- 15 Aralık 2013
- 1.714
- 2.585
- 333
- 35
- Konu Sahibi MissLavinia
Sayılı gördüğün biriyle evlenme kararı verme .Zamana bırak,tanımaya çalış.Bir süre sonra bir arkadaşını ya da akrabanı da al o da tanısın fikrini söylesin .Acele etme.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Üzüldüm anlattıklarınıza, umarım Allah sizin için daha güzel bir yol çizmiştir.Bende sizin gibi bir iliski yasamistim internet üzerinden tesadufen tanistik uzak sehirlerdi tanistikca karsilikli farkli duygular hissetttik sonra yüzyüze gorustuk ikimizde mutlu ayrildik daha sonrada telefonlarla devsm ettik.Ruh ikizimdi sanki oturup kalkmasiyla samimiyetiyle bana guven verdi.Sizin gibi evlenecegim kisi bu dedim öyle sıcak gelmistiki sanki senelerdir taniyordum bunlarin hepsi karsilikliydi.Aileme söyledim karsi çiktilar kendilerince engeller vardı tanimak istemediler kestirip attilar.Eger tsnisalardi eminim onlarda olur derdi.Ailesiyle kendi halinde merhsmetli zararsiz insanlardi.Nasip olmadı ailemin dedigini yapip ayrilmak zorunda kaldim.
İnanın bu zamanda dengini bulmak cok zor ben cok kisi tanidim ilk defa dengimi bulmustum.Eger sizde denginiz olduguna inaniyorsaniz devam edin.Bunun mesafelerle hic bir ilgisi yok en yakinindakilere bile guvenmeyip ayni dili konusamazken en uzağındakiyle cok guzel yaşayabiliyor bu duyguları.Bir süre daha görüşün acele etmeyin.
Kararsızlık konusunda da 1 yıl konusmussunuz bu bir yıl içerisinde ilaki bir kusurunu görürdünüz.bir yerde patlak verir saklayamazdi.
Hem siz memursunuz farkli şehir sizi etkilemez diye düşünüyorum.
Sevgiliniz ne işle meşgul?
Peki bu sene atandım diyelim. O illaki evlilik konusunu açıcak, atanmamı bekliyoruz çünkü. Ama görüşme olayımız bu şekilde decam edicek. Sizce yine de söz gibi bir adım atmak yanlış mı olur? Onu tanıyorum gibi geliyor ama bi yandan da sizin gibi acele etmemem gerektiğini düşünüyorum işte..Sayılı gördüğün biriyle evlenme kararı verme .Zamana bırak,tanımaya çalış.Bir süre sonra bir arkadaşını ya da akrabanı da al o da tanısın fikrini söylesin .Acele etme.
Dilekleriniz icin çok tesekkur ederim.Rabbim hakkimizda hayırlısını nasip etsin insallah.Üzüldüm anlattıklarınıza, umarım Allah sizin için daha güzel bir yol çizmiştir.
Sevgilim özel sektörde, ailesiyle çalışıyor. Ben henüz memur olamadım, ama hedefim bu inşallah olur. Bu arada ailem bana da meslek konusunda sıkıntı çıkarabilir diye de korkularım var. Anneme anlattığımda bunu belli etti biraz. Yani muhtemelen ileriki yaşantımızda ben daha fazla kazanacağım. Buna da sorun olur diyenler çok fazla. Ama onun bana olan sevgisinden eminim, çok değer veriyor bana hissediyorum. Ve sırf mesleği yüzünden asla onu bırakamam, bunu düşünmek bile kendimi berbat hissettiriyor. Dediğiniz gibi insan dengini bulduktan sonra diğer şeyleri çokta önemsememeli aslında. Umarım kalbim bana doğru söylüyordur..
Ben de çok teşekkür ederim şuan bu kafa karışıklığıma ilaç gibi geldiniz :)Çok teşekkür ederim. Amin, hepimizi inşallahBiz de 3 veya 4 ayda bir ancak görüşebiliyorduk :) Tabi ki sancılı bir süreç oluyor. Ama aradaki sevgi ve güven sağlam olursa öyle yürüyor ancak.
Biz de baya uzak şehirlerde olduğumuzdan netten tanıştıktan yaklaşık 3 ay sonra yüz yüze görüştük. Sonra ara ara görüştük. Dediğin gibi yanından ayrılmak istemiyordum ben de :)
Sana diyeceğim şu, ben de başta düşüncelerle çok savaştım ama sonra yelkenleri suya indirdim ne kadar çok bağlandığımı anlayınca. Sen de şu an zamana bırak. İzle, yaşa ve gör sadece. Burada seni en iyi yönlendirecek tek şey zaman çünkü![]()
Biz de farklı şehirlerdeyiz, tanışmamız tam olarak interneten olmadı ama o beni görmüş internetten peşime düşmüştü Sonra karşıma çııkmıştı falan :) 3 yıllık müthiş bi ilişkimiz var Allahım nazardan saklasın Annemlere vs evlilik aşamasına kadar hiç söylememeyi tercih ederdim ama malesef daha ilk ayımızda yakalandım Çok sıkıntılar çektim ama devam ediyoruz En geç iki yıla kadar evlilik düşünüyoruz, farklı şehirlerdeyiz ama bence önemi yok Eblenince aynı şehirde yaşayacağız nasılsa, evlenince anne babanla aynı şehirde yaşamak zorunda değilsin ya
Hayır biz önce de birlikte değildik :) bizimki uzun hikayeBende anneme ve erkek kardeşime yakalandımAma o konuda şuan için bi sıkıntı çıkmıyor Allah'a şükür.
Siz en azından önce birlikteymişsiniz sonradan ayrı kalmışsınız. Öyle olsa ben de bu kadar düşünmezdim ama görüşemeden karar vermek çok zorluyor insanı. Yoksa aynı şehirde yaşamaya alışılır, herkes aanne babasıyla aynı şehirde olamıyor zaten evlenince :)
Ben karşıma çıktı deyince aynı şehirdesiniz diye düşündümHayır biz önce de birlikte değildik :) bizimki uzun hikaye
İnşallah Aminn :) karşıma çıktı dediğim İnternetten konuşmuştuk öylesine Bir takipçim olarak yazıyordu bana, eğitim videosu yayını yapıyordum. Sonra karşıma çıkmadan tanışmak görüşmek olmaz diye düşünmüş Geldi kendini tanıttıBen karşıma çıktı deyince aynı şehirdesiniz diye düşündümInsallah hikayeniz hep böyle mutlu mesut devam eder, Allah hepimize hayırlı evlilik nasip etsin :)
Peki bu sene atandım diyelim. O illaki evlilik konusunu açıcak, atanmamı bekliyoruz çünkü. Ama görüşme olayımız bu şekilde decam edicek. Sizce yine de söz gibi bir adım atmak yanlış mı olur? Onu tanıyorum gibi geliyor ama bi yandan da sizin gibi acele etmemem gerektiğini düşünüyorum işte..
Bence babana söylememelisin şimdiden. Ve çok görüşmeden inan anlayamazsın, tanıyamazsın. Aynı şehirde oturup sürekli görüşen insanlar bile tanıyamıyor tam. Bir şekilde görüşmeniz lazım ciddiyete binmesi için.
Bir de başka bir şehire gelin gitmek, laftaki kadar kolay olmayabilir. Bekarken ben de kısmetimse nolucak yaparım diyordum ama evlenince iyi ki şehir dışında kısmetim çıkmamış dedim, ben yapamazmışım![]()
Bencede zor olcak ama çevremde genelde başka şehire gelin gidiyorlar onlar yapıyorsa bende yaparım herhalde bi şekilde :)
Şehir dışına gelin gitmeden yapamayacağınızı nasıl anladınız orayı anlamadım, evlilik zor uzakta daha da zorlanırdım anlamında mı
Tam bir kaynana diyorsunuz :)Anladım :) Evet düğünümden 1 hafta önce ağlamaya başladım. Düğün günü evden çıkmak, düğün salonundan ayrılırken vedalaşmak beni çok etkiledi. Düğünden 6 ay sonrasına kadar da ağladım
Evlendikten sonra ailemin değerini çok daha iyi anladım. Hele ki eşimin tarafıyla çıkan anlaşmazlıklardan sonra... Şu an hamileyim ve çok sorunlu, ağır geçiyor. Annem hergün geliyor ve bana bakıyor, evimi temizliyor. Kayınvalidem ise 3 ayda 3 kez anca geldi, en fazla 1 saat oturmuştur. Yaptığı tek şey karşımda totosunu yayıp oturup, eee annelik kolay mı diye sırıtması... O yüzden ailemsiz asla...
Galiba en mantıklısı bu olcak. Atamam olursa ki inşallah olur, o zaman daha doğru kararlar alabileceğim. Ama işte atama olmazsa bu şekilde görüşmek çok zor orda tıkanıyorum, atanmadan evlenmek de istemiyorum, çok düşünüyorum galiba :)bir yılda görüşme sıklığını çok az,
ben de uzun dönem uzak ilişki yaşadım, o yüzden olur neden olmasın diyeceğim :)
ama bu kadar az yüzyüze görüştüğün kişi ile evlilik fikri biraz erken gibi,
hem de atama beklediğin için, onun sonucunu beklesen en azından daha önünüzü görebilirsiniz.
belki yakınına tayininiz olur, sık sık görüşme imkanı elde edersiniz, sonrasında adını koyarsınız aile içinde.
Tam bir kaynana diyorsunuz :)
Sevgilim bana ailesinden bahsediyor duyduğum kadarıyla bazı akrabaları hariç sevecen insanlara benziyor, annesiyle de telefonda konuştuk çok tatlı biri beni çok seviyor kendisiYani inşallah evlenince bu durum değişmez diye umuyorum, kayınvalide çok önemli bir faktör çünkü :)
Tabi kimsenin kendi annesi babası gibi olmaz ama onlar beni kızları gibi görürse ben de onlara içtenlikle yaklaşırım
Şu 6 ay kadar ağlama olayınızı galiba bende yaşarım, üniversiteye gittiğimde de aylarca ağlamıştım, ha sonra alışınca eve pek uğramadım o ayrı
İnşallah bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız, boşverin kaynanayı![]()
5 yıl ayrı şehirlerdesiniz nasıl başlamıştınız peki, çok uzun bi zaman ben 1 yıl bile dolmadı ama çok özlüyorum yanımda olsun istiyorum gezelim iyi kötü her anımızda yanyana olalım ama olmuyo işte5 yıldır ayrı şehirden ilişki yürütüyoruz, iyiyiz güzeliz, evlenmedik henüz.
Sadece bazen diğer sevgililer gibi olmak istiyorum. Mesela çat diye karşısına çıkmak, daha çok vakit geçirmek felan..