- 15 Ekim 2015
- 3.098
- 3.249
- 63
- Konu Sahibi Yinemipilav
-
Herhalde dünyada insanların en çok kafasını yoran konuların başında geliyor yaşamakta olduğu ilişkiler. Ya da ilişkiye dönüşmemiş ilgileri, aşkları, bağları ve hissettikleri...İster çok uzakta dağ köyünde bir çoban olsun isterse büyük bir şehirde iş adamı olsun fark etmiyor. Aynı büyüklükte bir önem taşıyor hayatında ki adam veya kadın ve onunla ilgili konuları , konuştukları , anlatıkları ve yaşadıkları.
Aslında anladım ki, insaları herhangi bir nesneymiş gibi kategorize etmeye kalktığımızda öyle büyük yanlışlar içine düşebiliyoruz ki ; söz konusu insan olunca yani yenilebilir , içilebilir , taşınabilir ve kullanılabilir basit bir nesne olmaktan bu denli uzak farklı önemli ve bir varlık olunca hayal kırıklığı kat ve kat artıyor. ''Erkekler böyle kadınlar şöyle '' diyip her hangi bir şablonun içine koyup kategorize edilmesi anlamsız ve tehlikeli...
DUYGULARIMIZ ASIL MESELE! kendi beklentilerimiz olduğu kadar karşı tarafında beklentilerinin olduğunu unutmamalıyız. ''EMPATİ'' Bu korkunç denklemin sihirli anahtarı bana kalırsa.
O yüzden şuan bu durumu sen yaşıyor olsaydın ne hissederdin ve karşı taraftan ne beklerdin aslında çözüm sorunun içinde gizli . Sadece çözüm odaklı bakmak lazım sihirli kelime ''EMPATİ''.
Sayin filozof pisi, gecenin bu saatinde satirlarini okuyorum ve ben de bilemiyorum.
Ben onun yerinde olsam ne mi yapardim?
Dayanamazdim. Ablalarim beni kartal gibi gozetlese de dayanamazdim. Ruhum iflas ederdi.
Bu cocuk Turkiye'de buyudu. Tamam cevresi tamamen Amerikali idi ama Turk cocuklarla da oynamis ve Turk kulturunu almis bir cocuktu. Bana defalarca Turkiye'de yasadigi yillarin hayatinin en guzel deneyimi oldugunu yazdi, cok etkilendigini yazdi. Turkiye'de nezih ailesinin kanatlari altindayken birden Amerika'ya tasininca o tarafin zorluklariyla basa cikamadi. Kendisinin cok yirtici ve yarismaci bir karakteri vardi, ama muhtemelen vatanina donunce insanlarin farkli tutumlarina hemen alisamadi. Erken evlenip vasifsiz iscilikle ailesini gecindirmeye calisti. Ama kendisinin anne babasina gosterdigi saygiyi cocuklari ona gostermediler.
Ben onun yerinde olsaydim en cok bu duyguyu hissederdim: Ihanet. Sen gece gunduz calis, alin teri ile para kazan, cocuklarin serserilige vurup hapise girsin. Esin seni terkedip gitsin. Cocugunun esi de cocugunu terketsin. Boyle kisir bir dongu nasil cozulebilir? Muhtemelen cozulemez.
Ben onun basa ciktigi seye dayanamazdim. Caresiz hissederdim. Perisan hissederdim. Dunya basima yikiliyor hissederdim. Hele de bir komsu yillar sonra cikip facebook'tan "seni cok sevmistim" dese, "Tanrim, beni bu delilerle neden imtihan ediyorsun, bunu hak etmek icin ne yaptim" derdim. Karanliklara dalip giderdim.
Amacim dunyanin bu kosesinde onu dusunen bir insanin oldugunu bilmesi. Onu dusunmek belki bencil nedenlerden dolayi ama, keske sevgim ona ulasabilse ve yalniz hissetmeseydi. Onun mutlu olmasini anne ve babasindan sonra en cok isteyen kisiyim bu dunyada. Bundan 100% eminim.
Babalar gunu geliyor, arkasindan 4 Temmuz. Yani cok yakinda iki onemli mesajlasma tarihi belli. Fakat kendimi tutacagim sanirim. Ufak bir hayat sinyali alana kadar tutacagim.
Negatif anilari paylasmak sadece negatif izlenim yaratir. Bence icine kapanan bir insani acmak hic kolay degildir. Elbette arasini cok acarsam, beni tamamen unutacaktir. Onu harekete gecirecek tek sey, benim onu yanima davet etmekten geciyor. Ona da maddi imkanim yetmez. Onun da kolay kolay ucak biletini alacagini zannetmiyorum. Beni yeterince tanimiyor. Benim onun ablalarinin denetiminden gecmem gerekiyor. Sanirim prosedur oyle.
Bugun basiniz sagolsun mesaji atttim. biliyorsunuz yuzlerce kisi yaralandi, 5o kisi oldu, onun eyaletinde degil ama, tandiklari hep guney eyaletlerinde. Ne bahtsiz millet, dunyanin en ileri ulkesi ama her an terore kurban gitme olasiligi var.Tam da doğulu aileleri böyle varsa yoksa çocuklar ,anne ,baba ,dede ,neneler ve kardeşler toplu halde yaşamaya bayılıyorlar.Bu adam aileye çok düşkün olmakla beraber ruhen çok yalnız gibi bir izlenim veriyor bana. Güven problemi de var gibi çünkü yaşadığı kötü olaylar , korkunç bir travmaya neden olmuştur. Bir adım atarken 10 kez düşünür ve bu bağlamda kolay kolay bir kadına tam anlamı ile kalbini açması, kaldı ki ruhunu çıplak bir şekilde ortaya koyması ve zaman alması çok olağandır. Bu adamın kalbinin bam teline dokunmalısın, birinci basamak benzer duygularda seninde yaşadığını ona hissettirmeli ve onu çok iyi anladığını ona göstermelisin. Adam yaralarını hiç çekinmeden sana açarsa, kalbinin büyük bir kısmını da açmış olacaktır. ikinci adım ablaları olmalı diye düşünüyorum.
Sagol Sumak, yillarca bekleyen bir insan oldugum icin bu surec benim icin normallesmis vaziyette, ama size uzun gelebilir!Yinemipilav konunun sen tarafından acıldıgını görunce cok sasırdım..sanırım 20.sayfaya kadar geldım
son durum ne bılmıyorum ,keske bı yolunu bulsan:)
takipteyim :)
Awww... Bir ilki yasiyorum.... Duvarima ilk defa mesaj yazdi ve Turkcesinin yetmedigini soyleyip koydugum bir gorseli anlamaya calistigini yazdi.
Bu bir mucize!!!!!
Bu benim... DORT YAPRAKLI YONCAM!
Benimle arkadas kalsa bile... sukur edecegim. Bu kadarini hic ama hic beklemiyordum.
Heyecandan daha cevap yazamadim. Annemden yardim istedim.
Benim sanirim profesyonel yardim almam gerekecek, ciddi olarak kendim icin uzuluyorum.
Ergen kiz gibi... ne oluyor bana?
Ruhumun taslari oynuyor.
Cok tehlikeli. Cok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?