Uzaktan sevmekle hukumlu

Yani aşkı bilimsel terimlerle açıklamanız çok hoşuma gitti.

Ancak entropi diyorsunuz ama entropi sizin adama olan aşkınıza uğramamış hatta tersi olmuş, yıllar aşkınızı giderek katlamış, ben bozunum görmedim.

Bence zamana bırakın, adamın üstüne düşmeyin, ilgisi varsa gelir yanınıza. Belki çıtlatırsın bişeyler, yazın burası çok güzel oluyor falan. Aklına karpuz kabuğu sokun bakalım.

Bu arada yaşın kaç ve adam kaç yaşında? Cidden bunu merak ettim ciddi ciddi, kaç sene de bu hale geldin? :)

eski bi şarkı vardı, denizleri aşta gel kurbanın olam, kurtar beni buralardan ne olur

elinden geleni yap! davet et git buluş bişeyler yap ne olursa işte.. ne kaybedersin ki?? ilanı aşk için henüz erken ama görüşmek buluşmak için değil.

okyanuslarmış pehh ben olsam çoktan okyanusun öbür tarafındaydım, bu konularda biraz deliyim

denemezsen, elinden geleni yapmazsan hep yerinde sayarsın. yaparsan belki onu kazanırsın? onu kazanamasan bile en azından ''elimden geleni yaptım ben'' diyebilmenin rahatlığı olur. içinde ukte kalmaz.

Aw seni banlamis admin. Ne guzel sohbet ediliyordu!!! Donusunu dort gozle bekleyecegim @gelpisipisi84 .
Dogrusu bu yaziyi okuyunca cok etkilendim. Beni cok iyi anlamissiniz. Tespitler cok iyi oturmus. O saf sevginin aptalca bir tutkuya donusmesine engel olmaya calisiyorum. Kendimi frenlemeye calisiyorum. O yuzden buradan fikir almaya geldim. Ancak bu sozleriniz bana ilac gibi geldi. Biraz agladim dogrusu. Bayagi insan sarrafiymissiniz.
Evet sevgi bir mucizedir. Ama tutku ile karisinca saf sevgiyi kaybetmek kolaydir. Sevgi kayistisz sartsiz ve beklentisiz olmalidir. Yani benim ondan karsilik beklemem ona en buyuk haksizlik olur. Ancak tek tarafli sevgi de cok iyi bir sey degil sevilen kisi icin. Eger iyi kalpli bir insansa "bu insan neden beni seviyor, kendi kendini mutsuz ediyor " diyebilir sucluluk duyabilir. Onu tohmet altinda birakmak istemem. Onun hep gulmesini ve mutlu olmasini isterim. Benli veya bensiz mutlulugu cok onemli. Bunu kendime telkin ediyorum. Soyle diyelim, onun hic bir sekilde incinmesine ve mutsuz olmasina izin vermemeliyim, benim tarafimdan. Onun guzel bir kelebek gibi ucusunu seyretmeliyim. Onu gulucuklerini uzaktan seyretsem yeter. Onun ne kadar kiymetli oldugunu soylesem ve bunu anlasa, rahatlasa, eski gulusune kavussa (lisedeki o saf tertemiz bebeksi gulusunun yerini aci bir gulumseme almis). Onun isiginin bana yol gosterdigini bilse. Karanlik anlarinda ben zihninin kosesinde ona " uzulmeyeceksin! hadi simdi kendine gel cunku dunyanin obur ucunda seni dusunen bir insan var" diye belirirsem dunyanin en mutlu insani ben olmaliyim.
Tanri konusunda suphelrim var ama evren o kadara buyuk ve hizla genisliyor ve biz o kadar kucuk ve onemsisiz ki hissettigimiz sevgi bir avuc tozdan ibaret vucudumuzdan buyuk ve genis olabiliyor. Ben sevginin varligina tum kalbimle inaniyorum.

Biz burada istedigimiz kadar teori ve tespit yapalim. Beraber zaman gecirmedikce imkansiz. Onun begenisi de genelde sarisin yonunde oldugundan ve kendi milletini tercih edeceginden bence bu dosya kapanmistir. Yine de zamanla ona sevgiyi yavas yavas enjekte edecegim. Belli olmaz, hayat bu . Ama bir sey var biliyor musunuz. Ben batil inanci olan birisi degilim ama, 2 numara benden uzaklasirken sonraki sevgim icin "benden de kotu bitecek" diye lanetlemisti. Bu dunya neden bu kadar kotu insanlarla dolu bilmiyorum ama sanki kader bana sevdiklerime ulasmamami istiyor gibi geldi. Bu dusuncemi degistirmek icin olaganustu mucadele veriyorum. Sundan eminim, onu bu dunyada benden cok seven kimse yok. Ama boyle dusunce sirf bencilliktir ve saf sevgiyi kirletir.

Ask uzerine benimle beraber dusundugunuz ve uzerinde meditasyon yaptiginiz icin cok tesekkur edeiyorum.

Yinemipilav Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim :) Ya hiç sorma bir konu hakkında yorum yaparken azıcık sert yazmışım ama olsun :)

Takip ettiğim üyelerdensin açıkçası seni, hiç görmemiş olmama rağmen marjinal yorumların hep dikkatimi çekti. Aklıma nasıl bir kadın canlandı ; Kendinden emin, ne istediğini bile yanlış giden şeylerin düzeleceğine inanan... Dedim ya marjinal bir kişiliğin var... Benliğin ne istiyorsa ,nasıl mutluysan onu yaşıyorsun bu sayede ruhun özgür ve mutlu. Bu cesaret isteyen bir şey aslında Türkiye'de ki gelenekçi kültüre çok ters ve gelenekçi kısma ürkütücü gelir.. ama nedense bende ürkütmekten çok sempati oluşturdu. Genel klasmanın üstünde bir tavır , bir mantalite ve mantaliteyi sonuna kadar cesurca savunan bir kadın...Dünya'ya çok yönlü bakan bir erkeği ciddi anlamda etkileyecek birisin ve hatta aşık olacak biri.

Bir gün erkek kardeşimle sohbet ediyordum dedim ki ; erkekler neden kankalarına aşık olur ve hatta kankaları genelde çok güzelde diildir ! Kardeşim dedi ki ; Çünkü o kız dedi ,hep onun yanındadır. Manevi sıkıntısı olduğunda, sevindiğinde hep ''o'' vardır . Sohbet ederken keyif alıyordur. Onun yanında, onunla konuşurken devasal bir maske takmasına gerek yoktur ve rahattır olduğu gibidir. İşte bu yüzden erkekler kankalarına aşık olur ! O gün kadınların nerede yanlış yaptıklarını öğrenmiş oldum. Biz birine aşık olunca hemen beklentiye giriyoruz haliyle adam ürküp kaçıyor. Özetlersek : Bu adamla her gün sohbet et , her gün konuş benimle yazıştığın gibi hissettir sevgini , ona yük olmaz aksine mutlu olur , huzur bulur ,insan huzuru kimde bulursa acabaları olmazsa ondan hiç ayrılmaz .

Bir film daha tavsiye etmek istiyorum zira senin konuna benzer yönleri çok olduğuna inanıyorum . One day : Sanırım filmin en güzel mesajı hiç bir şeyi ertelememek...

“Zamanın değerini geç olarak anımsayanlardan olmamak için arkadaşım, yoldaşım, sevgilim, her günüm dediğin birini bulduğun anda sakın kaçırma çünkü hayat ansızın gelen ecelle baş edemiyor.”

Geri geldiginize cok sevindim! O son cumle cok fena, zaten, bana bu deli cesareteini veren sey de aynen o dusunce oldu. Her gecirdigim ameliyatta, sag cikarsam o da hayattaysa belki onu gorurum dusuncesiyle narkoza girdim. Aklimin ucunda hep o vardi. Onu Face'te bulunca, o dagilmis halini gorunce dedim ki , ya ona bir sey olursa, cok kilo almis ya seker hastasiysa ya kanserse ya kalbi varsa ya bobrek ... ya olurse benim mesaj ulasamadan? cunku kendinden birkac yas buyuk abisini ( ki kendinden cok daha yakisikliydi ama varsa yoksa bu illaki bu adam) bes yil once kaybetmis. Bunlar cok erken olen narin yapiya sahipler. Ya ona soyleyemezsem kucukken hissettiklerimi? Bana o kadar yanlis geldi ki soyleyememek. gerci mesaj iki yil ulasamadi ya da okudu da ilgilenmedi. Ne zaman ben ona ergenlik aski itirafini yaptim, aninda cevap verdi ve ekledi, hem de telefonuna da ekledi. Tabi konunun ask kismina dokunmadan, bana komsu ve arkadas muamelesi yaparak, ki ben buna mucize diyorum hala.

O balkonda saatlerce otururken benim pencereyi acip onunla bir cift soz konusabilmek bana o kadar uzak geliyordu ki. Halbuki yazma ingilizcem vardi ama yuzyuze konusmaktansa yerin dibine girmeyi tercih ederdim. Sonra yillarca dusundum sunun balkonuna nasil bir mektup atamadim! cunku kendime guvenim yoktu! cunku o bela geleneklerde kizlar erkeklere yaklasamazdi! Hele ki boyle istedigini alan gorunumlu Amerikan alfa erkegiyse... bizim cevrede onlarin direkt sekse dalacagi korkusu vardi. Genc kizken zaten guvenin yok bir de boyle seyler dusunurduk. Bir kiz cocugunun kendine guvenle yetismesi asla istenmez Turkiye'de. Ne aci degil mi.

Iste yollarimiz ayrilinca belki de bir gun onunla konusabilmek icin kendimi gelistirmeye calistim. Simdi anliyorum. Bu adam, basit bir askin otesinde, benim hayatimi (hic bilmeden) yonlendiren bir deniz feneriydi. Ya da ben onu yonlendirmesi icin sectim. Dedim ya, askin koku bende. Siz bana burada kisilik analizi yapinca jeton dustu.

Bu filmdi degil mi? Evet konuya benzer seyler var burada gercekten , ama bizim tarafta sicak temas olus(a) madi ... henuz.

Yinemipilav Seninle her konuşmamda müthiş merak uyandırıyorsun ! Duruşunu , sessini , bakışını her şeyi merak ediyorum... İnanılmaz bir sempati oluşturdun bende tuhaf mı ? Hayır çünkü her yazdığın satırda, kurduğun her cümlede, sevgi dolu enerjini de adeta yüklüyorsun, görmeden sevdim bile seni...Neden ''O'' aynı duygulara sahip olamasın ki ?

Bu nasıl bir aşk bu denli temiz kalmış... Aşık olduğumuzda en büyük engelli ne yazık ki yaşadığımız toplum aşkın önüne set çekiyor ,adeta bizi kötü , ayıp bir şey yapmış gibi lanse ediyorlar. Halbuki aşk o kadar masum ve güzelken...

Evet bahsettiğim film oydu senle konuşunca direkt zihinsel arşivimden fırlayıverdi filmin ayrıntıları

İnsanların bitmek tükenmek bilmeyen hayalleri ve umutları vardır. Ama bazı insanlar vardır ki bütün sınırları zorlamasına rağmen olmaz olmaz ve olmaz... İşte o an içinde bulunan umut ışığı sönmeye başlar. İnsanlara yaşanan ne olursa olsun mutlaka o umut ışığının sönmemesi gerektiğini, sabır,sevgi ve gayretle o küçücük ışığın koskocaman bir aydınlık olacağını inanırsa neden olmasın ! Mucizeler; nefes almak, görmek, tatmak en önemlisi hissetmek işte asıl mucizeler bunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neyse yeni farkina vardim,,, Onun benden haber almaya baslamasi sadece iki ay oldu... iki ay.

Yinemipilav Görürsün, seçersin, tanırsın, bırakmak istemezsin bir de üstüne sonu gelmeyen bir sevgi eklenirse hayatının her anında seninle yol alır nefesin durana dek... Ve tam bulmuşken umutsuzluğa kapılmak, vazgeçmek kararlar bağlamak ...

O kadar yoğun duygular içerisindesin ki bir anda adamın da sana sevgiyle karşılık vermesini istiyorsun içten içe ... Sadece iki ay kısacık iki ay da, senin farkına vardı . Bu farkındalığı yaratan ise senin umudun, sevgin farkında mısın ? Biraz daha zaman lazım gerekirse her gün kısacıkta olsa notlar bırak, emin adımlarla yürü ,onca yıl unutmamanın bir sebebi olmalı neden kalbin vazgeçmedi neden en büyük hayalinin peşinden sürükleyip adamı bulmanı sağladı bunların hiç biri tesadüf olamaz...

Hayatın içinden sıcak kakao kıvamında acı ve tatlı gerçeklerle zaman kayıpları arasında geçen bir aşk olmamalı...Gözünü açtığın yeni günde ya da kapattığın biten günde(gecede) kalbinin acısını duyamadan koşup sığınacağın ,dostun, sevgilin,gün ışığın olmalı...

"insan aşık olacağı kişiyi seçemez, hissettiğin an kapını çalar sen de açarsın ve ardından her şey altüst olur ve bu esmere sarışına bakmaz gönül kime akarsa onu sever''... Asla vazgeçme !

Yarın işten eve dönünce inş. yeniden yazışırız Seninle sohbet etmek çok keyifli.

Ya canim @gelpisipisi84 o sizin yureginizin temiz olmasindan, cok sagolun bana bu kadar emek verip fikirler urettiginiz icin. Sanirim sizin evinizde bir patican var. Varsa ona selamlarimi yolluyorum. Boyle cici bir ablasi oldugu icin cok mutlu olsa gerek. Keske herkes sizin gibi hassas ve ince dusunebilse.

Yazinizi gorunce derhal gittim mesajlarima baktim, acaba, nasil algiliyor diye. Sonra belki de gercekten dediginiz gibi algiliyor olabilecgini dusundum. Zira ben de yazdiklarim karsisinda saskinim. Tekrar okuyunca ne kadar icten oldugunu anladim yazilarimin. Hep icimde acaba hakkimda kotu mu dusunur boyle yazarsan korkusu var. Eger kalbi temizse belki beni anliyordur umuyorum. Iste mucizeler de burada geliyor isin icine.

Bugun anneler gunu ve o annesini yillar once kansere kaybetti. Berbat hisettigini tahmin ediyorum. O yuzden dun gece ona, once lisede cok dusunceli ve melankolik bir resmini attim. Sonra lise yilligindaki gulumseyen resminin linkini attim. Dedim ki bak su parlak gozlu cocuga, ne kadar tapilasi, sonra yillar sonraki kollarinda torununu gulumseyerek tutan resmine bak, lutfen o buyuleyici gulumsemeni yitirme. Eger anne babanla tanissaydim senin gibi sevgi dolu bir ruhu dunyaya getirdikleri icin tesekkur etmek isterdim dedim. Umarim ne demek istedigimi anlamistir. Umarim onu zedelememis onu guclu yapmistir.

Çok teşekkür ederim güzel yorumların için .

O kadar güzel bir mesaj atmışsın ki duygulanmaması imkansız , ikimizde apayrı insanlar olmamıza rağmen ben bile etkileniyorum yazdıklarından çünkü duygularını yükleyip karşı tarafa yolluyorsun çok saf bir sevgi...

Lütfen korkularından arın ve akışına bırak ve göreceksin zaman geçtikçe sana karşı ilgisi sempatisi armış olucak ve belkide sevgisi... Ama buraya yazmayı unutma seninle sohbet etmek çok keyif verici.

Evet , burada yazmam gercekten karmasik seyleri bir perspektive oturmami sagladi. Cok tesekkur edeiyorum @gelpisipisi84 ve diger arkadaslara.
EN onemlisi daha iki ay evet iki aydir bu irtibat, ve ben yillarca onu dusunyordum, tanima zamanini karsilikli dengelemek lazim. Bu verilerin isiginda daha dikkatli haberlesecegimi umuyorum. Bakalim, gunler neler gosterecek. ama dediginiz gibi ben d einsanim ve insan sicagi ariyorum. Zamana birakayim, ama sevgimi yollayayim, belki tutar bu yogurt, kimbilir.

Bilinmez umudunu asla kaybetme... Hayat bu sürprizlerle dolu dua edicem sana sevgimi yoluyorum yüreğine

Sagol canim oyle yapacagim, size de iyi geceler, basarili ve verimli bir hafta diliyorum, guzel kalbiniz beni aydinlatti, cok tesekkur ediyorum.

Seven sevdiğine kavuşsun , seven sevdiğine söylesin. Bu kadar dallandırıp budaklandırmaya gerek yok yüreğini dinle derim aşk yi bir şey peşine düş.

durduğun kabahat, neyi bekliyosun, neden korkuyosun ? kalk git, ne yaşanması lazımsa yaşa
sonra işten geçtiğinde pişman olup keşke şansım varken korkmadan harekete geçseydim demek kadar zoru yok hayatta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…