- 24 Eylül 2010
- 6.213
- 20.316
- 548
- Konu Sahibi Oglusumubekliyorum
-
Çünkü öyle. Güneş gibi ışıl ışıl yazmışlar içim ısındı, zaten morali bozuk zor durumdaki bir anneye yazılması gereken şeyler bunlar.ya yorumlar neden bana gaddarca geldi
ay bu mesaji yazarken kizim.oglen uykusundan uyandi ysrim yollamisim oda alisir merak etmeyindi sonu ama boyle kalmisSizin edindirmediğiniz
Sesli güldüm
ay yok ya benide sasirttin simdi mesajima baktimda tam yazmisim :)))Sizin edindirmediğiniz
Sesli güldüm
Sizce neden özgüveni ve kendi yeterlilikleri kayboldu da duygusal ve zayif oldu? Yani kres nasıl olumsuz etkilemiş olabilir ki? Cocuklar arasinda nasıl sorun olabilir? Gerçekten tecrubenizi öğrenmek bilgilenmek için soruyorum.Hayatımda yaptığım en büyük hata kızımı erken kreşe başlatmak ol du o da 30 aylıktı bence terkedilne psikolojisi oluşuyor çocukta keşke evi ilaçlatıp hiç borca girmesydiniz . yada sadece evi değiştirseydiniz borç acı yemek gibi ama yerken güzel geliyor ama öderken zor şöyle aöyleyeyim günde dört saatse lütfen şefkatli merhametli bi bakıcı tutun kreşten daha sağlıklı ben kızımda çok doğru bi karar verdiğimi düşünüyodum ki benim kızım kesinlikle ağlamadı sevdi okulu ama şimdi sekiz yaşında çok duygusal ve zayıf insanların hatalarını söyleyemez ki ben çok özgür bırakan bir anneyim ama kreşe başladığında hatırlıyorum herkes hayran kalmıştı özgüvenine ve kendi yeterliliklerini tanımasına ama zamanla o kayboldu. Çünkü ister istemez çocuklar arasında sorun oluyor hala pişmanım ama siz bilirsiniz yavrucak içinde sizin içinde iyisi olsun Allah ödeme kolaylığı versin inşallah
Ya bu tamamen benim gözlemimim pedagog değilim ama ben şuna bağladım çünkü sizin onu neden bıraktığınızı anlayacak yaşta ve olgunlukta değiller sadece gördüğü ve anladığı annem beni bıraktı bıraktı bu büyük bi olay ve başka anlamlar yükleyebiliyorlar sonra siz kendi çocukluğunuzu düşünün ağlarken başka bi kadına sarılamak istermiydiniz annenizden başka o yaşta çocuklar dünyayı sadece kendilerinden ibaret sanarlar benmerkezci olurlar doğal süreçtir bu üç yaşunda farkederler başkalarınında hakları olduğunu paylaşmayı vesaire. Şimdi siz bu dönemde olan bi gurup çocuğun bir öğretnen tarafından yönetebileceğini düşünebiliyor musunuz benim kızımda ben bu süreci başarılı atlattığıma inanıyordum ama kreşe başladı çocuklara inanamazsınız vuranı kıranı ve sizin öğrettiğiniz herşey uçuyor .dediğim gibi ben pedagog değilim sadece gözlem bunlar ve daha acı bişey söyleyeceğim eğer başına bişey gelse şiddet vesaire anlatacak yaşta değil .ilkokulda öğretmenim bazen 8 9 10 yaş çocuğunu bile bi oyunda birleştirip dikkatlarini toplamalarında zorlanıyorum kaldı 20 aylık bbebekAllah yardımcınız olsun inşallah en hayırlısı olurSizce neden özgüveni ve kendi yeterlilikleri kayboldu da duygusal ve zayif oldu? Yani kres nasıl olumsuz etkilemiş olabilir ki?
Ya bu tamamen benim gözlemimim pedagog değilim ama ben şuna bağladım çünkü sizin onu neden bıraktığınızı anlayacak yaşta ve olgunlukta değiller sadece gördüğü ve anladığı annem beni bıraktı bıraktı bu büyük bi olay ve başka anlamlar yükleyebiliyorlar sonra siz kendi çocukluğunuzu düşünün ağlarken başka bi kadına sarılamak istermiydiniz annenizden başka o yaşta çocuklar dünyayı sadece kendilerinden ibaret sanarlar benmerkezci olurlar doğal süreçtir bu üç yaşunda farkederler başkalarınında hakları olduğunu paylaşmayı vesaire. Şimdi siz bu dönemde olan bi gurup çocuğun bir öğretnen tarafından yönetebileceğini düşünebiliyor musunuz benim kızımda ben bu süreci başarılı atlattığıma inanıyordum ama kreşe başladı çocuklara inanamazsınız vuranı kıranı ve sizin öğrettiğiniz herşey uçuyor .dediğim gibi ben pedagog değilim sadece gözlem bunlar ve daha acı bişey söyleyeceğim eğer başına bişey gelse şiddet vesaire anlatacak yaşta değil .ilkokulda öğretmenim bazen 8 9 10 yaş çocuğunu bile bi oyunda birleştirip dikkatlarini toplamalarında zorlanıyorum kaldı 20 aylık bbebekAllah yardımcınız olsun inşallah en hayırlısı olur
Katılıyorum. Belki bu yazdığım konu sahibini de rahatlatır. Ben de küçük yaşta kreşe başlamışım ne okuldan sıkıldım ne de okula adaptasyonda zorlandım. Aksine küçük yaşta gittiğim için okul bana doğal/normal bir yer olarak geliyordu. Ama okulöncesi deneyimi olmayan arkadaşlarım birinci sınıfa adaptasyonda çok zorlandı, annesinden ayrılmak istemedi vs.Simdi yorumda o yasta bebek aglayinca baska kadina sarilmak ister mi diyorsunuz ama bakici olsa da ayni olacak.
Ben ayrica buna hic katilmiyorum Ben ilkokula basladigimda biz annesinin kucagindan kopup gelenler utangac içe kapanik birer cocuktuk Annesi calisan ve kreste büyümüş arkadaslarimiz cok sosyal, kendini rahat ifade ederlerdi
Bence, çevreden duyduklarımızda baz alarak söylüyorum, evde bir yabancıyla başbaşa kalması kötü. Öyle kötü şeyler duydum ki, uyusun diye ilaç verenler, gaZa tutanlar, özel bölgelerine dokunup sakinleştirmeler, eve sevgilisini akrabasını atanlar vs iğrenç ötesi şeyler. Kreşte yaşıtları var, insanlar çevresinde olacak, oyun oynayacak. Zaten hepi topu günde 4 saatmiş, çok yakınmış, öğretmen vicdanlı gibiyse ben olsam kreşe gönderirim. Yeme içme düzeni olur güvenilir bir yerse hem.
Korku önlem getirir, bunlar asparagas değil gerçek. Ülke ortalaması Müge Anlı’da görülen tipler olunca önlem kaçınılmaz olmalı. Çocuğumu evde yabancıya teslim edecek olsam yabancının haberi olmaksızın kamera taktırırım. Ummadığı zamanlarda eve uğrarım. geçmişte Bu şekilde işkenceci dadılar yakalanmadı mı? Gayet yakalandı. Devir pis, insanlar pis.Yahu bu mesaj da korku filmi gibi olmus Bakiciya da birakan binlerce anne var yapmayin uykularini kacirmayin
Birakirken ilk zaman buyuk kucuk hepsi agliyor ve gercekten birakinca orda hemen oyunlara adapte olup unutuyorlar. Benim oglumda 1 hafta surdu adapte sureci ki ben tam gun verdim krese sizinki yine 4 saatmis. Simdi kres tatil olunca veya hastalaninca agliyor ki okuluma gidecegim diye masallah diyim de.Merhabalar,
Oğlumu kreşe verip işe döneceğim çünkü;
Yeni bir eve taşındık sonunda böcekli/rutubetli eski binadan kurtulduk şükür ama kirası 400 tl daha fazla.
Tüm esyalari da yeniledik taksitle(süpürgeye kadar çünkü onun motoruna bile yuva yapabilirmiş hamamböceği denen illet )
Başta ise girerim diyordum eşime cesaret vermek için. Gayette huzurluydum.
Şimdi iş buldum şükür ama iç huzur yok uyku yok...
1 hafta deneme yaptık kreşte ben verirken ağlıyor ama hemen peşinden videolar atılıyor bana gayet mutlu.
En büyük hatam tasinma stresini atamadan hemen verdim kreşe, sağlıklı bir alıştırma süreci başlatamadım. İlk gün ben idare odasindayken yanimdan ayrilmayinca "kapıdan ver" dendi kabul ettim oysa kararliydim bir süre güven duymasını sağlamaya. Zaten o yüzden erken başlamıştım. Kapıda bekledim ama o bilmedi maalesef.
Şimdi evdeyiz 2.dönem okulların açılmasını bekliyoruz.
Tekrar başka kres bakamam buna gücüm yok. Hem yorgunum hem kendi okulumla kres kapisi aynı çocuk parkına cikiyor o kadar yakınlar.
Günde maksimum 4 saat sadece hafta ici bırakacağım. Yazın yine beraberiz. Hem ben komsuluk yapmam evde benimle tek yavrum ne uyku ne yemek düzeni var. Orda yasitlari da olur düzeni de.
Tüm bunlari diyorum kendime günlerdir ama yetmiyor kendimi avutmama.
Kres parasini düsünce 1500 kalacak bana ve buna bile ihtiyacımız var.
Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bana örnekler verin,alışırsiniz,alıştı ,alıştık diyin.
Yada cesaret verin alayı yavrumu evde duralım bir başımıza dicem ama geçinemiyoruz.
Çok çaresiz hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?