Evlenmeden önce eşim İstanbul ben ege tarafındaydım. Okuyordum sürekli gidemiyordum. Oda fırsat buldukça, bu fırsat genelde ayda 1 oluyordu. Geliyordu 2 gün kalıp dönüyordu. 2 sene böyle götürdük. Hatta araya pandemi girdi 7 8 ay birbirimizi hiç göremedik. Ama sonucunda evlendik. Uzak mesafe ilişkisi eğer sevgiler saf ve gerçekte çekilebiliyor. Ancak içinde cinsellikte varsa o ilişkinin biraz zorluyorUzak mesafe ilişkisinin artıları ve eksikleri nedir sizce ? Mesela görüşmek isteyen tarafın ekonomik durumu iyi değilse karşı tarafta çalışıyorsa ancak vakti yoksa ekonomik durumu müsait olmayan sevgiliye gel buluşalım yol masrafıni karşılarım özledim der mi ? Bu konudaki düşüncenizi merak ediyorum.
Cinsellik olunca neden zorluyor sizce ?Evlenmeden önce eşim İstanbul ben ege tarafındaydım. Okuyordum sürekli gidemiyordum. Oda fırsat buldukça, bu fırsat genelde ayda 1 oluyordu. Geliyordu 2 gün kalıp dönüyordu. 2 sene böyle götürdük. Hatta araya pandemi girdi 7 8 ay birbirimizi hiç göremedik. Ama sonucunda evlendik. Uzak mesafe ilişkisi eğer sevgiler saf ve gerçekte çekilebiliyor. Ancak içinde cinsellikte varsa o ilişkinin biraz zorluyor
Aranızda ne kadar mesafe vardı peki? Bu kişiyle evlendiniz mi sizi çok sevmiş diye düşünüyorum.Ben öğrenciyken sevgilim başka şehirde çalışıyordu onun vakti az benim param azdı üstüne ailem çok sıkıydı rahatça gidip gelemiyordum, sevgilim işten çıkar kilometrelerce yol yapar gece gelirdi sabah görüşürdük akşam üstü tekrar yola çıkar giderdi neredeyse her hafta gelirdi en kotu 2 haftada bir. Kendi gelemeyecek durumdaysa benim biletimi alırdı ben giderdim. En kötü ihtimalle kışın bile ayda 2 kere görüşürdük.
Aranızdaki mesafe ne kadardi peki ?Bu sorduklarınız her ilişkide farklıdır. Ben uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum 2 haftada 1 görüşüyoruz genelde pek 2 haftayı geçmiyor. İkimizde çalışıyoruz o yüzden genelde görüşmelerimiz 1.5 gün oluyor. Yol konusunda da kimin ödediği her zaman değişiyor genelde gelen kişi kendisi alıyor ama birbirimize bilet aldığımız da oluyor. Görüştüğümüzde hesapları bazen ortak bazen bir taraf ödüyor. Zorlukları var ama sonucunun güzel olacağına inanıyoruz. Çok büyük güven gerekiyor benim aklımda asla aldatır mi diye bir soru işareti yok ya da bir kıza yan gözle bakar mı diye onun da aynı düşündüğünü hissediyorum. Bu arada bizim aynı şehirde ilişkiyi daha sonra aynı şehirdeyken farklı sebeplerden ayrılma kararı almıştık 2 yıl boyunca ayrı kaldık bu süreçte farklı şehirlere taşındık ve farklı sehirdeyken barıştık. Direk uzak mesafe olarak başlayan ilişkiler için daha zor olabilir. Birbirlerini tanıma evresini uzak geçirmek daha zordur
Otobüsle gidip geldiğimiz için 7 saat. Birde biz aynı şehirdeyken erkek arkadaşım uzak mesafe ilişkisi yaşayamayacağını söyleyen bir insandı. Şimdi evlenmeyi düşünüyoruz o yüzden sevgi olunca gerisi hallolur. Ayrıca askere gittiğinde aylarca görüşmeyeceksiniz öyle düşünün sonuçta geçici bir süreçAranızdaki mesafe ne kadardi peki ?
5 saatlik mesafe vardı. Evlenmedim aldattı çünküAranızda ne kadar mesafe vardı peki? Bu kişiyle evlendiniz mi sizi çok sevmiş diye düşünüyorum.
Ohoo bu adam bile aldattiysa sizi benimki kimbilir ne cevizler kırmıştır vaktinde ruhum duymamış olabilir5 saatlik mesafe vardı. Evlenmedim aldattı çünküuzak mesafe diye aldattığını düşünmeyin konu benimle ilgili hayatıma her giren kişi mutlaka aldatır beni henüz boş geçene rastlamadım
Anladım ki hiç sevilmemişimOtobüsle gidip geldiğimiz için 7 saat. Birde biz aynı şehirdeyken erkek arkadaşım uzak mesafe ilişkisi yaşayamayacağını söyleyen bir insandı. Şimdi evlenmeyi düşünüyoruz o yüzden sevgi olunca gerisi hallolur. Ayrıca askere gittiğinde aylarca görüşmeyeceksiniz öyle düşünün sonuçta geçici bir süreç
Geçmişte hiç mi sevilmemişim diye ölçmeye çalışıyorum kendince şuan sevmediğine eminim zatenBenim bazen 4 ay bazen 5 ay
Koşullar elverse 1 ,2 hafta olurdu en fazla ama mümkün değil.
Şöyle ki mesleği icabı izin günü yok ,çalışma saatleri değişken. Tayini çıktı ev bulamadı teyzesinde kalıyor ve 5 aydır görüşemiyoruz.
Ama sorun bilet parası vs olsa sırf görüşebilmek için hangimiz de yoksa diğeri verirdi .Zamanında bilet parasını aldığım da oldu , geldiğinde yemek parasını ödediğimde .
Sizin asıl sormak istediğiniz de ?
Ne hoş mesela bizimkisi farklıydı en baştan beri her sözünden biri evleneceksen temelli gel otobüs biletini aliyim oldu hiç özledim gel görüşelim diye teklif etmedi benimkisi acayip demek ki sizinki normal.Uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum, ya o geliyor ya da yol paramı karşılıyor ben gidiyorum.
Lafını edecek biri değil, onun gelme imkanı olmadığı zamanlar zaten yolumu karşılıyor da ben gidiyorum.
He ilişki farklı tabi ama bence yok karşılama lafı yapılmayacak şeyler
Sizin mesafe kaç saat peki ne kadar sıklıkla gorusuyorsunuz ?Uzak mesafe ilişkisi yaşıyorum, ya o geliyor ya da yol paramı karşılıyor ben gidiyorum.
Lafını edecek biri değil, onun gelme imkanı olmadığı zamanlar zaten yolumu karşılıyor da ben gidiyorum.
He ilişki farklı tabi ama bence yok karşılama lafı yapılmayacak şeyler
Maddi durumu da önemli ama.Ne hoş mesela bizimkisi farklıydı en baştan beri her sözünden biri evleneceksen temelli gel otobüs biletini aliyim oldu hiç özledim gel görüşelim diye teklif etmedi benimkisi acayip demek ki sizinki normal.
Bizim karışık, normal de aramızda 18 saat var. Bu durumlarda o geliyor akrabalarında kalıyor o sırada.Sizin mesafe kaç saat peki ne kadar sıklıkla gorusuyorsunuz ?
Asgari ücretten fazla bence o kadar da büyütülecek birşey değil bekâr insanlar içinMaddi durumu da önemli ama.
Bugun yol parası hiç yoktan 6 7 saatlik yer bile gidiş dönüş en en ucuzu 1000 TL.
Yemesi içmesi de var bunun, kalacak yeri var. Bunlar da önemli şimdi.
Bunların hepsini o karşılayacaksa maaşı önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?