Uyuyamıyorum. 20 aylık oğlum kreşe başlıyor...

Geçinemiyoruz demeyin . Bizde zor geçiniyoruz ama salça ekmek yemeye razıyım bende çalışamam bebek kucukmus 20 aylık diyorsunuz 3 yaşında bile değil
Gidin evde az yiyin uz yiyin gezmeyin masraf yapmadan yaşayın bir tek çocuğun bezi maması olsun kira faturalar mutfak tamam. Kendi mutfaginizdan kisin.
Bebeğiniz daha ana kuzusu. Kıymayın vermeyin kreşe. Cnm

Bir şüphe olmadan öyle işlere girmeyin.suç işlemiş olursunuz.kamera varsa bunu çalışana bildirmek zorundasınız.zaten kamerada izlerseniz şüpheli davranışını görürsünüz.

Yarım gün. Bence çok iyi o kadar da düşünmeyin.
Eminim çok şey katacaktır.
Tam gün çalışsanız neyse de yarım güne vicdan yapacak bir şey yok.

Evde anne ilgilenmez neyle karşılacağını anlatmaz fikirlerine saygı göstermez okula başladı oh kurtuldum muhabbetleri dönüyorsa çocuğun özgüveni tabiki gelişmez bunun kreşle alakası yok ne yazıkki ne yazıkki diyorum çünkü keşke çocuk büyütmenin kreşle çözülmeyeceğini anlasak sen de bana bırakmadın mı bıraktım hatta izin alamasığım için hasta bile göndermek zorunda kaldım bunlar hayat acımasızlığı çaresizlik konu sahibide öyle en iyi ben anlarım belkide zorunda olmak kelimesini

4 saat diyorsunuz bence üzülmeyin.
Hani tam gün bırakacak olsanız evet küçük derdim ama 4 saat olabilir bence.
Beslenme konusunda arkadaslara katilmakla beraber yemeyen çocuk yemiyor bu bir gerçek, ac ta bıraksanız yemiyor.
Kızım 6 yaşında ama ne cektiğimi bir ben bilirim bu konuda. Tamam her anne ister yesin herşeyi ama cidden bazı çocuklar daha bebekken iştahsız oluyorlar. Oğlum 5.5 aylık 1 aydır biz yemek yerken ağzını şapırdatiyor ,hatta kucağımdaysa yemeğime uzanıyor, yanında yemek yemiyorum ama kızımın asla kata ve zinhar ilgisi yoktu bu yemek konusunda,çok seçiciydi hala da bir çok şeyi yemez,eskiye nazaran iyi tabi ama iştahlı diyemem. Ikiside benim cocuğum,ama biri hicbirşey yemezken öteki ne versem yiyecekmiş gibi ki ufaktan başladık tadımlara ,ne versem fazlasıni istiyor. Size bu konuda birşey diyemiyorum bu sebeple zira damdan düşenin halini damdan düşen anlar.
Okulda ilk sene yine pilav varsa o pilavı yiyip kalkacaktır,belki diğer yemeğin tadına bile bakmayacaktır ama öğretmeni ile konuşun,biraz gözlemlesin şayet sevmediği şeyleri yemiyor,tadına dahi bakmiyorsa teşvik edebilir. Kızima öğretmeni bir gün pilav vermemiş,eve geldi anlattı anne pilav vermediler bana diye,öğretmenine sordum,sadece pilav yiyor choccy hanim,bende yemeginden 4 kaşık yersen vereceğim dedim ama inat etti yemedi dedi ama sonradan bu yöntem işe yaradı hatta evde de tadına bakarım,beğenmezsem 4 kaşık yer bırakırım diyordu. Sonra sonra biraz arttı porsiyonlar.
Kolaylıklar dilerim

Bence kreş konusunda stres yapmayın.
24,5 aylık kızımı direk 5 tam gün olarak başlattım ben.
Hem de ani bir kararla, çalışmaya da karar verip.
20 aylık çocuk idare ediliyor ama 2 yaşından sonra yok etkinliği yok bilmem nesi derken anne yetemiyor çocuğa. Gelişimi için akranlarıyla birlikte olması gerçekten mükemmel bir şey.
Eminim o da çok mutludur.

Hasta olacak tabi ki, bağışıklığı böyle güçleniyor minnoşların.Özellikle salgın zamanlarında hemen hemen hepsi maalesef birbirinden kapıyorlar.Multivitamin takviyesini tavsiye ederin size doktorunuza danışın eğer kullanmıyorsanız.Bol bol meyve yesin minik.Öksürük olduğunda burda da sadece Prospan veriyorlar başka birşey önermiyorlar.Bir şekilde uyum sağlayacaksınız korkmayın.

15 aylik oglum var ben onun icin bile oyun grubu arastiriyorum. Cocuklar icin kesinlikle cok faydali buluyorum. Bu kdar vicdan yapmanizi anlmadim. Ben tum gun oglumla oynuyorum ama yine de yetmiyor surekli etegimi cekeleyip duruyor. Yazik tek basina napsin. Bi de haftada 3 gun calisiyorum o gunlerde ananesi bakiyor. Calistigim gunler icin en azindan verebilecegim yakindaki oyun gruplari bulursam bugun baslatabilirim.

O yaş erken çocuğu kreşe vermek için. Ben ağlayarak kreşe çocuğu bırakıp alışır nasıl olsa mantığına karşıyım. Kreşler Bi çok olumsuz şeyide yansıtmıyor ayrıca. Oyun oynarken üç beş mutlu video atılması orda her anın mutlu geçtiğini göstermiyor malesef. Paraya ihtiyacınız var ona bişey diyemem ama çocuğunda size ihtiyacı var buda bir gerçek.

20 aylık çocuğa yetilir denmiş ama katılmıyorum, o kadar da kolay değil veya çocuğa göre değişiyor belki de.
Çalışmasam yaşından sonra mutlaka oyun grubu düşünüyordum, çalışıyorum çocuk anneanneye giderek ortam değiştiriyor, saatleri de uyduramadık zaten, ama buna rağmen ben 29 aylık oğlum için ihtiyaç hissediyorum.

bende 1 yaşında vermiştim benim üzerime direk toprak atın bari ,bakacak kimse yoktu malesef ,şimdi 10 yaşında pişmanmıyım değilim , orada gülen videolar atılıyo her zaman aynı olmuyor yazmış bir arkadaş ,evde de aynı olmuyor bunu belirteyim öncelikle ,çocuk büyütmekte duygusallığa yer yok,şimdi 2. çocuğuma annem bakıyor bütün gün ne yaptığını söyleyim sürekli emekleyerek annemin peşinde geziyor ve tv izliyor,oyuncaklarını ver diyorum oynamıyor ortalığı dağıtıyor diyor,ne zaman uyandı diyorum saate bakmadım diyor,ne yedi diyorum ,Allah ne verdiyse diyor ,sonuç bende tükenmişlik sendromu ,o yüzden bende seneye 2 yaşına girince başlatıcam kreşe yoksa çıldırmak üzereyim,Allah razı olsun yine evimde diyorum en azından benim işlerim hafifliyor eve gidiyorum yemeğim hazır,evim toplanmış ,ama olmuyor evim dağınık kalsın ,yemeğim olmasın ama ben sorularıma cevap bulayım o da yok maalesef ,anlıycağınızın iki türlüsünüde yaşadım ,erken kreşe vermeyide ,evde bakan birinide ,kararım yine kreş oldu.çalışmaya gelince kadın çalışmalı kesinlikle o çocuk aynı kalmıyor büyüyor masraf artıyor,sürekli isteklerle geliyorlar,daha geçenlerde bir akrabamıza gittik keşke zamanında çalışsaydım diyor çocuğa bakacak kimse yoktu çıktım diyor,dünde öğrendimki eşi fıtık olmuş ve çalışamaycak durumda ağlıyor o çalışmazsa napıcaz ,ev kira vs vs diyor. hayat zor duygusallığa yer yok ,hayat size duygusal değil çünki.

Son düzenleme:

Okulunla kreş o kadar yakınsa sorun nedir? Yeni eve taşınınca maddi olarak çalışmak zorunda olduğunuzdan mı verdiniz krese?

Etrafınızda güvenebileceğiniz birileri var mı? Beni de kardeşimi de bakıcı büyüttü. 7 aylıktan 7 yaşımıza kadar. Ve ona hâla anne diyoruz. Aramızdaki bağ inanılmaz. Annem çalışmaya devam etti, bakıcımız hiç evlenmemiş biriydi ve bizi gerçekten çocukları gibi gördü annem kadar emeği vardır üstümüzde. 28 yaşındayım hala her zaman kardeşimle her fırsatta gideriz anne diye hitap ederiz.
Keşke böyle güvenilir birini bulsanız içiniz çok rahat eder.

Kiziniz hakkinda kiz diye, oglunuz hakkinda oglum diye bahsediyorsunuz, tamam anladik muhtesem annesiniz

Kadin ic huzurunu dert ediyor millet gelmis ben söyle yaptim böyle yaptim
Evet yazdigimi okudugumda ben de farkettim oyle yazdigimi ama klavye hatasi. Telefondan hizli yazinca arada kaciyor. Yoksa bir ayrimcilik yok :) sadece iciniz rahat etsin diye soyleyeyim dedim, belli ki rahatsiz etmis sizi.

Mukemmel anne de degilim, keske olsam. Cocuklarimi o kadar kucuk birakip calismak hala vicdanima dokunur. Sadece o yollardan gecen bir tek konu sahibi degil. Baska tecrubeleri okuyup belki icini rahatlatir diye dusundum ama o da rahatsiz etmis sizi.

Sahi, yazdiklarim neden bu kadar rahatsiz etti sizi??

Ben çalışan bir anne değilim, ama cocugumu onun iyiliği için daha güzel oyun oynaması, eğlenmesi, yemek yemesi, arkadas edinmesi için kreşe vereceğim.. hiç bir çocuk pat diye kreşe alışmaz.. siz çalışın ve bebişi kreşe verin.. yurt dışında bulunduk bir süre ozaman anne değildim ama kreş yaşı orda cok daha küçük başlıuor

Neden mi rahatsiz etti? „Sizin“ gibi anneler cünkü cekilmez evlat yetistiriyor, yarin öbür gün baskalarina cektiriyor diye. Kiz diye hakkinda konustugunuz evladinizi eziyormus veya cok umursamiyormus gibi yazmanizda beni rahatsiz etti cünkü erkekler bizim milletimiz icin bulunmaz hint kumasi, erkek de erkek oglum da oglum, artik gina geldi. Lafim size degil, sadece sizin mesajiniza denk geldi. Herkes mükemmel anne, cok organik cok saglikli besliyor cocugunu, en iyi kiyafetler en organik oyuncaklar yok efendim ahsap oyuncaklari aliyorlar vs vs...böyle cok bilmis, ben söyle yapiyorum ben böyle yapiyorum benim cocuklarim söyle diye konusan insanlara uyuz oluyorum....önceden de belirttigim gibi...sizden de öyle bisey sezdim o yüzden yazdim

Bebeginizi krese verme sebebiniz konusamiyor olsumuydu.faydasini gordunuzmu peki
Benm oglumda 28 aylik konusamiyor.kres olumlu etki edermis oyle okudum.bende gonderiyim yarim gun diye dusunuyorum.ama oglum kendini koruyamiyo fazla ondan dolayida cekiniyorum biraz.
Bide ozel olmazsa yarim gunluk kres ucretiniz nekadardi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…