uyuyamiyorum. Dolandirildim mi?

Bekaret gibi saklıyor millet korkudan böyle şeyleri . Sanki kolay o işler o kadar.
Valla billa ya. Anne kizlik soyadini vermemeliydin.... falan yaziyorlar gizemli gizemli
Hayir yani anne kizlik soyadiyla ne yapilabilir Allah askina

Bankalar dolandırıcı mi orası tartışılır tabi de insanlar dolandırıcı malesef.
Ve öyle alelade yapmıyorlar.
Üniformalı, çantalı her yerinde kargonun logosu olan adama para kaptirmisligim var :) gayet makbuzu, etiketi, kargo paketi her şeyi vardı.
Bu şekilde kart başvurusu tabiki yapılıyor. Ama bu başvuruları taklit eden olabilir mi? Sorun burada başlıyor.
Bu bilgilerle neler yapılabilir? Üzerine hat açabilir mesela. O hattan ticaret yapar vs.
İlk aklıma gelen.
Herkesin tecrübesi başka.
Ben bankanin 444 lu numarasından arandim, arayan meğer dolandirici imiş :)
Bir kaç sorudan sonra bu bilgiler sizde var dedim. Hiç bir işlem yapmayacak olmama rağmen şifre vs istedi vermedim. Ben subeye gidiyorum sorunu halletmek için diyince suratıma kapatıldı telefon.
Şubeye gittim, bankayı aradım herhangi bir aranma kaydım çıkmadı.
O yüzden bu kadar kolay bir şey olmaz diyemiyorum :)

Eger banka tarafından görevli personellerse başvurunuzun bankada görünüyor olması gerekiyor söz konusu bankanın çağtı merkezini arayın sorun adınıza başvuru varmı

Zaten ben 18 yasindayim yani benim kimlik bilgilerimle bilmemneyimle bisey yapilabilir mi? Bankada herhangi bi param vs yok. Aileme dokunmasin ucu onlara br sey olmasinda
Canim benim korkma sakin ol. Bak bu kadar kişi bende aldim bir sey olmadi demis musteri hizmetleri de böyle uygulamamiz var demis biraz rahatla

Anne kızlık soyadı neden önemli kimliğimiz ele gecse dahi anne kızlık soyadınız erisemezler. Bankacilik vb islerde telefon gorusmelerinin guvenilir olmasi icin bu sorulur. Cunku cuzdaninizi bulan biri her islemi yapar ama teleon bankaciligi durumlarinda tek suru ile toslar. Bu yuzden anne kizlik soyadi onemlidir.

İnşaAllah kötü birşey çıkmaz ama imza kimlik bilgileri vs kuzum size hipnozmu yaptılar aklınız durdu asla 1dahada böyle tanımadığın kimselere güvenme hırlımıdır hırsızımı bak çık işin içinden

Yolda bi anda yaklasan,yada elinde kagitlarla 1dk ayirirmisiniz diyenler vs hizlica geciyorum.
Cunku cok guzel cumleler secerek iyi bir diksiyonla kafa bulandiriyolar.
Umarim bisi cikmaz.

Her bilgiyi vermissiniz hiç tanımadığınız insanlara ne cesaret? Koskoca banka dediginizin antetli kağıdını basmak ne olacak ki siz nasıl verebildiniz bunca bilgiyi?

Yahu onlar mobil satış Ekibi kredi kartı satmışlar

doğru doğru.
üniversitenin ilk zamanları bankacılar genelde oralarda dolaşıp müşteri topluyor. bunun için para kazanıyor prim alıyorlar.
kardeşiminde var yapıkredi öğrenci kredi kartı.

Ben de doldurmuştum. Sene 2012. İstemediğim halde kart geldi. Bana da kullanım ücreti yok dendi öğrenci olduğunuzdan. O kartı açtırdım ben zorda kaldığında kullandım en son hepsini ödeyip kartı kapattırdım
Sene 2016. 17 tl kullanım ücreti nedeniyle icra takibim başlatılmış. Yurt dışına çıkacaktım

Olmaz bir şey Üniversite ve çevresinde yaygın bu. Bende garanti için doldurmuştum zzamanında

Bankaların musterı hızmetlerı 7\ 24 acık, arayıp bılgı alabılırsınız.

Kampus icinde miydi bu yoksa disinda mi?
Kampus icindeyse bisey olmaz o kadar da drgil.
Kampus disindaysa endiselenmekte haklisin

Öğrenci kartıda olsa tavsiye etmem alacaklara çok berbat bişey 2012fde ünv okurken bende almıştım ücretlerni geç ödediğim için ihbar gelmişti borcunuzu ödemezseniz avukata gidecek die. Ozmn tüm borcu ödeyip kapattırmıştım limitte 500 tlydi. Ama o geç ödeme her yerde karşıma çıkıyor şimdi .5 yıldolmadan silinmiyormuş . Silineceğide kesin değil.

birşey olucagını sanmıorum bıraha ımza atmayın olur mu artık reşitsiniz .... muşteri hızmetlernı arayın ıptal ettırın...

bankanın çağrı merkezini ara veya enyakın şubeye git böyle uygulamaları var mı diye sor. çoğu banka yapıyo bunu ünv öğrencilerini kendilerine çekmek için. dolandırma olduğunu sanmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…