- 26 Kasım 2013
- 2.990
- 5.620
- 358
- Konu Sahibi Yinemipilav
-
Gercekci yorumlara ihtiyacin var yinemipilavKizler nedense ben yazdiklarimda sizin hissettiginiz o sicakligi hissedemiyorum??? Nasil oluyor da en az uc kisi bana boyle soyluyor ben boslukta kendi kendime konustugumu dusunuyorum?
Ayricazeymuran0 en gercekci tespitte bulunmus, ama ben artik yillari saymaz oldum. Belki bazi seyleri bosverdim, kontenjan doldu ve yeter dedim. Hayat yurt disinda kolay degil, ben de normal hayat yasayan bir insan degilim. Cok dogru, onun sevgi/ask gibi konulari bu kadar derinden dusunmediginden eminim. Ama romantik, insancil, muhafazakar ve ailesine cok bagli oldugundan 100% eminim. Artik onunla beraber olmayan bir kadin arkadasi onu tarif etmis ve o da teyit etmis.
@gelpisipisi84 sizin cok derin bir analiz yeteneginiz var mutlaka degerlendirmeniz lazim. Sosyal de olabilir, siyasal da, fen de. Cunku sorgulayan zihin her seyi dusunebilir, sadece gelismesi gerekmektedir.Yinemipilav Aslında geleceğe yönelik farklı projelerim var ! Özellikle sosyal projelerin içinde yer almayı çok istiyorum. O yüzden Profesyonel anlamda eğitim almam gerekiyor. Araştırmaya çok hevesliyim ve öğrenmeye inanılmaz merakım var
Konuya dönecek olursak ; Psikolojik analizler ve telkinler eşliğinde bu derin aşkı ve sevgiyi çözümlemeye çalıştık. Hala müthiş bir korkun var; istenmemek, sevilecek kadar değerli olduğuna inanmamak, aslında temelinde daha önce yaşadığın acı tecrübeler var.
Örneğin; 18 yaşındasın ilk defa aşık oldun ve aşkın salt acı veya mutluluk vereceğini bilmiyorsun ne yaparsın ? Gözünü karartıp uğruna her şeyi yaparsın ta ki elde edene kadar neden ? Çünkü daha önce aşkla ilgili deneyimleme yaşamadığın için aşk acısını bilmediğin için.
Özetlersek :En temelde kaybetme korkusu , değersiz hissetme ,sevilmeme hissi vs.vs. bunlardan dolayı sıkı bir muhabbete girmeye korkuyorsun . Ya adam da senden bir atak bekliyorsa ... Aşık olduğun kişinin hayalinde ki kişi ile özdeşleşmemesinden de korkuyor olabilirsin. Bunları bir tarafa bırakmalı, değer verdiğin insanla flört etmeli, dostluk köprüleri kurmalısın. Eğer o adamı gerçekten istiyor olsaydın şimdiye değin karşılık koyu bir sohbetin içinde olurdun! Korkuyorsun hemde deli gibi korkuyorsun kaybetmekten, salt acı çekmekten... O yüzden sohbet etmek istemiyorsun !
"Fotoğrafa aşıksın ama mühendislikle evleniyorsun." Saçma değil mi? Saçma, çok saçma.İnsan; sevdiği şeylerin arkasından gidemiyorsa ve özgür bırakılmıyorsa, yaşama isteği uyandıran mutluluğu yakalayamaz ki...
Tesekkurler hassasiyetiniz icin. Empatinizi hissetmek cok onemli. Yukarida anlattim olayin gidisatini. Mart ayinda basladik konusmaya ve sohbeti ben baslatiyorum o cevap veriyor. Bu boyle devam edecek ama bir sure ara vermek istiyorum cunku islerim cok kotu durumda ve tum dikkatimi istiyor. Keske hepis beraber yuruse.Bu konu neden gözlerimi doldurdu benim ?Yinemipilav yeni kararlar aldınız mı ? Var mı bir güzel gelişme bu platonik aşkta ?
Tesekkurler hassasiyetiniz icin. Empatinizi hissetmek cok onemli. Yukarida anlattim olayin gidisatini. Mart ayinda basladik konusmaya ve sohbeti ben baslatiyorum o cevap veriyor. Bu boyle devam edecek ama bir sure ara vermek istiyorum cunku islerim cok kotu durumda ve tum dikkatimi istiyor. Keske hepis beraber yuruse.
Elbette yapabilirsiniz! En iyi sekilde hazirlanin, umudunuz olsun ama beklentiniz o kapidan cikinca o isi unutmak olsun. Ancak bu sekilde olabilecek bir geri cevrilme olayinin travmasini atlatabiliyor insan. Bundan sonra nereyi kurcalayalim? Diye soru sorun kendinize ve bir sonraki basvuruyu yapin. Hic gozunuz arkada kalmasin. Rejection veya hareketsizlikle basa cikma yontemleri gelistirin. Zihniniz asla durmasin. Her gun bir girisimde bulunun. Ingilizceniz varsa internette cok motivasyon edici kaynaklar var. Hic bos durmayin! Zihin durgunlugu basarinin dusmanidir. Ara sira olur ama silkinip uyanma yontemleriniz olmali. Bol sans, Sali gunu icin basarilar diliyorum.
Bos gecen senelere uzulmeyin, bendim de basima geldi. Bit kadin icin cok kiymetlidir zaman, ozellikle cocuk istiyorsaniz. Onun disinda, olur boyle seyler, o bos gecen zamandan ne ogrendiginizi bir kenara yazarsaniz hic de bos gecmediginizi ogrenmis olacaksiniz. Atomu da parcalayin para da kazanin kimse tutamasin sizi.Çok teşekkür ederim. Ben de paslanmaktan çok korkuyorum, ilk başlarda uzun seneler iş hayatından sonra dinlenmek iyi gelse de kelimenin tam manasıyla "boş" geçen bir sene oldu bu. Ve bundan çok mutsuzun. Ha gidip atomu parçalamayacağım ama kendimi işe yarar hissedeceğim, kendi paramı kazanacağım daha özgür olacağım.
Güzel dilekler benden de size
Sizin gibi sezgisi yuksek ve olaylari geriye cekilip analiz etmeyi bilen insanlar bir sekilde potansiyellerini en iyi sekilde gelistirmek icin cabalarlar. Cevrenizde sizi deneyecek ve zorlayacak olaylara ve insanlara asla teslim olmadan cizdiginiz yolda devam. Her zaman buyuk hayal kurun , asla hayalinize zincir vurmayin. Onlari gerceklestirmeye calismak sizin elinizde. Sizin kendiniz ve geleceginiz icin en iyisini yapacaginiza inaniyorumYinemipilav Çok teşekkür ederim. İnş. faydam dokunmuştur. Gelecekte beni neler bekliyor bende merak ediyorum.
Su an bir mesaj orucuna girdim. Sevgili dev adama hic bir sey yazmiyorum. Cok mesgulum. Zaten onlarla ilgili anilarin sonuna geldim. Ama benimle ilgili cok samata ve maceraci anilar var, ona bir sonraki sefere onlari atacagim. Bir tanesi aklima geliyor, hatirladikca kendimi gulmekten alikoyamiyorum. Zaten ona attiklarim da onu cok eglendiriyor. Iste onemli olan adami guldurmek ve ruhunun icinde bir yere imzami atmak. Her ne kadar cocukca , olgun olmayan bir karakter profili cizsem de, inatci ve takintili ve de hayalci olsam da kendimi baska turlu gostermem dogru degil hatta imkansiz. Adam bir dede, herhalde bana cocuk gozuyle bakiyordur. Neyse, o tombis kirmizi yanaklarin gulucukler atacagini dusunmek bana yetiyor!!Cok sukur beni arkadasligiktan silmedi bu kadar yuklenmeme ragmen. Aman o cizgiyi asmayayim.
Oyuzden size tesekkur etmek istiyorum. Beni olasi bir cilginliktan kurtardiniz. Eger hizli gitseydim 100% cikmaz sokaga girmis olacaktim. Tum arkadaslar, cok sagolun emekleriniz icin.
oldukça uzun ve karmaşık bir cevap olmuşzeymuran0 ,
Evet umuts76, gercekci olmak lazim da ben bugune kadar cok cok cok gercekci yasamis bir insandim, 2000'li yillara kadar herseyi kitabina gore yaptim.
Olmuyor! Hayat kitabina gore yurumuyor! At gozluguyle hayati yasayamazsiniz. O hayat degildir yani. Guvendiginiz daglara birak kar yagmasi plutonium parcaciklari dusmusse bir hayati sorgulamak zorundasiniz.
Evet sorgularim! Herseyi. Hayati, aski, evliligi, o cocugun niye dunyaya gelmesi gerektigini, neden hayatta kalmak gerektigini sorgularim.
Evet bunu yaparken oyle zihni ve kalbi herseye kapanmis sezgi yoksunu insanlar vardir ki bana satasan, acin bakin onlarin nasil bir yaklasimi var hayata, hic bir seyi dusunmeden, bes haneli maasli kocalariyla doguracaklari onlarca cocuklariyla ovunen. Diyor ki , bak ben bizi yonetenlerle muthis bir sinerji icindeyim, kocam bu vahsi duzenden ne muthis nemalaniyor, ben de bana emredileni yapiyor dogurdukca doguruyorum, bizim gibilerden daha cok uretmek icin, dunyaya ve size hukmetmek icin, gorunmez arkadasim bana rizkini verdikce veriyor, aa yoksa sana vermiyor mu ahahahaha ne yazik demek ki sen secilmis insan degilmissin vah vah...
Bakin boyle kadinlar da var benim gibi herseyi sorgulayan da. Var olmazsa hayat olur mu? Hayat ya bu "en az uc cocuk" deyip gezinenlerle, benim gibi varolus sorularindan helak olanlarin arasinda kalmis gri ve belirsiz bolgede risk almadan yasayanlara kadar uzanan bir tayf bu . Ben o gri bolgede, gercekci ve hayattan bezmis yasamaktansa hernagi bir ucta olmayi tercih ederdim, dogrusu.
Adamin ilahligi konusuna gelince, bunun benim icimde var olan bir imaji ona yansittigimdan eminim, bunun bir hayal urunu oldugundan eminim. Ama ilah demek ne demek? Sen gozunde bir Brad Pitt canladiriyorsan ben onun Yunan Tanrisi genclik halini canlandiriyorum. Adama bakiyorum, simdiki fiziksel ozelliklerini kimse begenmiyor, bir insan nasil boyle yipranabilir, sac sakal gobek almis basini gitmis. Insanlar "neyini seviyorsun tanri askina bu tombul kaktusun" diyorlar ama bendeki tapinma istegini anlayamiyorlar. Ben ona bakinca genc ve yakisikli halini goruyorum. Hayat onu yamultmus ama o hala ayni adam diyorum. Bu acaba benim kronofilik bir takintim oldugum manasina mi geliyor bilmiyorum. Yani onun yillar onceki halini hatirlayip onun uzerinde yeniden ayni aski yapilandirma istegi, aslinda hayatimi geri sarma ve su anki sikintilardan kurtarmak icin, o mutlu andan yeniden baslatmak icin mi? Yani Windows update cokunce bilgisayari "son bilinen iyi durum" a geri cekmek mi?
Eger ben bunlari sormazsam kendimi nasil taniyacagim? Bunun derinlerde gezmekle alakasi yok. Bunun, benim hayatimin bundan sonra nasil gelisecegi uzerinde dusunmekle ilgisi var. Kisi A bitkisel hayatta yasar, Kisi B olanla yetinir risk almaz, Kisi C hayati eliyle sekillendirebilecegini zanneder.
Kesinlikle ben kisi C yim.
Okudgunuzu cok yanlis anlamissiniz, ben siz dediniz demiyorum ki? Diger konulardan birinde, bes haneli kazanan kocasi olup uc cocuk meselesini tartistigimiz bir siyasiden bahsettim. Hayat gorusleri benim gibi sorgulayanlarla, bu tur kendinden mutlular arasinda, hic risk almadan yasayanlarin oldugu, degisik gorusler var demistim. Yukaridaki cikarimi nasil yaptiniz hayret ettim.oldukça uzun ve karmaşık bir cevap olmuş
1. at gözlüğüyle yaşa demedim.
2. hayatı sorgulama da demedim.
3. otur çocuk doğur en az 3 tane de demedim:))
vs. vs. uzak gider.
kısacası cevabındaki ilk bikaç paragraf benim yazdıklarımla tamamen alakasız.
yazmaktaki amacım eleştirmek değil sende başka bir pencere açmak içindi.
ihtiyacın olmadığını görüyorum sevgiler:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?