Uzak şehirlerde evlilik

All is well

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
1.327
2.248
133
Merhaba hanımlar daha öncede benzer konu açmıştım bu deneyimi yaşayan arkadaşlar var mı ayrı şehirlerde çok mu zor olur acaba ..
Şöyle ki şuan bulumduğumuz yer eşimin memleketi 2 yıllık evliyim eşim özelde tayın isteme şansı yok yani maalesef .benimde atamam zor olan bir bölüm ve üni okuduğum şehirde ramazan ayında iş teklifi geldi .özele göre şartları güzel.bende konu açmıştım hatta .ama eşim katiyyen istemedi.gelin görün ki ben evde iyice kötü oldum .tabi ki oldukça çok olan maddi problemler en büyük etken. vazgeçtim derken gitmekten şimdi tekrar düşünmeye başladım. çünkü iş aramaktan ve bulamamaktan yoruldum yıldım.ben kararlı olsam eminim eşimde yola gelecek ama doğru bir karar mı bunu soruyorum sizce ??
Eşimde diyorum düzenimi oturunca iş bakar benim olduğum yerden.ek olarak bu şehri hiç sevmiyorum alışamadım bu şehirde çok mutsuzum. .

Cnm bence düşünme git eşin özelde çalışıyormuş gittiğin şehirde de iş bulabilir sen onun memleketinde durmuşsun fedakarlık sırası onda. Hem iş bu. Bu devirde herşeyden önemli

Cnm bence düşünme git eşin özelde çalışıyormuş gittiğin şehirde de iş bulabilir sen onun memleketinde durmuşsun fedakarlık sırası onda. Hem iş bu. Bu devirde herşeyden önemli
Evet özel de iş olduğunu duyunca insanlar yadırgıyor başka şehire gitmeyi ama ha deyince atanacgim bir bölümüm yok yıllarca boşta kalamam resmen bütün koca gün yalnız boş geçiyor bu şehire onun y.lisansı için gelmiştik oda bitti şükür

Hatta eşime sürekli uyarıda bulundum yeri geldikçe memleketin diye burda değiliz işini bile uzun zaman ayarladık sırf buraya gelmek için ama tek maaşla olmuyor düğün vs kredileri var ve ben bekarlığımdaki alışverişleri gezmeleri çoktan unuttum zaten şuan amacım borçları yoluna koymak inanın sırf maddi sebeplerden bunalıp eşime yansıtıyor elimde olmadan

Bebeği maddi sorunlar sebebiyle erteledim biliyorum kendimi çünkü kafam rahat olmalı bana artık eşim kasiyerlik yap başka şehre gideceğine diyor ama kimse yaduramazsın lütfen üni okurken de yaptım bu tarz işler ama bu saatten sonra daha uygun işler yapmak istiyorum belki de çevre baskısından bilmiyorum eşimin tüm akrabaları burda kendimi o işlere kötü mutsuz hissedecebini biliyorum hem de tatilleri yok saatleri uzun ben bebekte istiyorum artık o işlerde kariyer hamilelik çok zor . Ama sonra acaba fedakarlık mı etmiyorum diyorum vicdan yapıyorum zorundalar mı hissettiriyor eşim farkında olmadan acaba diyorum içten içe de kızıyorum bunu söylediği için

Umarım sabah yorum gelir konuma samimi fikirlere tecrübeleri çok ihtiyacım var doğru mu yanlış mı bilemiyorum kararlerımda netimdir ama konu evlilik olunca hassasiyet artıyor.

ayrılık kısa süreli olacaksa neden olmasın, arada değişiklik hem herkese iyi gelir.
ama bu belirttiğiniz düzen kurana kadar geçecek süre önemli, öyle bir iki yılsa olacak şey değil diyorum ben.
ama 2-3 ay idare edersiniz ne olacak ki.

Tabi ben işe başlayınca bir taraftan da eşime bakmaya başlarız diyorum ama şuan ki işİ maaşı guzel bulduğu yerde tekrar sıfırdan başlayacak bu da pek istediği birşey değil.bir yılı bulur gibi geliyor bana nasip belli olmaz tabi.güzel bir iş fırsatı doğarsa değerlendirir.gideceğim yer aynı zamanda üni okuduğumuz şehir.üni ark kurulu düzeni var ben de ortak olcam bu anlamda da güvendiğim guzel de bir ortam var.bu kadar arkadaşsız ve sevmediğim şehirden sonra o anlamda da iyi gelecek sanki.

eski konuya da yorum yapmıştım
eşiniz size sormadan ailesine büyük bir miktarda yardım yapabiliyorsa
size onu düşünmeden bu güzel işi kabul edebilirsiniz
işsizlik is bulamamak çok kötü bir psikoloji o açıdan bile rahatlarsiniz

Evet o konunda ramazanda olmuştu zaten üzerine iş teklifi gelince fevri davranmaktan korktum.konuştuk meseleyi zaten babası eşyalarımızı kendi almıştı eşimde heray yuksek taksitle ödüyordu kışın babasının işleri aksayınca zorlanmış eşimde geri kalan borcu kredi çekip toplu vermiş ben duyunca çok yıprandım tabi. Bana söylememe sebebi sınava hazırlanıyorum kafaya takacağım içinmiş ki doğru çok takıyorum.ama benden habersiz olunca güvenim zedelendi.

Uzun süre ayrı kalınmamalı.
Söyleyeceklerim acı şeyler olacak.
Kabul etmekte zorlanıyor çoğu kadın ama benim birebir gördüklerim gözlerimi açtı.
Mesela görev yaptığım şehirde eşinden ayrı kalan adamlar hep aldatıyor.
Eşlerini takmıyorlar.
Ayrı kalmayın.
Ayrı kalırsanız da size sadık kalacağına inanacak kadar saf olmayın.
Evlilik ayrı şehirlerde sürdürülemez.
Sürdürenler de ancak kendini kandırarak sürdürüyor.
Bir araya gelince her şey müthiş olabilir ama erkekler arkadan öyle işler çeviriyor ki ayrı kalınca inanamazsınız.
Herkes aynı olmaz demeyin lütfen. İstisnalar kaideyi bozmaz.
Bunları da göz önünde bulundurmalısınız.

tabi ki ha deyince evimi yuvamıza bırakıp gitmesi çok zor ama evde kendimi tanımaz oldum çık gez vs.bir yere kadar çalışmak çok başka.çalışmak para kazanmak hayatın içinde olmak istiyorum.

Biz 8 aydir ayri sürdürüyoruz
Bundan once de 1.5 -2 seneye yakin ayri durduk
Cok uzayinca yipratici bir surec
Ama aski canli tuttugu bir gercek
Biraz açık olacak ama birbirimizi o kadar özlüyoruz ki cinsel hayatimiz cok daha iyi oldu.
Onun disinda zor oldugunu söyleyebilirim
1 seneye kadar ayri kalınabilir bence sonrasi sıkıntı
Benim belki de 2 -3 sene kadar daha ayri kalma durumum olabilir

Eşinize güveniyorsanız ayrı kalmak özlemi, aşkı, sevgiyi canlı tutan şeyler.
Ama eşinizin önceden vukuatı varsa gözünüz arkada kalır.
Kısaca sorduğunuz bu soru kişilere, ilişkilere ve evliliğe göre değişir.

çok şükür sadakat konusundan şüphem yok onun dışında korkum daha ziyade yıpranmamız

bir seneye yakın sürecek nasip olursa mayıs ayına kadar en azından kalacağım evet özlem zor olur nişanlı lık dönemimizİ ayrı şehirlerde yaşadık ama evlilik çok farklıdır mutlaka siz doğru karar olduğuna nasıl karar verebildiniz yani eşim gönüllü değil gitmemde sorumluluk bana ait bir anlamda

Esim benim isimin onunde durmaz
Kariyer sahibi olabilecek bi isim var çünkü e o da bir nevi çakılı kadrolu memur. Ikimiz de emek verdik islerimize ve cope gitsin istemiyoruz. Birbirimizden ayri kalmayı da hic istemiyoruz bunun icin en azından yakin sehirlerde olmaya calisiyoruz. Esim benden sonra atandi e elbette onu destekledim o sehirde kadro vardı sadece.
Cok ozluyoruz ama bence dogru karardi.

Aldatma olur mu??
Sabah aksam benimle konusup haftasonları bulusurken kalkip da aldatirsa o da onun serefsizligi olur, o benim onu aldatmadigina ne kadar eminse ben de onun yapmdigina o kadar eminim.

Bu iki şehir arasında ne kadar mesafe var? Özleyince hafta sonunu beraber geçirebilecek misiniz?

Bir de maaşınız çok mu iyi? Sonuçta ikinci bir ev masrafı olmayacak mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…