Uzaktan sevmekle hukumlu

Sayin filozof pisi, gecenin bu saatinde satirlarini okuyorum ve ben de bilemiyorum.
Ben onun yerinde olsam ne mi yapardim?
Dayanamazdim. Ablalarim beni kartal gibi gozetlese de dayanamazdim. Ruhum iflas ederdi.
Bu cocuk Turkiye'de buyudu. Tamam cevresi tamamen Amerikali idi ama Turk cocuklarla da oynamis ve Turk kulturunu almis bir cocuktu. Bana defalarca Turkiye'de yasadigi yillarin hayatinin en guzel deneyimi oldugunu yazdi, cok etkilendigini yazdi. Turkiye'de nezih ailesinin kanatlari altindayken birden Amerika'ya tasininca o tarafin zorluklariyla basa cikamadi. Kendisinin cok yirtici ve yarismaci bir karakteri vardi, ama muhtemelen vatanina donunce insanlarin farkli tutumlarina hemen alisamadi. Erken evlenip vasifsiz iscilikle ailesini gecindirmeye calisti. Ama kendisinin anne babasina gosterdigi saygiyi cocuklari ona gostermediler.
Ben onun yerinde olsaydim en cok bu duyguyu hissederdim: Ihanet. Sen gece gunduz calis, alin teri ile para kazan, cocuklarin serserilige vurup hapise girsin. Esin seni terkedip gitsin. Cocugunun esi de cocugunu terketsin. Boyle kisir bir dongu nasil cozulebilir? Muhtemelen cozulemez.
Ben onun basa ciktigi seye dayanamazdim. Caresiz hissederdim. Perisan hissederdim. Dunya basima yikiliyor hissederdim. Hele de bir komsu yillar sonra cikip facebook'tan "seni cok sevmistim" dese, "Tanrim, beni bu delilerle neden imtihan ediyorsun, bunu hak etmek icin ne yaptim" derdim. Karanliklara dalip giderdim.
Amacim dunyanin bu kosesinde onu dusunen bir insanin oldugunu bilmesi. Onu dusunmek belki bencil nedenlerden dolayi ama, keske sevgim ona ulasabilse ve yalniz hissetmeseydi. Onun mutlu olmasini anne ve babasindan sonra en cok isteyen kisiyim bu dunyada. Bundan 100% eminim.
Babalar gunu geliyor, arkasindan 4 Temmuz. Yani cok yakinda iki onemli mesajlasma tarihi belli. Fakat kendimi tutacagim sanirim. Ufak bir hayat sinyali alana kadar tutacagim.

Yinemipilav Dalga geçme benimle

O kadar çok seviyorsun ki kırmaktan ödün patlıyor adeta... O yüzden nasıl yaklaşacağını bilemiyorsun.İnsan en çok kime güvenir ? En çok duygularını kime anlatır; devasal maske takmadan kiminle konuşur ? Ruhunu apaçık kime gösterir ? Ve buna benzer yığınla soru sıralayabiliriz.

Bu soruların tek bir cevabı var aslında ''benzer deneyimleri yaşan kişilere'' açar. Bilirsin yargılamayacağını, ayıplamayacağını, empati kuracağını...İnsan en çokta yabancılara daha rahat açılır çünkü peşin hükümlü olmadan dinlerler ve sonuca varırlar. Örneğin KK platformuna milyonlarca kadın rağbet ediyor ve farklı rumuzlarla derdini, sevincini, hatırlarını paylaşıyorlar neden ; Çünkü kimse kimseyi tanımıyor; dolayısıyla peşin hüküm yok, yargılama yok , ''EMPATİ'' var. Sürekli komik anılarını paylaşmışsın, insan üzgün iken başka birinin mutlu anıları çokta çekici gelmiyor aksine daha da kötü hissediyor ve karşısında ki insan ile tam anlamı ile bir bağ kuramıyoruz. Hepimizin ortak düşüncesi mutlu ve beni anlamaz oluyor.

Konuşmayı erteledikçe araya daha çok mesafe giriyor. Hayatta benzer acıları deneyimlediysen onu anlat bence aranızda ortak bir duygu durumu oluşur. Belkide adamın tek isteği onu anlayan birilerinin olmasıdır. Face'den ablalarından bu kadar kaçmasının sebebi belkide sürekli eleştiriye maruz kalması, hayatını sürekli yönetmeye kalkmaları ve onu anlamalarıdır olamaz mı ?

Negatif anilari paylasmak sadece negatif izlenim yaratir. Bence icine kapanan bir insani acmak hic kolay degildir. Elbette arasini cok acarsam, beni tamamen unutacaktir. Onu harekete gecirecek tek sey, benim onu yanima davet etmekten geciyor. Ona da maddi imkanim yetmez. Onun da kolay kolay ucak biletini alacagini zannetmiyorum. Beni yeterince tanimiyor. Benim onun ablalarinin denetiminden gecmem gerekiyor. Sanirim prosedur oyle.

Herşeyi geçtim duygularınızı ifade ediş şeklinize hayran kaldım .. Sanki bir yazarı okuyor gibiyim.. Konuya gelince aşk yaşamı anlamlı kılan yegane duygu .. Sizi esir alıp yeniden şekillendiren bu his selinin, size galip gelip herşeyi yaptırmaya gücü yeter bunu sizde çok iyi biliyorsunuz.. Aşk hali insanın kendisiyle mantığı arasına çok kalın bir duvar örüyor .. :) Karşıdaki insana olduğundan farklı anlamlar yüklemek, onu yüceltmek aşkın doğasında var .. Sizin duygularınızı dizginleyip , bu aşkı uzaktan yaşamanız yine en çok size zarar verecek .. Aşk güzellikleri getirdiği gibi, ekseriyetle de can yakar ... Ne demiş şair; aşk cinnetle cennet arasındadır ... Ne diyelim.. Bol şans

Kast ettiğim sürekli negatif anılar değil. Demek istediğim : Ortak bir payda da buluşmanız adamın hayatı tepe taklak olmuş...
Onun acılarına benzer bir anı paylaşırsan seni daha samimi görebilir ve kendini sana çok daha rahat açabilir. Bence denemeye değer.

Onların yaşam tarzı da Doğululara benziyor, ablalar anneler...Bu arada bende doğuluyum , şu abla anne muhabbetini çok iyi anlıyorum.

Yinemipilav bana sinirlenmiş olduğunu hissediyorum yanılıyor muyum ?

Hidrosfer Tesekkur ederim. Yazilarim benim icin terapi yerine geciyor. Ne yazik ki bu askin ilerledigini goremeyecegim. Bence oldugu yerde kalmasi benim icin OK. Beklemedeyim.

@gelpisipisipisii aw neden sinirleneyim ki canimcim, bana bu kadar destek vermis bir insana? Dun cok fena hastaydim, tum gun ayilip ayilip bayildim, uzun yazamadim, ondan mi boyle izlenim verdim, ozur dilerim Prof pisi. Ya yazismalarimizda cocugun bu dogulu tarafini kesfettim ben de. Kendi ailesi cok kalabalikti, Irlandalilar boyle. Pek dogum kontrolu yapmiyorlar! Bir abisi vardi, o da vefat etmis genc yasta. simdi ablalari tek erkek kardeslerinin uzerine titriyorlar. Nasil geciyor gunlerin deyince evde oturuyorum, is gelince cikiyorum, coluk cocuklara gidip geliyorum oyle gorkemli bir hayatim yok demisti. Onu oyle bir evcil sekilde ifade etmisti ki, basina bir ortu gecirsem yan tarafta oturan mesela Saziye Hanim teyzeye donusecek bir munislik hissettirmisti. Zaten fotograflarin da da, varsa yoksa cocuklar, akraba cocuklar, ablalari, kuzenleri...cocuklar bebekler kucagindan omuzlarindan inmiyor her tarafi cocuk! Bebekler o kocaman kollarin arasinda, ikisi de koltukta yorgun argin uykuya dalmis, kalbimin yaglari eriyor baktikca. Irlanda Amerikalilar bu kadar duskunler ailelerine. Bir de Guneyli olduklari icin, ekstradan duskunler, aile, silah, tanri ve vatanlarina. Tam bir redneck anlayacaginiz.

@francesca sizce zarari mi olacak? bunu bir kisi daha soylemisti icime oturmustu.

aw neden sinirleneyim ki canimcim, bana bu kadar destek vermis bir insana? Dun cok fena hastaydim, tum gun ayilip ayilip bayildim, uzun yazamadim, ondan mi boyle izlenim verdim, ozur dilerim Prof pisi. Ya yazismalarimizda cocugun bu dogulu tarafini kesfettim ben de. Kendi ailesi cok kalabalikti, Irlandalilar boyle. Pek dogum kontrolu yapmiyorlar! Bir abisi vardi, o da vefat etmis genc yasta. simdi ablalari tek erkek kardeslerinin uzerine titriyorlar. Nasil geciyor gunlerin deyince evde oturuyorum, is gelince cikiyorum, coluk cocuklara gidip geliyorum oyle gorkemli bir hayatim yok demisti. Onu oyle bir evcil sekilde ifade etmisti ki, basina bir ortu gecirsem yan tarafta oturan mesela Saziye Hanim teyzeye donusecek bir munislik hissettirmisti. Zaten fotograflarin da da, varsa yoksa cocuklar, akraba cocuklar, ablalari, kuzenleri...cocuklar bebekler kucagindan omuzlarindan inmiyor her tarafi cocuk! Bebekler o kocaman kollarin arasinda, ikisi de koltukta yorgun argin uykuya dalmis, kalbimin yaglari eriyor baktikca. Irlanda Amerikalilar bu kadar duskunler ailelerine. Bir de Guneyli olduklari icin, ekstradan duskunler, aile, silah, tanri ve vatanlarina. Tam bir redneck anlayacaginiz.

Çok geçmiş olsun canım ablam , kendi kendime kızdım acaba yanlış bir şey mi dedim diye Estağfurullah özür dilenecek bir şey yok . Seni kırmaktan çekinmekle birlikte çokta üzülürüm, tüm yazışmalarımızda o kadar içten bir duygu hissettirdin ki bana...seninle yazışmak çok keyifli

Tam da doğulu aileleri böyle varsa yoksa çocuklar ,anne ,baba ,dede ,neneler ve kardeşler toplu halde yaşamaya bayılıyorlar.Bu adam aileye çok düşkün olmakla beraber ruhen çok yalnız gibi bir izlenim veriyor bana. Güven problemi de var gibi çünkü yaşadığı kötü olaylar , korkunç bir travmaya neden olmuştur. Bir adım atarken 10 kez düşünür ve bu bağlamda kolay kolay bir kadına tam anlamı ile kalbini açması, kaldı ki ruhunu çıplak bir şekilde ortaya koyması ve zaman alması çok olağandır. Bu adamın kalbinin bam teline dokunmalısın, birinci basamak benzer duygularda seninde yaşadığını ona hissettirmeli ve onu çok iyi anladığını ona göstermelisin. Adam yaralarını hiç çekinmeden sana açarsa, kalbinin büyük bir kısmını da açmış olacaktır. ikinci adım ablaları olmalı diye düşünüyorum.

Bugun basiniz sagolsun mesaji atttim. biliyorsunuz yuzlerce kisi yaralandi, 5o kisi oldu, onun eyaletinde degil ama, tandiklari hep guney eyaletlerinde. Ne bahtsiz millet, dunyanin en ileri ulkesi ama her an terore kurban gitme olasiligi var.
Ben yazdiklarindaki gibi bir acilma ihtimalini sifira yakin goruyorum . Aldigim sinyaller benimle samimi olamayacagini gosteriyor. Olsun, beni arkadas olarak tutsun diyorum. Ama mutlaka bir gun onu gormek istiyorum. Ya o zamana kadar kotu bir sey olursa, birimizden birimize diye, uzuluyorum elbette cunku sagligim su gunlerde cok fena, bu hafta yeniden doktora gidecegim gibi, bazi korkutucu semptomlar var ama umuyorum ki dusundugum gibi degildir.

Yinemipilav konunun sen tarafından acıldıgını görunce cok sasırdım..sanırım 20.sayfaya kadar geldım
son durum ne bılmıyorum ,keske bı yolunu bulsan:)
takipteyim :)
Sagol Sumak, yillarca bekleyen bir insan oldugum icin bu surec benim icin normallesmis vaziyette, ama size uzun gelebilir!

En sonunda yazdi, milletine bas sagligi dilemistim, cok kibar bir mesaj atmis, onun boyle Guney Centilmeni vari mesajlari beni mahvediyor!
Ayrica ablalariyla hafta sonu yakinin dugunune gitmisler, ogluyla fotograf cektirmis awww canlarim benim!!, demek ki serbest biraktilar. Oyle yakismis ki o siyah takim elbise ve kravat, o kadar tatli gorunuyor ki kalbim pit pit oldu! Ama cok sikilmis belli... Yuzunde cok stresli bir ifade, aww kiyamam ben!

Ilginc gelismeler oldu. Kendi goruntusunu begenmiyormus. Ben de bu yasta hepimizin imaj endisesi oldugunu, takim elbise ile muthis gorundugunu bir hikayeyle anlattim. O kadar hosuna gitti ki gozleri kalpler cikaran emojiyle gulmekten kirildigini yazdi. Ne olur daha yaz! mesaji uzerine yazdim ben de. Ama cok dikkatli olup siniri asmamaya ozen gosterdim. Sonra acaba ileri gittim mi, cok utandim, ozur dilerim acaba rencide mi ediyorum yazinca, utanma, kimseyi rencide etmiyorsun mesaji geldi. Eminim, zarasiz deli sinifina girdim simdi!!! Artik simdiki haline siir yazdigimi biliyor. Muhtemelen iki sonuca vardi: Bu kiz ya deli, ya da gercekten asik.

Grand tuvalet resimlerinin altinda siniri asmadan iltifatlarda bulunmustum, iki uc tanesinde. Gercekten muthis gorunuyor! Ilk defa kendisine yonelik bir atifta bulundum, aile ve akrabalarin cogunluk oldugu bu sanal cevrede, o yuzden sozlerimi cok dusunerek sectim.

Sonra...

Kizinin kayinvalidesi tutmus, torununun resmini koymus duvarina. Kizinin evlilik disi cocugu var bu kadinin ogluyla, ama ayrildilar ve torun babasi ve babaannesi tarafindan bakiliyor. Bildigimi bilmiyorlar!

Siki durun...

Torun resiminin altina bosandigi karisini ve kendisini etiketlemis. Sanirim bosandigi karisini o sayfaya cagirip benim kendisine yaptigim iltifatlari gormesi icin!

Ben ceketimi alsam iyi olacak sanirim....Bu Irlandalilar beni bogup, yerde surukleyip dorde bolecekler.

Bu arada ailesinin ne kadar super nezih oldugunu soylemek isterim, cogu memur ve subay. Cogunun kirsal yerelerde cok guzel havuzlu evleri var, cocuklari piyano caliyor, at yetistitip binicilik ogetiyorlar cocuklarina. Gercekten dort dortluk saygideger insanlar. Ama bu iki biraderin cocuklari cok cok sorunlu! Yazik.

Mesajlarimizda samimiyetin bir derece yukari ciktigimi hissediyorum ancak onun yine icine kapanmasi an meselesi. O yuzden bir sure nadasa birakacagim, onu sikmamak icin cok ozen gostermem lazim. Kizlar beni hizada tutun ipin ucunu kacirmayayim.

Benimle arkadas kalsa bile... sukur edecegim. Bu kadarini hic ama hic beklemiyordum.
Heyecandan daha cevap yazamadim. Annemden yardim istedim.
Benim sanirim profesyonel yardim almam gerekecek, ciddi olarak kendim icin uzuluyorum.
Ergen kiz gibi... ne oluyor bana?
Ruhumun taslari oynuyor.
Cok tehlikeli. Cok.

aşıksın aşık heyecan o haliyle şok oldun . Adamın senden hoşlanacağına hiç ihtimal bile vermemiştin. Keyfini çıkar içinden nasıl geliyorsa öyle cevapla msj :) Ayol ben bile heyecanlandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…