Uzaklık evliliği bitirir mi ?

evlilik birliğiniz sağlamsa,
Karşılıklı güven ve sabır var ise, giderdim.
bende evliyim uzun süre ayrılığı çok iyi biliyorum.
elbette uzaklığın verdiği çatışmalar oluyordu.
ama o uzaklık bizi birbirimize bağlamayı,umut etmeyi,kıymet bilmeyi öğretti.

şuan ki aklımla da şunu düşünüyorum,
Hayatta hiçbişeyin garantisi yok.
bu gideceğim yol hem bana hem evladıma bişeyler katacaksa,ayaklarım daha sağlam basacaksam giderim Net.
klasik ama,yapacak olan her türlü yapar.
bari ben geleceğimi,(eşim bile olsa), ertelemeden,keşke demeden yaşamalıyım,yapmalıyım.

Yorumlara baktım da olmaz bu iş diyenlerin hiçbiri eşinden ayrı kalmamış. Böyle bir süreci yaşayıp da biz denedik olmadı diyen de olmamış. Tecrübe etmeden üzgünüm olmaz demek doğru gelmiyor bana. Ben evliyken değil ama sevgiliyken yaşadım bunu. 4 senelik ilişkimizin 1 senesi beraber 3 senesi farklı illerde geçti. Hiç de soğumadık, uzaklaşmadık. Neticede evlendik gayet de mutluyuz. Sizde düşünülmesi gereken şey çocuğunuz bence. Bu süreci onun nasıl yaşayacağı. Bence buna yoğunlaşın. Ben çocuğu olup eşi 2-3 seneliğine yurtdışına göreve gidip gelen de tanıyorum. Kaldıkları yerden devam ettiler, hatta adam dönünce ikinci çocuğu yaptılar. Ama babadan ayrılan çocuk ne şekilde etkilendi bilemiyorum. Bunu da tecrübe edenlere sormak lazım.

Yorumlara baktım da olmaz bu iş diyenlerin hiçbiri eşinden ayrı kalmamış. Böyle bir süreci yaşayıp da biz denedik olmadı diyen de olmamış. Tecrübe etmeden üzgünüm olmaz demek doğru gelmiyor bana. Ben evliyken değil ama sevgiliyken yaşadım bunu. 4 senelik ilişkimizin 1 senesi beraber 3 senesi farklı illerde geçti. Hiç de soğumadık, uzaklaşmadık. Neticede evlendik gayet de mutluyuz. Sizde düşünülmesi gereken şey çocuğunuz bence. Bu süreci onun nasıl yaşayacağı. Bence buna yoğunlaşın. Ben çocuğu olup eşi 2-3 seneliğine yurtdışına göreve gidip gelen de tanıyorum. Kaldıkları yerden devam ettiler, hatta adam dönünce ikinci çocuğu yaptılar. Ama babadan ayrılan çocuk ne şekilde etkilendi bilemiyorum. Bunu da tecrübe edenlere sormak lazım.
Sevgilik ve evlilikte aynı değil ki. Sevgiliyken kalınır bende kalmıştım yaklaşık 1 sene. Uzun bir ilişkim vardı o zamanlar.
Benim çocuğum yok ama yanyana binalarda oturduğumuz kuzenimin babası biz küçükken yani ilkokul çağındayken yurtdisina gitti çalışmaya ve 2 ayda bir gelir 1 2 hafta falan kalır geri dönerdi. Bu 5 6 sene falan sürdü.
Kuzenim şuan 25 yaşında. Hiç babasıyla arası baba kız ilişkisinde olamadı. Hatta dedesini babasından daha yakın görüyordu. Annesi ve babası evliliklerine devam ettiler daha sonra onlarında ikinci çocukları oldu ama kuzenim babasıyla hiç anlasamadi benimseyemedi sırf bu yüzden sehirdisinda okudu üniversiteyi. Hep bir uzaklık oldu. Tabi yurtdışı daha başka. Şehirdışı için her haftasonu olursa bu şekilde olmayabilir ama ayda 1 gun gördüğün adami çokta baba niyetine benimseyememek normal.

Eğer öğretmenlikse 3 yıl sonra eş durumundan geliyorsunuz zaten 4 yıl değil. Ayrıca 400km yol bile değil. Ben ilk atandığımda nasıl geçecek nasıl olacak diyordum 1,5 sene nasıl geçti anlamadım. Ki benim bulunduğum yer ve memleketim arası 1200 km. Ben gidip geliyorum özledikçe canım sıkıldıkça. Karşı taraf geliyor gidiyor. Yani olmayacak şeyler değil. Yeter ki iki taraf da gerçekten istesin. Bunu samimiyetle söylüyorum. Gerçekten istemek önemli olan. Ayrıca bu kadar işsizlik varken devlet garantisine hayır demek de kbakmayın .öt ister. Gerçekçi olmak lazım. Ülkenin durumu mağlum.
Aldatacak olan da her yerde aldatır. Adamın gözü dışardaysa sizin gitmemenizle çözülecek bir mesele değil bu. Ki ileride gitmezseniz de aldatılırsanız ve işiniz de olmazsa asıl o zaman başınızı taşlara vurursunuz.

Sözleşmelilerin eş durumu hakkı yok şu an. Var diye gözüküyor ama kağıt üzerinde, kontenjan açılmıyor. Kadroluya geçince o hak var, çoğu yer için 3 yılda kadroya geçiliyor 4 yılda il içi tayin istenebiliyor, 5 yıl dolduktan sonra il dışı tayin açılıyor. Konu sahibi öğretmense en az 5 yıl ilk atandığı yerde durmak zorunda. Eşinin yanına dönmesi de açılacak kontenjana bağlı. 3 yıl diye evinden eşinden ayrılıp 8 yıl ayrı kalıp boşanan meslektaşlarım var.

Sözleşmelilerin eş durumu hakkı yok şu an. Var diye gözüküyor ama kağıt üzerinde, kontenjan açılmıyor. Kadroluya geçince o hak var, çoğu yer için 3 yılda kadroya geçiliyor 4 yılda il içi tayin istenebiliyor, 5 yıl dolduktan sonra il dışı tayin açılıyor. Konu sahibi öğretmense en az 5 yıl ilk atandığı yerde durmak zorunda. Eşinin yanına dönmesi de açılacak kontenjana bağlı. 3 yıl diye evinden eşinden ayrılıp 8 yıl ayrı kalıp boşanan meslektaşlarım var.
Bizim burda kadroya geçen öğretmenler şubatta nasıl patır patır gitti o zaman.

Bizim burda kadroya geçen öğretmenler şubatta nasıl patır patır gitti o zaman.

Şanslarına eşlerinin illerine kontenjan açılmıştır. Bilmiyorum erkek arkadaşım yeni atandı ben henüz atanmadım. Okulda arkadaşı da eş durumundan gidememekten şikayetçi 3 yılı doldurmuş, kadrolu değil adam henüz, batıya gidemiyor. Branşla alakalı bir durum olabilir belki. Bir de kadroya geçen arkadaşlar demişsiniz bahsettiklerim kadroya geçmeyenler zaten. Öbür uzun zaman dönemeyen de sınıf öğretmeni, onlar çok uzun süre tayin alamıyorlar kadrolu da olsa.

Şimdi tekrar bir baktım üç yılı dolduranlar kadroya geçip görev yerinde bir yıl daha kaldıktan sonra il dışı tayin isteyebiliyormuş. Ama bu atamadakilerin (dönem ortası olduğu için) eylül 2025’ten itibaren hakkı oluyormuş. Eylül 2022’de bir yıl doldu sayılıyor martta işe başlasa bile konu sahibi. Erkek arkadaşım da 14 ekimde iş başı yaptı, onun da bu hesaplamalarda bir sene çalışmamış gibi olacağını duymuştum ama detayını bilmiyordum.

Şanslarına eşlerinin illerine kontenjan açılmıştır. Bilmiyorum erkek arkadaşım yeni atandı ben henüz atanmadım. Okulda arkadaşı da eş durumundan gidememekten şikayetçi 3 yılı doldurmuş, kadrolu değil adam henüz, batıya gidemiyor. Branşla alakalı bir durum olabilir belki. Bir de kadroya geçen arkadaşlar demişsiniz bahsettiklerim kadroya geçmeyenler zaten. Öbür uzun zaman dönemeyen de sınıf öğretmeni, onlar çok uzun süre tayin alamıyorlar kadrolu da olsa.

Şimdi tekrar bir baktım üç yılı dolduranlar kadroya geçip görev yerinde bir yıl daha kaldıktan sonra il dışı tayin isteyebiliyormuş. Ama bu atamadakilerin (dönem ortası olduğu için) eylül 2025’ten itibaren hakkı oluyormuş. Eylül 2022’de bir yıl doldu sayılıyor martta işe başlasa bile konu sahibi. Erkek arkadaşım da 14 ekimde iş başı yaptı, onun da bu hesaplamalarda bir sene çalışmamış gibi olacağını duymuştum ama detayını bilmiyordum.
Branşla alakalıdır sınıfçılar zaten gidemiyor onlar ümidi kesmiş durumda. Bir de dediğiniz gibi bazı memleketler açılmayabiliyor.
Yalnız şubat ayında giden arkadaşlar ekim 2016 da ilk sözleşmeli atanan arkadaşlar. Yani 3 yılını doldurdular 4. yılın içindeyken atanma şansı elde ettiler. 3+1 den sonra eş durumu da geldi yani

Bir de ben bu dönem ortası atananlar için de bi şey yapılacağını düşünüyorum yoksa haksızlık olur.

Bir kaç ay belki ama 4 sene uzak kalmak illaki soğukluk katar araya. Her ilişkinin yaşanma şekli farklıdır. Ben kendi evliligimden yola çıkarsam 4 sene uzak bir yere gidemezdim.

Bence boyle evlilik yurumez bir noktadan sonra iki taraftan biri hataya suruklenebilir araya sogukluk girebilir yani cocukta var neden babasindan ayri kalsinki? Kariyerde hersey demek degil 4 yil cok uzun bir sure bunu evlenmeden once dusunmeliydiniz bana gire hic oluru yok evlilik bile denemez yani

Burada önemli olan eşinizin ağzının laf yapamaması, flört becerilerinin olmaması, etrafında kadın olmaması değil, ahlaklı, dürüst bir adam olması olmalı. Sizi aldatmaması tamamen beceriksizliğinden, fırsat olmamasından kaynaklı olursa, eee bunları onun yerine becerecek, ağzından girip burnundan çıkmaya çalışan kadınlarla karşılaşırsa ne olacak? Eşiniz sizi aldatır demek istemiyorum, yanlış şeylere bel bağlamayın demek istiyorum. Güveniyorsanız harika ama bu güvenin sebebi doğru şeylere dayanmalı.

Bunun dışında bence uzun süre uzak kalmak ilişkileri yıpratıyor. Ama bu benim düşüncem ve bunun anlamı da illa ki aldatır demek değil. İletişim sorunları, mesafeli olmak başı başına sorun zaten. Herkesin ihtiyaçları farklı olabilir, bazı şeylerin yanıtını ancak yaşayıp görünce alırsınız. Kısa süreli ayrılıkların lafı edilmez de, 4 sene... Apayrı insanlar olur çıkarsınız yani o kadar süre sonunda, zira apayrı hayatlara, düzenlere adapte olacaksınız. Şahsen asla istemeyeceğim bir şey, çekirdek ailemle aynı çatı altında kalmak önceliklerim arasında. O yüzden aile mi kariyer mi sorunuza, ikisi de derim. İkisini bir arada götürmenin yolları aranmalı. Bazen bu planladığınız kariyerden daha azıyla yetinmek anlamına gelebilir. Ama illa ki birini seç deniyorsa, ailem önceliklidir her zaman.

Bi komşum var burda.2 çocuguyla gelen.Eşi gelemiyor.2 yildir uzaklar.Devlete ataninca mecbur oda.
Ama özellikle şuan 4 yasindaki cocugu çok zor.Surekli baba diyor.Kadin dayanamiyor artik.
Esinin bulundugu sehre gidip geldi geçen.donuste cocuk otobuste krize girmis gitmeyecegim diye.
4 sene cok uzun cocukla cok zor olacak .

Ben geçmişte buna benzer bir şey yaşadım. Evli olduğum dönemde ben Türkiye’de yaşarken eşim yurtdışında çalışmak durumundaydı. Değil 4 sene sadece 1 sene bile maalesef çok şey fark ettirdi. Aldatır aldatmaz meselesi değil bu. O kadar süre ayrı kalınca iki insanın alışkanlıkları, gündemi farklı yöne doğru değişiyor. O dönem aramızda başlayan sorunlar bizi boşanmaya götürdü. Sizi korkutmak ya da illa caydırmak da değil amacım ama koskoca 4 yıl boyunca farklı illerde yaşamanın evliliğe hiç bir kötü etkisinin olmayacağını ummak bence biraz fazla iyimser bir düşünce. Çocuğunuzun üzerindeki etkilere hiç girmiyorum bile.

Sevgilik ve evlilikte aynı değil ki. Sevgiliyken kalınır bende kalmıştım yaklaşık 1 sene. Uzun bir ilişkim vardı o zamanlar.
Benim çocuğum yok ama yanyana binalarda oturduğumuz kuzenimin babası biz küçükken yani ilkokul çağındayken yurtdisina gitti çalışmaya ve 2 ayda bir gelir 1 2 hafta falan kalır geri dönerdi. Bu 5 6 sene falan sürdü.
Kuzenim şuan 25 yaşında. Hiç babasıyla arası baba kız ilişkisinde olamadı. Hatta dedesini babasından daha yakın görüyordu. Annesi ve babası evliliklerine devam ettiler daha sonra onlarında ikinci çocukları oldu ama kuzenim babasıyla hiç anlasamadi benimseyemedi sırf bu yüzden sehirdisinda okudu üniversiteyi. Hep bir uzaklık oldu. Tabi yurtdışı daha başka. Şehirdışı için her haftasonu olursa bu şekilde olmayabilir ama ayda 1 gun gördüğün adami çokta baba niyetine benimseyememek normal.
Ben de aynı demedim zaten, evlilikte yaşayıp tecrübe edene sormak lazım dedim. Genelde afaki cevaplar veriliyor, uzakta olunca sevgi biter diyenler olmuş kendi örneğimi o yüzden yazdım. Yoksa tabi ki evlilikle bir değil. İşte önemli olan dediğim gibi çocuk açısından değerlendirmek.

İcinde varsa uzaktada olsa yapar yakınında da olsa yapar.. ama benim kisisel tercihim ayrı yasamamak olurdu. Sonucta o benim kocam ve özlerdim, 4 sene az değil ve birde cocuk var.
beraber yasayabileceğimiz bir iş planı yapmaya calısırdım.

Branşla alakalıdır sınıfçılar zaten gidemiyor onlar ümidi kesmiş durumda. Bir de dediğiniz gibi bazı memleketler açılmayabiliyor.
Yalnız şubat ayında giden arkadaşlar ekim 2016 da ilk sözleşmeli atanan arkadaşlar. Yani 3 yılını doldurdular 4. yılın içindeyken atanma şansı elde ettiler. 3+1 den sonra eş durumu da geldi yani

Bir de ben bu dönem ortası atananlar için de bi şey yapılacağını düşünüyorum yoksa haksızlık olur.

Çok iyiymiş. Bizimkilere galiba idare kadro açmadı, 3 yılı dolduranlar hâlâ sözleşmeli 3+1 olmasına rağmen. İleride bizim de ihtiyacımız olabilir eş durumuna öğrenmeye çalışıyorum ben de 😊

Yaşayan yaşar valla benim öyle tanıdıklarım var. Mesela kadın atanmış gitmiş kaç yıldır ayrı ama hiç sorun yok. Hata yapacak olan evde dizinin dibinde olsun yine yapar

Ben de aynı demedim zaten, evlilikte yaşayıp tecrübe edene sormak lazım dedim. Genelde afaki cevaplar veriliyor, uzakta olunca sevgi biter diyenler olmuş kendi örneğimi o yüzden yazdım. Yoksa tabi ki evlilikle bir değil. İşte önemli olan dediğim gibi çocuk açısından değerlendirmek.

Şimdi şöyle siz kendi sevgili olduğunuz dönemden örnek verince ikisini aynı kefeye koymuş oldunuz. Yazıyla ikisi aynı şey dememişsiniz evet ama madem iki farklı örnek bunlar o zaman neden birbirinden bağımsız iki farklı örneği karşılaştırdınız? Yapmadım diyerek yine aynı şeyi yapıyorsunuz evlilik ve sevgililik çok farklı durumlar o yüzden sevgi biter örneği açısından bile olsa ikisini karşılaştırmak uygun değil bence.

Back
X