Uzaktan sevmekle hukumlu

Evet o kitlik donum noktalari olmus, yillarca Ingilizlerden neler cekmisler. Youtube'da Irlandalilarin Amerika'daki kimlikleri hakkinda cok guzel dokumanterler var. Anladigim kadariyla kitliktan kacan gocmenlerin enrjisiyle kalkinmis o ulke. Cok caliskan, guclu ve kavgacilar.
Evet kizil saclilar cok hircin ve ofkeli olurlar derler ama benim adam zamanla kocaman bir Garfield olmus. Soba kenarinda uyuyan dev sarman bir kedi gibi. Ama aslinda icinde firtinalar esen biri, koyu milliyetci ve sagci.... Yani benimle muhabbeti bir mucize diye bosuna soylemeyiyorum. Turkiye'de yasadigi icin beni anliyor diye dusunuyorum.

Simdilik onun guvenini muhafaza edebilirsem, onunl a arkadas kalabilirsem bile mucize. Buna sukretmem lazim. Ama insan daha iyisi olsun istemez mi. Ister ama, dedigim gibi ayri evrenlerin insanlariyiz. Ayri ulkelerde yasiyoruz. Ve beni sevmesi icin hic bir motivasyonu yok. Niye bir Turk'u sevsin ki. Cevresi Holywood aktrislerine tas cikaracak guzellikte kadinlarla dolu. Cogu bosanmis cocuklu kadinlar. Benm tek avantajim da bu iste. Bagaj yok... Onun da yaninda kalan cocugu yok sanirim. Ormanin ortasinda yalniz yasiyor. En yakin sehir arabayla yarim saat uzakta.

İngilizlerden çekmeyen milletmi kalmış diyeceğim ama abartı olur belkide bilmiyorum))
Evet Türkiye'de yasamis ise anlaması zor olmaz.yinede bıkmadan usanmadan ona kişiliğin hakkında ipuçları verirsen yakinlasmaniz daha kolay olur gibi geliyor bana..

Bir sekilde onu mutlu edecek mesajlar atmam lazim, onu sikmadan. .. Ama benim icinden hep onu ovmek geliyor nedense. Gece uyuyamayinca sevgi dolu bir siir atmak istiyorum. O bana tepki vermek zorunda degil. O yuzden cok bencilim diyorum ya. Ben aklimdaki bir adama mektup yaziyorum, gercek ise farkli. Eminim tanimadigim birinden ovucu mesajlar alsaydim cok korkardim. Bu adam korkusuz eleman.

Gururu oksaniyordur niye korksun ki?))sonuçta oda bir erkek..övgü dolu sözleri hangisi sevmez.
Aklındaki kişi seni birlikte olmadığınız halde mutlu ediyor.hisseden insan yaşıyordur.ve hayat yaşayanlar için var.şeffaf olmak güzeldir bazen hatta gerekli olabilir bazı durumlarda..
Sen içindekileri yazmalısın. .birgun Garfield mirildanmaya başlayacak sana dogru gibi geliyor bana))

Ya durum soyle. O emekli gazi asker. Milliyetci ve Cumhuriyetci Amerikalilar asiri sagci ve Islamofobik olur. Adamin Trump yanlisi oldugundan suphem yok. Trump tum muslumanlarin girisini yasaklamak isteyen bir politikaci! Bir de ISID gazi askerlere bu sekilde yanasip eylem yapiyor, onlar korkmasin da kim korksun! Ne bilsin garibim benim onun gercek komsusu oldugunu. Diyorum ya cok buyuk bir mucize.

'Bagaj' ha tuttum bunu :)

O kadar anıyı anlatıyorsun ve geçmiş anılar anlamıştır komşusu olduğunu , bu konunun takipçisiyim ilginç bir şeyler bulmaya çalışıcam nasıl daha iyi iletişim kurulur karşı tarafta sempati oluşturulur diye. Güzel şeyler olucak hissediyorum...

Bunlara bende katılıyorum. Bir de ten uyumu var ki, başa bela
Ama bütün bunları o yaşta bulma ihtimalinin çok az olduğunu düşünüyorum. Lise yılları, aşk meşk konularında hislerimizde en çok yanılgı yaşadığımız yıllar bence. Ama gerçekten sizin gibi lisede aşık olup da, ömür boyu aynı hissi besleyen insanlar da var. Bu bana çok garip geliyor. Misal Gökhan Türkmen, yıllar sonra lisede hoşlandığı kzla karşılıyor, ve hala onu sevdiğini farkediyor ve evleniyorlar. Çok ilginç geliyor bana gerçekten. İnsan psikolojisi hakkında yeterli bilgiye sahip olsaydım, belki daha gerçekçi analizler yapabilirdim ama değilim malesef. O yuzden de bu durumu takıntı olarak adlandırıyorum. Sizin durumunuzdan bağımsız olarak, sizin gibi hissedenlerle, aramdaki farkı merak ediyorum esasen.

Umudumu yitirmek istemiyorum ama durum soyle olacak. ben dipsiz kuyuya yayin yapan bir geveze komsu olarak oylece kalacagim. Bir yerde ya yeterr deyip beni silecek ya da cevap vermeyecek. Yani deli komus durumuna dusunecegim. Deli asik durumundan deli konsu durumuna dusmeyi gururuma yediremiyorum acikcasi , ama evrenin dogasi boyle, adam cicek gibi acmis ben ona solma devrinde ulasiyorum, hayat boyle, soguk ve yalniz entropi termal olum falan.

Son düzenleme:
Evet elbette takinti ve bencilce. Ama bunun cok gecerli nedenleri var. Insan bir es secerken aslinda gen seciyor. Hangi genleri sectigimiz cevre sartlari ve bizdeki genlerin etkisiyle belirleniyor. Ben bir naenderthal yapili adama asik olduysam bunun bilimsel sebebi vardir elbette. Benim de atalarimin dortte ucu beyaz, anneanem ve sulalesi sari/kizil sacli mavi gozlu ama ben koyu esmerim??? Kesinlikle bizi DNAlarimiz yonetiyor.
Bahsettigini zbu asik olan insan- olamayan insan farkini ben de cok dusundum. Benim gibi hissedenler cok az gercekten. Bunun sosyal mi yoksa genetik olduguna karar veremedim. askin verdigi dopingi hic bir sey veremiyor. Serotonin ve dopamin beyni camasir makinasina ceviriyor. Icguduleri yonetiyor.

Baska bir bulgum da , adamim sarisinlari seviyor, eski esi buyuk bir ihtimal sarisindi. Arggghh.

Hayır ya bu kadar karamsar olma , yapım gereği pozitif bakmayı öyle alışkanlık hale getirdim ki... Mevlana der ki ; Bakın! Toplumsal bunalımların, kavga ve dövüş ortamının tek ve en güçlü doğuş sebebi sevgi eksikliğidir. Bunun en doğru tedavi yolu ise SEVGİYİ aramak, yaşamak, uygulamaktır. Hoşgörülü olursanız seversiniz. Sevilirsiniz. Karar verirseniz ve de bu yolda çalışırsanız her şeye ulaşırsınız.

Ve bir çok spiritüel kitap ''saf sevgiye(ilahi aşk'a)'' vurgu yapıyor. Özetlersek : O kadar derin bir sevgi ile seviyorsun ki adamın hissetmemesi imkansız . Diyorsun ya bu bir mucize ! Mucize olan senin ona duyduğun sevgi aslında , sevmiyor olsaydın, o adam aklına bile gelmezdi. Sıradan her hangi biri olarak hafızanda yer edinmiş olurdu.

Neye inanıyorsan o gerçeğe dönüşür çünkü inancınla, o düşünceni besliyorsun gerçek hayatta vücut buluyor düşüncen , hayal duaya dönüşüyor... Asla pes etme yazmaktan... Koşulsuz sevgi dediğimiz olay bu diilmidir. Karşılık beklememek sadece sevmek bir kadına , bir erkeğe anlam yüklemeden sadece içsel olarak sevmek. Sevgini dile getirmekten çekinme lütfen onun gözünde sevgi dolu olarak görünürsün.

Iyi dilekleriniz ve desteginiz icin cok sagolun. N eadar guzel samimisozler yazmissiniz cok tesekkur ederim.

Inanmayacaksiniz ama, ben aslinda ikinci kere asik olmustum. Cok fen abir trabmanin ardindan. Isin garip yani, bu 2. ask, bir Kafkasyali idi, ve esas adama cok benzeyen bazi ozellikleri vardi= kizil sarisin sac . Onu hic tanimiyordum, internetten konusuyorduk, nasil birisi oldugunu da bilmiyordum, ancak hayalimde, inanmayacaksiniz ama, esas adamin o zamanki halinin aynisi bir imaj vardi. Karsima cikan ise genc bir cocuktu, huysuz bir adamdi. Benzeri bir heyecani, karsiliksiz tutku olarak yasadim. Uc yil surdu ve cok fena sekilde bitti ama, simdi cok daha iyi anliyorum. Travmanin arkasi gelen iliskiler felaketle biter derler. Aynen oyle oldu. Kendi kendime 1) Amerikali 2) Kafkasyali diye sinifliyordum. Bir numarali tanrimin nerede oldugunu bilmiyordum ki...ben oyle kaybolmustum ki. Ama yuregimde bir isik hep oradaydi, koz gibi, icten ice yanan.

Sonra onun aslan yeleli delikanli lise resimlerini nette bulunca bana birseyler oldu. Nasil bir duyguydu bu! Ona nasil ulasabilirim diye yillarca internetten aradim. Kiz kardesinin ve kendisinin ismini yazdim, soy ismiyle aradim. Karsima uc tane olum ilani cikti. Birisi annesinin, babasinin ve abisinin. Kalbim ezildi. Alti yil once abisini kaybetmis. Kendinden birkac yas buyuktu ve ondan daha yakisikliydi ama bu, varsa yoksa bu. Facebook'u defalarca taradim ve... sonunda kizkardesini buldum. Sonra... karsima 1 numara cikinca .... sigortalar yandi. O gunu unutamiyorum. Ekrana kilitlendim kaldim.

Iste o 2. ask sirasinda Mevlana'yi cok iyi anladim. Adamin hissettigi seyin neredeyse elle tutulur somut bir duygu oldugunu, askin neredeyse madde olduguna kanaat getirdim. Semse olan aski inanilmaz ilginc bir hikaye. Cok cesurca ve rezil derecede icten, samimi ve gercek. Yanip kul olma meselesini... cok iyi anladim.

Ama bu sefer 1 numaraya ulasacak fuel var mi? Bir senedir muthis bir burnout var meslegimde isler kotu gidiyor. O yuzden bu mucizenin, tanri gibi gordugum adamla konusmanin tadini cikaramiyorum. Sanirim yaralarimin sarilmaya ihtiyaci var. Ama sevgi veya ask neyse iste o nasil bir seyse, derinden lava gibi akiyor, arada bir cikiveriyor cilginca bir sey yapasim geliyor, muzigi sarip sarip dinliyorum ruhumu. Biyolojiyle hormonlarla acikliyorum kendimi sakinlestirmek icin, Gercekcilik hic yok evet ama bilim var duygularimda. O sekilde ikna edebiliyorum kendimi.

Dünya görüşlerimiz , olaylara bakışımız ,insanlar ile diyaloglarımız mesleklerimiz eğitimimiz vs.vs. çok farklı ama bizi ortak payda buluşturan hissettiklerimiz birbirimizi anlamamız ve empati yapmamız.

Aslında olayın temeline inersek, 2'nci aşık olduğun kişi, 1'inci kişiye olan aşkını su üstüne çıkarmış. 2'nci aşık olduğunu sandığın kişinin fiziksel özellikleri, 1. kişiye benzerliği ile dikkatini çekmiş ve adeta 1'inci kişinin yerine koymuş, aşk'ı onda yaşamış olduğunu sanmışsın... Ta ki 1'inci kişi ile tekrardan diyaloğa geçinceye kadar...

Mucize, mucize diyorsun ya aslında ona duyduğun saf sevgi ,onu aramanı bulmanı sağlamış. Hiç bir zaman tesadüflere inanmamış biri olarak; netten pat diye adamın lise resimleri karşına çıkmış ve içinde derinlerde olan sevgi onu aramanı bulmanı adeta emretmiş... Şuan mucizenin adı senin sevgin...Adamın kendisi diil !

Çok yara almış olabilirsin, her şey çok kötüye gidiyor da olabilir, ama asla ve asla sonsuza kadar hiç bir şey kötüye gitmez. İnsanlar o kadar tuhaf ki kötü bir şey olacağına hemen ikna olurlar ama iyi şeyler olacağını söylesen saatlerce sorgulayıp dururlar neden! çünkü İnsanlar yaratıcıya tam anlamıyla %100 güvenmedikleri ve teslim olmadıkları için ...Sevginin gücünü küçümsüyorlar ama sevgi insanların ruhuna ve kalbine dokunan bir mucizedir. Bir şeye çok inanırsan ve bu doğrultuda yaşarsan o şey mutlaka gerçekleşir bazen zaman alır ama en doğru en hayırlı şekilde bize verilir.

Senin sevgini hissediyorsam, o neden hissetmesin ki neden yanlış anlasın ve neden
olmasın imkansız diye bir şey yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…