- Konu Sahibi Yinemipilav
-
Keşke kimden alıntı yaptığıma baksaydınız sentetiklik ve saygısızlık mesajını yazarken.Sentetik sozunu "Sentetik Beyin" kapsaminda ben kullandim, nereye getirmissiniz.
Artificial Intelligence yani- AI.
Belki duymussuznuzdur, sentetik beyin Benjamin'i.
Bir Neural Network (Benjamin)e yuzlerce film senaryosu, email girdisi yapmislar ve bir film senaryosu yazmasini istemisler.
Sonuc: Sunspring adinda bir kurgu bilim filmi. Benjamin ciktisini aktorler oynamis ve internette ararsaniz bulursunuz.
Yani ben Senteteik beyin urunu bir senaryo sunmuyorum demek istemistim.
sapsik58
Kisisel gorusunuzu ifade ederken neden bu kadar tereddut edip yandas ariyorsunuz ben de ona sasiriyorum. Korkmayin ozgur ifadeden.
Olay benim nasil birisi oldugumdan cok, siz ve benzeri dusunenlerin nasil onyargilara sahip olduguyla alakali.
Farkli deneyimler gorus acisini dramatik sekilde degistirebiliyor.
Keşke kimden alıntı yaptığıma baksaydınız sentetiklik ve saygısızlık mesajını yazarken.
Kendisi bize "hiç bir kadının beyni ya da kalbi sentetik değildir." ve "saygı duyun" dediği için saygısızlık kısmını belirttim. Kimse bir şeyi bir yere getirmiyor.
Sadece forumda bende bıraktığınız izlenimden ötürü böyle bir olayın öznesi olmanıza duyduğum şaşkınlığı belirttim, olay "saygı duyun, kaçınız böyle bir şey yaşıyorsunuz"a geldi.
Cok tesekkur ederim aciklamaniza, asla saygi vs beklentim yok, aksine boyle bir beklenti sanki tek tip sevgi varmis da diger insanlarin sevgisi onemsizmis gibi bir sacma durum yaratmakta ... lutfen fikir ve onerilerinizi sakinmayin. nasil bir izlenim yarattigimi da merak ediyorum acikcasi.Alakasi yok tereddut etmekle. Sadece benim kisisel bi gorusummuydu sizin hakkinizdaki dusuncelerim yoksa daha cok kiside gozlemlemismi ayni seyleri diye merak ettim. Cunku egerki tek kisi ben olsaydim yanildigimi seve seve kabul ederdim, on yargili oldugumu onaylardim.
Ama goruyorumki bu kisisel bi on yargidan daha farkli bisey. Benim ve bnim gibi dusunenler ufak bi gozlenim yapti diyelim, illa adini on yargi olrak adlandirmayalim.
Saygi duyuyorum tabiki su an yasadiginiz duruma. Ben "sen sentetik bi beyinsin/ sen duygusuzsun bu durumlaru yasayamazsin" felan demedim asla. Saygi duyuyorum derdinize. Sadece ufak bi fikir belirtmeydi. Saskinligimi gizliyemedim.
Cok dogru, daha acarsaniz belki bu hayalperesti gercekler dunyasina cekebilirsiniz.Ne sacma bir olmayan iliski mi desem durum mu desem..
Cok tesekkur ederim aciklamaniza, asla saygi vs beklentim yok, aksine boyle bir beklenti sanki tek tip sevgi varmis da diger insanlarin sevgisi onemsizmis gibi bir sacma durum yaratmakta ... lutfen fikir ve onerilerinizi sakinmayin. nasil bir izlenim yarattigimi da merak ediyorum acikcasi.
Off sende oyle bir anlatmissin ki ikinci vakayi, konunun sonunda bi baktim icimde bir sızı, kafamda sevdigim adami kaybetme dusuncesi.Geçmişte benim de uzaktan sevdiğim biri olmuştu. Önce aynı şehirdeydik. Görüyordum. Ama muhabbetimiz yoktu. Görür görmez vurulmuştum. Onun saçları, onun sakalı, onun yürüyüşü, onun elleri ...her şeyi dünyanın en güzel varlığı olduğuna işaretti benim için.
Bir insan nasıl böyle güzel yaratılabilir diyordum. İçimdeki hisler inanılmaz boyutta yoğundu. Onu düşünürken çok çok mutlu oluyordum. Sadece uzaktan izlemek bir müddet beni uçurdu. İçimde büyük bir enerji oluşturuyordu. Halimde fazlasıyla memnundum. Ona buna içimdeki aşkı haykırıyordum. Ama sevdiğim kişi bunu bilmiyordu. Bir müddet sonra o da ben de bulunduğumuz şehirden ayrıldık. İşte o vakit eziyete döndü bazı şeyler. Onu hiç aklımdan çıkaramıyordum. Hayaller kuruyordum. Ağlıyordum vs. Çünkü hiç tanışamamıştım ama aşk duygusu aşırı boyutttaydı. 2 yıl böyle sürdü. Arkadaşlarımın ısrarı ile facebooktan iletişim kurdum. bir süre konuştuk ve yüz yüze görüşmek için bunu ikna ettim. Ona fotoğraf falan yollamadım. Doğal olarak çekiniyordu benimle görüşmeye. Ama başardım ve buluştuk. Sonuç tam bir hüsran oldu.
Görüştüğümüz gün soğudum. Hiç tahmin ettiğim gibi, kafamda kurduğum gibi biri değildi. Ki zaten genelde böyledir. Sonra dedim ki yıllarıma yazık olmuş. Ben bu salağı mı düşünmüşüm bunca vakit? İşin kötüsü karşı karşıya gelince tipini de beğenmedim. Kokusunu da hiç sevmedim mesela. Halbuki koku aşkta çok mühimdir. Aşık eder, bağımlı kılar. Ama bunda her şey fiyasko oldu. Ama o bana aşık oldu. Çok etkilendi. Devam etmek istedi. Ben olmaz dedim. Neyse ki ben bunları yaşadığımda yaşım küçüktü. Üniversiteye başlamadan önce ve sonraki 1,5 yılda oldu olanlar. Erken uyandım yani.
Her şeye rağmen iyi ki böyle bi durum başımdan geçmiş. Çok saf ve kendi içimde büyüttüğüm ve acısını çektiğim bu aşk beni gerçekten hem olgunlaştırdı hem de güçlendirdi.
Şimdi bir başka adama aşığım. Her şeyini bile bile aşığım. Kokusunu, tenini, mimiklerini, huylarını, ses tonunu, sıcacık vücudunu bile bile. Dokuna dokuna, konuşa konuşa aşık oldum... Tüm olumsuzluklarını da iyi taraflarını da görerek. İşte asıl can yakan, asıl korkutan gerçek aşk bu. Diğeri bunun yanında minnacık bir şey.
Çünkü bittiğinde unutamayacağın bir ses, bir ten, bir sıcaklık, bir koku bırakacak ardında. Beynine, ruhuna kazınıyor her şeyi.
Uzaktan olunca o kadar ağır yaşanmıyor. Çünkü somut bir duruma dönüşmemiş hiçbir şey. Ama aşkından kör olduğun adamın göğsünde bir kez uyuyunca düşünsene... Hem ona ölüp bitiyorsun bir de bu yetmiyor sana cenneti yaşatan bedenine sarılıp uyuyorsun. Ne büyük nimet! Şimdi bunun acısı ile diğerininki bir olur mu? Asla. Umarım her şeyi paylaşabileceğin bir erkekle bu duyguyu yaşarsın. Sen o zaman aşk neymiş gör. Saf aşktan, tutkulu heyecanlı deli divane bir aşka geçiş yapmış olursun. Sonu daha yıkıcı olsa da sahici olan bu.
Bundan dolayı hem yaşadığın şey güzel hem de cidden sadece bir balon aslında.
Ben iki durumu da yaşadığım için kıyaslayabiliyorum. Ve net görüyorum çoğu şeyi. Hayırlısı olsun.
Off sende oyle bir anlatmissin ki ikinci vakayi, konunun sonunda bi baktim icimde bir sızı, kafamda sevdigim adami kaybetme dusuncesi.
Konu sahibi, yeni gelismelere cok sevindim. İşallah daha da artar iletişiminiz.
Ama ben hala bu adamin, yalnizca anı yasadigini dusunuyorum. Kafasinda planlari olmayan, o an icinden ne geciyorsa onu yapan, sonrasini da hesap etmeyen birisi gibi. Bu yönü de ürkütücü geliyor.
Bana da bu hikayede en ilginc gelen sey, ablalarinin onu yonlendirmesi. Boyle seyleri Turklere mahsus sanardimCok dogru! Amerikali kiz arkadasim da ayni seyli soyledi. Aynen oyle bence de, ama yasadigi travma uzerinden henuz uc sene gecmis, kimbilir kac onlarca yillik evliydi, onun yarasi kolay kapanir mi ? Sanmam. Yaralanmis egosunu ben tamir edemem, kendisinin mutlulugunu bulmasi gerekiyor. ben sadece onun cheerleader'i olabilirim. Iyilestirici gucumu kullanip onun egosunu yuceltebilirim ama bu yeterli degil. Benim mutluluk anlayisimla onun anlayisi tamamen farkli boyutlarda bundan eminim. Iki farkli yorungede dolasan gezegenleriz biz.
Ancak kesisen noktalarimizda bir alisveris olursa ne guzel olurdu! O yuzden onun plansiz yasamasi aslinda bana gore yapacagi en dogru sey zaten. Ama bu demek degildir ki benim gibi bir hayrani onu hayatina dahil etmek istemesin. Elbette baskalariyla paylasmak istemem onu, ama , aramizda 6000 km, bir okyanus ve duygusal zemin farki var.
Ama denklemin icinde ikimizin disinda gelisen bir baska boyut da ablalari. Su anda onlarin siki yonetimi altinda, ve onu cok yonlendiriyorlar. Ama anladigim kadariyla ablalari benden nefret etmiyor, aksine , onu sanki susleyip pusleyip bana (ya da potansiyel kiz arkadaslara) pazarlama girimi icindeler. Dogrusu onlarin aile baglari beni gencken cok etkilemisti, simdi de cok duygulandiriyor. Cok seviyorum onlari. Korkmama ragmen cok seviyorum.
Bana da bu hikayede en ilginc gelen sey, ablalarinin onu yonlendirmesi. Boyle seyleri Turklere mahsus sanardimTabi biz yabancilarin hayatlarini yalnizca tv lerde gordugumuz icin, belkide boyle bir yanilgi icerisindeyiz bilemiyorum.
Simdi konserdeyken yaptiklarini dusunuyorum, o an icinden boyle geldigi icin sarki gondermis de olabilir. Anı yasayan insanlarin davranislarindan anlam cikarmak cok zor ve riskli olabiliyor. Yani sana ilgisi olup olmadigini anlaman cok zor olacaktir. Aslinda cok açık, ama bir o kadar da gizemli gibi bir hal cikiyor ortaya.
Bana da bu hikayede en ilginc gelen sey, ablalarinin onu yonlendirmesi. Boyle seyleri Turklere mahsus sanardimTabi biz yabancilarin hayatlarini yalnizca tv lerde gordugumuz icin, belkide boyle bir yanilgi icerisindeyiz bilemiyorum.
Simdi konserdeyken yaptiklarini dusunuyorum, o an icinden boyle geldigi icin sarki gondermis de olabilir. Anı yasayan insanlarin davranislarindan anlam cikarmak cok zor ve riskli olabiliyor. Yani sana ilgisi olup olmadigini anlaman cok zor olacaktir. Aslinda cok açık, ama bir o kadar da gizemli gibi bir hal cikiyor ortaya.
Ben tesekkur ederim. Ayrica belirtmek isterimki bi cok uyelere nazaran sizi mantikli ve saygin bi uye olarak goruyorum. Cunku bazi uyeler bi kavgada kendini kaybedebilirken siz hic bi zman kapilip gitmiyorsunuz, karsi tarafin hakli noktalarini seve seve dile getiriyorsunuz ne kdrda ters gorus olsanizda. Tesekkuru ve ricayi dilden birakmiyorsunz. Bu sizde sevdgim bi ozellik, seviyeli bi karaktere sahipsiniz.
Neyse konuya gelelim.
Hic yan yana geldinizmi o beyle? Hic yesil isik farkettinizmi?
Oww sevgilim sozunu de sadece samimiyet icin kullaniyorlarsa, ask icin ne kullaniyorlar merak ettimIste dedim ya, ickiyi fazla kacirmis oldugundan olabilir. Belki simdi pismandir o tatli sohbetten. Belki beni umutlandirdigini dusunup bir sure yok olacaktir ortadan.
Ama gercek su "senin icin sarki soyleyecegim" dedi ve konseri an an, ozellikle benim sevdigim sarkilar calininca resimlendirdi. Resimlerindne birini kendi duvarimda paylasabilir myim diye izin isteyince " Istediginle paylasabilirsin, sevgilim" gibi ender bir karsilik aldim. Dedim ya bu Guney adamlari boyle sekerpare oluyorlar, biz de flort ediyorlar saniyoruz. Samimi hitaplar girla gidince kalbimiz eriyor iste.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?