Uzaktan sevmekle hukumlu

Bir aşk anca bu kadar edebi anlatılır dı.. anladigim kadariyla olgun bir bayansın ve sevdiğin adam da boşanmış çocuklu bir adam olabilir ama o sana nasıl bir ilgi besliyor o önemli.. şimdi tutup ta bir den kapısına dayandin mi ne cevap verceksin sna pasta aldım bir likte yeriz dicek halin yok yani saçma olur o seni ne şekilde görüyor onu bilmek lazım

Karşılıksız aşık oldum ya da öyle sandım bilmiyorum ve o durum beni hiç mutlu etmedi. Karşılıklı da aşık oldum, böyle dram dram yaşamadım ha çok aşırı fedakarlık yapıp sizin bulunduğunuz umutsuz durumlarda da bulundum ama en azından onun da beni sevdiğini bildim, yan yana olunca zaman akıp giderken dünya umrumda olmazken onun da aynı şeyleri hissettiğini bildim. Bence güzel olan bu. Sizin yaşadığınız şey benim tarzım değil hayatımda yeterince gerçek dramatik olaylar olduğu için hayali bir dramatik aşkla uğraşamam bu yaştan sonra.

aşkın çok fazla çeşitleri var. Sen ulaşılmaz birine duymayı tercih ettin diye aşk neden ulaşılmaz olsun. Senin gözün kapalı her yer karanlık dedin diye bunu neden doğru sayalım. Herkesin kişisel fikridir. Ulaşılma umudu olmasa aşk da Olmaz zaten. Kişi Allaha peygambere bile ulaşacağını düşünerek ibadet etmiyor mu. İlk başta karşılıksız olabilir ama zamanla bu duygunun bitmesi lazım yoksa bence bir rahatsızlık bir hastalık oluyor. En azından dışarıdan öyle görünüyor.

Sayin putereng, olayi 12 den tespit etmissiniz! ULASILAMAMAZLIK!

Ama sunu soyleyeyim, bu duygu o askin sadece 1. Bolumunu olusturmakta!

ikinci bolum, ulasilamaza (bir mucize sonucu, mesela tanri varsa ve siz acimissa hadi bir iyilik yapayim demisse) ulastiginizda yapacaklariniz onemli olan.

Ulasirsaniz ve karsidaki insan sevginize ACIK ise, sizi sahiplenme olasiligi olabilir.

KAPALI ise mumkun degil siz onu sahiplenemezsiniz.

2. Bolum, 1. Bolumun verdigi cilgin duygularin dizginlenmesi ve dogru sekilde kanalize edilmesidir.
Yani icinizdeki vahsi hayvani dizginleyeceksiniz, karsidakinin tepkisine gore karar alacasiniz!

Bu bolum COK ZOR size soyleyeyim.

Cok cok cok zor... imkansiza yakin.

Öyleyse şunu bilmekisiniz ki ben 2 yıldır 2. Aşamadayım. Güçlü bir yapım var. Aşkımın peşinden gidemeyecek kadar korkak sonuçlarına katlanabilecek kadar güçlü. Üstesinden gelebilirim. Siz ne kadar güçlüsünüz buna karar verin.

Duygu güzel ama ilerisinde yaşanacak hayalkırıklığı çok kötü.
İnsan bazen gerçekçi olmalıdır,yaşayacağı acıyı biraz olsun azaltmak için.

Sizin yasadiginiz "normal" askin rahatsizlik olmadigini ne bilelim? Belki de siz normlara cok sadik, hayati risksiz yasamayi seven, sablonu onceden cizilmis kosullarin olusmasini bekleyen bir kisilige sahipsiniz.
Insanlarin yasadigi duygular neden birbrinden ustun olsun?
Neden ask tek bir sekilde, o da "karsilikli" olarak yasanmali?
Bu da tamamen yetistirilme bicimi ve karakterimiz, daha cok da hayati ve maneviyati cok sınırlı bir pencereden baktigimizin gostergesi bence.
Yaptiginiz guzel aciklamalar icin size cok tesekkur etmek istiyorum, benim yasadiklarimi kiyaslayacak baska bir kategoriyi cok guzel tanimladiniz. Karsit goruslere her zaman acigim, hele boyle guzel dile getirilirse!

Erteliyoruz ve şimdilik bastırıyoruz. Bakalım zaman ne gösterecek...

Benzer bir durumu yaşadım.
Yani uzaktaki birini sevdim hatta bir aralar çok yüklüydü sürekli onu düşünüyordum.Sonra bunun çok salakça olduğunu fark etmeye başladım çünkü ben aslında onu tanımıyordum.Onun içini doldurmuştum görüntü oydu ama gerçekte öyle biri miydi acaba bilmiyorum.
Bir insanı gerçekten aranızda bir şeyler olmadan tanıyamıyorsunuz bence.Aranızdaki özel olmasa bile yine de yanınızda olunca halini tavrını görünce sevmek çok başka oluyor benim şahsi fikrim bu yönde.Bunun normal olduğunu düşünmüyorum sadece daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Çünkü fark ettim ki aslında sevdiğimi düşündüğüm kişi belki de o kişi değildi.Belki ben bir sanrıyı sevdim kim bilebilir ?
Gerek yok böyle şeylere bana göre.Heyecansız bir insan değilim sadece sonunda üzülen olmak istemiyorum.Gerçekten tanımadığım biri için kendimi bitirmeme gerek yok.Bu hakkı gerçekten tanıyıp da sevdiğim biri için saklıyorum.

Ahahah gecenin bu vaktinde guldurdunuz, sizi de gulduren cok olsun!!
Aklima soktunuz pasta meselesini de... Ben dusunememistim!
Kendisi midesine cok duskun, ozellikle Turk yemeklerine bayiliyor, ama isin kotusu ben Turk yemekleri fazla bilmiyorum!
Sanirim ogrenmem lazim.
Olmazsa bir sise Turk Sarabi ve lokumla ile kapisinda beliririm, pastayi sonra yeriz.
Eger su anda bir bayanla degilse tabi.
Daha cozemedik durumu. En son bosta idi, aradan uc ay gecti. Uc ay Amerikan ozel hayatinda 300 yil olsa gerek.

Ya bak suan ne hissettiğini bilemem ama anlattıklarına bakılırsa aşık olmuşsun biraz ne hissettiğini ogrenmeye çalış bir umut alırız san al bileti git mutlu olmanı isterim ve bir de bilmeni isterim aşk kapıya süpriz gelir ve ne zaman geldiğini bilmiyoruz belki de yaşaman gereken bir aşk ki yaşarsın umarım.. Bu arada amin

Bu açıdan hiç bakmamıştım aslında. Tavsiyenizi dikkate alacağımdan kuşkunuz olmasın. Teşekkürler

Ben tesekkur ederim sayin muhendis bayan. Sakin ama sakin birakmayin pesini bu adamin. Adimlarinizi yavas ve emin olarak atar, asla aciz ve muhtac gorunmeden yanasirsaniz olayi lehine cevirme ihtimaliniz var. Sizin gibi zeki bir hanimefendi bu olayi planlayip kontrol altin aalabilir. Cognitive/ intuitive skill ne varsa kullanin ve adim adim ilerleyin, gucunuz, icinizde caglayan o duygulardan gelecektir. Herkese denk gelmez bu yuce duygular, kiymetini bilin ve askiniza (yani koku sizde olan bu duyguya) sahip cikin lutfen.

Seni bilmeden aşktan bahsetmek aşkı bilmemektir, seni bilip de aşktan bahsetmek seni bilmemek!..
Sanırım bu söz sizin ve benim farklı yaklaşımlarımızın bir bütününü özetliyor. Ben incinmekten, hayal kırıklıklarından hiç korkmam ( sanırım fazla uğrak bir yer olduğundan) . Karakter farklılıkları tanımlarımızı da farklılaştırır. Değerli düşüncelerinize saygı duyuyorum hanımefendi. Dilerim istediğiniz aşkı yakalarsınız.

Düşüncelerinizle harika bir bayansınız. Tüm bunları bu gece düşünücem.

Evet size katiliyorum, bu SANRI meselesini ben de yasadim, 2 numarali askta. Cunku 1 numaranin yasayip yasamadigini ve nerede oldugunu bilmiyordum. Ama onda hissettigim olaganustu duygular cok buyuk bir karanlik donemin sonunda ortaya cikmisti ve toz henuz yere inmemisti. Pisman degilim, belki de bu gunlere beni hazirladi, bilemiyorum.

Simdi yalniz eger bu konuyu okumamissaniz bilemezsiniz. Bu cocuk komusmuzun ogluydu. Uc sene odalarimiz birkac metre uzaktaydi, o beni, ben onu goruyorduk, perdesini de balkon kapisini da kapatmaz, ustune ustluk saatlerce balkonda otururdu. Evdekiler bir ara suphelenmis bu cocuk neden hep orada diye, ben de sonradan ogrendim! Ama suna inaniyorum. Ben insanlarin gormeden, konusmadan anlasan hayvanlar oldugunu iddia edecegim. Ben bunun tamamen bilimsel oldugundan eminim. Ic guduleri herseyden ustun tutarim. Eger o zaman aramizda en kucuk br bilincalti iletisim/ karsilikli anlayis olusmussa o hatirlamasa bile bir seylerin gelisme ihtimali oldugunu dusunuyorum.

Evet hayalperestim, zihnim fazla mesai yapiyor!!!!!!!!!!

Geçmişte benim de uzaktan sevdiğim biri olmuştu. Önce aynı şehirdeydik. Görüyordum. Ama muhabbetimiz yoktu. Görür görmez vurulmuştum. Onun saçları, onun sakalı, onun yürüyüşü, onun elleri ...her şeyi dünyanın en güzel varlığı olduğuna işaretti benim için.
Bir insan nasıl böyle güzel yaratılabilir diyordum. İçimdeki hisler inanılmaz boyutta yoğundu. Onu düşünürken çok çok mutlu oluyordum. Sadece uzaktan izlemek bir müddet beni uçurdu. İçimde büyük bir enerji oluşturuyordu. Halimde fazlasıyla memnundum. Ona buna içimdeki aşkı haykırıyordum. Ama sevdiğim kişi bunu bilmiyordu. Bir müddet sonra o da ben de bulunduğumuz şehirden ayrıldık. İşte o vakit eziyete döndü bazı şeyler. Onu hiç aklımdan çıkaramıyordum. Hayaller kuruyordum. Ağlıyordum vs. Çünkü hiç tanışamamıştım ama aşk duygusu aşırı boyutttaydı. 2 yıl böyle sürdü. Arkadaşlarımın ısrarı ile facebooktan iletişim kurdum. bir süre konuştuk ve yüz yüze görüşmek için bunu ikna ettim. Ona fotoğraf falan yollamadım. Doğal olarak çekiniyordu benimle görüşmeye. Ama başardım ve buluştuk. Sonuç tam bir hüsran oldu.
Görüştüğümüz gün soğudum. Hiç tahmin ettiğim gibi, kafamda kurduğum gibi biri değildi. Ki zaten genelde böyledir. Sonra dedim ki yıllarıma yazık olmuş. Ben bu salağı mı düşünmüşüm bunca vakit? İşin kötüsü karşı karşıya gelince tipini de beğenmedim. Kokusunu da hiç sevmedim mesela. Halbuki koku aşkta çok mühimdir. Aşık eder, bağımlı kılar. Ama bunda her şey fiyasko oldu. Ama o bana aşık oldu. Çok etkilendi. Devam etmek istedi. Ben olmaz dedim. Neyse ki ben bunları yaşadığımda yaşım küçüktü. Üniversiteye başlamadan önce ve sonraki 1,5 yılda oldu olanlar. Erken uyandım yani.
Her şeye rağmen iyi ki böyle bi durum başımdan geçmiş. Çok saf ve kendi içimde büyüttüğüm ve acısını çektiğim bu aşk beni gerçekten hem olgunlaştırdı hem de güçlendirdi.
Şimdi bir başka adama aşığım. Her şeyini bile bile aşığım. Kokusunu, tenini, mimiklerini, huylarını, ses tonunu, sıcacık vücudunu bile bile. Dokuna dokuna, konuşa konuşa aşık oldum... Tüm olumsuzluklarını da iyi taraflarını da görerek. İşte asıl can yakan, asıl korkutan gerçek aşk bu. Diğeri bunun yanında minnacık bir şey.
Çünkü bittiğinde unutamayacağın bir ses, bir ten, bir sıcaklık, bir koku bırakacak ardında. Beynine, ruhuna kazınıyor her şeyi.
Uzaktan olunca o kadar ağır yaşanmıyor. Çünkü somut bir duruma dönüşmemiş hiçbir şey. Ama aşkından kör olduğun adamın göğsünde bir kez uyuyunca düşünsene... Hem ona ölüp bitiyorsun bir de bu yetmiyor sana cenneti yaşatan bedenine sarılıp uyuyorsun. Ne büyük nimet! Şimdi bunun acısı ile diğerininki bir olur mu? Asla. Umarım her şeyi paylaşabileceğin bir erkekle bu duyguyu yaşarsın. Sen o zaman aşk neymiş gör. Saf aşktan, tutkulu heyecanlı deli divane bir aşka geçiş yapmış olursun. Sonu daha yıkıcı olsa da sahici olan bu.
Bundan dolayı hem yaşadığın şey güzel hem de cidden sadece bir balon aslında.
Ben iki durumu da yaşadığım için kıyaslayabiliyorum. Ve net görüyorum çoğu şeyi. Hayırlısı olsun.

Arkadaşım daha önce biri yüzüklemis ve iyi birsey olmuş olsaydı bu adam inan boşanmazdi iyi adam karşındaki kişiyi de iyi etmek için uğraşır dıdinir yani top taca çıktı bile

VivaLaJuicy demis

Ben iki durumu da yaşadığım için kıyaslayabiliyorum. Ve net görüyorum çoğu şeyi. Hayırlısı olsun.

Tesekkurler. Ben o duraklardan defalarca gectim, yasim sizden buyuk. Ben de net goruyorum her seyi. Bir cozulme noktasindayim. Su anda uzaktan bir balonu yasamak bana daha iyi geliyor. Karsimda herhangi bir erkek degil aile sorumlulugunu ogrenmis bir aile babasi var. Ben ise yaramaz bir cocuk gibiyim onun karsisinda. Beni zaptedecek bir enerji lazim. Su anda bir iliskinin sorumlulugunu alamayacagimi dusunuyorum. Olgun olamamaktan degil. Gucum yetmediginden. Eger o ilgilenirse bir hareket olusmadan hic bir sey yapmayacagim. Muhtemelen de boyle gidecek.

Ama birinci askiniza cok yazik etmissiniz! kisiligi uymasa bile genetik yapsini begenmissiniz. Koku durumu disinda bazi seyler uymus, ama koku dediginzi gibi onemlidir . Biz kadinalrin koku duygusu evrimsel bir mucizedir. Laboratuarlarin desifre edemeycegi genetik ozellikleri birkac saniyede analiz etme yetenegine sahibiz. Koku olmuyorsa elbette bir seyler ters gitmisiti.

Ama Ona sans verecektiniz. Cunku sizin askiniz karsidakini cok etkilemis ama bu firsati degerlendirememissiniz.Acemiliginize denk gelmis. Cunku o duygulari onunla detayli paylassaydiniz sizin icin davranis ve gorunusunde degisiklikler yapardi. Karsi cinsten gelen soylemler onlari cok etkiliyor. Gencken kizlar bunu beceremiyor cunku bir sure guvensizlikler var icinde. Cunku kizlar yetisirken kafamiza cok kiymetli oldugumuz ve en iyi, en yakisikli, en statu sahibi ve mumkunse geliri iyi olan bir erkege gonul verme fikri yerlestiriliyor. Sectigimiz adamlar konusunda her an muhis tereddutler icinde oluyoruz ve icgudulerimizi dinletmeyen sosyo ekonomik engeller cikiyor.
Halbuki ic gudunuz her zaman en dogrusunu bilir cunku, milyonlarca yillik evrimin sonucu o oradadir! Yasamadan bilemezdiniz o askin nereye gidecegini.

Soylemek istediklerim su:

Yasasin tatli ozgurluk!!!

No more runnin' down the wrong road
Dancin' to a different drum
Can't you see what's goin' on
Deep inside your heart?

Always searchin' for the real thing
Livin' like it's far away
Just leave all the madness in yesterday
You're holdin' the key when you believe it

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…