- 4 Mart 2014
- 874
- 459
- 323
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
-
Geçinemiyoruz demeyin . Bizde zor geçiniyoruz ama salça ekmek yemeye razıyım bende çalışamam bebek kucukmus 20 aylık diyorsunuz 3 yaşında bile değilMerhabalar,
Oğlumu kreşe verip işe döneceğim çünkü;
Yeni bir eve taşındık sonunda böcekli/rutubetli eski binadan kurtulduk şükür ama kirası 400 tl daha fazla.
Tüm esyalari da yeniledik taksitle(süpürgeye kadar çünkü onun motoruna bile yuva yapabilirmiş hamamböceği denen illet )
Başta ise girerim diyordum eşime cesaret vermek için. Gayette huzurluydum.
Şimdi iş buldum şükür ama iç huzur yok uyku yok...
1 hafta deneme yaptık kreşte ben verirken ağlıyor ama hemen peşinden videolar atılıyor bana gayet mutlu.
En büyük hatam tasinma stresini atamadan hemen verdim kreşe, sağlıklı bir alıştırma süreci başlatamadım. İlk gün ben idare odasindayken yanimdan ayrilmayinca "kapıdan ver" dendi kabul ettim oysa kararliydim bir süre güven duymasını sağlamaya. Zaten o yüzden erken başlamıştım. Kapıda bekledim ama o bilmedi maalesef.
Şimdi evdeyiz 2.dönem okulların açılmasını bekliyoruz.
Tekrar başka kres bakamam buna gücüm yok. Hem yorgunum hem kendi okulumla kres kapisi aynı çocuk parkına cikiyor o kadar yakınlar.
Günde maksimum 4 saat sadece hafta ici bırakacağım. Yazın yine beraberiz. Hem ben komsuluk yapmam evde benimle tek yavrum ne uyku ne yemek düzeni var. Orda yasitlari da olur düzeni de.
Tüm bunlari diyorum kendime günlerdir ama yetmiyor kendimi avutmama.
Kres parasini düsünce 1500 kalacak bana ve buna bile ihtiyacımız var.
Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bana örnekler verin,alışırsiniz,alıştı ,alıştık diyin.
Yada cesaret verin alayı yavrumu evde duralım bir başımıza dicem ama geçinemiyoruz.
Çok çaresiz hissediyorum.
Bir şüphe olmadan öyle işlere girmeyin.suç işlemiş olursunuz.kamera varsa bunu çalışana bildirmek zorundasınız.zaten kamerada izlerseniz şüpheli davranışını görürsünüz.Korku önlem getirir, bunlar asparagas değil gerçek. Ülke ortalaması Müge Anlı’da görülen tipler olunca önlem kaçınılmaz olmalı. Çocuğumu evde yabancıya teslim edecek olsam yabancının haberi olmaksızın kamera taktırırım. Ummadığı zamanlarda eve uğrarım. geçmişte Bu şekilde işkenceci dadılar yakalanmadı mı? Gayet yakalandı. Devir pis, insanlar pis.
Evde anne ilgilenmez neyle karşılacağını anlatmaz fikirlerine saygı göstermez okula başladı oh kurtuldum muhabbetleri dönüyorsa çocuğun özgüveni tabiki gelişmez bunun kreşle alakası yok ne yazıkki ne yazıkki diyorum çünkü keşke çocuk büyütmenin kreşle çözülmeyeceğini anlasak sen de bana bırakmadın mı bıraktım hatta izin alamasığım için hasta bile göndermek zorunda kaldım bunlar hayat acımasızlığı çaresizlik konu sahibide öyle en iyi ben anlarım belkide zorunda olmak kelimesiniSimdi yorumda o yasta bebek aglayinca baska kadina sarilmak ister mi diyorsunuz ama bakici olsa da ayni olacak.
Ben ayrica buna hic katilmiyorum Ben ilkokula basladigimda biz annesinin kucagindan kopup gelenler utangac içe kapanik birer cocuktuk Annesi calisan ve kreste büyümüş arkadaslarimiz cok sosyal, kendini rahat ifade ederlerdi
Hasta olacak tabi ki, bağışıklığı böyle güçleniyor minnoşların.Özellikle salgın zamanlarında hemen hemen hepsi maalesef birbirinden kapıyorlar.Multivitamin takviyesini tavsiye ederin size doktorunuza danışın eğer kullanmıyorsanız.Bol bol meyve yesin minik.Öksürük olduğunda burda da sadece Prospan veriyorlar başka birşey önermiyorlar.Bir şekilde uyum sağlayacaksınız korkmayın.Sabah 8 den sonra uyudum dün ve beni asıl huzursuz eden noktayı buldum: ya kreste hasta olursa.
İzin devamli alamam normalde de idare ile yüz göz değilimdir ama hak olarakta yok zaten. Aileden bakacak kimse yok. Ama saatlerimi oglene kadar olarak istedim müdür beyden inşallah olursa eşim gelir geç gider çocuk vs artık.
Yorumlarin hepsini okudum özellikle kendinden olumlu örnek verenler beni çok rahatlattı. Teşekkür ederim.
Alışma sureci hakkında fikir edinmiştim aslında ama tam ev taşıma,oğlumun bikaç aydır sabahlara kadar uyumamasi beni çok yiprattigi için yeter ki alışsin vardır bildikleri moduna girdim.
Bırakınca sınıf kapısından izlediğimde gerçekten inanamadım olanlara. Mesela ben ilaç kullanan bir panikatak hastasıyım oğlum ufak sandalyeye çıktı aman diye atladim o bilmez dedim inmeyi,beni tuttu müdüre hanim kapida ,vallahi hem indi hem tekrar çıktı.
Ben artık iyi değilim her saniye peşindeyim çocuğun,kilo aldım, uyanacak diye uyuyamıyorum. Psikiyatri de kres önerdi çünkü başka yasiti da yok çevremde.
Bakiciya birakamam kendi anneme bıraktığım halde çocuğu hep uyuttu şimdi ne konuşuyor ne bisey.
Veee
Ev eşya meselesine gelince apartmanın ilaçlanması lazımdi kabul etmediler konu komşu duyar diye sanırım.
Eşyalar zaten hem yıpranmış hem risklilerdi istemedik ilk defa da iyi ki diyoruZ, eski konularımda var gerçekten misafir dahi agirlayamiyordum rutubet vs olmuşlardı.
Oğlum kreste hasta olur mu derken bugün evde hasta oldu şimdi basında bekliyoruz. Demek olacaksa oluyor. Ama tabi çok etkilenirse işten ayrılacağım.
Hepimizin çocuğu için hayırlısı neyse o olsun inşallah.
kızı bırakıyorum, oğlumu yuvaya bırakıyorum.
Merhabalar,
Oğlumu kreşe verip işe döneceğim çünkü;
Yeni bir eve taşındık sonunda böcekli/rutubetli eski binadan kurtulduk şükür ama kirası 400 tl daha fazla.
Tüm esyalari da yeniledik taksitle(süpürgeye kadar çünkü onun motoruna bile yuva yapabilirmiş hamamböceği denen illet )
Başta ise girerim diyordum eşime cesaret vermek için. Gayette huzurluydum.
Şimdi iş buldum şükür ama iç huzur yok uyku yok...
1 hafta deneme yaptık kreşte ben verirken ağlıyor ama hemen peşinden videolar atılıyor bana gayet mutlu.
En büyük hatam tasinma stresini atamadan hemen verdim kreşe, sağlıklı bir alıştırma süreci başlatamadım. İlk gün ben idare odasindayken yanimdan ayrilmayinca "kapıdan ver" dendi kabul ettim oysa kararliydim bir süre güven duymasını sağlamaya. Zaten o yüzden erken başlamıştım. Kapıda bekledim ama o bilmedi maalesef.
Şimdi evdeyiz 2.dönem okulların açılmasını bekliyoruz.
Tekrar başka kres bakamam buna gücüm yok. Hem yorgunum hem kendi okulumla kres kapisi aynı çocuk parkına cikiyor o kadar yakınlar.
Günde maksimum 4 saat sadece hafta ici bırakacağım. Yazın yine beraberiz. Hem ben komsuluk yapmam evde benimle tek yavrum ne uyku ne yemek düzeni var. Orda yasitlari da olur düzeni de.
Tüm bunlari diyorum kendime günlerdir ama yetmiyor kendimi avutmama.
Kres parasini düsünce 1500 kalacak bana ve buna bile ihtiyacımız var.
Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bana örnekler verin,alışırsiniz,alıştı ,alıştık diyin.
Yada cesaret verin alayı yavrumu evde duralım bir başımıza dicem ama geçinemiyoruz.
Çok çaresiz hissediyorum.
Evet yazdigimi okudugumda ben de farkettim oyle yazdigimi ama klavye hatasi. Telefondan hizli yazinca arada kaciyor. Yoksa bir ayrimcilik yok :) sadece iciniz rahat etsin diye soyleyeyim dedim, belli ki rahatsiz etmis sizi.Kiziniz hakkinda kiz diye, oglunuz hakkinda oglum diye bahsediyorsunuz, tamam anladik muhtesem annesiniz
Kadin ic huzurunu dert ediyor millet gelmis ben söyle yaptim böyle yaptim
Evet yazdigimi okudugumda ben de farkettim oyle yazdigimi ama klavye hatasi. Telefondan hizli yazinca arada kaciyor. Yoksa bir ayrimcilik yok :) sadece iciniz rahat etsin diye soyleyeyim dedim, belli ki rahatsiz etmis sizi.
Mukemmel anne de degilim, keske olsam. Cocuklarimi o kadar kucuk birakip calismak hala vicdanima dokunur. Sadece o yollardan gecen bir tek konu sahibi degil. Baska tecrubeleri okuyup belki icini rahatlatir diye dusundum ama o da rahatsiz etmis sizi.
Sahi, yazdiklarim neden bu kadar rahatsiz etti sizi??
Bebeginizi krese verme sebebiniz konusamiyor olsumuydu.faydasini gordunuzmu pekibence günde 4 saat için gayet iyi olur
hem çocuğun hayatına düzen gelir hem gider az oynar hem de evinde gününün büyük bölümünü geçirebilir
oğlum 25 aylık yarım gün kreşe başladı ve ben o dönem çalışmıyordum ama kreşe gitti
evde tek olan çocuklar konuşmaya vs ihtiyaç duymuyor çünkü
yarın günde kalkıp gidiyor kahvaltı ediyor biraz oyun biraz etkinlik öğle yemeği ve eve modunda idi
30 aylıkken de tam güne geçti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?