde oluyor o evlilik.
İnşallah hayırlısı olur.

Hayırlı günler.

Konuya cevap vermeden geçemedim.
Bakın arkadaşım,aynı anlattığınız durumu ben yıllar önce yaşadım. Üniversite yıllarımda yaşadığım zorluklar film gibi gelip geçti gözümün önünden. Kültür farklılığı,kafa dengi,düşünce farklılığı yaşayan iki aile birbirine karışır dedik...eşimle benim sayemde :)) bunun için çok çabaladık,ama bu hiç te kolay olmadı. 22 yıllık evlilik tecrübesine dayanarak aktarıyorum size, önce sabır,saygı ve biraz da büyüklerimizin dediği gibi arada perde saklama ve alttan alma neticesinde bu günlere geldik. Büyüklerinizi birbirine sevdirme ve kaynaştırma çabası da sevenlerie düşüyor. Siz isterseniz her şey yolunda gider.

Cevaplarınız için teşekkürler. Böyle bi durum olsa bile çok zorlu bi süreç olacağı kesin bazı arkadaşların yazdığı gibi.
Önemli olan bütün bunlara değer mi ona karar vermek. Çünkü benim hiç alışık olmadığım bi hayat tarzı karşı ailedeki.
Ayrıca her anne, ki özellikle kız anneleri çocuğu yanında olsun ister. Fakat bi yanda izmir varken diğer yanda urfa var, böyle de bi uzaklıktan bahsediyorum. Öncesinde ben oğlumun başka yere gitmesini istemiyorum, ona göre tarzında bi laf duyduğum için bu durum böyle.
Tabi ben meseleye uzaklık gözüyle bakmıyorum, uçakla hemen her yere gidiliyor nasılsa. Ancak aile içi farklılıklar olunca, ben kendim de yapamam gibi geliyor.

Birşey söyleyeyim mi sana?
Hepsi her şey faso fiso.
Tek kıstas erkeğin sevgisi ve iradesi.

mesela tamamen birbiriyle örtüşen ailelerde bile erkeğin iradesizliği ve sevgisizliği herşeyi mahvedebiliyor. ters düşecek konu elbette bulunuyor ama, iradesizliği sevgisizliği umursamazlığı herşeyi batırıveriyor.

evlilikleri yürütecek olan erkeğin sevgisi kadının anlayışı.
gerisi çok aşırı uçlarda sorun olmadıkça aşılıyor.
hele ki doğu batı gibi şeyler biraz zorlar ama, aşılır.
bence bakman gereken nokta müstakbel eşinin karakteri tutumu ve duruşu.
gözünü aç ve iyi gözlemle öyle pig noktalarda bu karakter ortaya çıkıyor ki onunla aynı hayat koşullarında bile olsan sorun çıkabilecek biri olabilir.

eğer o da senin gibi düşünüyorsa sorun çıkar diyorsa uzatmayın bence.
adamın görüşü belli yani.
alışkanlık olmuşsa ilişkiniz ilerde çok sıkıntı çekersiniz.

Açıkçası sorun çıkar veya çıkmaz için kesin bi şey diyemiyoruz. Zaten benim en azından 2 seneye kadar evlenme düşüncem yok. Okulumun son senesi ve kpss, iş telaşı var. Daha zamanı var diye şimdilik zamana bırakmak daha mantıklı geliyor bana. Zaten bu sene birlikte de değiliz sürekli.
Yani burada yazan fikirlere göre bu şekilde düşünmek daha doğru gibi geldi. Bunun bi sonu olmayabilir diye ortada sebep yokken hadi bitsin demek bana zor geliyor doğrusu.

Kardeşim inanın bana aranızda güzel bir ilişki varken,her şey sabırla düzeliyor ki,babamın gözdesiyim,biricik kızının tüm zorluklarına dayanan,hatta yıllardır hala da gözleri yolda kalan,şimdi de torunlarının hasretine sabırla dayanan(senede bir kaç kes görüşme var tabiki) bir büyüklerinin olması şart. Dediğiniz gibi teknoloji ilerledi,görüntülü görüşmeler vs vs varken günümüz koşullarında zorluklar azalmış durumda. Güzel insan bulmuşsanız eğer ben vaz geçmeyin derim. Sonraki pişmanlık fayda vermez :) saygılar.

Çok teşekkür ederim cevabınız için. :)

Hoşgörü çok önemli farklı kültürler olabilir, ama yeter ki insanlar yapıcı olsun. benim annemde aynı böyle aileler uyuşsun kültür önemli falan diyor. Ben katılmıyorum. Doğusundan batısına hepimiz aynı topraklarda yaşıyoruz. Ortak noktalarımız çok var. Ayrı dinden insanlar bile evlenip mutlu olabiliyor. Yeter ki insanların geçinmeye gönlü olsun karşısındakini kendine benzetmeye çalışmasın. Ama ailelerle konuşup onları teker teker hoşgörüye davet etmeniz gerekiyor. Eğer egoları devreye girerse huzur olmaz. Biz en çok bundan kaybediyoruz ailelerin egoları.

Aynı şekilde erkek tarafı da anlayışlıysa sıkıntı yok :) Sizin için demiyorum yanlış anlmayın çünkü bilmiyorum sizin hayatınızı ama, genelde erkek tarafına gelin gelen bayanlar, sıkıntı yok diyorya, ben hep düşünüyorum erkek tarafı bıraksa sıkıntı olur mu?

:) tamam kendi yaşantımdan aktarayımmı size?
Erkek tarafından öncelerde çok istenen bir gelindim.buraya ailem,kendi kültürel koşullarımdan tut(Avrupa üniversitelerinde eğitim almış birisiyim) mezhep ayrılıklarına kadar uzayan bir farklılıklar yaşayan,kısacası,yerle gök arasında farkı olan bir aileden bahs ediyorum...bir süre sonra çok kaprisli bir kayınvalideye sahip olarak:) hatta bu izdivacı bozacak derecede fikir değiştirme karşısında yenilmeyeceğine inatla sine geren bir kadın tablosu vardır şuan. Rabb'ime çok şükürler olsun,eşimin sevgisi ve de benim büyüklerimden aldığım "iyilik et denize at"tavsiyelerine uyarak sürdürdüğüm öneriler sonucu bu günlere gelmiş bir aile hayatı olan bir hanımım.
Çok güzel şeyi elde etmek kolay değildir. Korumak daha da zor. Lakin kolay elde edilen şeyin de kıymeti olamaz ,değilmi:)

Bence ikinizin tavrı önemli bu durumda. İkinizden biri ya da ikiniz birden "bizde böyledir, böyle olacak" diye dayatırsanız, ailelerinizi işinize fazla karıştırırsanız, ailelerinizin karşısında birbirinizi ezdirirseniz ya da onların gazıyla kavga ederseniz işin sonu kavga dövüş bir boşanmaya varır. Eğer farklılıklarınızı bilerek ve buna saygı duyarak hareket ederseniz, gerektiğinde kendi ailelerinizi engellemeyi bilir aranıza kimseyi sokmazsanız evlilik yürür. Yani "olmaz" diye bir şey yok.

Kültür farklılığı durumunda evliliğin yürümeyeceği düşüncesi gibi benzer ailelerin çocuklarının uyumlu olacağı düşüncesi de yüzeyseldir. Kendine ve karşındaki adama güveniyorsan ve gerçekten kafa yapınız uyuşuyorsa sevdiğin adamı bırakma derim. Karşındakini de tanıdığına emin olmalısın ki yarın bir gün "önceden hiç böyle değildi, evlendikten sonra babasına dönüştü" olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…