Uzaklık evliliği bitirir mi ?

Kimse isteyerek cocugundan esinden ayri kalmak istemez , farkli sebeplerden dolayi böyle kararlar vermek zorunda kalabilir.

Fakat böyle " cocugumuz icin daha iyi bir gelecek saglamak" adina yapilan seyler bence ailenin bozulmasina dagilmasina yol aciyor.
Cocuklar bizden en pahalli oyuncaklari , en lüks arabalari, en exotic ve degisik yiyecek icecekleri beklemiyorlarki:)
Heleki bukadar ufak bir cocuk icin ailesinden saha önemli bir istegi olabilirmi?:)
Egerki normal sartlarda yasiyorsaniz, ac kalmiyorsaniz ve cocugunuzda, sizde cok mühim seylerden mahrum kalmiyorsaniz bence ailenizle bir arada kalin. Tabiki benim icin belki uzaktan biri olarak konusmasi ve yorumlamak kolay olabilir. Ama bence bu sartlardan dolayi sizde yükün altindan kalkamazsaniz, evliliginiz yürümezse ve cocukta belki piskolojik sorunlar yasarsa hic bir sekilde telafi edilemez belkide sonradan.
Mutlu huzurlu kendi kendine yeten aileniz varken bozmayin bence:) belki daha cok para ve maddi imkan saglayabilirsiniz evladiniza, ama inanin aile birlikteliginden asla daha kiymetli olamaz❤ Yinede karar sizin. Allahim hakkinizda en hayirli olani gönlünüzede hos eylesin❤
Katılıyorum. 👏🏼

Bende bu sorular içindeyim açıkçası o anca ayda bir olur diyor çünkü işi çok yoğun haftada bir gün izni var ayda bir haftada iki biraz da gamsız mı ne
İşte tüm bunları düşünerek ölçün tartın, ekin biçin derim ne olursa olsun bence bu kdr süre ayrılık eşleri soğutur 🤷ayri dusmemenizden yanayım ben :)

4-5 yaşında olduğunu varsayıyorum. Okula başladığı zaman sıkıntı olabilir. 2-3 yaşlarındaysa belki daha rahat olur ama bana zor geldi tabi siz bilirsiniz. Sizin orda yaşama imkanınız yok mu peki? Bulunduğunuz yerde çalışıyor musunuz?
Hayır çalışmıyorum benim ki özelde yapılacak iş değil pek atandım şimdi mecburi yani oda gelemez çünkü özeld ve işi iyi gideceğim yer köy gibi iş bulamaz zaten de ev filan burada ailelerimiz burada benim de tek amacım dönmek

Devlet kadrosu kolay elde edilmez. 4 yıl uzun bir süre evet ama bu sizin tek güvenceniz. Aldatacak olan burada da aldatır. Eşiniz daha sık yanınıza gelmeye çalışır, başka bir yol bulunur. Sakın bu fırsatı kaçırmayın. İnsanlara güvenilmiyor maalesef, burada aldatıldığı ve terk edildiği için konu açan kadınlar da bir zamanlar severek evlenmişti. Birçoğu parasız olduğu için eşini boşayamıyor bile. Allah böyle bir şey yaşatmasın ama her ihtimali muhakkak düşünün.

İyi bir gelecek evet ama, çocuğunuzun o yaşları bir daha geri gelemeyecek. Eşiniz bu günleri kaçırdığı İçin ilerde pişman olabilir. Eş olarak sizin de dayanmanız zor olur bence çok fazla özlersiniz. Şahsen ben çocuklardan önce kendim dayanamam kabul etmem. Zorunlu olsa mecburi bir görev evet ama tercihe bağlıysa eğer kabul etmem. Eşim şu an zorunlu bir görev olsa istifa ederim çocukları sizi bırakıp gitmem der mesela. Meslekten vazgeçecek boyutta. Şu an sizinle aynı teklif bize gelse, daha iyi bir maddi imkan da sunulsa eşim kendisi reddeder. Detaylı düşününce mantıklı durmuyor

Hayır çalışmıyorum benim ki özelde yapılacak iş değil pek atandım şimdi mecburi yani oda gelemez çünkü özeld ve işi iyi gideceğim yer köy gibi iş bulamaz zaten de ev filan burada ailelerimiz burada benim de tek amacım dönmek

Şuan oturduğunuz yerde hiç mi iş bulma şansınız yok ve bulursanız bile atanıp gideceğiniz yerle arasında alacaginiz maaş çok mu fark ediyor? Kariyer de Önemli kadınlar için ama evlilik ve çocukta şu durumda önemli. Sizin durum gercekten zor. Allah yardımcınız olsun.

Evliliğimin ilk 2 yılını iş nedeniyle biz de ayrı şehirlerde geçirdik. Açıkçası ne evliliğimiz zarar gördü ne de sevgimizde bir azalma yaşadık. Bizim çocuk yoktu belki çocuğunuzun baba özlemi sizi zorlayabilir onun dışında sevgi saygı temelleri olan bir evliliğe sahipseniz merak etmeyin zarar görmediği gibi aranızdaki bağ özlemle güçleniyor bile

Kimse isteyerek cocugundan esinden ayri kalmak istemez , farkli sebeplerden dolayi böyle kararlar vermek zorunda kalabilir.

Fakat böyle " cocugumuz icin daha iyi bir gelecek saglamak" adina yapilan seyler bence ailenin bozulmasina dagilmasina yol aciyor.
Cocuklar bizden en pahalli oyuncaklari , en lüks arabalari, en exotic ve degisik yiyecek icecekleri beklemiyorlarki:)
Heleki bukadar ufak bir cocuk icin ailesinden saha önemli bir istegi olabilirmi?:)
Egerki normal sartlarda yasiyorsaniz, ac kalmiyorsaniz ve cocugunuzda, sizde cok mühim seylerden mahrum kalmiyorsaniz bence ailenizle bir arada kalin. Tabiki benim icin belki uzaktan biri olarak konusmasi ve yorumlamak kolay olabilir. Ama bence bu sartlardan dolayi sizde yükün altindan kalkamazsaniz, evliliginiz yürümezse ve cocukta belki piskolojik sorunlar yasarsa hic bir sekilde telafi edilemez belkide sonradan.
Mutlu huzurlu kendi kendine yeten aileniz varken bozmayin bence:) belki daha cok para ve maddi imkan saglayabilirsiniz evladiniza, ama inanin aile birlikteliginden asla daha kiymetli olamaz❤ Yinede karar sizin. Allahim hakkinizda en hayirli olani gönlünüzede hos eylesin❤
Amin güzel msjınız için teşekkür ederim yani kendü evimiz arabamız var ama tek maaş bişe bozulsa bütün bütçe alt üst oluyor çok sıkışıp karta girdiğimiz oluyor sonra toparlamaya uğraş dur dışardan bakan lüx görüyor ama yapmak istediklerim yapabildiklerimin 10 da 1 i bende biraz maddiyata önem veren bir insanım mesela balayı dahil hiç tatile gitmedik otele filan

Şuan oturduğunuz yerde hiç mi iş bulma şansınız yok ve bulursanız bile atanıp gideceğiniz yerle arasında alacaginiz maaş çok mu fark ediyor? Kariyer de Önemli kadınlar için ama evlilik ve çocukta şu durumda önemli. Sizin durum gercekten zor. Allah yardımcınız olsun.
Amin yaklaşık 3000 fark ediyor bide tabi devlet garantisi

Merhaba arkadaşlar
İş nedeniyle 4 sene eşimle ayrı kalmamız gerekiyor. Ayda bir veya iki görüşeceğiz aramız yaklaşık 400 km olacak çocukta var kreş çağında.İşte benim ona güvenim tam aslında genel olarak madddiyat sebepli sorunlarımız olur maddi durumumuz aslında standart ama benim garantili bi işimin olması tabi ki daha avantaj .İşte arkadaşlar arasında bugün bi konuşma geçti de işte yapmayacak erkek yoktur oda boş durmaz vs vs .. Eşim öyle çapkın ağzı laf yapan flörtöz diyelim biri değil iş ortamında da kadın yok.yani özellikle arayıp bulması lazım .. gitmek mi kalmak mı ?
Kendi öncesinde gitme başka şehir olursa diyordu şimdi kendi ayakların üzerinde durman tabiki daha iyi bana bişey olsa çocugumuzun geleceği garanti olur filan diyor o asıl ben senden korkuyorum diyor sen ilgiye çok alışkın bi insansın hiç ayrı kalmadık koparsan soğursan diyor .Aslında haklı ama bu onun ilgisine bağlı ya gidince iyice o oyuna sararsa .. beni ihmal ederse yada başka biri olursa sonra bide o zaman gitmeseydin ben erkeğim lafını duyarsam onu öldürürüm herhalde çok uzadı gözden ırak gönülden ırak mıdır ? Evlilik mi kariyer mi ?
Eşinize güvenen biri misiniz ? Birbirini seven insanlara uzaklık farketmiyor aksine dahada derin bir bağ kurulur sonuçta ayda bir görüşeceksiniz tamamiyle görüşmeyecek biri değilsiniz malesef iş gereği uzağa gitmek gerekiyor yada diğer hususlar çıkınca lütfen korkmayın güven çok önemlidir :)

Devlet kadrosu kolay elde edilmez. 4 yıl uzun bir süre evet ama bu sizin tek güvenceniz. Aldatacak olan burada da aldatır. Eşiniz daha sık yanınıza gelmeye çalışır, başka bir yol bulunur. Sakın bu fırsatı kaçırmayın. İnsanlara güvenilmiyor maalesef, burada aldatıldığı ve terk edildiği için konu açan kadınlar da bir zamanlar severek evlenmişti. Birçoğu parasız olduğu için eşini boşayamıyor bile. Allah böyle bir şey yaşatmasın ama her ihtimali muhakkak düşünün.
Yani bide o var oldu da bi sepepten ayrıldık benim bi güvencem olması lazım ana baba koca parasıyla olmuyor birini desen birini diyemiyorsun

Atandığın halde gitmezsen ilerde hep içinde ukte kalacak. Ailen ne diyecek bu duruma? Kızım o kadar okudun elinin tersiyle işi itiyor musun, demeyecekler mi? Ya da yarın bir gün kocanla ayrılsanız, keşke demeyecek misiniz?
Evet 4 yıl çok uzun bir süre. Ama burda çözüm araması gereken bence siz değil eşiniz olmalı. Senin atandığın yer köy olabilir ama eşin şehir merkezinde pozisyonuna yakın bir işe başvurabilir. İyi bir işte çalışıyorsa, referansı da iyidir...

Atandığın halde gitmezsen ilerde hep içinde ukte kalacak. Ailen ne diyecek bu duruma? Kızım o kadar okudun elinin tersiyle işi itiyor musun, demeyecekler mi? Ya da yarın bir gün kocanla ayrılsanız, keşke demeyecek misiniz?
Evet 4 yıl çok uzun bir süre. Ama burda çözüm araması gereken bence siz değil eşiniz olmalı. Senin atandığın yer köy olabilir ama eşin şehir merkezinde pozisyonuna yakın bir işe başvurabilir. İyi bir işte çalışıyorsa, referansı da iyidir...
Asla şehir değiştirmeyi düşünmüyor yani diyim kendine 10 k maaş verseler istanbula gitmez mesela

4 yıl çok çok uzun bir süre.
4 sene önce çocuğum yoktu, şuan iki çocuğum var :)
Hayat yani, neler değişiyor.
İnsan gelişiyor, düşünce, zevk ve gelecek beklentileri şekil değiştiriyor vs vs.
Hiçbir maddi meblağ böyle bir ayrılığa değmez, kaldı ki hiçbir çocuğun babasını görmeden büyümesine hiç değmez.

Aldatacak olan insan için uzaklık bir sebep değil. Sizin yerinizde ben olsam aldatılmaktan önce düşüneceğim başka şeyler olurdu. 4 yıl az zaman değil. Araya soğukluk girmesi yüksek ihtimal. Şahsen ben böyle bir evlilik istemezdim. Çoçuğunuzun en çok baba figürüne ihtiyaç duyduğu 4 senede yalnız kalacak bunu da unutmayın. İkinizin de farklı çevresi, farklı hayatı farklı yaşantısı olacak. Hadi 4 sene sorunsuz gitti diyelim ya döndükten sonra. İlla adaptasyon sorunu yaşanacak.

Amin yaklaşık 3000 fark ediyor bide tabi devlet garantisi

O zaman siz işinizin başına gidin ama görme sıklığını arttirin. Sonuçta dünya hali. Insanın başına ne geleceği belli değil ve evlilik zaten beraber yaşıyorken bile garanti değil. Geleceğinizi kariyerinizi on planda tutun. Madem eşiniz o kadar inat asla şehir değiştirmeyi düşünmüyor o zaman eşi ve çocuğu icin her haftasonu görmeye gelecek bir zahmet.

Back
X