Uzaktan sevmekle hukumlu

Facebook karistirken arkadas listelerinden ilginc cikarimlar yaptim. Suphelendigim iki kadin vardi, eski esi olduguna dair.
Ikincisinin duvarinda gecen bir konusmaya bakinca oglunun annesi oldugunu anladim. Muhtemelen 1. esiydi. Eski fotografina baktim. Biraz klas yoksunu ama citipiti, ufak bir hanimmis. Sarisin degil, ama yuzu guzelmis. Cok insancil bakan uzgun bir bir ifadesi var. Bir muamma daha cozulmus oldu. Isi tuhafi, eski esinin yeni kocasindan olan cocuklari ile arkadas Dedeniz. Gercekten cok kafa karistiran bir durum, ya da ben cozemedim bu iliskiler karmasasini.

Karmasik ve travmali bir haftadan geciyorum. Ote yandan bu sanal kara sevdanin yukunu tasiyamadigimi hissediyorum. Ne kendimi ne adami yaniltmak istemiyorum ama, her sey yuzyuze gelebilmekle bitecek. Tek umudum, boyle bir firsati yakalayamadan araya baska bir sey girmemesi. Beni bekleyecek hali yok ki. Zihninde yer etsem bile kendisi bir adim atmadikca umudum yok bu sevdada. Zihninde de saglikli bir insan gorunumu tasidigimdan supheliyim. Her ne kadar bana sefkatle cevap verse bile.

Memleketimizin icinde bulundugu durumu dusunerek yazmaktan cekindim ama suna inaniyorum ki yaralarimizi ancak birbirimize sarilarak iyilestirebiliriz. Sevgi ve aski zihnimize yerlestirirsek kotulukler bizi ele geciremez.

Bu yaziyi okuyan insnalara sesleniyorum. Lutfen sevdiklerinize sicak sicak sarilin ve kemiklerini kiracak gibi tutun ve opun onlari. Onlari cok sevdiginizi onlar olmadan yasayamayacaginizi soyleyin. Gozlerinin icine baka baka soyleyin.

Hadi bakayim!

Ben bu arada tam bir roller coaster yasamaktayim. Ekledigi hanimlardan birisinin "unu" iyi degil. Kluplerde calismis ama guzel bakimli bir 28lik. Eyvah.

Ama ote yandan aramizda gittikce daha icten mesajlasmalar oldu. Benden ona itiraflar devam ediyor. O kadar guzel seyler yazdi ve gorseller yolladi ki goz yaslarimi tutamadim. Simdi de bana kendilerinin yerel muziklerini yapan sanatcilari ogretiyor.

Ben onun bu saf ve temiz ilgisini hak ediyor muyum? Beni dogru durust tanimiyor bile.

Ama biliyorum. Cok yalniz ve sevgiye ihtiyaci var.

O geceyi mide kramplarıyla dua ederek geçirmiştim, amaçlarına ulaşamasınlar diye. Sonra hep yakın zamanda boşandığım eşimi düşündüm benden defalarca helallik istemişti ama etmemiştim, dedim ya savaş çıkarsa birbirimizi bir daha göremezsek? Acaba arasam mı hakkımı helal ediyorum, ben aslında seni hala çok seviyorum diye. Sonra dedim aman mihail saçmalama. Aramadım da hakkımı da hala helal etmiyorum

Bende durumlar böyle.

Sabah sabah ağlatmasak mı ? Kırk yılda bir özenerek çektiğim eye linerım akıyor

Cumartesi gecesi çok kötü geçti, ne olduğunu anlayamadık bir yandan jetler, bir yandan dezenformasyon haberler... Öhm siyasete girmeden kenardan kenardan devam edelim. Sonra camlar basınçtan patlayabilir uyarısı geldi bir yandan çocuklarımı diğer yandan eşimi düşündüm. Onları nasıl koruyabileceğimi düşündüm sabahı ettim. Böyle kötü şeyler yaşamadan anlayamıyor muyuz acaba hayatın kıymetini ? İlla bir musibet mi lazım ?

Ama ben her zaman sevdiğimi söylüyorum bunu sevdiğim kimseden saklamam belki de tel tesellim budur.

Sizin duruma gelince de belki de bunu hoş bir sanal arkadaşlık olarak görüyordur karşı taraf ? Aranızdaki mesafeler de düşünülünce belki bir teselli, eski günlere dair bir hatıra, bir hoşluk olarak görüyordur sizi. Böyle olursa tepkiniz ne olur düşündünüz mü ?

Hak helal etmeme boyutunu bilemem sonuçta evlilik özel bir konu ama ben de çok duygusal ve ölümden korktuğum anlarda bir kaç kişiyi arayıp sonradan çok pişman oldum. En son AHL patlamasında mesela bana güzel kazıklar atmış kuzenimi arıyordum az kalsın ama annesini aramakla yetindim. Keşke onu da yapmasaydım.

Böyle şeyleri çok duygusal anlarda yapmamak lazım, ben de arasaydım işler sarpa saracaktı eminim sonra ayıkla pirincin taşını

Affetmeyi herkes yapamaz. Eger karsidaki insan sizin icin bir adim atmamissa affetmek imkansizdir. Sizi cok iyi anliyorum.

Evet hos bir sanal arkadaslik olarak goruyor bundan eminim, ama su anda sanal olmayan, kendisine deger veren fazla kadin arkadasi da yok gibi! Ablalari onu zorla evinden cikarip aktivitelere goturuyorlardi. Ben ona pozitif telkinlere baslayinca adama bir sey oldu, cicek gibi acildi, artik bazen arkadaslariyla, bazen tek basina konserlere gitmeye basladi. Ben cok mutluyum mesaji atiyor. Ama gorunurde "saglam" bir hanim arkadasi yok. Belki de adamcagizin tek ihtiyaci uzaktan da olsa bir kadinin ona hos sozler soyleyip kendine gelmesini saglamasiydi. Ya da kotu aliskanlikara sardi bu adam, iciyor, bir sey istismar ediyor, bilemiyorum. Meslegi dikkat gerektirdigi icin o konuda korur diye dusunuyorum belki yaniliyorum. Tabi ben burada tipik "kurtarici kadin" sendromundan son derece tiksinirim ama soylediklerimin hepsi samimi ve seven gozlerden gelen sozlerdi. Umarim bu sanal arkadasligimiz bozulmaz, cunku bir Turk ve Avrupali olarak onlarin kulturu bize nasil uzak anlatamam, yanilmalar olacaktir elbette.

En son yukledigi konser sarkisinin sozlerini okuyunca sok oldum. Live klibin sonunu yuklemis: "Sen acilarimi iyilestiren ellersin, sen kusurlarimdan kurtaran iyiliksin, sen benlik bir kilisesin, kutsalsin". Clibin video versiyonunda okyanus kenarinda birbirini dusunen bir cift var, ayri ayri dolasan, birbirlerinin mesajini okuyan.

M meredithgrey , ben de gunlerdir aglayamiyordum, yuzum felc olmustu. Ben de adamcagizin cok dokunakli bir mesaji (dua edecegim hersey yoluna girsin diye) ve yukaridaki klibini gorunce yagmur gibi indi gozlerimden. Canim vatanim canim gariban insanlarim. Vatanim benim herseyimsin, mis kokulu topraklarim.

Şarkıyı ve klibi duyunca direkt Jason Mraz- Lucky geldi aklıma. I'm lucky love with my best firend :) Ama country diyorsunuz amca orta yaş diyorsunuz bambaşka bir konserdir :)

Şarkıyı ve klibi duyunca direkt Jason Mraz- Lucky geldi aklıma. I'm lucky love with my best firend :) Ama country diyorsunuz amca orta yaş diyorsunuz bambaşka bir konserdir :)
Amanin hakikaten cok uyuyor ve simdi anladim o klibin nereden ilham aldigini! Tesekkurler bilgi icin.
Lucky klipte sahislarin iliskisi ilerlemis ve sukran modundalar, cok da aci cekiyor veya cekingen gibi degiller, Avrupai bir "doymusluk" var .

Bu adamın sesini çok severim dinlendirici bir havası var. Hem ilahi Yinemipilav hiç aşka doyulur mu ?

Ama onun klibinde, biraz cekince ve yalnizlik hissi var, uzaklik daha buyuk gibi. Olayda 1. sahis gunah cikarir gibi sesleniyor kadina, kadinin da sesi yok.

Bu adamın sesini çok severim dinlendirici bir havası var. Hem ilahi Yinemipilav hiç aşka doyulur mu ?
Aska doymusluk, taraflarin bir stasis'e girmeleriyle, yani su anki durumlarindan cok memnun olmalariyla alakali. Bu cift uzaklar ama kavusamamisligin o endiseli bekleyisini goremiyorum, endise yok, stres yok, yerlesmis bir iliskiye sukran var ama, sozleri biraz cantada keklik sendromu yasiyor.

Halbuki ask karsidakinden emin olamamak ve onu her an kaybetme huzursuzlugunu yasamakla ilgili. Eger onun varligindan eminsek ve beraberligin hep garanti altinda oldugunu sanirsak gevseriz ve laubali oluruz. Insanin ruhu boyle! Bilmem bu noktayi dusundunuz mu. Halbuki karsidaki bir insan, size ilgisini veriyorsa bu cok buyuk bir lutuf, asla bu guzelligin sonsuza kadar bize ait olabilecegini dusunmemek lazim, hayatin ve askin kirilganligini cok iyi anlayip ona saygi gostermemiz lazim.

Memleketimizin icinde bulundugu durumu dusunerek yazmaktan cekindim ama suna inaniyorum ki yaralarimizi ancak birbirimize sarilarak iyilestirebiliriz. Sevgi ve aski zihnimize yerlestirirsek kotulukler bizi ele geciremez.

Bu yaziyi okuyan insnalara sesleniyorum. Lutfen sevdiklerinize sicak sicak sarilin ve kemiklerini kiracak gibi tutun ve opun onlari. Onlari cok sevdiginizi onlar olmadan yasayamayacaginizi soyleyin. Gozlerinin icine baka baka soyleyin.

Hadi bakayim!

demistim.

Arkadaslar bazilarinizdan ilginc mesajlar aldim bu yazi hakkinda. Yeni yikilmis veya gecmiste kalmis ilskilerimi duzenleyeyim mi ? turunde sorular geliyor.

Arkadaslar millet olarak cok zor gunler yasiyoruz. Ama yasadiklarimizin psikolojik etkilerini belki 20 yil sonra bir universite ele alacak arastirmalar yapacaktir. Hepimiz toplu Post Traumatic Stress'ten (PTSD)payimizi aldik. Biz savas bilmeyen nesilleriz. Bizden onceki nesiller savas ve siddetin acisini cok iyi biliyorlardi ama egitim ve arastirma olmadigi icin dillendiremiyorlardi. O yuzden onlarin yasadiklari bize miras olarak aktarilamadi. V e yine O yuzden bu gun hepimiz saskinlik ve caresizlik icinde iliskilerimizi yokluyoruz ve orada olup olmadiklarindan emin olmaya calisiyoruz. Bu bir icgudusel refleks. Cunku biz KADINIZ. Kadinlar toplumun sosyal agini orer ve bakimini yaparlar. Tehlike ile karsi karsiya kalinca o yuzden sosyla baglarimizin envanterini cikarip herkesi- sevdiklerimizi yokluyoruz. Bu cok dogal.

Bu refleksin bilincine varirsak belki kararlerimizi daha iyi aliriz. Mesela, bizi istismar etmis veya memnun olmadigimiz ilsikilerin bitmesi bu travmatik gunlere denk gelmisse, zihnimizde bazi seylerin yeri tam net belli olmayabilir. Acaba PTSDden mi yoksa gercekten bu iliskinin cokmesinden mi yoksa bizim hormonlarimizdan mi (tiroid, PMS, menopoz, hamilelik her tur hormonun anlik cikisi) bunlari AYIRT edebilmemiz gerekiyor. Ne zor degil mi?

Arkadaslar bu yetmez gibi insan beynin uc onemli kismi var, birbiriyle celisen. Alnimizda olan kismi rasyonel dusunceye, beynimizin sogancik kisminda da primat ve surungen kisimlari bulunuyor. Hepsi evrimlesmenin sonucu orada, bize atalarimizdan gelen surecte miras kalan kisimlar. Simdi bu turlerin biraktigi miras orgnlarin HAYATTA KALMA REFLEKSLERI birbirine benzerlik gosterse de, tepki ve refleksleri farkli olabiliyor. Cunku herbiri farkli ureme programi cercevesinde gelismis, bazen surungen/kus beynimiz harekete geciyor, bazen primat, ama en mantikli kararlari INSAN beynimizle ve SAKIN oldugumuzda, tum duygularimizi taniyip yerine yerlestirdigimizde aalabiliyoruz. O yuzden, eger ilskiler sallantidaysa yapacaginiz ilk yardim once kendinize olmali, bu eyleme SAKINLESMEK deniyor.

Siz sakinledikten sonra da duygularinizin KAGIT USTUNDE bir DOKUMunuzu almaniz gerekiyor. A3 boyutlu kagit ve renkli kalemleri onunuze serin. ve neler hissettiginizi kagidin ustune aynen harita cizer gibi artik duygularin yonu neredeyse tek tek dokumunu yapin. Bu DUYGUSAL HARITANIZI gelistirin, tekra tekrar ziyaret edin. Sonra oyle bir an gelecek ki icinizde bir ses " tamam sunu yapacagim" diyecektir. Hic sasirmayin! Insan kendisinin tanrisidir. Bunu asla unutmayin. En kotu iliskiler bozulsa bile, sizin ayakta sapasaglam ve ne istedigini bilen ve duygularini INSAN BEYNIYLE yonetebilen bir bilince ulasmaniz lazim. Birakin primat ve surungen icguduleri arkada tiklasin, cunku hayati hayat yapan o refleksler ama kararlari bilincli INSAN BEYNINIZ versin.

Umarim cok karisik olmadi. O yuzden tereddutlu arkadaslara sesleniyorum. Aldiginiz kararlardan korkmayin. Siz sosyal aglarin yoneticisisiniz. Aileler sizinle birlesir dagilir. Erkeklerden cok bu guc size ait . O gucu mumkun oldugunca bilincli kullanin ve asla pisman olmayin.

Onunla ilk defa hafta icinde haberlestik dun gece. Ama yine, benim mesajlarima karsilik onun mesajlari 7:1 oraninda. Cok dusuk ama cok onemli benim icin. Fakat bu durumun bana olan guvensizligi ya da benim konusma seklimden oldugunu dusunuyorum. Sanirim beni biraz fazla konuskan ya da derin buluyor rahat edemiyor adamcagiz. Ah bir bilse he kelimesinin beynimde kursun etkisi yaptigini! Acaba farkliliklarimiz bu ilgiyi oldurecek mi? ne olur oldurmesin! en uslubumu nasil adapte etmeliyim, nasil daha rahat acilabilecek bir insan olabilirim?

FBta bir ilan vermis, kardeslerim disinda arkadaslarimdan bir sey isteyecegim demis. Arkadas olarak ben sizin arkanizdayim. Ama kim beni kollayacak? Bu yaziyi duvariniza koyun da bileyim. Arkadaslari turlu bahanelerle duvarlarina eklemediler, inanamadim. Bir tek ben ekledim. Resmen ailesine , arkadaslarina karsi bir baglilik deklarasyonu oldu bu. ence onemli bir adimdi.

Ve zihnimde sorular ucusmaya basladi. Bu adamcagiz bu kadar mi yalniz diye. Ve uzuldum cunku, kapali kutu adamlari acmak o kadar zordur ve enerji ister ki sizi mahveder. Karsimda kendine guvenini yitirmis, son derece kirilgan, ic dunyasi yerle bir olmus bir adam var. Bu tur insanlarin kendi kendine tamir olmadan girisecegi iliskiler cozulmeye mahkumdur.
Benim karsiliksiz sartsiz sevgim bile iyilestiremez.

Cok uzgunum bu konuda. Ne yapabilirim bilemiyorum.

Bu arada konu tasinmis, halbuki BDVde cozum ariyordum
İçinde artık kliplerinde yer almaya başladığı bir konu BDV'de kalamazdı maalesef, ayrıca 46 sayfaya ulaşmış konunuzun birkaç siyasi içerikten pat diye kapanmasını istemiyorsanız sizden ve yorum yapanlardan rica ediyorum konunun özünden uzaklaşmayın, son günlerde yaşanan olaylardan bahsederek içeriğe siyaset karıştırmayın.
Uyarımı dikkate alacağınızı umuyor ve şimdiden teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…