Uyuyamıyorum. 20 aylık oğlum kreşe başlıyor...

Valla lafiniz direkt banaymis gibi geldi :) yazdiklarimdan oyle sezmis olabilirsiniz, birsey diyemem ama sezgileriniz pek de dogru degil acikcasi. Bu ithamlariniz karsisinda da uzuuun uzun kendimi savunacak degilim.

Toplumsal konularda o dediklerinizde haklisiniz ama, size katiliyorum. Pipi delisi ebeveynlerin ya da aile buyuklerinin yetistirdigi cocuklar gercekten basa bela.

Cocuk yetistirmek konusunda yazdiklarimi tekrar okudum, pek de bisey yazmamisim. Bana gore dogrusu neyse oyle yetistiriyorum cocuklarimi. Kendime gore en dogrusu nasilsa oyle beslemek, gelisimlerine en uygun oyuncak neyse onu almak gibi. Yani her anne gibi.. benim gibi dusunup yapmayanlar konusunda da herhangi bir olumsuz dusuncem yok. Herkes kendi evladinin mukemmel annesi, ne yapiyorlarsa iyilikleri icin yapiyorlar sonucta.

Fikrim sorulmadikca da pek oyle karismam kimseye. Sorulursa soylerim, genelde elestirmem. Konu cocuksa asla buyuk konusmam, cocuk bu lafini bi guzel yedirir cunku insana :)

Velhasili, aradiginiz suclu ben degilim. Dilerim aradiginizi bulup icinizdeki bu ofkeyi ona aktarirsiniz. Ama o kisiden bu uslupla karsilik alir misiniz onu bilemem.

Sakin ol şampiyon.

Hem kadar konuşamıyor oluşu hem de yalnız oluşu

Zira sadece benimle yaşıyordu ne arkadaş ne akraba çocuğu vardı

Bu nedenle yabancılar ile asla iletişim kurmuyor kaçıyordu

Bir de biz onu anladığımız için konuşma ihtiyacı da duymuyordu

Oğlum kreşte de konuşmuyordu başlangıçta ama evde anlatıyordu

Hatta bir olay olunca ayrıntılı anlattı bana bir arkadaşı oyuncak ile diğerinin ağzını kanatmış hemen Ebru öğretmen koştu geldi dedi sakinliğimi koruyup öğretmenin nerede olup nereden geldiğini sordum yan masadaymış oradan gelmiş olay kırmızı masada olmuş öğretmen sarı masada etkinlik kağıtlarını alıyormuş

Yani çocuğun anlattığını da irdelemek lazım

Ertesi gün geçmiş olsun dedim böyle böyle olmuş öğretmen şok oldu konuşmuyor ama diye

Müdür de dedi ki siz konuşmuyor sanırsınız da onlar evde anlatır

Fiyata gelince oğlum ilkokul 3 e gidiyor 2012 de gidiyordu bu anlattığım kreşe 550 diye aklımda kalmış ama tam bilemedim

En son kreşe giderken yani 2015 te 990 idi

Bana sormamışsınız ama fikir vermek istedim.
Kızım 24 aylık, bu hafta başladı kreşe. Bu 5 günün de 1,5 günü hiç gitmedi, 2 akşamı erken alındı.
2 kelimeli cümle istediğinde kuruyor, her şeyi biliyor ama asla söylemiyordu. He, hı, I ıhh la anlaşıyorduk yani.
Şu kadarcık günde inanılmaz gelişmeler yaşadık. Ki kameradan izliyorum etkinliklere çok katılımı yok, dans vs de etmek yerine öğretmenine yapışıyor falan.
Ama dün akşam şarkı söyledi, bize okulda katılmadığı dansı öğretti beraber yaptık, iyi kötü gününün nasıl geçtiğini anlatıyor, sorulara net yanıtlar veriyor.
Uzun vadede çok çok işe yarayacağını düşünüyorum.
İstanbul, 5 tam gün, 1000 TL.

Bu fiyat hangi ilçede acaba?

Sizi asla üzmek istemiyorum. Yavrunuz ve siz çok mutlu ve huzurlu olun inşallah ama ev ve eşya yenilemenin faturasını yavrunuzla birlikte oduyorsunuz. "Kaliteli zaman" yalanini calisan annelerin vicdan yapmaması için uydurdular. Yavrunuzun düzenini yemesini içmesini eğlenmesini uyumasını sosyalleşmesini siz yapamamışken kreşin harika bir şekilde basarmasini beklemeyin lütfen. Bir çocuğun en azindan 2-3 yasina kadar en kaliteli zaman geçireceği yer evi ve annesinin yanıdır. Elinize kalacak üç kuruş, yaşadığınız yürek acısı paha biçilmez. Allah yardımcınız olsun. Umarım düşündüğünüzden cok daha rahat geçinirsiniz, kuzunuz bir süre daha dizinizin dibinde sizin kokunuzla buyur.

Yazınızı okuyan da çocuğu terk edip almanyaya işçi olarak gidecek sanar. 4 saat ya. Bırakacak çocuğu 4 saat sonra alacak. O arada da çocuk oyun oynayacak. Lütfen arabesk yaratmayalım

Evde oturan ve bütün gün tv izletip elinden telefonu birakmayanlar için uydurulan bi yalan var mı? Siz gelişmeleri yakından takıp ediyorsunuz sanırım ondan sordum. Not evkusu:)

ücret 450 ve yarım gün.
Ama
Çocuğum rota virusüne yakalandı bugün hastaneye yatırildik. Müdür de aradi özel eğitim dersi teklif etti alanım değil diye reddettim.
Hayırlısı ne ise o olsuj evladım için ama sanirım is olmayacak.

Lafim mesajim size denk geldi diyorsam, öyledir. Sorgulamaniza, öfke möfke demenize gerek yok. Inanmiyorsaniz inanmayin hayret bisey. Karsilikta vermek zorunda degildiniz

Lafim mesajim size denk geldi diyorsam, öyledir. Sorgulamaniza, öfke möfke demenize gerek yok. Inanmiyorsaniz inanmayin hayret bisey. Karsilikta vermek zorunda degildiniz
Benim her yazdigimi sorgulamak hakkiniz, ama sizin yazdiklarinizi sorgulamak benim hakkim degil, oyle mi?
Yuksek perdeden, keskin bir uslupla dilediginizi soylemek sizin hakkiniz ama karsilik vermek benim hakkim degil, oyle mi?

Ilgincsiniz..

Okuyunca aklima ilk gelen sey ‘ben neydem nerelere gidemm’ oldu. Haftada uc tum gun 5 aylik bebegi krese vermek zorundayim. Oy evladim oy, bu yastan sonra seni bulup kreslerde mi buyutceeem hahah..

Saka bi yana sizi anlayabiliyorum ama sadece 4 saatmis gunde ustelik 3 gun. Cok abartmissiniz gibi geldi yanlis anlamayin lutfen. Tek maas ile rahat yasanti olayi yok artik, iki maas girmeli ki eve biseyler sahibi olabilelim. Huzurla buyusun insallah:)

Benim her yazdigimi sorgulamak hakkiniz, ama sizin yazdiklarinizi sorgulamak benim hakkim degil, oyle mi?
Yuksek perdeden, keskin bir uslupla dilediginizi soylemek sizin hakkiniz ama karsilik vermek benim hakkim degil, oyle mi?

Ilgincsiniz..

Hakla ne alaka simdi

Allah aşkına ne yüklenmişsiniz kandına günde 4 saat çok fazla değil günün geri kalanı sizin, ayrıca eşyasını değiştirdi diye birini eleştirmek çok saçma kendisi öyle uygun görmüş değiştirmiş kime ne! Neden bu kadar abartıyorsunuz kreşte uykusu yemeği hepsinin saati var evet yaşı küçük ama oda alışacak sizde alışacaksınız.Bende yaşadım benzer şeyleri ama alıştık geçti ve gayet mutluyuz.İlk zamanlar aklınızda olsun sık hastalanır ama bağışıklık kazandıktan sonra hastalıkta kalmayacak emin olun.İçinizi ferah tutun 4 saat çok kısa bir süre ben sabah 8 de bırakıp akşam 7 alıyordum.Evde bakıcıyla akşama kadar saçma sapan programlar izlese yada bütün gün çizgi flim izlese dahamı iyi, etkinlikler yapacak oyunlar oynacak arkadaşlarıyla resim oyun hamuru kaliteli geçirecek zamanını..Üzmeyin kenidinizi benzer yollardan geçtim hakkınızda hayırlısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…