- 10 Ağustos 2020
- 188
- 146
- 18
- 40
- Konu Sahibi YellowRabbit
-
Örnek vereyim ben yumurta peynir veriyorum kahvaltıda diyelim bunu görüp bildiği halde yumurtasını ver peynirini ver kemik suyunu yap aynen bu şekilde söylüyor kayınvalidem.Benim ablam da böyle konularda tavsiye verir. Saglik, güzellik konularında yani. Benim iyi anne olmadığımı veya kendime kendim iyi bakamadigini düşündüğünden değil yani. Araştırmış yapmış kendi işine yaramışsa söyler ben bilmiyorum belki diye. Akıl verme olarak görmedim hiç. Yani örneğiniz öyle gelmedi pek. Gün de 3 kere yapıyorlarsa bilemem ama ne yedir içir diyecekler sürekli ki o zaman da. Kayınvalide ve görümce oldukları için mı gözünüze geliyor acaba.
Katı bir insan olamıyorum hiç bir zaman arayı açabilirmiyim bilmiyorum sanırım açamam. Sadece o an tepkimi belirtmek istiyorum anlasınlar diyeArayı açma gibi bir ihtimaliniz var mı o önemli
Araya mesafe koyamayacaksanız sonradan ben olsam hiçbir şey söylemem
He der geçerim yine kendi bildiğimi okurum
Uyarınız her türlü olumsuz karşılanacak çünkü bence
Ben bu insanlarla mesafe koyabilirim derseniz o zaman uyarır başımı kurtarırdım onlardan
Direk yap bunu yap şunu yap cümleler bu şekilde. Bana bir yardımları yok. Bazen insan bunalıyor bir kaç saat birinin yardımına ihtiyaç duyuyor. Ama onlar sürekli yap et emrivakiler.Aslında üslup çok önemli. Evet tavsiye verilebilir ama dikte edilirse o zaman çirkin oluyor. Yoksa ben sorarım da nasıl yapmalıyım diye. Size nasıl söylediklerine bağlı.
Ama anladığım kadarı ile çok sert söylüyorlar. Bu durumda ben de rahatsız olurdum.
O zaman he hı filan deyin geçinKatı bir insan olamıyorum hiç bir zaman arayı açabilirmiyim bilmiyorum sanırım açamam. Sadece o an tepkimi belirtmek istiyorum anlasınlar diye
Bence yanlış düşünüyorsun onlar da anne baba bana göre kötülüğün için söylemezler ve bizden daha tecrübeliler tabiki bizler de araştırıyoruz ama deneyimli olmak başka. Sürekli söylenmesi beni de rahatsız ediyor uzaktalar her aradıklarında bezi bıraktı mı meme emiyo mu soruyolar ama sallamıyosun bi yerden sonraBiri size sürekli akıl verdiğinde uyuz olurmusunız?
Kayınvalidem ve görümcem sürekli bana akıl veriyorlar her konuda. Her şeyin en iyisini onlar bilir modundalar sürekli. Çok bilmişler.
Bebeğim hastalandı bana sürekli şöyle yap böyle yap yaa ben zaten yapıyorum o dedikleri şeyleri beslenmesini asla ihmal etmiyorum.
Ama onlar sürekli şunu yedir bunu yedir şöyle yap böyle yap. Bir çocuğu anne babasından iyi kimse düşünemez.
Bunu anlamıyorlar. Akıl veriyorlar. Bende çok uyuz oluyorum. Bunu onlara açık açık söylemelimiyim sizce?
Fikirleriniz neler teşekkür ederim.
Haklısınız tek çare bu galiba. Ailem yakın olsa görüşmem onlarla ama burdada hiç kimsem yok mecbur kalıyor insanO zaman he hı filan deyin geçin
Bu kadar baskın olmaya çalışan insanlar haklısın valla kusura bakma demeyeceklerdir
Boş yere tatsızlık çıkmış olacak
Boş yere diyorum çünkü hem görüşmeye devam edeceksiniz hem de herkes kendi bildiğini okuyacak
Öyle tabi. Tecrübeliler ama sürekli yapmalarından rahatsızım yoksa tabiki bende sormak isterim bişey bilmediğim zaman bu olabilir bişeyBence yanlış düşünüyorsun onlar da anne baba bana göre kötülüğün için söylemezler ve bizden daha tecrübeliler tabiki bizler de araştırıyoruz ama deneyimli olmak başka. Sürekli söylenmesi beni de rahatsız ediyor uzaktalar her aradıklarında bezi bıraktı mı meme emiyo mu soruyolar ama sallamıyosun bi yerden sonra
Görümcede öğretmen beni öğrencisi sanıyor sanırım. Sürekli ya bilgi paylaşımı yapıyor yada şunu yap modunda ama kendi çocuğuna bence yetersiz kalıyor bende bu şekilde görüyorumBilgi sonsuzdur ve paylaşmak güzeldir
Fikirler de öyle
Ama herkesin bildiği basit şeyleri öğretmeye çalışırlarsa , gerçekten sinir bozucu olabiliyor
Benim annem geçen gün bulaşık yıkarken
(Yemek taşmış tencere etrafı kirlenmiş)
Bana "kızım telle ha tencereyi" dedi
Hadi ne diyim şimdi anneme , bunun gibi şeyleri sürekli yapıyor bana ve tüm kardeşlerime
Büyüklerimizi anlarım da bi nebze, görümceye ne oluyor ?
Benimde ailem var ama kayınvalidem annemi hep küçümser moddaOnlar tecrübeli sana destek oluyorlar. Uyuz oluyorum nedir ya eşinin ailesi onlar! Tecrübesi olan insanlara saygı duysak keşke!
Direk yap bunu yap şunu yap cümleler bu şekilde. Bana bir yardımları yok. Bazen insan bunalıyor bir kaç saat birinin yardımına ihtiyaç duyuyor. Ama onlar sürekli yap et emrivakiler.
Mesaj atıyorlar müsait misin gelicez diyolar. Okumuyorum en azından biraz evi toparlayayım sonra mesaj atarım diyorum bakıyorum çat kapı gelmişler böyleler
Konumuz çocuğun için öğüt vermesi. Ne alaka anneni kucumsemesiBenimde ailem var ama kayınvalidem annemi hep küçümser modda
Saygıdan bahsettiniz ya ona istinaden söyledim saygı gösterene saygı gösterilir. Her konuda bu böyleKonumuz çocuğun için öğüt vermesi. Ne alaka anneni kucumsemesi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?