Uzaktan sevmekle hukumlu

ISte gece yarilari boyle seyler aklima geliyor. Olasi bir iliskinin sorumlulugunu yuklenmekte cok zorlanacagimi hissediyorum. Ne kadar seversem seveyim aklim beni fena sorguya cekiyor.

Her zaman o benim ciin ulasalimayacak bir idol olmustu, oyle kalacak galiba. Umarim beni boyle dusundurune zihnim degil PMS tir....

PMS bunca yıl sürmez bence şansını zorla ve sevdiğin adamı kap gel
Yok simdi su anki dusuncelerim mi PMSten dolayi diye sorguladim kendimi, degil, onu kapip gelme ihtimalim cok dusuk ikimiz de maddi olarak negatifteyiz. Ayrica 190lik Viking gibi bir komandoyu nasil sirtlanip gelirim bilemiyorum!!

Boyle bir gunde asktan bahsedilir mi? Edilir. Neden ? Cunku butun siddete ve aciya karsi tek ilacimizdir ask.
Eger insanligimizi hissedemeden yasiyorsak zaten yasamiyoruz demektir.
Sizler, hayatin olum ve siddete ustun gelmesini istemez misiniz? Ha?
O zaman sevginizi damarlarinizda kor gibi akitin ve tutunun sevdiginize.
Ona onu cilginca sevdiginiz gozunun icine akarak soyleyin! O size karsilik vermiyorsa bile. Soyleyin!
Bir sonraki an yok olacakmiscasina soyleyin cunku yok olabilirler.
Cok farkeder. Hayata bakis aciniz icin farkeder. Oncelikleriniz icin farkeder.
Sizin icin en buyuk para birimi sevgi olmalidir.
Sanirim kadinlikta olgunlasmanin yollarindan birincisi anne olmaksa ikincisi de asik olmak olsa gerek.

Yalniz Hz.Mevlana'nin yandigi ve küle döndüğü aşk; ilahi aşktır..
Neyse..
Son durum nedir?

Yalniz Hz.Mevlana'nin yandigi ve küle döndüğü aşk; ilahi aşktır..
Neyse..
Son durum nedir?
Emin misiniz? Sems icin oldugunu biliyorum. Sems araciligiyla ilahi aski hissettigini. Sekli ne olursa olsun o da ask zaten. Fark etmiyor. Sevginin cesidi, cinsi, sekli yok ki. Etrafimizda akip duran bir duygu. Onu icimize cekmek ve baskalarina iletmek o kadar guzel bir sey ki. Bizim gibi fani bir avuc tozun yapabilecegi en guzel sey bunu hissetmek, hissettirmek.

Sems in kendisine degil, onda gordugu ilahi tecelliye aşıktır.. Sonuç olarak yine ilahi ask yani..
Sizde son durum nedir?

Son düzenleme:
bu mesaj nedir ya..

Son durumu yazacaktim ama milletce ugradigimiz trajedi butun hevesimi bir anda sildi supurdu. O yuzden yukarida genel bir mesaj atmistim ama sizi cesaretlendirdiniz diye yaziyorum.

Bir Amerikali Turk arkadastan bu konuda tuyo aliyorum. Kendisi Amerikali ile evli ve sayisinde olaya biraz daha gercekci bakabiliyorum. Resimlerini gorunce onun verdigi pozitif tepki uzerine ona bir not daha atmaya karar verdim. Bir onceki gun sakal ve gunes gozlugunu yakistiran bir not atmistim. Ama onun verdigi inanilmaz maskulen ve gururlu poz beni cok etkiledigi halde (ruhum titriyor hala) soyleyememistim.

Arkadastan aldigim gazla bu sefer citayi yukselttim. Artik fotografin benim arkaplanim oldu dedim. Bir derece daha "samimi" itiraflarda bulundum. Sonraki kiz arkadasinin cok sansli olacagini dusundugumu soyledim. Mesaj ona ulasti ve gormemis gibi yapti. Ben de eyvah galiba cizgiyi astik derken aksam ustu " tesekkur ederim ozel hanimefendi " mesaji aldim. Kisaca chatlestik. Tereddutum icin uzulme burada hersey OK deyip goz kirpti. Sanirim cilgin komsuluktan zarasiz deli statusune yukseldik. Ama arkadasim baska seyler olabilecegini dusunuyor. Seninle ilgilenmis olabilir diyor.

Ama benim hic Amerikali erkek arkadasim olmadi. Okulda ayni kampusta Amerikali kiz ve erkek arkadaslarla yasadik yillarca ve arasinda cok samimi arkadaslarim var ama bu olay gonul meselesi ve farkli yaklasim gerekiyor.
Arkadasim olasi bir beraberligin zayif ihtimal oldugunu ancak yine de yzuyuze gelip birbirimizi tanimamiz gerektiginiz soyluyor.

Ikimiz de cok fakiriz o yuzden cok zor. Onun buraya gelmesi icin (ya da benim oraya gitmem icin) kendimi nasil lanse edebilirim bilemiyorum artik. Sadece sosyal medya uzerinden ne kadar taniyabilir beni. Bu asimetrik gonul meselesini yonetmek ve kontrol altinda tutmak cok ciddi beyin enerjisi gerektiriyor ki su anda o enerjiyi islerimi yoluna koymak icin kullanmam benim icin daha oncelikli.

Su an kendi yasadiginizi 'ilahi aşk'la eşdeğer mi görüyorsunuz?
Hayir filozoflarin ve Rumi'nin gorusleri hakkinda konusuyorum. Bunu bir ustunluk yarismasi olarak algilanmamasini umarim, cunku onemli olan bizim gibi fanilerin su kisacik hayatta hissettikleri cok guclu duygular.
Yaniliyor muyum?
Konustugum cogu insanlar boyle sarsici duygulari henuz tatma firsati yasamamislar, ben ise herkesin basina gelir diye biliyordum. Arkadaslarim bana onun boyle olmadigini anlattilar. Hatta cogu bana, sevginin onlarin hayatinda yer almadigini itiraf etti. Saskinligimi anlatamam. Birkac arkadasim esini sevmiyormus bile!
Ben ise herkesin olagaunustu bir sevgi kapasitesine sahip oldugunu iddia ediyorum. Sadece, kulllanip kullanmamak bizim elimizde.

Simdi son hareketimle kendimi biraz koseye sikistirdigimi dusunuyorum.
Onun ilgisi olsun olmasin ortada bir beklenti olustu. Durup dururken. Benim cesur ve kendime guvenen adimlarim yuzunden olustu.
Uzaktan biririmizi olabildigince tanimadan bu mertebe biraz erken gibi oldu, en azindan onun icin. Ama zamanlama cok da yanlis degil cunku, ablalari onu gorucuye cikarmis, bu kesin. Arkadasim bu adami havada kaparlar diyor. Hic sasirmam.

O yuzden kendimi iki olasiliga hazirlamam lazim:

(1) Eger ki ablalari musait bir es bulurlarsa ya da kendisi iyi bir kadin arkadas edinirse tepkim ne olmali?
Cevap: Onu tebrik edecegim ama sevgimin sonsuzlugunu itiraf edecegim. Kendisinin mutlulugunu herkesten onceden onemsedigimi bildirecegim ve artik ustune gitmeyecegim. Omur boyu onu kollayacagim ve cesaretlendirecegim. Anladigim kadariyla bu merteede onun cevresinde birkac kirik kalpli kadin arkadasi mevcut.

(2) Eger ki cok zayif bir ihtimal, kendisi bulusmayi teklif ederse ne yapmaliyim.
Buna cevabim yok. Cok buyuk planlama ve progragramlama gerektiriyor ve hic bir maddi manevi destegim yok gerceklestirmek icin. Arkadasimbu kategorinin cok dusuk ihtimal oldugunu ve benim onlarin sosyal degerleriyle basa cikamayacagimi dusunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…