Uzaklık evliliği bitirir mi ?

Onun sizin gideceğiniz şehre gelme durumu yok mu?
Eğer aranızda gerçek bir sevgi varsa yapamaz öyle şeyler.
Onun işi devlet değilse sizin bulunduğunuz şehirde iş arasın.

Yaşayan yaşar valla benim öyle tanıdıklarım var. Mesela kadın atanmış gitmiş kaç yıldır ayrı ama hiç sorun yok. Hata yapacak olan evde dizinin dibinde olsun yine yapar

Benim de dayim 20 yildir başka bir ulkede :))))
Karisi Turkiyede ve hala evliler adam arada bir ugrar. Disardan baksan sorun yok ama onlar artik kari koca ilişkisinden coktan cikmiş oluyorlar ikisinin de baska hayatlari var. Kagit ustunde evliler niyeyse...
Evliligin devam ediyor olmasi ve kimsenin ses cikartmamasi normal ilerleyen bir evlilik demek degil aslinda.

Eğer öğretmezseniz neden 2.atamayi beklemiyorsunuz Ki? 2.atama da büyük ihtimalle istediğiniz yer açılacak zaten

Ben geçmişte buna benzer bir şey yaşadım. Evli olduğum dönemde ben Türkiye’de yaşarken eşim yurtdışında çalışmak durumundaydı. Değil 4 sene sadece 1 sene bile maalesef çok şey fark ettirdi. Aldatır aldatmaz meselesi değil bu. O kadar süre ayrı kalınca iki insanın alışkanlıkları, gündemi farklı yöne doğru değişiyor. O dönem aramızda başlayan sorunlar bizi boşanmaya götürdü. Sizi korkutmak ya da illa caydırmak da değil amacım ama koskoca 4 yıl boyunca farklı illerde yaşamanın evliliğe hiç bir kötü etkisinin olmayacağını ummak bence biraz fazla iyimser bir düşünce. Çocuğunuzun üzerindeki etkilere hiç girmiyorum bile.
Üzüldüm sizin adınıza belki bizim de sonumuz böyle kim bilir ama kendimi garantiye almak zorundayım

Şimdi şöyle siz kendi sevgili olduğunuz dönemden örnek verince ikisini aynı kefeye koymuş oldunuz. Yazıyla ikisi aynı şey dememişsiniz evet ama madem iki farklı örnek bunlar o zaman neden birbirinden bağımsız iki farklı örneği karşılaştırdınız? Yapmadım diyerek yine aynı şeyi yapıyorsunuz evlilik ve sevgililik çok farklı durumlar o yüzden sevgi biter örneği açısından bile olsa ikisini karşılaştırmak uygun değil bence.

Bende bunları söylemeye çalışmıştım. Tesekkurler 🙏

Bir seneden fazla ayrı kalmak zorunda kaldık ayda bir gelirdi ama yetmezdi veee daha sonra kavuştuğumuzda iki yılda anca toparlanabildik aldatma vs hicbisey olmadi ama ister istemez onsuzluga yokluğuna alışıyorsun

Ki 4 sene bnce çok uzun
Aldatır diyemeyiz böyle bı hüküm koyamayiz ama soğuma illaki oluyor

Bi komşum var burda.2 çocuguyla gelen.Eşi gelemiyor.2 yildir uzaklar.Devlete ataninca mecbur oda.
Ama özellikle şuan 4 yasindaki cocugu çok zor.Surekli baba diyor.Kadin dayanamiyor artik.
Esinin bulundugu sehre gidip geldi geçen.donuste cocuk otobuste krize girmis gitmeyecegim diye.
4 sene cok uzun cocukla cok zor olacak .

Bir çocuğa bunu yaşatmak kac para için değer ki? Evet para çok gerekli ama bence bir taraf kazandığı paradan biraz feragat edip daha az paraya calisip çocuğunu düşünebilir. Bir taraf bulunduğu yere taşınmalı durum sinir krizi geçirecek kadar ciddiyse. Çocuk içinde kimbilir ne duygular yaşıyor. Yazık günah ayrilik travmalarıyla dolu büyüyor ve bunu büyüyünce en pahalı psikologa da gitse tamamen halledemeyecek :(

Bence çocuk için kötü en fazla. Ki elbette cinsel ihtiyaçlarınız olur. 30 40 yaşında adama ayda 1 sevişelim mi diyeceksiniz. Komik. Gider illaki kadına ya da birini bulur. Sevgiliyken uzak duruyosun tamam da evliyken olmaz o iş. Soğursunuz.

700 km den 8. Ayda selemlar diyorum :) 2 yıl kaldı. Benim işim sebebiyle uzaktayım. 2 yaş kızım 6 yaş oğlum. Sevgili gibi olduk :)) eşim 2 3 haftada bir gelir. Yani sizin gibi 4 saatlik Bi mesafe olsaydık ben her hafta sonu atlar giderdim. Ben 2 ayda bir 10 gün gidiyorum. Dengeliyoruz bir şekilde.

Bence bi insanin icinde yapmak varsa ister yakinda ister uzakda olsun yapar senin dibinde olsa dahi yapar bunu mesefeler aldatma bahanesi deil bence kisinin icinde olup olmamasina bagli

Bitirir demeyelim de yıpratır o kesin.
Yine de değer çünkü geleceği düşünmek lazım.
Ayda iki kez görüşebilecekseniz iyi bence ayrıca.
Zaman geçer gider, anlamazsınız.

Bizde eczacı hanım sizin durumunuzdaydi. Bebek yaptı. Hamileliğinin 7. Ayında gitti. 15 ay sonra geldi. 1 sene çalıştı sonra tamamen gitti tayin alıp. Böyle bir şey yapabilirsiniz belki

Ben geldim. örnek olayım içiniz rahat olsun. 3 yıldır iş nedeniyle ayrıyız bu son yılımız. evet zorlukları var uçak biletleri, günlük yaşadığın her olaydan kopukluk vs. ama kavga dövüş soğuma aldatma olmadı şimdilik.(İnşallah:))

artık 3.yıldayız böyle baskınlık bıtkınlık gelmeye başladı mesafeden, 1 yılımız kaldı diye sabrediyoruz.... şimdiye kadar iyi idare ettik. eşimin iş yeri benim iş yerim cinsiyet karışık. part time profesyonel sporla uğraşıyor orası da ayrı..benden çok gördüğü güzel hoş kadınlar var yani:)) ilk başlarda düşününce kafam patlıyordu, kurgulayınca hele hiç içinden çıkamıyordum ama bıraktım o düşünceleri 3-5 ayda. daha sağlıklı oldu her şey.

bence ilk önce eşinize sonuna kadar güvenin. Aldatacak adam burnunun ucunda bile aldatıyor, mesafeden aldatanın da karakteri aynıdır. size yegane tavsiyem işin o kısmını düşünmeyin"acaba" diyerek aldatma konusunda şüpheli yaklaşmayın. çünkü zehir gibi bir şey..... tek kendinizi hazırlamanız gereken çocuğunuzun her şeyiyle sizin ilgilenecek olmanız, babasından ayrı olması en büyük sorun... ve uçak biletleri, gidiş gelişlerdeki yoruculuk vs.

saymazsanız zaman da hızlı geçiyor...(he bir de telefonda tartışmayın, küçücük şey büyüyor..erteleyin)

Mesafeden şikayetçi olmayın, benim bir arkadaşımın eşi amerikada 1 yılda 2 kere görüşebildiler.....aşarız bunları, sevdiklerimize zarar gelmesin, kalplerimiz bir olsun. Mecbursanız, o gücü kendinizde bulursunuz.

Bir çocuğa bunu yaşatmak kac para için değer ki? Evet para çok gerekli ama bence bir taraf kazandığı paradan biraz feragat edip daha az paraya calisip çocuğunu düşünebilir. Bir taraf bulunduğu yere taşınmalı durum sinir krizi geçirecek kadar ciddiyse. Çocuk içinde kimbilir ne duygular yaşıyor. Yazık günah ayrilik travmalarıyla dolu büyüyor ve bunu büyüyünce en pahalı psikologa da gitse tamamen halledemeyecek :KK43:
Şöyle,kadın yıllarca ücretli öğretmenlik yapmış ve bir oglu liseye gidiyor diğeri 2 yaşındayken atanmıs,
yıllarca çekince haliyle riski göze alıp gelimiş.
Baba memur ama onun kadrosu bu ilde yok.
komşum saglik ozru icin ugrasiyor gitmek icin cabaliyor.
baba her firsatta geliyor.
ben aslinda kadina hak veriyorum.
buyuyunce oglu anlayacaktır.
zaten yaz tatillerinde bi aradalar.
onbeş tatilde bi aradalar.
onun disinda babada sık sık geliyor.
bence fazla travma yaratmaz.
herşeyi anlıyor biliyor.
ama ara ara krizlere giriyor.
kadin çok uzuluyor.
iki arada bi derede.
yıllarin emegini çope atmak istemiyor.
defalarca dusundu biliyormusunuz.
cok zor bi durum cidden

Kendi iş yerinde böyle fırsatlar olmayablr, ama ayrı kalacağınız süre uzun. O süre içinde soğuma illa ki olacaktir. Nitekim gözden uzak olan gönülden se irak olur demiş atalarmz. 4 sene de cok uzun hani erkekler kendilerine ilgi gösteren kadınlara hayır diyemezler. Deseler bile zamanla reddedemezler. Böyle bi durum yaşamayacagi ne malum eşinizin. Ben muade etmezdim eşimin bu kadar uzun süreli iş için dahi olsa gitmesine...

Back
X