- 10 Nisan 2023
- 42
- 6
- 1
- 23
- Konu Sahibi korkakkiz45
-
20 gündür uyuyamıyorsunuz yabiGeçmiş olsun size desizin kaybınız var mı?
Depremde evimiz ağır hasar aldı ama buna da şükür can kaybımız olmadı ve en azından eşyalarımızı çıkarabildik. İlk günler uyuyabildim, eşimin memleketine geldik halasında kaldık ve sanırım etrafım kalabalık diye olayları idrak edemeden uyuyabiliyordum. Sonra ev bulup eşyalarımızı getirdik evde bi başıma kalınca yaşadığım olaylar bir bir aklıma gelmeye başladı; duvarların gözümün önünde yere inmesi, dışarı çıkınca gördüğüm enkazlar, memleketimin, doğup büyüdüğüğüm toprakların viran olması ve tanıyıp sevdiğim bütün insanları, bütün canlıları geride bırakıp şehir değiştirmek zorunda kalmam... Yaklaşık 20 gündür bunlar aklıma geldikçe uyuyamıyorum sabah gün ağardıktan sonra birkaç saat uzandığım koltukta uyuyabiliyorum o kadar. Bir terapistten randevu aldım cuma gideceğim.
bazen 20-30 dk dalıyordum sanırım tam hatırlamıyorum.. ama çok uzun süre uyumadığımı hatırlıyorumKafanıza bir şey takıyor musunuz
4 gün hiç mi uyumamıştınız yoksa günde 1 2 saat uyuyor muydunuz
Mrb melatonini uzun süre kullanilamiyor diye biliyorum 2 ay sonra bırakın diyordu siz ne zamandir kullaniyorsunuzbazen 20-30 dk dalıyordum sanırım tam hatırlamıyorum.. ama çok uzun süre uyumadığımı hatırlıyorum
bu kadar incelemeyin bence. ya doktora gidin ilaç kullanın ya da mis gibi melatonina öneriyorum. daha ne diyeyim.. böyle sadece bekleyerek başka çözüm bulamazsınız zaten
merhaba. melatoninin vücut için belirli bir zararlı etkisi yok normalde ve benim kullandığım 3mg, daha fazlası değil. tabi bunu da ilk önce doktora danışması gerekiyor kişinin. uykusuzluk eğer ciddi derecedeyse doktora gitmeden kendi başına çözülemez. belki bir kan testi yapar, farklı bir durum vardır. zaten buralardan çözüm arayarak olmaz. melatonin insanın uykusunu bir nevi düzene sokmak için verilir aslında, ben yaklaşık bir yıldır kullanıyorum ama ciddi bir uykuya dalamama problemim olduğu için. kimi daha kısa sürede hep aynı saatte aldığında belirli bir süre sonra hep o saatlerde uykusu geldiğini söylüyor. benim doktorum uzun kullanımda şu anlık problem olmayacağını söyledi çünkü ben daha öncesinde ağır ve fazlaca yan etkisi olan bir ilaç kullanıyordumMrb melatonini uzun süre kullanilamiyor diye biliyorum 2 ay sonra bırakın diyordu siz ne zamandir kullaniyorsunuz
Bende sizinle ayni durumdayım dalamama problemim.var doktorla da cözemedim 4 yildan fazladir var düsünün melatonine vucüt alisinca o da uyutmaz hale gelmiyor mu ben sürekli kullandigim zaman bazen uyutmayabiliyor o da bir de üzerinden 2 aydan fazladir kullanmayin yazinca iki uc gunde bir almaya başladımmerhaba. melatoninin vücut için belirli bir zararlı etkisi yok normalde ve benim kullandığım 3mg, daha fazlası değil. tabi bunu da ilk önce doktora danışması gerekiyor kişinin. uykusuzluk eğer ciddi derecedeyse doktora gitmeden kendi başına çözülemez. belki bir kan testi yapar, farklı bir durum vardır. zaten buralardan çözüm arayarak olmaz. melatonin insanın uykusunu bir nevi düzene sokmak için verilir aslında, ben yaklaşık bir yıldır kullanıyorum ama ciddi bir uykuya dalamama problemim olduğu için. kimi daha kısa sürede hep aynı saatte aldığında belirli bir süre sonra hep o saatlerde uykusu geldiğini söylüyor. benim doktorum uzun kullanımda şu anlık problem olmayacağını söyledi çünkü ben daha öncesinde ağır ve fazlaca yan etkisi olan bir ilaç kullanıyordum
valla ben neredeyse bildim bileli var, annem de aynı şekilde 30 yıldır uyku ilacı kullanıyor. vücut alışınca hepsi uyutmaz hale geliyor maalesef. diğer ilaçları bırakmak istediğim için şimdilik melatonina ile çözdüm fakat bunun kalıcı olmadığını biliyorum. o da uyutmayı bırakınca ne yaparım bilmiyorum açıkçasıBende sizinle ayni durumdayım dalamama problemim.var doktorla da cözemedim 4 yildan fazladir var düsünün melatonine vucüt alisinca o da uyutmaz hale gelmiyor mu ben sürekli kullandigim zaman bazen uyutmayabiliyor o da bir de üzerinden 2 aydan fazladir kullanmayin yazinca iki uc gunde bir almaya başladım
bu durum sizinkiyle bir değil, o an uyumak için yatağa yatıp sabaha kadar dönüp durmak ve ya uykunun olmaması ama uyku ihtiyacı olması psikolojisiyle bebek baktığı için uyuyamayan anne psikolojisi birbirinden apayrı.Yitirsem ben yitirirdim bir bebeğim var tam 1.5 sene geceleri oyun oynadı 1.5 sene günde 2 saatlik uykuyla durdum. Korkma hayal kurmaya calis uyurken
Çok şükür bizim kaybımız yok.20 gündür uyuyamıyorsunuz yabi
bazen 20-30 dk dalıyordum sanırım tam hatırlamıyorum.. ama çok uzun süre uyumadığımı hatırlıyorum
bu kadar incelemeyin bence. ya doktora gidin ilaç kullanın ya da mis gibi melatonina öneriyorum. daha ne diyeyim.. böyle sadece bekleyerek başka çözüm bulamazsınız zaten
Yitirsem ben yitirirdim bir bebeğim var tam 1.5 sene geceleri oyun oynadı 1.5 sene günde 2 saatlik uykuyla durdum. Korkma hayal kurmaya calis uyurken
Cidden sadece 2 saat mi uyuyordunuz her gün nasıl dayanıyordunuzYitirsem ben yitirirdim bir bebeğim var tam 1.5 sene geceleri oyun oynadı 1.5 sene günde 2 saatlik uykuyla durdum. Korkma hayal kurmaya calis uyurken
Vucud alışıyor ya insanoğlu herşeye alışıyor sanki zor olsa da uykudan gözlerin kapansa da alisiyiliyorÇok şükür bizim kaybımız yok.
Cidden sadece 2 saat mi uyuyordunuz her gün nasıl dayanıyordunuz
Evet orası doğru ben biraz kabullebmis caresizdimbu durum sizinkiyle bir değil, o an uyumak için yatağa yatıp sabaha kadar dönüp durmak ve ya uykunun olmaması ama uyku ihtiyacı olması psikolojisiyle bebek baktığı için uyuyamayan anne psikolojisi birbirinden apayrı.
Serotonin hormonunu az salgılandıgı zaman uykuda sorun olur bu baktırın benceArkadaşlar 3 gündür uyuyamıyorum . İlk gün 2 saat falan uyudum sonraki gün 1 saat civarı dün de çok az uyudum rüya gördüm ama sabah ezanından sonra uyumuştum gün açmadan tekrar kalktım. Ara ara oluyordu bende böyle . Bazı şeyleri kafaya takınca tetikliyor. Şimdi de uyuyamazsam aklımı yitirir miyim korkusu başladı
Siz nasıl atlattinizÖncesinde iyice azalmıştı uykularım, aık sık uganma, uykuya dalamama, gece bir iki saatlik uykular kısa kısa tabi. Sonra hiç uyuyamadım üç gün. Bitkin düşmüştüm. Uykuya dalma prpblemi ve derin uyuyamama sorunlarım vardı. Tabi zor bir dönemden geçiyordum kafaya taktığım şeyler vardı. Ama uyuyamadımça uyuyamamayı da takmaya başlamıştım. Valla bence hiç eziyet etmeyşn kendinşze, doktora gidin.
Uyku problemi çok yaşadım ara ara yine yaşıyorum.Arkadaşlar 3 gündür uyuyamıyorum . İlk gün 2 saat falan uyudum sonraki gün 1 saat civarı dün de çok az uyudum rüya gördüm ama sabah ezanından sonra uyumuştum gün açmadan tekrar kalktım. Ara ara oluyordu bende böyle . Bazı şeyleri kafaya takınca tetikliyor. Şimdi de uyuyamazsam aklımı yitirir miyim korkusu başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?