- 10 Nisan 2023
- 42
- 6
- 1
- 23
- Konu Sahibi korkakkiz45
-
Aslında düşündüklerimin saçma olduğunun farkındayım . Yıllardır hep bir şeyleri taktım sonra atlattım normale döndüm. Bu konuyu da atlatacağıma inanıyorum. Bugün kendimi daha iyi hissediyorum. Korkularım azaldı. Tedavi süreci derken anksiyete takıntı olmakla ilgili bir tedavi süreci miSizin konulara bakılırsa çok ciddi bir tedavi sürecine girmeniz gerekiyor. En kısa zamanda uzman yardımı almalısınız. Başkalarının yaşadıklarıyla tecrübeleriyle olacak iş değil bu.
Kullanmanız ve tedavi olmanız gerekiyor.İlaç kullanmıyorum. Sadece bazı konuları çok kafaya takan bir insanım.
Tedaviden kastınız ne açıdan acaba takıntılı olup kendi kendimi korkuttuğum için miKullanmanız ve tedavi olmanız gerekiyor.
Kuran okurken uyku geliyor meselaRamazan öncesi başladı günde bir iki saat en iyi üç saat uyuyabiliyordum. Bazen günde ikinci defa uyuyabiliyordum bir süre daha. Bu böyle iki hafta kadar sürdü. Geçen hafta salı günü kendimi çok yorgun hissettim. Salı öğlen uyudum ve ertesi akşam çarşambaya kadar sadece namaz ve kardeşime iftar sahur hazırlamak için kalktım. O sırada günde 12-16 saat kadar uyuyordum. Şimdilerde düzelmeye başladığını düşünüyorum. Dün sekizde uyudum üçte uyandım mesela. Arada hiç kalkmadım kabus da görmedim. İnançlı mısınız bilmiyorum abdestli gezebilirsiniz. Günde bir kere yasin okumanız da kendinizi iyi hissettirir kafayı boşaltır kuran
Bende de böyle bir problem var ama depremden sonra oldu psikolojik tedavi şart gibi görünüyor. Uykuya dalar gibi olsam bile depremin olduğu saatte uyanıp sonra tekrar uyuyamıyorum. Aynı depremi eşim de yaşadı ama o uyuyabiliyor siz de mi yaşadınız acaba depremi?Arkadaşlar 3 gündür uyuyamıyorum . İlk gün 2 saat falan uyudum sonraki gün 1 saat civarı dün de çok az uyudum rüya gördüm ama sabah ezanından sonra uyumuştum gün açmadan tekrar kalktım. Ara ara oluyordu bende böyle . Bazı şeyleri kafaya takınca tetikliyor. Şimdi de uyuyamazsam aklımı yitirir miyim korkusu başladı
Evet depremi yaşadım. Depremden sonra düzeldi 4 gün içinde . Ama şu an başka bir şeyi kafaya taktım ondan uyuyamıyorum. Depremde umarım kaybınız olmamıştır. Ve de ne kadar süredir uyuyamıyorsunuz günde kaç saat uyuyorsunuzBende de böyle bir problem var ama depremden sonra oldu psikolojik tedavi şart gibi görünüyor. Uykuya dalar gibi olsam bile depremin olduğu saatte uyanıp sonra tekrar uyuyamıyorum. Aynı depremi eşim de yaşadı ama o uyuyabiliyor siz de mi yaşadınız acaba depremi?
Geçmiş olsun size deEvet depremi yaşadım. Depremden sonra düzeldi 4 gün içinde . Ama şu an başka bir şeyi kafaya taktım ondan uyuyamıyorum. Depremde umarım kaybınız olmamıştır. Ve de ne kadar süredir uyuyamıyorsunuz günde kaç saat uyuyorsunuz
Depremde evimiz ağır hasar aldı ama buna da şükür can kaybımız olmadı ve en azından eşyalarımızı çıkarabildik. İlk günler uyuyabildim, eşimin memleketine geldik halasında kaldık ve sanırım etrafım kalabalık diye olayları idrak edemeden uyuyabiliyordum. Sonra ev bulup eşyalarımızı getirdik evde bi başıma kalınca yaşadığım olaylar bir bir aklıma gelmeye başladı; duvarların gözümün önünde yere inmesi, dışarı çıkınca gördüğüm enkazlar, memleketimin, doğup büyüdüğüğüm toprakların viran olması ve tanıyıp sevdiğim bütün insanları, bütün canlıları geride bırakıp şehir değiştirmek zorunda kalmam... Yaklaşık 20 gündür bunlar aklıma geldikçe uyuyamıyorum sabah gün ağardıktan sonra birkaç saat uzandığım koltukta uyuyabiliyorum o kadar. Bir terapistten randevu aldım cuma gideceğim.Evet depremi yaşadım. Depremden sonra düzeldi 4 gün içinde . Ama şu an başka bir şeyi kafaya taktım ondan uyuyamıyorum. Depremde umarım kaybınız olmamıştır. Ve de ne kadar süredir uyuyamıyorsunuz günde kaç saat uyuyorsunuz
Aynıyız bu kadar olur ne yaptınız çözüm buldunuz muArkadaşlar 3 gündür uyuyamıyorum . İlk gün 2 saat falan uyudum sonraki gün 1 saat civarı dün de çok az uyudum rüya gördüm ama sabah ezanından sonra uyumuştum gün açmadan tekrar kalktım. Ara ara oluyordu bende böyle . Bazı şeyleri kafaya takınca tetikliyor. Şimdi de uyuyamazsam aklımı yitirir miyim korkusu başladı
Yani.uyuyamama problemini nasıl cozdunuzBir aydır bende bunu yaşıyorum. Önce uyuyamıyorum diye endişe ediyordum. Sonra aamaaan dedim uyuyamıyorsam uyuyamıyorum. Günlük yaptığım ne varsa onları yapmaya devam ettim o sürede. Yatıp en fazla bir saat kadar bekliyorum baktım uyuyamıyorum geçiyorum bilgisayar başına. Sonra ne mi oldu dengem iyice şaştı. Peki dedim şaşsın umurumda değil. Şimdi on oniki saat uyuyorum bu da yetmiyor. Ey bedenim dedim bakalım hangimiz yenecek bu savaşı. Herkes direkt ilaca yönlendiriyor ama ilaç kaçıştan başka nedir?(Sorun gerçekten büyük değilse) Bence sakin olun kendinizi dinleyin. Bende de ya aklımı yitirirsem ya kontrolümü kaybedersem korkusu var. Artık korkmuyorum çözüm olarak sonumuz toprak elimizde olan zamanı bu kadar stresli bir şekilde geçirmemeliyiz diyorum. İki aydır terapi alıyorum terapist bunun için ilacın i sinden bahsetmedi hala
Öncesinde iyice azalmıştı uykularım, aık sık uganma, uykuya dalamama, gece bir iki saatlik uykular kısa kısa tabi. Sonra hiç uyuyamadım üç gün. Bitkin düşmüştüm. Uykuya dalma prpblemi ve derin uyuyamama sorunlarım vardı. Tabi zor bir dönemden geçiyordum kafaya taktığım şeyler vardı. Ama uyuyamadımça uyuyamamayı da takmaya başlamıştım. Valla bence hiç eziyet etmeyşn kendinşze, doktora gidin.Peki sizde mi hiç uyuyamıyordunuz yoksa benim gibi 30 dk 1 saat uyuyabiliyor muydunuz. Ve de kafaya bir şeyleri mi takmıştınız yoksa uyuyamamayı mı taktınız
Psikolojik sorunlarınızı çözün bitki çayı için.Kitap okuyup dua edin.Arkadaşlar 3 gündür uyuyamıyorum . İlk gün 2 saat falan uyudum sonraki gün 1 saat civarı dün de çok az uyudum rüya gördüm ama sabah ezanından sonra uyumuştum gün açmadan tekrar kalktım. Ara ara oluyordu bende böyle . Bazı şeyleri kafaya takınca tetikliyor. Şimdi de uyuyamazsam aklımı yitirir miyim korkusu başladı
Bu hece uyuyabildiniz miAynıyız bu kadar olur ne yaptınız çözüm buldunuz mu
Kafanıza bir şey takıyor musunuzBu hece uyuyabildiniz mi
benim de uykuya dalamama problemim var. anksiyetem de var zaten.
zamanında ilaçlarla uyuyordum, bırakmak zorunda kaldım ve çok zorlandım. 4 gün uyuyamayıp acillik olmuştum.
"melatonina" kullanıyorum şu an, bakabilirsiniz. içinde uyku hormonundan başka hiçbir şey yok ve kullandığım ilaçlar gibi bağımlılık yapmıyor. bunun sayesinde uyuyorum şu an. hatta tüp bebek sürecinde de doktorum içmemde hiçbir sakınca olmadığını söylemişti, o yüzden rahatça önerebiliyorum. zaten 60 tablet, 2 ayda bir alıyorsunuz
4 gün hiç mi uyumamıştınız yoksa günde 1 2 saat uyuyor muydunuzbenim de uykuya dalamama problemim var. anksiyetem de var zaten.
zamanında ilaçlarla uyuyordum, bırakmak zorunda kaldım ve çok zorlandım. 4 gün uyuyamayıp acillik olmuştum.
"melatonina" kullanıyorum şu an, bakabilirsiniz. içinde uyku hormonundan başka hiçbir şey yok ve kullandığım ilaçlar gibi bağımlılık yapmıyor. bunun sayesinde uyuyorum şu an. hatta tüp bebek sürecinde de doktorum içmemde hiçbir sakınca olmadığını söylemişti, o yüzden rahatça önerebiliyorum. zaten 60 tablet, 2 ayda bir alıyorsunuz
3 gün hiç mi uyumadınızÖncesinde iyice azalmıştı uykularım, aık sık uganma, uykuya dalamama, gece bir iki saatlik uykular kısa kısa tabi. Sonra hiç uyuyamadım üç gün. Bitkin düşmüştüm. Uykuya dalma prpblemi ve derin uyuyamama sorunlarım vardı. Tabi zor bir dönemden geçiyordum kafaya taktığım şeyler vardı. Ama uyuyamadımça uyuyamamayı da takmaya başlamıştım. Valla bence hiç eziyet etmeyşn kendinşze, doktora gidin.
30 dk falan bile3 gün hiç mi uyumadınız
Hayır bu gece de uyuyamadım sabah 1 saat anca uyudum siz kaç gündür bu durumdasınız günde kaç saat uyuyorsunuzAynıyız bu kadar olur ne yaptınız çözüm buldunuz mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?