Uzaktan sevmekle hukumlu

burnunun dibine girmek değil kastım önce tanıman gerekiyor tanımadığın birini sevemezsin

Oh ok tanimam icin nereye basvurmam gerekiyor?
Tanimaktan bahsettiginiz zaman diliminden baslayalim, 3 gun, 1 ay, 12 ay, 20 yil? Bunun hesabini kim yapiyor?
Uc gunde asik olup evlenenleri biliyorum.
Dogru ya da yanlis nedir... hersey bu kadar siyah beyaz mi? Yoksa hayat degisik renklerin oldugu bir yelpazede mi geciyor.
Sanirim hayat gorusunuz cok kisitli.

Birkac gundur yok oldu yine . Ben de uyuyamadim ve bir uzun yazi yazdim. Sonbahar ve onun guzel saclarina.

"Sen ve Ankara'nin dusen yapraklari, batan gunesin piriltilarinda hanginiz daha guzel bir kizil olusturacagiz diye yarisiyordunuz... O anda orada Adonis mi vardi sen mi, bilemedim, ama zaten ikisi de ayni varliklardi ve hep oyle olacaklar, benim icin."

Zihnimde beliren hayal beni gozyaslarina bogdu, gecenin bu saatinde.

Gecen hafta biraz sarsintili bir haberlesme yasadik. Ben biraz ustune cok gittim galiba bana "biraz cilginsin" dedi. Ben de eyvah gitti yillanmis sarap modunda, onu kaybettigimi zannederek suskunluga burundum. Hatta samiyette ileri gittigimi soyleyerek ozur diledim. Bunun uzerine" Problem yok, sen okeysin, kendin gibi ol" dedi.
Ayni gun baska bir konserdeydi ve benim en sevdigim sarkiyi (onceden liste vermistim) bastan sona videoya cekti ve yukledi. Tesekkur ettim ama...
Bir hafta kadar ugramadim mesaj kutusuna! Cok uzuldum ve kendimden utandim. Neden bu kadar ileri gittim ben samimiyette ? Butun kopruleri yaktim mi simdi? diye dusunmekten helak oldum.
Ama Amerikali arkadasa anlatica "sacmalama bu tur konusmalar gayet normal su an mesaj atacaksin bak cevap verecek!!" deyince attim ve nefesimi tuttum.
15 dakika sonra cevap geldi ve muthis ilginc bir sohbete daldik. Doyamiyorum onun sozlerine! Kizlar baska kulturden bir insani anlamak ne zormus. Cekingen bir insan nasil yanlis anlayabiliyormus. Iyi ki bana cesaret veren arkadaslar var yoksa onun orada kivraniyor oldugunu goruyor ama utancimdan yazamiyordum!!!!
Arkadasin teorisine gore benden hoslaniyor... Her Amerikali erkek bu yaptiklarini yapmaz diyor.
Ben ise bir tunelin icinde kayboldugumu hissediyorum. Sonu husrana cikmaz umarim.

Seninle aynı şeyi bende yaşadım.. aynı kelimeyi duydum.. Ve kendimi geri çektim.. Sanırım başka kültürlerden insanı anlamak çok zor.. Ben türk olarak düşündüğüm için bana normal gelen şeyler ona normal gelmeyince çok kırılıyorum.. ve kendimi suskunluğa veriyorum.. :/

Durumun icin uzgunum. Kurtarmak mumkun degil mi? Adaminiz nereliydi?
Biz Turkler fazla ihtirasli oldugumuzdan bence. Inanin su dunyada fizikseli ikinci plana alan tutkunluk sifirlanmis vaziyette. Insan coklugu ve maddiyatciliktan kaynaklandigini dusunuyorum. Kadin ve erkegi birbirine baglayan temel duygular oyle darbe yemis ki. cinsler arasi soguk ve mesafeli iliskiler norm olmus. Insanligin sonunun geldiginin belirtisi.
Olsun varsin bize cilgin desinler. Aski on plana aldigimiz icin. Hic olmazsa kendimize durust yasiyoruz. Onlarin algisi da onemli fakat egere o kapiyi aralamazlarsa, sevgimizi nasil gosterecegiz?

Dun sabah cayimi alip Facebook'u actim. Ne goreyim, Adonis bir dakika once bir yazi koymus yine.

Yine "ben sizin yaninizdayim ya siz? " turu bir mesaji copy -paste yapmamizi istiyor. Birkac gun once de kanserle ilgili bir paylasim ricasi vardi. O zaman anladim ki basi fena halde belada. Bir arkadasi, belki ex'i ya da bir bayan arkadasi, kanser ve kemoterapiden geciyor. Ona gore sabahin 5'i.

kendimi tutamayip attim bir mesaj. Neler oluyor? umarim iyisindir. Bana hala karanlik oldugunu, ise gitmesi gerekmedigi halde uyuyamadigini soyledi.

Bana haftayi nasil gecirdigimi, hafta sonu planlarimi sordu. Icinde bulundugum durum icin o kadar cesaret verici, o kadar guzel soler soyledi ki saskinliktan agzim bir karis acik kaldi. Ona benim sig ve bencil yaklasimim disinda bu kadar guzel bir arkadaslik saglamasini saskinlik ve sevincle karsiladigimi soyledim. Karsimda herseyi danisabilecegim olgun bir yetsikin bulmanin memnuniyetinden bahsettim. Derin bir sohbetin icinde oyle bir sey soyledi ki kalbimden vuruldum sanki.

"Senin hakkimdaki gorusun tarafli olsa bile, supermen oldugumu dusunmeye basladim, sanki ucacakmisim gibi geliyor"

Bu derin cumle, su ana kadar benim duydugum en onemli cumleydi.
Evet sabahin korunde, gecelerin issizliginda benimle konusunca belki de aklinda yer etmeye basladigimi dusunuyrum.
Bazi arkadaslarim bu durumun tamamen zihnimde bir hayal oldugunu, arkadas kalmami soyluyorlar.
Bir insana olan askinizi oldurmek kolay mi? Asik kalmaktan daha, cok daha zor!
Nasil yaparim boyle bir seyi???

Ote yandan, onun islerine burnumu cok soktugumu dusunup cok utaniyorum. Ne yapilir bilemiyorum.

Onu severek uyaniyorum ... her gun

Kilometrelerce uzakta ve günlerce susabilen bir adam mı! İnanın çok şaşırdım ve sizin adınıza üzüldüm desem haddimi aşmış olmam umarım. Kendi konum meğer ne kolaymış gidip adamın alnından öpesim geldi bir an. Hem kültür farkından hem adamın değişik doğasından hem uzak mesafeden dolayı iletişiminiz hayli güç.

Tekrar haddimi aşmak istemiyorum ama tamamen boşluktasınız bence. İmkansız yoktur ama imkansıza yakın bir durum gibi görünüyor:/ Ben de üniversite zamanı kendimden 20 küsur yaş büyük boşanmış oğlu benden iki yaş küçük bir adama sarmıştım internet üzerinden. Sanırım Belçikalıydı. Gece tavana bakarak evden kaçma planları babamın beni reddetmeleri Belçika'ya yerleşmem off ne planlar yapardım. Sayenizde sırıtarak hatırladım. Hatta Marmaris'te buluşacaktık o izinde ben yaz tatilindeyken. Aman Allahım ne saçmalıklarr.. Sonra adam birden iletişimi kopardı hiçbir yerden ulaşamaz oldum unuttum gitti. Yıllar sonra stalk yaptım karısına geri dönmüş.

Her şeyden önce adamdan gençsiniz bu ilginiz sırf bu yüzden bile onu mest etmeye yeter de artar. Tatlı dillisiniz, destekleyicisiniz, ilgilisiniz. Tabii ki sizinle konuşmak hoşuna gidecektir. Ama daha fazlasını ben bile aynı ülke sınırlarında başarıyla gerçekleştiremedim bildiğiniz üzere. Umarım hayal kırıklığı yaşamazsınız

Tesekkurler katkiniz icin. Ama ben o kadar genc degilim. Belki konunun ozetini bilmiyorsunuzdur: Komsumun oglu, cocukluk askim, yillar once kaybedip buldugum adamdir kendisi. Zihnimde oyle bir yer etmis ki cikarip atamadim. Uzun suren iliskilerimde hep onu aradim. Buldugumda, adamin suyu cikarilmis gencliginden sadece bir golgesi kalan fakat, icindeki o deli cocugu ortaya cikartmaya hasret bir adam oldugunu anladim. Isin ilginc yani, ikimiz de ayni seyi istiyoruz. Cocuklugumuza/ ergen cagimiza geri donmek ve o heyecani hissetmek.

Hayal kirikligi olacak gibi . Evet oyle gorunuyor. Ben, onun bir tik otesindeyim ama aramizdaki mesafe yuzunden hic bulusamadik.

Ama hala umudumu yitirmedim. Ozellikle bu duydugum soz beni havalar ucurdu. Benim flort dolu mesajlarimi gene iyi karsiladi, simdiye coktan banlanirdim ama, sanirim duymaktan hoslandigi seyler de var, sacma sapan romantik soylevlerimin arasinda.

Basta onu cok guldurerek basladim kendimi tanitmaya, keske daha da guldurebilsem o kirmizi tombis yanaklari!

"Beni bir gün unutacaksan bir gün bırakıp gideceksen boşuna yorma derdi, boş yere mağaramdan çıkarma beni. Alışkanlıklarımı özellikle yalnızlığa alışkanlığımı kaybettirme boşuna. Tedirgin etme beni. Bu sefer geride bir şey bırakmadım, tasımı tarağımı topladım geldim, neyim var neyim yoksa ortaya döktüm. Beni bırakırsan sudan çıkmış balığa dönerim." (alıntı)

Aklıma kitaptan bu alıntı geldi. Duygularını bilemem, ama bende bu izlenimi uyandırdı. Özellikle yaşadığı hayat itibariyle kendini bir korumaya almış gibi. Bu şekilde sabırlı yaklaşarak, paylaşarak adım atmak gerek belki de. Bir yıkımı daha kaldıramayacağına inanan biri kolay kolay yaklaşamaz kimseye.

Alinti mukemmel uymus bu duruma. Tesekkur ederim.

Bu cocuk gencken nasil kendini ispat edebilmek icin imkansiz hatta cilginca yontemlere basvururdu inanamazsiniz. Yani aile ici ve arkadaslari arasinda kabul gormek icin kendini cok buyuk hayati tehlikelere sokardi.

Bana gorunusuyle ilgili seyler yaziyor, kilolu oldugunu ima ediyor. Ona defalarca fazla kilolarin saglik sorunu yaratmadikca bir zarari olmadigini anlatmaya calistim. Oyle deyince "yok zaten ben mutluyum kilolarimla" diyor. "Beni begenmeyen begenmesin" deyince anladim ki birileri onu cok fena yaralamis bu konuda. Demek ki ben ona iltifat edince o yuzden "gozlerini bir muayene ettir" diyor. Inanmiyor kendisini oldugu gibi begendigimi, kalbimin yuvasindan cikarcasina attigini. Genclik halinin kirintilarinin bile gozume cok guzel geldigini. Hatta yeni imajiyla bana hakkinda baska turlu takintilar edindirdigini. O tombis yanaklari boynunun katlarini nasil opmek istedigimi. Bilmiyor iste. Demek ki ona gore kilo=cirkin ve ben anormalim.

Iste o yuzden ben de kendime ceki duzen verip incelmeye karar verdim. Yani mesaj su, ben anormal degilim, kilolu da degilim ama seni kilolu ya da kilosuz seviyorum cunku sen bir varliksin, hangi sekil olursa olsun senin hayatta ve saglikli olman benim mutluluk sebebim. Bu mesaji almasi lazim.

Magaradan cikma meselesine gelince Mart ayindan yani ben konusmaya basladigimdan beri adam metamorfoz gecirdi, sacini sakalini duzeltemeye baldi, temiz ve guzel giysiler giyiyor, konserlere gitmeye basladi, ben mutluyum demeye basladi, akrabalari sevinc dolu mesajlar atiyorlar ve cesaretini artirmaya calisiyorlar.

Evet magarasindan cikip da ortada kalirsa cok kotu olur. O yuzden soylediklerimin ve soyleyeceklerimin sorumlulugunu almak zorundayim. O yuzden ona hic direkt bir "seni seviyorum " mesaji atmadim. Hep ima ettim. Yani ona, kendi icinde hala cekiciligi mukemmel olan bir adam muamalesi yapiyorum, evet bensiz hayatini yasayacak ama hep onu begenen bir kisi olarak kalacagim.

Ona, karsimda ayagi yere basan ve olgun bir adam bulunca sasirdigimi anlatinca " yok oyle degil ben hic olgun degilim, icimde bir cocuk var!" diye duzeltiyor. Cok seviyorum ben o cocugu. Ne kadar yaramaz olsa da cok seviyorum.

"Ben dunyayi kontrol edemem, sadece var olabilirim. Amacim, olabilecegim en iyisi olmak icin ugrasmak".
Iste boyle bir filozof oldu cikti karsima.

Çok yaralanmış bence de. İncitilmiş.İnsanların duygularını kestirmek çok zor olabiliyor, ama bence bazı şeyleri denemeye değer.

Hayatı, ve özellikle evliliği sadece "yapmak" için yapanlara ve yaşayanlara katılmıyorum. Hayatta herkes bir yerden yaralanıyor, ve yaralarını saranlara yaklaşıyor gönül. Ve yol arkadaşlığı olarak başlayan aşka inanıyorum ben.

Şartlar ve durumlar olgunlaşır, kendisini hazır hisseder mi en iyi siz anlayabilirsiniz. Umarım mağaradan çıkar, ve kendi hayatına çeki düzen verip içindeki o çocuğa tekrar hayata döndürür.

Ayni fikirdeyim! Evlilik ya da baglilik belli bir zihin birlikteligini gerektirir. Aslinda sosyal medya ile bunu basarmak cok kolay. Eskiden mektuplarla yapilan sey simdi isik izinda gerceklesiyor. Ne buyuk bir nimet!
Boylece sig ile gercek olani cok guzel ayirabiliyoruz.

Incinme konusuna gelince, sanirim bir tek dis imaji yonunden degil, davranislariyla ve secimleriyle ilgili daha buyuk yaralari oldugunu dusunuyorum. Sanirim mesleginden dolayi ailesinden uzak kalmasi cok cok antisosyal yapmis ve cocuklari buyurken yapmasi gerekenleri yapamamis para kazanayim derken. Cocuklari onunla cok fena alay ediyorlar, ne kotu bir sey.

Bir ara begendikleri arasinda " bir baba her zaman cocuklar icin utanc kaynagidir "posteri var. bir de su ne hissettigini cok iyi anlatiyor:

Her ne olursa olsun ailesi bir tik otesinde, cocuklari hep ziyaretine geliyorlar ama esi yok iste.

Konusmalar derinlestikce bazi seyleri daha iyi anlamaya basladim artik. Kendisinin alkol ve online oyun problemi olmus. Birincisiyle basa ciktigini soyluyor ama ikincisi yuzunden cok para kaybetmis. Neden boyle oldugunu tartistik. Kendisine oyun oynayanlarla hayatta kalma refleksi arasinadaki ilgiden bahsettim. Ama sanirim, hala oyun oynuyor. Adam cocuk ve esinin yoklugunu nasil doldursun. Ben cok basit yasiyorum diyor, TV yok, partilere gitmek yok, eve gelip yemek yedikten sonra oyun oynayip cok erken yatip ise cok erken gidiyor. Sanki kendini cezalandirmak istercesine yasiyor.
Ne fena. O orada, ben burada yalniziz. Cok cok yazik! hayat boyle gecmez ki.

Bir de, alkol problemiyle nasil basa cikabildiginden emin degilim. Cikmistir bir sekilde cok disiplinlidir, hem mesleginde alti ayda bir alkol ve madde testleri yapilyor da... belki sistemi yaniltacak yontemler gelistirmistir diye korkuyorum.
Anlasildi... karsimda sosyal fobisi tavan yapmis, anksiyetesi yuksek, basibos ve sucluluktan ne yapacagini sasirmis bir adam var. Bari alkolik olmasa! Onun hic ama hic caresi yok.

Tek cocugu varmis onu ogrendim. Gerisi bir avuc uvey cocuk. Ne buyuk sorumluluk bu boyle! Inanamiyorum. Turkiye'de bir adamin bes cocuklu bosanmis bir kadinla evlenme olasiligi nedir?

Zor ve fazla karmaşık birisi bu kişi. Bu belli. Tüm bunları bilip hala o heyecanınızı, hala tutkunuzu koruyabiliyorsanız müthiş diyorum. Devam edin, içinizde kalmasın hiçbir şey. Pişmanlıklar olmasın. Ben olsam bunu yapar mıydım, sanırım yapamazdım huzuru seven bir yapım olduğu için. Tek çocuk meselesini tam anlayamadım yanlış hatırlamıyorsam bu kişinin farklı kadınlardan çocukları vardı.(gerçek farklıysa düzeltin.) Tek çocuk dediğiniz nedir?

Dun aksam anlattigi kadariyla, evlenmeden once bir cocugu olmus, evlilik disi. Bu cocuk, bahsettigim basi belaya giren cocuk, 25 yasinda ve soy ismini almis. Sonra kendinden 9 yas genc, bes cocuklu bir kadinla evlenmis. Ondan cocuk yok. Yani kendini cezalandirircasina bu cok cocuklu anneye adamis ve tum aileye cocuklar buyuyunceye kadar bakmis. Sonra da kadin onu terketmis. Hayat ne adaletsiz degil mi?

Cezalandırma? Bunu kesin olarak söyleyemeyiz bence. Kadına aşık olmuştur, çocuk sayısını önemsiz bir unsur olarak görmüştür belki de. Bu ihtimal olamaz mı? Veya sizin dediğiniz de olabilir. Bunun net bir cevabı yok. Hayat adaletsiz tabii ki bu aşikar. Yine de durumun üzerinden gidersek terketme sebebini bilmiyoruz. Yaşanmışlıklara tanık değiliz. Zavallı konumunu ya da gaddar konumunu kişilere veremeyiz. Siz bu adama belli ki yoğun bir duuguyla bağlısınız ve biraz onun yönünden bakıyorsunuz. Pencere meselesi. :) nerden bakıldığına bağlı.

Evet bence de cok sevmis esini, yoksa niye evlenirdi ki? Ama cocuklarina bakmak icin, para getirmek icin, cok zor, cok tehlikeli ve evden uzakta kalmasini gerektiren islerde calismis. Bana cektigi sikintilardan kisaca bahsetti ama ben tum olayi anlamak icin onun meslegiyle ilgili videolar seyrettim. Onun yalnizligini cok daha iyi anliyorum. Yok ben kendisine melek gozuyle bakmiyorum, elbette hatalari olmustur da, bu son duyduklarim - tahmin etmis olsam da- sok etti beni. Dogrusu biraz sarsildim. Ne diyecegimi bilemedim!

Kendisi de konusurken erkenden kacti, iki defadir ust uste hayatinin aci gerceklerini , onu cok begenen insana (bana) anlatirken cok zorlandigini hissediyorum. Belki de ona hayranligima gercekten inandi, ve ben onun sectigi bir insan olmasam bile, tamamen yabanci bir insan olsam bile beni kaybetmekten korkuyor olabilir.. Her ne kadar bana " sen cilginsin hahaha" dese de, icinde bir yerde " ya bu kiz gercekten mi benden hoslaniyor acaba" diyordur, eminim. O yuzden her bana acildiginda utandigini ve benden kactigini hissediyorum. Yani "acaba beni begenmekten vaz gecer mi" korkusu hissettim sanki.

Umarim bu insanin kitabini acip ozelini ogrenirken, bir yetiskin olarak sorumlu davranabilirim. Insan kalbi kirmak kolaydir. En sevdigim insana yanlis bir sey soyleyip kirmaktansa oleyim daha iyi. Sectigimiz haberlesme yontemi, dil farkliligi (Amerikan Ingilizcesi hele hele yerel dili yeni taniyorum, cok farkli!) , gerekse muhafazakarlarin geleneklerini bilmemek cok buyuk zorluluklar teskil ediyor. Omrum yeter, firsat olusturursam yuzyuze gelecegim ama, o zamana kadar duygularim camasir merdanesinden gececek.

Yapacagim tek sey arkadasligi icin sukretmek, onu oldugu gibi kabul etmek, cunku karsimda olaganustu bir olgunluk var.

Düşünüyorum bir insan çok umursamadığı ve ona yabancı gelen birine zor anlarını, zayıf noktalarını anlatmaktan çekinmez çünkü kaybedeceği bir şey yoktur. Bu kişi sizle bağ kurmasaydı anılarını anlatırken zorlanmazdı. Ben adamın sizle iletişimini özel bulduğunu düşündüm. Yara izleri hep mevcut kalacak. Ama silikleşmeleri mümkün. Bu da yeni olayların, farklı anıların varlığı söz konusu olur. Umarım yara izlerinizi minimalize edersiniz beraberce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…