Uzaktan sevmekle hukumlu

Keşke kimden alıntı yaptığıma baksaydınız sentetiklik ve saygısızlık mesajını yazarken.
Kendisi bize "hiç bir kadının beyni ya da kalbi sentetik değildir." ve "saygı duyun" dediği için saygısızlık kısmını belirttim. Kimse bir şeyi bir yere getirmiyor.

Sadece forumda bende bıraktığınız izlenimden ötürü böyle bir olayın öznesi olmanıza duyduğum şaşkınlığı belirttim, olay "saygı duyun, kaçınız böyle bir şey yaşıyorsunuz"a geldi.

Alakasi yok tereddut etmekle. Sadece benim kisisel bi gorusummuydu sizin hakkinizdaki dusuncelerim yoksa daha cok kiside gozlemlemismi ayni seyleri diye merak ettim. Cunku egerki tek kisi ben olsaydim yanildigimi seve seve kabul ederdim, on yargili oldugumu onaylardim.
Ama goruyorumki bu kisisel bi on yargidan daha farkli bisey. Benim ve bnim gibi dusunenler ufak bi gozlenim yapti diyelim, illa adini on yargi olrak adlandirmayalim.

Saygi duyuyorum tabiki su an yasadiginiz duruma. Ben "sen sentetik bi beyinsin/ sen duygusuzsun bu durumlaru yasayamazsin" felan demedim asla. Saygi duyuyorum derdinize. Sadece ufak bi fikir belirtmeydi. Saskinligimi gizliyemedim.

Cok pardon! yanlis anlamisim gercekten. Ama saygi meselesi de @Ready2Die isimli yorumcunun idi, ben asla saygi talebinde bulunmam, o soze de alerjim vardir, bilenler iyi bilir! acikladiginiz icin tesekkurler.

Cok tesekkur ederim aciklamaniza, asla saygi vs beklentim yok, aksine boyle bir beklenti sanki tek tip sevgi varmis da diger insanlarin sevgisi onemsizmis gibi bir sacma durum yaratmakta ... lutfen fikir ve onerilerinizi sakinmayin. nasil bir izlenim yarattigimi da merak ediyorum acikcasi.

Ben tesekkur ederim. Ayrica belirtmek isterimki bi cok uyelere nazaran sizi mantikli ve saygin bi uye olarak goruyorum. Cunku bazi uyeler bi kavgada kendini kaybedebilirken siz hic bi zman kapilip gitmiyorsunuz, karsi tarafin hakli noktalarini seve seve dile getiriyorsunuz ne kdrda ters gorus olsanizda. Tesekkuru ve ricayi dilden birakmiyorsunz. Bu sizde sevdgim bi ozellik, seviyeli bi karaktere sahipsiniz.

Neyse konuya gelelim.
Hic yan yana geldinizmi o beyle? Hic yesil isik farkettinizmi?

Off sende oyle bir anlatmissin ki ikinci vakayi, konunun sonunda bi baktim icimde bir sızı, kafamda sevdigim adami kaybetme dusuncesi.

Konu sahibi, yeni gelismelere cok sevindim. İşallah daha da artar iletişiminiz.
Ama ben hala bu adamin, yalnizca anı yasadigini dusunuyorum. Kafasinda planlari olmayan, o an icinden ne geciyorsa onu yapan, sonrasini da hesap etmeyen birisi gibi. Bu yönü de ürkütücü geliyor.

Off sende oyle bir anlatmissin ki ikinci vakayi, konunun sonunda bi baktim icimde bir sızı, kafamda sevdigim adami kaybetme dusuncesi.

Kaybeder miyiz etmez miyiz bilinmez ama birini böyle her hücrenle sevmek olağanüstü bir duygu. Bitse de iyi ki yaşamışım diyeceğim bir durum. Acıdan ölecek gibi hissederim büyük ihtimalle sonu geldiğinde ama bu kadar büyük bir duygu yaşıyorsam göze almam gerek sonuçlarını da. Ve her acı bitiyor. O yüzden gereken neyse olacak ve geçip gidecek. Korkma. Tadını çıkar. Herkes bunu yaşayamaz.

Sagolun, sapsik58 . Onlar Ankarada iken, bir kere yanyana geldik. On saniye! O on saniye benim icin Bigbang'den bu zamana uzanan milyarlarca uzun bir sureye yayilmisti. O anda yasadiklarimi ona detayiyla anlattim, profilinin inanilmaz sevimliligini, parlayan kivrimli saclarini, karsi tarafa gecmek icin beklerken ayaklarini sabirsizlikla yere vurusunu ... N e kadar yuzeysel degil mi... Olsun. O anda bana yasattiklarini ogrendi ya... Artik olsem de onemli degil.

Ama simdi sadece kendimiz FB fotolarimizla ve onun video goruntusyle taniyoruz. Sanirim ona, yanyana gelme istegimi bir sekilde belirtme zamani geldi ama, ben o hamleyi ondan bekliyorum. Nasil FB arkadaslik teklifini o yolladiysa, bu hamle ondan gelmeli. Ama bilmiyor ki ben burada onunla yan yana olamadigim icin nasil kivraniyorum. Onun acisini soyleyemedim ona, su anda sadece sanaldan ibaret arkadasligimizi cok daha baska bir boyuta tasiyacagi icin acilamiyorum. Acilirsam sorumluluk almak zorundayim. Simdi o sorunlulugu alamam, is hayatimi duzeltmem gerekiyor. Sabretmeliyim. O zamana kadar ona layik olmak icin cabalamaya devam edecegim. Kendimi gelisterecegim.

Bu hafta sonu cok buyuk gelismeler oldu dersem, kendimi kandirmis mi olurum acaba. Benim icin bir konserde sarki soyledi, benim icin en sevdigim sarki calinirken fotograflar ve video cekip yolladi. Onun yuzunden uykusuz kaldim. Konser sonrasi sohbetimizde ilk defa daha derin bir baglanti hissettim. Ama belki de o sadece "Guney Centilmenligi" yapti benim icin. Kulturler arasi yanlis anlama olma olasiliginin cok buyuk oldugunu bildigimden kendimi frenleyebiliyorum.

Cok dogru! Amerikali kiz arkadasim da ayni seyli soyledi. Aynen oyle bence de, ama yasadigi travma uzerinden henuz uc sene gecmis, kimbilir kac onlarca yillik evliydi, onun yarasi kolay kapanir mi ? Sanmam. Yaralanmis egosunu ben tamir edemem, kendisinin mutlulugunu bulmasi gerekiyor. ben sadece onun cheerleader'i olabilirim. Iyilestirici gucumu kullanip onun egosunu yuceltebilirim ama bu yeterli degil. Benim mutluluk anlayisimla onun anlayisi tamamen farkli boyutlarda bundan eminim. Iki farkli yorungede dolasan gezegenleriz biz.

Ancak kesisen noktalarimizda bir alisveris olursa ne guzel olurdu! O yuzden onun plansiz yasamasi aslinda bana gore yapacagi en dogru sey zaten. Ama bu demek degildir ki benim gibi bir hayrani onu hayatina dahil etmek istemesin. Elbette baskalariyla paylasmak istemem onu, ama , aramizda 6000 km, bir okyanus ve duygusal zemin farki var.

Ama denklemin icinde ikimizin disinda gelisen bir baska boyut da ablalari. Su anda onlarin siki yonetimi altinda, ve onu cok yonlendiriyorlar. Ama anladigim kadariyla ablalari benden nefret etmiyor, aksine , onu sanki susleyip pusleyip bana (ya da potansiyel kiz arkadaslara) pazarlama girisimi icindeler. Dogrusu onlarin aile baglari beni gencken cok etkilemisti, simdi de cok duygulandiriyor. Cok seviyorum onlari. Korkmama ragmen cok seviyorum.

Bana da bu hikayede en ilginc gelen sey, ablalarinin onu yonlendirmesi. Boyle seyleri Turklere mahsus sanardim Tabi biz yabancilarin hayatlarini yalnizca tv lerde gordugumuz icin, belkide boyle bir yanilgi icerisindeyiz bilemiyorum.
Simdi konserdeyken yaptiklarini dusunuyorum, o an icinden boyle geldigi icin sarki gondermis de olabilir. Anı yasayan insanlarin davranislarindan anlam cikarmak cok zor ve riskli olabiliyor. Yani sana ilgisi olup olmadigini anlaman cok zor olacaktir. Aslinda cok açık, ama bir o kadar da gizemli gibi bir hal cikiyor ortaya.

Beni korkutan uc nokta var. Birincisi esinden ayrilma sebebi. Eminim suclu parti kendisiydi. Umarim bu konu siddet ile alakali degildir. Aldatma, huysuzluk olabilir ama siddet, ozelime asla kabul etmem boyle bir insani. Belki askeri gorevden dolayi ruhsal sakatlanma yasadi, kimbilir hangi berbat ulkede gorev aldiysa, basina ne geldiyse, PTSD mi oldu, bilemiyorum.

Ikincisi: Gittigi konserde viskiyi fazla kacirmis, onu gulerek anlatiyordu. Amerikali arkadasim bana onun alkol aliskanligi olabilecegini soylemisti. Buna tek engel onun profesyonel TIR surucusu olmasi, asil meslegi otomobil tamirciligi ama, su anda agir yuk tasiyor ve Amerikan ulasim kanunlari, TIR suruculerinin cok siklikta kati bir denetimden gecmesini on goruyor. Alkolizme dair en ufak bir belirti varsa ehliyetini ucuruyorlar, aninda.

Ucuncusu sigara ictigine 90% eminim. Ne fena. Gencken de balkonda demlenirdi. Daha 16 yasinda sigara icen bir insan nasil saglikli olabilir ki?

Ruh hali, siddet meyili ve saglik konularinda endiseliyim. Gerisinde ise munis sekerpare gibi olgun ama yaramaz ruhlu bir tatlilik abidesi olarak goruyorum. Umarim en azindan ilk ikisi korktugum gibi degildir.

Karsimizda Irlanda kokenli disli bir Amerikan ailesi var. Irlandalilar Ingiltere'nin Kurtleri diye bilinir, aile baglari bizlerden de kuvvetli ve dirayetli olduklari icin. Inatcilik, kavgacilik da var tabi ama en ustun taraflari aile baglari, cocuk sevgisi, ana babaya olan hastalik derecesinde duskunlukleri.

Yok bence adamcagiz beni kirmamak icin bunu bir gun en usturuplu sekilde soyleyecektir bana. Ben seni istemiyorum u gevsek sivesiyle tatli tatli aciklayacaktir, o tombis yanaklarindan ter akarak, cunku eminim beni kirmak istemeyen bir Guney Centilmeni var karsimda.

O yuzden acele etmeye niyetim yok. Mumkun oldugunca arkadasligimi ilerletek istiyorum. Ona ulasamasam bile, duygularimi bilsin. Bundan 100% eminim, hic bir kadinin ona bu sekilde sevgiyle yanasmadigindan eminim. Benim Akdenizli sevgim Amerikali kadinin sefkatli ama kendini on plana alan sevgisinden farkli bir sevgi. O yuzden o sozleri duymak isteyecektir, gozunu kapattiginda ona ilac gibi gelecektir. Hele hic karsilik beklemeden olursa, hic telas veya baski olmadan, onun etkisi omrunun sonuna kadar onunla kalacaktir. Guzel olan da bu bence!

Iste dedim ya, ickiyi fazla kacirmis oldugundan olabilir. Belki simdi pismandir o tatli sohbetten. Belki beni umutlandirdigini dusunup bir sure yok olacaktir ortadan.

Ama gercek su "senin icin sarki soyleyecegim" dedi ve konseri an an, ozellikle benim sevdigim sarkilar calininca resimlendirdi. Resimlerindne birini kendi duvarimda paylasabilir myim diye izin isteyince " Istediginle paylasabilirsin, sevgilim" gibi ender bir karsilik aldim. Dedim ya bu Guney adamlari boyle sekerpare oluyorlar, biz de flort ediyorlar saniyoruz. Samimi hitaplar girla gidince kalbimiz eriyor iste.

Asil sorunuzu cevaplamamisim. Yesil isik karsilikli muzik atismalarinda olmustu,

Kendisi balkondan yuksek sesle muzik yayini yapardi. bir gun en cok caldigi Bir Queen sarkisini nedense (ki her parca bir kere, bu parca en az bes kere calinirdi) calmamisti. Ben de bir sarkilar arasi sessizlik anini yakalayip pencereme kasetcalari dayayip yuksek sesle o parcayi calip onu uyarinca, birden Queen calmaya baslamisti. O kadar komik bir durumdu ki! Bunu kendisine anlattim. Tek yesil isik oydu.

Simdi yesil isik mi bilemem ama bir cilgin flortlesme olayi girla gidiyor.

Oww sevgilim sozunu de sadece samimiyet icin kullaniyorlarsa, ask icin ne kullaniyorlar merak ettim
Ama hani omceki mesajlarinda da sey demistin, galiba biriyle gorusuyor diye. Simdi bunu dogru varsayarsak, belki gorusmesi olumsuz sonuclandi, rotayi sana cevirdi. Boyle de olabilir. Bundan sonraki davranislari gostercek artik gercegi. Ayni ilgi devam ederse, ben sana sans verdigini dusunurum. Yok yine ortaliktan kaybolursa da, yine anı yasamistir ki, umarim boyle olmaz.

Ask isin muhtemelen baby doll, baby girl, honey, sugar, sweetie pie (guneye ozgu)....
Mart ayinda kesin sonladirdigi bir casual iliskisi var, facebooktan gozunun yasina bakmadan sildi. Kadin cok yilisiyordu ama sorunlu ve kalbi yarali, bagimlilik problemi olan bir hanimdi.
Ben o yuzden uzun sure cevap yazmadiginda hic aldirmiyorum, hey mesajimi aldin mi diye bir kere bile teyit istemedim ondan. Bazen on, yirmi gun oldu cevap vermedigi. Ben hic br sey olmamis gibi devam ettim, ne zaman icimden geldiyse, haftada biri asmamak kaydiyla, bazen iki haftada bir , haberlestim. Degisen sey,artik o benim, ben de onun duvarina yazmaya basladik. Begendigim klipleri begenmeye basladi. Ben her zaman ciddi/guncel alintilar eklerim duvarima, kendimle ilgili seyleri cok seyrek eklerim. Etrafindaki ahanimlardan cok farkli buldugundan eminim. Sessizce izlendigimi yeni farkettim.
Olayi super yavastan almak lazim, panik olmamak lazim yoksa kendine guvensiz problemli stalker imaji vermek isten bile degil.

Amerikali arkadasimla durum degerlendirmesi yaptik. Bazi seyleri soyleyince "bu adam senden hoslaniyor" dedi. Ama sanal olarak! Farkedemedigim bazi seyler icin, mesela ismimi kisaltarak bir Ameriakn ismine uyarlamasina, benim icin kullandigi sevgi dolu sozcuklerin herkese kullanilmadigini soyledi. Bence de biraz sefkat duydugunu hissediyorum. Am bence olgun aile babasi karakteri yuzunden, centilmenligi yuzunden. Dogrusu yillar oncesinin ele avuca sigmayan delikanlinin nasil boyle bir karaktere donustugunu anlamakta zorlaniyorum. Benimle ince ince alay mi ediyor, centilmenlikle beni velet yerine koyup idare mi ediyor yoksa icinde bir seyler mi kipirdadi bilemiyorum!

Sonucta yapmam gereken iki onemli sey var:

1) Bu yakinlasma enerjisini islerime kanalize etmek
2) Asiri iltifatlarda bulunmaktan kacinmak, yoksa inandiriciligini yitirebilir.

Ikinci kurali cignedim dun ve ona bir tesekkur mesaji attim. Arkasina da bir iki iltifatta bulundum. Onun bu halinin bendeki etkisini anlamasini istiyorum ama bir adim oteye gecmeyi asla istemiyorum. Yazdiklarim son derece samimi, ama otantik mi bilemiyorum, ben gordugumu yaziyorum. Bir cocuk gibi, katisiksiz. O sicaktan kavrulmus dudaklara sarkan yer yer sararmis, beyazlasmis kizil biyiklari gorunce kalbim istifa edip gidiyor. Ben bunu soylemezsem nasil yasarim?

Kendimi frenlemeliyim! Ayip bir sey yapmaktan cok korkuyorum. Onlarin adaplarini cignemekten ve gulunc duruma dusmekten!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…